Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-24@12:09:00 GMT

آیت الله غروی: با بسته شدن مساجد در ایام کرونا مخالف بودیم

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۲۰۱۸۵

آیت الله غروی: با بسته شدن مساجد در ایام کرونا مخالف بودیم

به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، آیت‌الله سیدمحمد غروی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در دیدار با حجت‌الاسلام سید ناصر میرمحمدیان مدیرعامل بنیاد هدایت، با اشاره به بایسته‌های عملکرد مساجد اظهار داشت: فعالیت مساجد زیر نظر تشکیلات دولتی چندان توجیه ندارد و باید به صورت مردمی اداره شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو جامعه مدرسین گفت: وقتی کارهایی روی زمین بماند نهادهایی به اجبار این کارها را به عهده می‌گیرند؛ برخی وظایف را جامعه باید به عهده بگیرد نه اینکه نهادهای دولتی به میدان بیایند.

وی با اشاره به وضعیت معیشتی ائمه جماعات و طلاب بیان داشت: طلاب مبلغ هم نیازمندی‌هایی دارند. شرایط کنونی با گذشته متفاوت است؛ در گذشته نیازها محدود بود و در کل نصابی از تقوا حاکم بود و مردم وظیفه می‌دانستند، مستقیم یا غیر مستقیم روحانیون را تأمین کنند، اما اکنون شرایط دگرگون شده است.

غروی با بیان اینکه شرایط زمانه موجب شده که در حال حاضر بافت ائمه جماعات به هم بخورد، تصریح کرد: در گذشته امامان جماعات مردمی بودند و بزرگان ائمه جماعات با پشتوانه مراجع وارد میدان می‌شدند. اگر شما انتظار دارید یک امام جماعت نیمی از وقت خود را در اختیار مسجد بگذارد باید زندگی او تأمین شود و در عین حال نباید افراد را با دادن هدیه شرطی کرد.

فعالیت‌های مسجد باید همسو با انقلاب باشد

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه اظهار داشت: مسجد باید همسو با انقلاب حرکت کند و دستاویز جناح‌ها نباشد و ما شاهدیم که برخی که می‌خواهند کار فرهنگی انجام دهند دچار تندروی‌هایی می‌شوند؛ در این میان امام باید این‌ها را کنترل کنند.

آیت الله غروی با اشاره به تعطیلی مساجد در دوران کرونا گفت: ما از ابتدا با این شیوه‌ای که در برخورد با مساجد اتخاذ شد و مساجد را به تعطیلی کشاند، مخالف بودیم؛ معتقدیم که روحانیت نسبت به مساجد به عنوان پایگاه خود منفعل عمل کرده است و می‌توانست بهتر از این عمل کند.

وی افزود: در گذشته مردم سطح سواد پایینی داشتند، اما در حال حاضر افراد مسجدی در سطح بالایی از سواد قرار دارند و این کار را دشوار می‌کند؛ کار در مسجد نیاز به سلیقه و سواد بیشتر دارد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه بیان داشت: بنیاد هدایت باید وارد عمل شود و از افراد سطح بالاتری بهره بگیرد و اساتید حوزه‌ای که شاید خیلی وابستگی مالی هم نداشته باشند را جایگزین افراد سطح پایین کند.

امامانی داریم که توانستند ظرفیت حکمرانی را پای کار بیاورند

حجت الاسلام میرمحمدیان نیز در این دیدار با اشاره به فعالیت ائمه جماعات گفت: شعار اصلی و محوری ما در بنیاد هدایت، تعالی شبکه امامت است. پس از آنکه به تعداد قابل قبولی امام محله دست پیدا کردیم که می‌توانستند روی پای خود بایستند، به دنبال یک فعالیت گفتمان‌سازی خواهیم بود تا اثر عملکرد امامان بر زندگی مردم را نشان دهیم.

