Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@17:36:30 GMT

مردم سوابق را می‌بینند؛ نه حرف‌ها

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۲۰۷۰۹

مردم سوابق را می‌بینند؛ نه حرف‌ها

در ادامه گفت وگوی ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ روزنامه آرمان ملی با طیبه سیاوشی نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی آمده است: روز پایانی ثبت‌نام انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ همچون گذشته تبدیل به مهمترین روز در این عرصه شد و چهره‌های اصلی این انتخابات شامل اسحاق جهانگیری، علی لاریجانی و سیدابراهیم رئیسی در این روز اقدام به ثبت‌نام کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضوری که از ماه‌ها قبل پیش‌بینی می‌شد اما در خصوص قطعیت آن اماواگرهای زیادی وجود داشت؛ اماواگرهایی که می‌توان ریشه‌های آن را در صحبت‌های کاندیداها نیز یافت. مشخصا پس از این مرحله شورای نگهبان به کانون اصلی توجهات بدل می‌شود تا نامزدهای نهایی انتخابات مشخص شود؛ نامزدهایی که این سه نفر به احتمال زیاد در میان آنها خواهند بود و با توجه به سوابقی که دارند مورد تایید قرار خواهند گرفت. پس از این مرحله اما آنچه بار دیگر بر سر زبان‌ها خواهد افتاد، مساله ائتلاف و کنار رفتن برخی نمایندگان به نفع سایر نمایندگان است؛ اتفاقی که به احتمال زیاد در جبهه اصولگرایان رخ خواهد داد. اتفاقاتی که هرکدام می‌تواند جریان انتخابات را به کلی تغییر دهد و حتی میزان مشارکت مردم در انتخابات را افزایش دهد. اتفاقی که شاید در جناح دیگر انتخابات تبدیل به یک ائتلاف شود؛ ائتلافی که در ماه‌های گذشته با آن مخالفت‌هایی می‌شد اما به نظر می‌رسد با توجه به ترکیب پیش آمده در انتخابات پیش‌رو بار دیگر شاهد این امر باشیم. در راستای بررسی مسائل مربوط به انتخابات ۱۴۰۰، «آرمان ملی» گفت‌وگویی با طیبه سیاوشی، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی داشته است که در ادامه می‌خوانید.

 با توجه به ترکیب پیش آمده در انتخابات ۱۴۰۰ آیا شاهد مشارکت بیشتر مردم در این عرصه خواهیم بود؟

مساله اصلی در انتخابات این است که مردم باید شاهد تغییراتی باشند تا در پای صندوق‌های رای حاضر شوند. باید دلایلی عینی و ملموس برای مشارکت وجود داشته باشد. شعارهای همیشگی دیگر نمی‌تواند مردم را مجاب به انجام کاری کند. مردم دیگر فریب کمپین‌ها تبلیغاتی را نخواهند خورد. مردم برای سیاست‌هایی به پای صندوق‌های رای خواهند آمد که از قبل آن را در عمل کاندیداها دیده باشند. امروز پس از ۴۰ سال مردم به بلوغ فکری رسیده‌اند، بنابراین دیگر به هر کسی رای نخواهند داد و به راحتی پای صندوق رای حاضر نمی‌شوند. مردم به قدری پخته شده‌اند که ابتدا به پیشینه کاندیدای مورد نظر توجه کرده و بعد اقدام می‌کنند. آن تغییری که نیاز است مردم را به سمت صندوق‌های رای بکشاند تا این لحظه مشاهده نشده است؛ مگر اینکه در روزهای آینده اتفاقی بیفتد که شور و هیجان را به انتخابات تزریق کند. 

ترکیب مدعیان اصلی پیروزی در انتخابات را چگونه ارزیابی می‌کنید و آیا می‌توان پیش‌بینی‌ای در این خصوص داشت؟

کشور ما یک کشور لحظه‌آخری است. بارها دیده‌ایم در آخرین لحظات افرادی در انتخابات ثبت‌نام کرده‌اند که پیش‌بینی حضور آنها نمی‌شده است یا شاهد بوده‌ایم در لحظات آخر شخصی رای می‌آورد که پیش‌بینی پیروزی او را نداشته‌ایم. متاسفانه یک اقدام سیستماتیک در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران رقم نمی‌خورد. به نظر می‌رسید در انتخابات ۱۴۰۰ ما با کمبود کاندیدا مواجه شویم اما روز آخر به‌گونه‌ای ثبت‌نام‌ها شکل گرفت که ازدیاد کاندیداها، سردرگمی ایجاد کرده است. برخی شخصیت‌ها که احتمال حضور آنها در انتخابات کم بود، روز گذشته در وزارت کشور حاضر شده و ثبت‌نام کرده‌اند. این رویه برای مردم خوشایند نیست. در سیاست بین حرف تا عمل فاصله زیادی وجود دارد و بارها شاهد بوده‌ایم که صحبت‌هایی بر سر زبان آمده اما به مرحله عمل نرسیده است. حضور برخی کاندیداها در انتخابات دور از ذهن بوده اما دیدیم که حاضر شده‌اند و سوالات زیادی را در ذهن ایجاد کرده‌اند. همین اتفاقات لحظه آخری است که امر پیش‌بینی در خصوص انتخابات را سخت کرده است.

