Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-19@03:16:17 GMT

برگزاری جشنواره جهانی فجر ، یک شوخی تلخ

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۱۹۳۴۳

برگزاری جشنواره جهانی فجر ، یک شوخی تلخ

اما از سوی دیگر انگار مسئولینِ همیشه دلواپس هنری در این چهارده ماه خودشان دچار تخطی از رعایت چارچوب های بهداشتی شدند و دقیقا موضوع کرونا و سلامتی جامعه هنری برای آن ها تبدیل به یک شوخی شده است. اساسا نگاه و نگرش مدیران هنری در برپایی جشنواره های گوناگون بر اساس مصلحت طلبی هایی است که هر سال رخ می دهد، کمااینکه در این مدت بسیاری از خبرنگاران جویای چگونگی برگزاری و تعیین بودجه آن هستند، اما این پیگیری ها همچنان بدون جواب می ماند یا پاسخ ها به عوام فریبی تبدیل می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
در سال گذشته مسئولین برگزاری جشنواره جهانی فجر به دلیل افزایش تعداد آمار بستری ها و فوتی ها که البته در اردیبهشت و اوایل خرداد سال گذشته رو به کاهش بود آن را لغو کردند و تمامی اهالی رسانه راضی به این تصمیم بودند، اما در بهمن ماه سال گذشته با تمامی فراز و فرودها و یادداشت های تند هنرمندان و اهالی رسانه جشنواره ملی فجر برگزار شد که البته خروجی آن مثل همیشه نتوانست کسی را هیجان زده کند و این نشانه اقدام اشتباه مسئولین بود که با هر شرایطی سعی داشتند سی و نهمین جشنواره ملی فجر را در تاریخ مقرر برگزار کنند.   البته لازم به ذکر است که در زمان برگزاری جشنواری ملی فجر در تاریخ 12 تا 20 بهمن آمار بستری ها یا فوتی ها رو به کاهش بود، اما ترس از این بیماری یا به معنای درست تر پیشگیری از ابتلا به این ویروس تعداد کمی از فعالان رسانه و منتقدان و هنرمندان و به ویژه مردم عام را به سینماها کشاند، اما در حال حاضر دلیل برگزاری جشنواره جهانی در چنین شرایط بحرانی است.
 
تهران نزدیک به یک ماه در وضعیت قرمز قرار داشت و تمامی کسب و کارها تعطیل شدند و با اینکه این تعطیلی به پایان رسید، اما همچنان سخنگوی ستاد ملی کرونا می گوید روند فوتی ها تا یک ماه دیگر کاهش نمی یابد و 360 فوتی در روز تا حدی نگران کننده است که می بایست تنها برای کار ضروری از خانه خارج شد. مضاف بر اینکه در کل جهان جشنواره های مهم سینمایی یا به وقت دیگری موکول شده یا به صورت مجازی برگزار می شود. البته در چند کشور جشنواره ها به صورت حضوری برگزار شدند که آن هم به دلیل واکسینه شدن شهروندان آنجا بوده و لاغیر.
 
در حال حاضر که این یادداشت را می نویسم در خبرها آمده است بیژن افشار بازیگر سینما و تلویزیون بر اثر کرونا درگذشت و دلیل آن گران بودن آمپول هایی بوده که این بازیگر باید تزریق می کرده، دبیر جشنواره در پاسخ به این که آیا بهتر نبود بودجه این جشنواره به اهالی هنر که از وضعیت بد معیشتی برخوردارند پرداخت می شد؟ گفته است شان هنرمندان را حفظ کنید! او ادامه داده که بودجه برگزاری جشنواره جهانی فجر به اندازه یک فیلم سینمایی است!
 
در اینجا باید از ایشان سوال کرد که بودجه کدام فیلم؟ همه می دانیم که صنعت فیلم و سریال سازی در کشور ما چندان پایین نیست، البته که بعضی از این فیلم ها هم با بودجه ها بیش از سی یا چهل میلیاردی ساخته می شوند که اساسا هیچ برگشت سرمایه ای هم در آن ها دیده نمی شود.
 
برگزاری فیزیکی جشنواره جهانی با تورمی که شامل مملکت ما شده است قطعا ارزان نخواهد بود، اما پافشاری مسئولین جشنواره نسبت به برگزاری این جشنواره قطعا متقاعد کننده نیست. هر چند همه معتقدیم که شان هنرمند آسیب دیده و بیکار را نباید خدشه دار کرد، اما دست چین کردن هنرمندانی که نیاز مالی دارند هم از سوی اصناف خانه سینما کار سختی نمی باشد.
 
جشنواره جهانی فجر در حالی تصمیم به برگزاری دارد که تعداد قابل توجهی از هنرمندان حتی بیمه هم نیستند یا به هر دلیلی شرایط بیمه شدن را ندارند! تصمیمات عجولانه ای که باعث ساده انگاری اجتماعی می شود قطعا می تواند سلامت جامعه را به خطر بندازد و تبدیل به قتل دسته جمعی شود. سال گذشته زمانی که جشنواره جهانی لغو شد نه تنها هیچ اتفاق ناخوشایندی رخ نداد بلکه این تفکر با استقبال هم مواجه شد که کرونا صعودی تر نشود و آمار بستری و فوتی ها بالا نرود. با اینهمه آیا بهتر نیست امسال هم جشنواره جهانی فجر نداشته باشیم؟
 
از زمانی که سینماها بازگشایی شده است آمار فروش فیلم ها زیر صد میلیون است. حال چگونه می شود انتظار داشت که از جشنواره های این چنینی استقبال شود؟ با وعده ای که ستاد کرونا داده است تا اوایل زمستان ایرانیان واکسینه می شوند. بنابراین بهتر است این دورهمی که اساسا به جشنواره جهانی هم شباهت ندارد را به زمان دیگری موکول کرد.
 