مدیر عامل بنیاد هدایت اظهار داشت: برخی معتقدند آنچه در طرح امامان محله هدف‌گیری شده است قابل دسترسی نیست در حالی بسیاری از نمونه‌های امامان موفق را در حال حاضر داریم و توانسته‌اند ظرفیت‌های حکمرانی را پای کار بیاورند و حکمرانی محلی کوچکی را در محله و مسجد ایجاد کرده‌اند. ما امامی داریم در منطقه داراب فارس که می گوید مردم محله از اول کرونا ۵ گوسفند نذر کرده‌اند تا امام محله شان به کرونا مبتلا نشود و این امر نشان می‌دهد که وجود امام برای این محل و مردمش چقدر مهم و کارگشاست.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سید محمد غروی مسجد جامعه مدرسین ائمه جماعات بنیاد هدایت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۰۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت گروه‌های سرود بچه‌های مسجد در استان اردبیل

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل گفت: آموزش و تقویت گروه‌های سرود بچه‌های مسجد جزو برنامه‌های کانون‌های مساجد است و در این راستا دوره‌های آموزشی ویژه گروه‌های سرود کانون‌های مساجد با حضور اساتید کشوری برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، مصطفی آمون ضمن تقدیر از زحمات و تلاش‌های گروه‌های سرود کانون‌های مساجد اظهار کرد: تا سال ۱۴۰۰ فقط تعداد محدودی گروه سرود در کانون‌های مساجد فعال بود که امروز این رقم به ۴۵ گروه سرود حرفه‌ای تبدیل شده و در مراسم‌ها و مناسبت‌های مختلف حضور فعال دارند.

وی افزود: حضور چشم‌گیر گروه‌های سرود کانون‌های مساجد در ویژه برنامه‌ها و مراسم‌های مختلف نشان از جایگاه ویژه آن‌ها است و تاکنون گروه‌های سرود با تشکیل گروه‌های سرود ۵۰۰ و ۳۰۰ نفره در کنگره ۳۴۰۰ شهید استان و راهپیمایی‌های ۲۲ بهمن، روز قدس و ۱۳ آبان ماه جلوه‌های هنری گروه‌های سرود کانون‌های مساجد استان را در سطح عمومی جامعه به خوبی نشان داده‌اند.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل بیان داشت: دوره‌های آموزشی ویژه گروه‌های سرود کانون‌های مساجد با حضور اساتید کشوری در سال گذشته برگزار شد که موجب توسعه و رشد اجرای گروه‌های سرود و زمینه‌ساز توسعه فعالیت‌های ابتکاری و انتشار نماهنگ، کلیپ و سرودهای تولیدی شد.

آمون خاطر نشان کرد: در سال گذشته ۱۰ سرود تولیدی با موضوع‌های مختلف به همت گروه‌های سرود کانون‌های مساجد به صورت حرفه‌ای منتشر شد و امسال نیز رویکرد کانون‌های مساجد افزایش سرودهای تولیدی است.

کد خبر 746973

دیگر خبرها

  • ارتباط مردم و مساجد از طریق مرکز ارتباطات مردمی مساجد
  • توزیع گوشت میان خانواده‌های کم برخوردار مازندران
  • توزیع ۱۰۰۰ بسته گوشت میان خانواده‌های کم برخوردار مازندران
  • تحقیق و تفحص از مساجد تخریب شده منطقه ثامن
  • «قرآن مجید»کتاب خدا مهجور نماند
  • تمرین نخستین رفتارهای تشکیلاتی و سیاسی در مساجد/مسجد باید جامعه را تربیت کند
  • ارائه آموزش‌های هلال احمر در ۶۴ مسجد استان زنجان
  • امشب: مراسم سالگرد آیت‌الله بروجردی در مسجد اعظم قم/ 3 ویژگی مرجع فقید
  • تقویت گروه‌های سرود بچه‌های مسجد در استان اردبیل
  • مساجد و ائمه جماعات قزوین به کانون‌های فرهنگی تبدیل شوند