Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ گروه تعلیم و تربیت: مرتضی نجفی قدسی در یادداشتی نوشت: متأسفانه قرار است در این شرایط خاص شیوع کرونا در انواع مختلف که قریب یک ماه است کشور را نیمه تعطیل کرده است، امتحانات پایه‌‏های نهم و دوازدهم دانش آموزان به صورت حضوری و در حوزه‏‌های امتحانی برگزار شود.

سال گذشته با تصمیم مسؤولان آموزش و پرورش و اصرار آنها بر شروع سال تحصیلی در نیمه شهریور با حضور دانش‌آموزان در مدارس، شروع پیک سوم کرونا را شاهد بودیم و حال آنکه در همان مقطع همه دانشگاه‌‏ها به صورت غیر حضوری فعالیت آموزشی خود را آغاز کردند ولی اصرار مسؤولان آموزش و پرورش بر حضور دانش آموزان در مدارس، تعداد زیادی از خانواده‌‏ها را به کام کرونا فرستاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال نیز در حالی که تمام امتحانات دانشگاه‏‌ها غیر حضوری برگزار می‌‏شود و حتی آزمون کارشناسی ارشد را هم به تعویق انداختند و همه اینها برای حفظ سلامت آنان و جامعه مفید و لازم و ضروری است، پس چرا باید حدود 2 میلیون دانش‌آموز را به تجمع در مدارس برای امتحانات فرا بخوانیم؟!

گفته می‏‌شود، این امتحانات با رعایت پروتکل‏‌های بهداشتی برگزار می‌‏شود که این سؤال مطرح است آیا واقعاً این امکان در همه مدارس به خوبی وجود دارد؟ گرچه اگر هم این امتحانات با فاصله ضروری و با رعایت همه نکات هم برگزار شود، آیا از ملاقات دانش‌آموزانی که بیش از یک سال است همدیگر را ندیده‌اند و این امتحانات اولین فرصت دیدارشان را فراهم کرده است، می‌‏توان جلوگیری کرد؟!

قطعاً دانش‌آموزان و خانواده‌های‌شان در قبل و بعد از امتحان در محیط مدرسه و بیرون مدرسه یکدیگر را می‌‏بینند و سلام و احوالپرسی می‌‏کنند و همین دیدارها زمینه شیوع مجدد این بیماری منحوس را پدید خواهد آورد، مخصوصا اینکه این امتحانات به مدت ۲ هفته به طول می‏‌انجامد و این جمعیت ۲ میلیونی بیش از ۱۰ بار همدیگر را ملاقات می‌‏کنند.

جالب این است که ستاد ملی مقابله با کرونا اجازه یک تجمع ۱۰۰ نفره را در تالارها حتی برای یک جلسه نمی‏‌دهد، آنوقت چطور اجازه چنین تجمعی آن هم به طور متوالی در طول دو هفته به آموزش و پرورش داده می‌‏شود؟!

اگر مسؤولان آموزش و پرورش نگران تقلب در امتحانات مجازی هستند و اصرار بر حضوری بودن امتحانات دارند، لااقل تا پدید آمدن شرایط سالم اجتماعی، این امتحانات را به تعویق بیندازند.

آنچه که مسلم است ستاد ملی مقابله با کرونا باید در این موضوع دقت لازم را به خرج بدهد؛ دو میلیون نفر، جمعیت کمی نیست. خانواده‏‌های بیش از یک میلیون و یکصد و بیست هزار نفر، دانش‌آموزانی که پایه نهم هستند به اضافه خانواده‏‌های حدود هفتصد هزار دانش‌آموزی که در پایه دوازدهم هستند به شدت نگران سلامت فرزندانشان هستند و اگر این دو میلیون نفر را با جمعیت خانواده‌های‌شان در نظر بگیریم شاید جمعیتی حدود 10 میلیون نفر را درگیر می‏‌کند!