افشین علیار – منتقد سینما / جام جم آنلاین 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: منتقد سینما سینما جشنواره جهانی فیلم فجر کرونا جشنواره برگزاری جشنواره جهانی جشنواره جهانی فجر جشنواره ها سال گذشته فوتی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۱۹۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حق نداریم مدارس خیرساز را تغییر نام دهیم

به گزارش خبرنگار مهر، سیدحامد عاملی شامگاه چهارشنبه در جلسه هماهنگی بیست و ششمین جشنواره خیرین مدرسه ساز در استانداری اردبیل اظهار کرد: باید شرایطی را در استان فراهم کنیم تا عقب ماندگی‌های گذشته در حوزه مدرسه سازی جبران شده تا با استفاده از ظرفیت خیرین مسئولیت اجتماعی کارخانجات، بانک‌ها و بحث مولدسازی سرانه فضای آموزشی را ارتقا دهیم.

رییس شورای آموزش و پرورش استان اردبیل خاطرنشان کرد: با اعتبارات دولتی تغییر وضعیت موجود و بهبود سرانه فضای آموزشی وخیم فعلی امکانپذیر نیست و بهتر است از ظرفیت‌های خیرین و کمک‌های مردمی بهره گرفته و این سرانه را به میانگین کشوری ارتقا دهیم.

عاملی ضرورت برگزاری جشنواره پرشور و آبرومند خیرین مدرسه ساز را در اواخر اردیبهشت ماه امسال یادآور شد و بیان کرد: خانه اردبیلی‌های مقیم تهران ظرفیت خوبی است تا با دعوت از متمولین اردبیلی ساکن در تهران به ویژه اهالی بازار تهران بتوانیم از توانمندی مالی آنها برای ساخت مدرسه و تکمیل و تجهیز واحدهای آموزشی نیمه تمام استفاده کنیم.

وی گفت: در خود استان نیز باید از ظرفیت نظام مهندسی، جامعه پزشکی، اصناف و بازاریان، اتاق بازرگانی و دیگر فعالان اقتصادی استفاده کرده تا با دعوت به این جشنواره بتوانیم انگیزه‌های مادی و معنوی آنها را در کمک به مدرسه سازی تقویت کنیم.

استاندار اردبیل از علما، صاحبان تریبون، صداوسیما و رسانه‌ها و … خواست؛ در هفته منتهی به برگزاری این جشنواره ارزش و جایگاه علم آموزی و کمک به مدرسه سازی را به خوبی تبیین و تشریح کرده و تلاش کنند تا جریان افکار عمومی را به این سمت و سو سوق دهند.

عاملی با انتقاد از تغییر نام مدارس خیرساز تصریح کرد: این کار در سال‌های گذشته و به دلایل متعدد رخ داده که یک حرکت مذموم و ناپسند است و باید جلوی این کار ناشایست گرفته شود.

وی ادامه داد: همان طوری که در استان‌هایی نظیر اصفهان در محلات و کوچه‌ها به همت خود مردم خانه‌های فرهنگی راه اندازی شده ما نیز چنین الگویی را باید در توسعه و رونق بخشی به مراکز فرهنگی و آموزشی مورد توجه قرار دهیم و با نامگذاری این مراکز به نام افراد خَیّر انگیزه معنوی و فکری کار آنها را به نوعی تبلیغ کنیم.

رییس شورای آموزش و پرورش استان اردبیل اظهار کرد: در کنار برگزاری این جشنواره شایسته است آئین تجلیل از خیرین نمونه و فعال، کلنگ زنی و یا افتتاح واحدهای آموزشی و بازدید خیرین از مجموعه‌های آموزشی موفق مورد توجه قرار گیرد تا انگیزه بیشتری را در خیرین برای امر مدرسه سازی شاهد باشیم.

عاملی خاطرنشان کرد: از صداوسیما و شهرداری درخواست خواهیم کرد تا در ایام منتهی به جشنواره کارهای تبلیغی و فضاسازی مناسب را در دستور کار قرار داده و به برگزاری شایسته جشنواره بیست و ششم کمک کنند.

وی افزود: مهمترین عنصر قطع زنجیره فقر توانمندسازی دانش آموزان این خانواده هاست تا با تحصیلی شایسته و مناسب بتوانند خانواده و نسل‌های آینده را از فقر و نداری نجات دهند.

کد خبر 6081584

دیگر خبرها

  • جشنواره «رود و ریل» در روستای بیشه لرستان برگزار شد
  • برگزاری جشنواره دختران آفتاب در گچساران
  • برگزاری جشنواره بازی‌های بومی محلی در تایباد
  • برگزاری سومین جشنواره ملی زیبایی شتر در انبارالوم
  • حق نداریم مدارس خیرساز را تغییر نام دهیم
  • جشنواره رود و ریل در لرستان/«بیشه» در مسیر ثبت جهانی
  • دوازدهمین دور جشنواره ملی گل ارغوان در پروان
  • بیست‌وششمین جشنواره خیرین مدرسه‌ساز استان اصفهان برگزار می‌شود
  • برگزاری جشنواره بهداشت دهان و دندان در برخوار
  • رونمایی از مستند «قوی‌دل» همزمان با روز جهانی هموفیلی/ فیلم‌های مستند، مهجور هستند