 احتمال ائتلاف در انتخابات ریاست‌جمهوری جاری تا چه میزان است؟

باید امیدوار بود که در شرایط سخت فعلی ائتلاف صورت گیرد. نمی‌توان به صورت قطع گفت که چه کسانی ائتلاف خواهند کرد؛ اما امید است این ائتلاف بین عقلای میانه‌رو و اصلاح‌طلب شکل گیرد. این شخصیت‌ها می‌توانند با ائتلاف تنور انتخابات را گرم و آرای مردم را جذب کنند. باید ائتلاف به نفع مردم شکل گیرد تا رویه بهتری شکل گیرد و نتیجه بهتری حاصل شود. این به آن معنا نیست که با هر شخصیتی یا هر حزبی باید ائتلاف کرد. نباید تحت هر شرایطی ائتلاف کرد. امید است در وهله اول در جبهه اصلاح‌طلبان ائتلاف صورت گیرد تا بتوان به نتیجه بهتر دست یافت. ما در گذشته این مساله را تجربه کرده‌ایم و شاهد ائتلاف میانه‌روها و اصلاح‌طلبان در گذشته بوده‌ایم. من سخنگوی جبهه اصلاح‌طلبان نیستم. در ماه‌های گذشته به این جمع‌بندی رسیده بودیم که جبهه اصلاح‌طلبان نماینده مستقل خود را در انتخابات داشته باشد اما شاید در هفته‌های آینده اتفاقاتی بیفتد که این تصمیم دچار تغییر شود. تا روز انتخابات ممکن است اتفاقات و تغییرات زیادی رخ دهد. شرایط هر روز دچار تغییر می‌شود و به‌واسطه این تغییرات نیز ممکن است تصمیم‌های جدیدی حاصل شود. نسبت به ائتلاف هراس و ترسی وجود ندارد اما برخی معتقد هستند تجربه ائتلاف موفق نبوده و به همین علت ممکن است صورت نگیرد. نباید فراموش کرد که سهم بزرگی از موفقیت رئیس‌جمهوری فعلی مدیون جبهه اصلاحات و شخصیت‌های این جریان است. باز هم باید توجه داشت که ممکن است منافع ملی کشور به‌گونه‌ای دیگر باشد و برای قدم برداشتن در این مسیر شاید نیاز باشد تصمیم دیگری گرفته شود و ائتلاف صورت گیرد. 

منبع: روزنامه آرمان ملی برچسب‌ها انتخابات ۱۴۰۰ مردم سالاری اصولگرایان انتخابات ریاست جمهوری اصلاح طلبان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انتخابات ۱۴۰۰ مردم سالاری اصولگرایان انتخابات ۱۴۰۰ مردم سالاری اصولگرایان انتخابات ریاست جمهوری اصلاح طلبان اخبار کنکور انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ۱۴۰۰ اصلاح طلبان جبهه اصلاح پیش بینی ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۰۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمزه خلیلی معاون اول قوه قضاییه شد + سوابق

به گزارش جماران؛ رئیس قوه قضاییه با صدور حکمی حجت‌الاسلام والمسلمین حمزه خلیلی را به عنوان معاون اول قوه قضاییه منصوب کرد.

طبق اعلام مرکز رسانه قوه قضاییه؛ حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضاییه، طی حکمی حجت‌الاسلام والمسلمین حمزه خلیلی را به عنوان معاون اول قوه قضاییه منصوب کرد.

 

حمزه خلیلی کیست؟

 

حجت الاسلام والمسلمین خلیلی متولد سال ۱۳۴۲ دارای مدرک فوق لیسانس جزا و جرم شناسی از دانشگاه تهران است.

سوابق قضایی:

شروع به کار حجت الاسلام و المسلمین خلیلی در دستگاه قضایی از آذرماه سال ۱۳۷۴ به عنوان قاضی تحقیق در استان تهران بود و مسئولیت دادیار تهران و دادرس تهران نیز برعهده داشت.

رئیس کل دادگستری کرج (۱۳۸۲/۹/۱۶)

 رئیس کل دادگستری استان گلستان (۱۳۸۴/۵/۱۹)

 رئیس کل دادگستری استان قم (۱۳۸۵/۵/۱۵) 

 رئیس دادگستری استان گیلان (۱۳۹۸/۵/۲۶) 

 رئیس دادگستری خراسان استان رضوی (۱۴۰۲/۴/۳۱)

قابل ذکر است حجت الاسلام والمسلمین خلیلی در زمان ریاست مرحوم آیت الله یزدی نیز در قوه قضاییه به مدت ۱۰ سال در دفتر نظارت و پیگیری قوه قضاییه فعالیت و عملکرد موثری را بر عهده داشت .

وی همچنین کتب مختلفی را تألیف کرده است.

دیگر خبرها

  • رئیس ستاد انتخابات استان اردبیل: آماده برگزاری دور دوم انتخابات هستیم
  • مجلس نظارت در حوزه ورزش را بیشتر کند
  • هری کین: جام نداشتن؟ هنوز مسیر درازی پیش روی من است
  • زمینه حضور پرشور مردم ورامین در دور دوم انتخابات فراهم شده است
  • تقدیر از ۱۸۰ فعال عرصه مشارکت حداکثری در انتخابات ۱۴۰۲
  • حمزه خلیلی معاون اول قوه قضاییه شد + سوابق
  • همایش فرهنگسازان حضور در قم برگزار شد
  • رفتار صحیح با کودکانی که زیاد کابوس می‌بینند | ۵ اقدامی که باید هنگام کابوس دیدن کودکتان انجام دهید
  • هر جایی که مردم حاضر شدند نگرانی‌ها برطرف شد
  • مشارکت بالا در «دور دوم انتخابات مجلس» به نفع کشور و نظام است