Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-19@22:35:14 GMT

پیش‌بینی کاهش ۵۵ درصدی برداشت گندم در نهاوند

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۱۴۶۶۸

پیش‌بینی کاهش ۵۵ درصدی برداشت گندم در نهاوند

کریم حاج باباعلی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در نهاوند با بیان اینکه شهرستان نهاوند پربارش‌ترین منطقه استان بود که همه ساله متوسط بارش در آن به بیش از ۵۰۰ میلیمتر می‌رسید اظهار کرد: بر همین مبنا میزان گندم و سایر محصولات کشاورزی نیز در آن بالا بود.

وی با بیان اینکه سال گذشته میزان برداشت گندم در این شهرستان بیش از ۴۵ هزار تن بود افزود: با توجه به کاهش نزولات جوی در سال زراعی گذشته پیش بینی می شود امسال میزان برداشت ما به ۲۵ هزار تن یعنی ۵۵ درصد کاهش داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر جهاد کشاورزی نهاوند با بیان اینکه نزدیک به ۲۰ هکتار از اراضی قابل کشت نهاوند به گندم اختصاص دارد گفت: در نهاوند ۱۲ هزار هکتار گندم آبی و ۷ هزار و ۵۰۰ هکتار نیز دیم می قرار دارند که در اثر خشکسالی امسال میزان برداشت گندم دیم به شدت کاهش یافته است.

وی در خصوص میزان خسارت به کشت گندم گفت: به توجه کاهش بارش‌ها در سطح شهرستان اغلب کشتهای دیم قابل برداشت نبوده و حدود ۳۰ درصد نیز به زمین‌های آبی خسارت وارد شده که پیش‌بینی می شود میزان برداشت محصول از این مزارع در مقایسه با سال گذشته ۵۵ درصد افت را داشته باشد.

حاج‌باباعلی در خصوص استفاده از آب‌های زیرزمینی نیز گفت: شاید حدود ۴۰ درصد مزارع با آب‌های زیرزمینی آبیاری می‌شوند اما بقیه از آب‌های سطحی استفاده می‌کنند که البته پائین رفتن میزان منابع آب زیرزمینی از دیگر مشکلاتی است که بخش کشاورزی را تهدید می‌کند.

وی در خصوص وضعیت سن غلات در نهاوند نیز گفت: خوشبختانه ما امسال در زمین‌های آبی شاهد سن گندم نبودیم اما امسال میزان سن غلات در زمین‌های دیم افزایش زیادی داشته است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند به علت افزایش سن گندم های دیم گفت: با توجه به اینکه در کشت دیم تقریبا اغلب مزارع گندم خسارت دیده‌اند لذا کشاورزان رغبت زیادی به سمپاشی مزارع خود نداشته و همین عامل باعث افزایش سن گندم در زمین‌های دیم شده است.

وی افزود: به منظور کاهش خسارات وارده و جلوگیری از تخم‌ریزی سن غلات ما به کشاورزان پیشنهاد داده‌ایم که زمین‌های خود را شخم زده و یا دام وارد آن کنند تا آفت مزارع از بین رفته  و برای سال بعد ایجاد مشکل نکند.

به گزارش فارس، شهرستان نهاوند قطب کشاورزی استان همدان است که در بسیاری از محصولات کشاورزی و باغی مقام اول استان را دارد، از عمده ترین محصولات تولیدی بخش کشاورزی نهاوند می توان به گندم، جو، ذرت، کلزا، آفتابگردان، چغندر قند، گشنیز، نخود، لوبیا، خیار، سیب، هلو، شلیل، انواع آلو، گردو، گیلاس و دیگر محصولات باغی اشاره کرد.

در شهرستان نهاوند بیش از ۷۵ هزار هکتار زمین قابل کشت از نوع آبی و دیمی است که بیش از ۵۰ هزار هکتار آن زیر کشت انواع محصولات کشاورزی و باغی قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/ 3140/

منبع: فارس

کلیدواژه: برداشت گندم مدیر جهاد کشاورزی نهاوند محصولات کشاورزی بارندگی شهرستان نهاوند میزان برداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۱۴۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰ درصد گندم خوزستان آماده برداشت

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مجید نبی‌پور با بیان اینکه استان خوزستان پارسال در تولید گندم رتبه اول کشور را کسب کرده و در تولید کلزا نیز جزو رتبه‌های نخست کشور بوده است، گفت: در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳، ۷۵۴ هزار هکتار از اراضی استان به کشت گندم اختصاص یافته که از این میزان ۵۳۵ هزار هکتار، کشت گندم آبی و ۲۱۹ هزار هکتار کشت گندم دیم بوده است.

وی افزود: برداشت گندم از ۲۰ فروردین ماه در برخی شهرستان‌های استان آغاز شده و با توجه به اینکه ۲۰ تا ۲۵ درجه تفاوت دما از شمال تا جنوب خوزستان وجود دارد، زمان رسیدگی و برداشت نیز متفاوت است.

نبی پور ادامه داد: جشن برداشت اولین خوشه‌های طلایی گندم در جنوب استان و هندیجان برگزار شد و در مناطق شمالی مانند دزفول، اندیمشک، باغملک و دهدز نیز برداشت دیرتر انجام می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان اضافه کرد: حدود ۸۰ درصد گندم خوزستان در حال حاضر آماده برداشت است و ۲۰ درصد بقیه مربوط به شهر‌های شمالی حدود ۲ هفته آینده برداشت خواهد شد.


وی می‌گوید: ۳ هزار کمباین برداشت گندم خوزستان را برعهده دارند که از این میزان ۶۰۰ کمباین از استان و بقیه از استان‌های فارس، کرمانشاه، لرستان، خراسان و اصفهان هستند.

نبی پور به افزایش ۱۰۰ هزار هکتاری کشت گندم اشاره کرد و افزود: به علت نبود بارندگی در آبان و آذرماه سال گذشته گندم‌های دیم استان از بین رفتند، زیرا تا ۲۵ اسفند ۲۱۵ میلیمتر و از ۲۵ اسفند تا ۱۵ فروردین ماه حدود ۱۰۰ میلیمتر بارندگی ثبت شد که تاثیر کمی بر کشاورزی داشت.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تولید ۱۳.۵ میلیون تن گندم در سال جاری
  • امسال نیازی به واردات گندم نداریم
  • پیش بینی برداشت بیش از ۹۰ هزار تن گندم در میاندوآب
  • افزایش ۲۰ درصدی برداشت محصول گندم در گیلانغرب
  • پیش بینی تولید بیش از ۹۳ هزار تن محصول گندم در شهرستان میاندوآب
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۷۰ هزار تن محصول از مزارع «گیلانغرب»
  • ۸۰ درصد گندم خوزستان در حال حاضر آماده برداشت است
  • ۸۰ درصد گندم خوزستان آماده برداشت
  • پیش بینی برداشت ۷۵ هزار تن گندم در بهبهان
  • سطح کشت محصول سیر در طارم ۷۰ درصد کاهش یافت