به راستی چرا ستاد ملی کرونا حاضر به چنین ریسکی شده است و این خطر بزرگ را غمض عین می‌‏کند؟ شما که هرگونه مسافرت را لغو کردید، چرا به آموزش و پرورش اجازه چنین تجمعی را می‌‏دهید؟! آیا سلامت مردم باید به خطر بیفتد تا مثلاً تقلبی در امتحانات آموزش و پرورش رخ ندهد؟!

هنوز هم دیر نشده است و ستاد ملی مقابله با کرونا می‌تواند جلوی امتحانات حضوری آموزش و پرورش را بگیرد یا لااقل امتحانات را به تعویق بیندازد و یا حداقل امتحانات پایه نهم که جمعیت قابل توجهی هستند را نیز مانند سایر پایه‏‌ها غیر حضوری برگزار کند و فقط امتحانات پایه دوازدهم که نسبتاً بزرگتر هم هستند و امکان رعایت بیشتر پروتکل‌های بهداشتی را هم نسبت به سنین پایین‌تر دارند را به صورت حضوری انجام دهند.

به هر حال موضوع بسیار مهمی است و بحث حفظ جان دانش‌آموزان است و در شرایطی که دو سال است تمام دروس حوزه‏‌های علمیه و دانشگاه‌‏ها و مدارس غیر حضوری برگزار می‌‏شود، چرا به ناگهان دانش آموزان را به تجمعی میلیونی فرا می‏‌خوانند؟ آیا هنوز از پیک چهارم خارج نشده باید وارد پیک پنجم شویم؟ این تصمیم چقدر عاقلانه و ضروری است که حاضر هستیم سلامتی جامعه را مجدداً در مقابل ریسکی بزرگ قرار دهیم؟!

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ستاد کرونا مرتضی نجفی قدسی امتحانات حضوری پایه نهم پایه دوازدهم آموزش و پرورش دانش آموزان غیر حضوری ستاد ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۱۵۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان افشای سئوالات آزمون های وزارت آموزش و پرورش غیرممکن شد

 رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر غیرممکن بودن لو رفتن سئوالات آزمون‌ها گفت: سئوالات به صورت رمزگذاری شده تا چند دقیقه قبل از شروع آزمون‌ها به رئیس شعبات داده می‌شود.

به گزارش تسنیم، محسن زارعی امشب در شورای آموزش و پرورش استان کردستان که در سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد، با قدردانی از پاسخ اخیر سپاه به صهیونیست‌ها اظهار داشت: عملیات شجاعانه و غرورآفرین سپاه پاسداران به جهانیان نشان داد که ایران برای احقاق حق خود از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد بود.

وی با بیان اینکه این عملیات شجاعانه، درس بزرگی برای همه ما جهت پیشبرد برنامه‌ها با همین سیاق بود، افزود: آزمون‌های نهایی و نظام سنجش در سنوات گذشته به شیوه‌ای غلط برگزار می‌شد چرا که دانش آموزان را بیشتر به سمت حافظه‌محوری سوق می‌داد که این روند ممکن بود در درون نظام آموزشی آسیب بزرگی ایجاد کند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اصلاح این ساختار غلط در سال گذشته، گفت: به منظور ارتقاء کیفیت نظام آموزش و پرورش در سال 1402 سوابق تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی ملاک قرار داده شد و به ترتیب هر سال درصد خاصی به خود اختصاص داده که این درصد در سال‌جاری به 60 درصد رسیده است.

برگزاری آزمون‌ها به صورت الکترونیک، تا سال 1407

وی با اشاره به اینکه به منظور برگزاری آزمون‌های تمام الکترونیک مراکز آزمون سطح کشور تا سال 1407 استاندارد می‌شوند، عنوان کرد: راستا تحقق این هدف هم اکنون برنامه‌هایی در حال اجراست اما برای اجرای کامل آن نیاز به فراهم شدن زیرساخت‌ها و تجهیزات مناسب هستیم.

زارعی اظهار کرد: تامین امنیت آزمون‌ها به ریاست وزارت کشور و از طریق شورای تامین استان‌ها و شهرستان‌ها بسیار حائز اهمیت و مورد تاکید قرار دارد که این مهم با همکاری دستگاه‌های متولی و شورای تامین هم در سطح ملی و هم استانی و شهرستانی دنبال می‌شود.

وی با تاکید بر غیرممکن بودن لو رفتن سئوالات آزمون‌ها تصریح کرد: سوالات به صورت رمزگذاری شده تا چند دقیقه قبل از شروع آزمون‌ها به رئیس شعبات داده می‌شود و بازگشایی این رمز‌ها برای سایر افراد غیرممکن بوده اما آنچه قابل انتشار است این است که افراد حاضر در جلسه آزمون از طریق ابزارهای مختلف این سوالات را به بیرون ارسال کنند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: امسال حدود 100 عنوان آزمون برگزار خواهد شود که برای فراهم کردن زیرساخت‌های لازم جهت برگزاری آن‌ها، تقریبا یک ماه عوامل اجرایی درگیر برگزاری این آزمون‌ها خواهند بود.

وی با اشاره به اینکه برگزاری آزمون در شرایط مطلوب نتیجه مطلوبی برای دانش‌آموز به دنبال خواهد داشت، گفت: به منظور کیفیت‌بخشی به آزمون‌های نهایی وضعیت موجود باید کاملا بررسی و نقاط ضعف کاملا احصا شود که این مهم در دروس مختلف مورد توجه و مبنا و پایه تصمیم‌گیری‌ها قرار خواهد گرفت.

شرکت یک میلیون و 800 هزار دانش‌آموز در آزمون‌هایی نهایی

زارعی وجود اطلاعات کافی از وضعیت موجود برای دست‌یابی به ارتقای امنیت و کیفیت برگزاری آزمون‌های سنجش را ضروری خواند و عنوان کرد: تحلیل‌ها و داده‌های اطلاعاتی می‌تواند در تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی مناسب برای هر استان و منطقه‌ای تاثیر بسزایی داشته باشد، اما در کل نمی‌توانیم برای کل کشور یک نسخه واحد در راستای ارتقای کیفیت آزمون‌های سنجش بپیچیم.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اینکه در آزمون‌های نهایی پیش رو تقریبا یک میلیون و 800 هزار دانش‌آموز به صورت مستقیم درگیر خواهند بود، ابراز داشت: ایجاد امنیت روانی جامعه برای دانش‌آموزان و خانواده‌ آنها در اولویت ما قرار دارد و در صدد ایجاد فضایی آرام و امن برای آنان هستیم.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: پاسخ وزارت آموزش و پرورش به خبر" ۳۰ هزار معلم بازنشسته، ۸ ماه است حقوق نگرفته اند" فعالیت 110 مدرسه تک‌دانش‌آموزی در کشور

دیگر خبرها

  • امکان افشای سوالات آزمون‌های آموزش و پرورش غیرممکن شد
  • تاثیر ۵۰ درصدی امتحانات نهایی در کنکور سراسری
  • سوابق تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی اثرگذار است
  • امکان افشای سئوالات آزمون های وزارت آموزش و پرورش غیرممکن شد
  • آغاز ساخت ۵۰ فضای آموزشی در کهگیلویه و بویراحمد
  • دانش آموزان می‌توانند برای ۴ درس امتحان نهایی تک ماده کنند
  • چرا دانش آموزان می‌توانند برای ۴ درس امتحان نهایی تک ماده کنند؟
  • شرایط استفاده دانش آموزان از " تک ماده " امتحانات نهایی
  • شرایط استفاده دانش‌آموزان از "تک‌ماده" امتحانات نهایی
  • امکان استفاده از تک‌ماده در ۴ امتحان نهایی