Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-25@06:32:36 GMT

هرآنچه درباره ارزهای دیجیتال می‌دانیم

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۲۱۲۲۱

هرآنچه درباره ارزهای دیجیتال می‌دانیم

ایتنا - ارز رمزنگاری شده یک ارز دیجیتال یا مجازی است که با رمزنگاری تأمین می شود ، این امر جعل و صرف هزینه مضاعف را تقریباً غیرممکن می کند.

بسیاری از ارزهای دیجیتال دارای شبکه های غیرمتمرکز مبتنی بر فناوری بلاکچین هستند ( دفتر توزیع شده ای که توسط یک شبکه متفاوت رایانه اعمال می شود.) یکی از ویژگی های شاخص ارزهای رمزپایه این است که به طور کلی توسط هیچ مرجع مرکزی صادر نمی شود و این باعث می شود که آنها از لحاظ تئوری در برابر مداخلات یا دستکاری های شخصی و دولتی مصون باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بلاک چین چیست؟
ما برای انجام یک تراکنش مالی از یک واسطه نظیر بانک استفاده می‌کنیم. اما بلاک چین این امکان را به خریداران و فروشندگان (ارسال‌کنندگان و دریافت‌کنندگان پول مجازی) می‌دهد که به صورت مستقیم با هم در ارتباط باشند و نیاز به یک شخص ثالث به عنوان واسطه از بین برود. این شکل از تراکنش را «همتا به همتا» می‌نامند.

بلاک چین از رمزنگاری به منظور ایجاد امنیت در تبادلات و حتی خرید و فروش ارزدیجیتال استفاده می‌کند. بر خلاف سیستم‌های بانکی که دارای یک موقعیت مشخص و در اصطلاح متمرکز عمل می‌کنند، مرکزداده‌ای که بلاک چین‌ها در آن قرار دارند کاملا غیرمتمرکز بوده و در سراسر جهان پخش هستند.

محل نگهداری بلاک چین‌ها را در اصطلاح «دفتر کل توزیع شده» می‌نامند. این دفتر کل برای همه اعضای شبکه و با جزئیات در دسترس است و حتی حساب، کتاب‌ها برای همه به‌صورت شفاف وجود دارد. این شبکه در واقع زنجیره‌ای از رایانه‌هایی است که درستی تراکنش‌های صورت گرفته بین شما و طرف مقابل‌تان را تایید می‌کنند و پس از تایید، آن را نیز به بلاک چین اضافه می‌کنند.

مفهوم ارزهای رمزپایه
ارزهای رمزنگاری شده سیستمی هستند که امکان پرداخت امن را به صورت آنلاین فراهم می کنند و به صورت "توکن" های مجازی ارائه می شوند. "رمزنگاری" به الگوریتم های رمزگذاری مختلف و تکنیک های رمزنگاری اشاره دارد که از ورودی این توکن ها محافظت می کنند .

انواع ارز رمزنگاری شده
اولین ارز رمزنگاری شده مبتنی بر بلاکچین بیت کوین بود که هنوز هم محبوب ترین و با ارزش ترین ارز باقی مانده است. امروزه هزاران ارز رمزپایه جایگزین با عملکردها و مشخصات مختلف وجود دارد. برخی از اینها کلون یا فورک بیت کوین هستند ، در حالی که برخی دیگر ارزهای جدیدی هستند که با شبکه‌های منحصر به فرد ساخته شده‌اند و ارتباطی با بیت کوین ندارند.

بیت کوین در سال 2009 توسط یک فرد یا گروه معروف به نام مستعار "Satoshi Nakamoto" راه‌اندازی شد. 1 از مارس 2021 ، بیش از 18.6 میلیون بیت کوین در گردش بود که ارزش کل بازار آن در آن زمان حدود 927 میلیارد دلار بوده است. 

برخی از ارزهای رمزپایه موجود که در رقابت با  بیت کوین تا حدودی موفق بوده اند و به عنوان آلتکوین‌ها "altcoins" شناخته می شوند ، عبارتند از : Litecoin ، Ethereum ، Cardano و EOS
 امروز ، ارزش کل ارزهای رمزپایه موجود حدود 1.5 تریلیون دلار است - بیت کوین در حال حاضر بیش از 60٪ از ارزش کل  بازار را در اختیار دارد.

 

مزایا و معایب Cryptocurrency
ارزهای رمزپایه این مزیت را دارند که انتقال وجوه مستقیماً بین دو طرف ، بدون نیاز به شخص ثالث قابل اعتماد مانند بانک یا شرکت انجام میگردد و مراحل انجام کار را آسان تر می کنند. درعوض این انتقال با استفاده از کلیدهای عمومی و کلیدهای خصوصی و اشکال مختلف سیستمی، مانند اثبات کار یا اثبات سهام ، تأمین می شود.

در سیستم های رمزنگاری مدرن ، "کیف پول" یا آدرس حساب کاربر دارای یک کلید عمومی است ، در حالی که کلید خصوصی فقط برای مالک شناخته شده است و برای امضای معاملات استفاده می شود. انتقال وجوه با حداقل هزینه پردازش انجام می شود که  به کاربران این امکان  را می دهد که از هزینه های سنگین پرداخت شده توسط بانک ها و موسسات مالی برای انتقال وجه جلوگیری کنند.

ملاحظات خاص
نکته اصلی در جذابیت و عملکرد بیت کوین و سایر ارزهای رمزپایه فناوری بلاکچین است که برای نگهداری تاریخچه تمام معاملات انجام شده استفاده می شود ، بنابراین یک ساختار داده برای این تاریخچه فراهم می کند که کاملاً ایمن است و جعل تاریخ معاملات تقریباً غیرممکن است.

بسیاری از کارشناسان فناوری بلاکچین را دارای پتانسیل جدی برای استفاده‌هایی مانند رای گیری آنلاین و سرمایه گذاری گسترده می دانند و موسسات مالی بزرگ مانند JPMorgan Chase ‪(JPM)‬ احتمال کاهش هزینه های معامله را با ساده سازی پردازش پرداخت می دانند.

 با این حال، از آنجا که ارزهای رمزپایه مجازی هستند و در پایگاه داده مرکزی ذخیره نمی شوند، در صورت عدم وجود نسخه پشتیبان از کلید خصوصی ، با فراموشی آن یا از بین رفتن هارد دیسک، موجودی ارز رمزنگاری شده از بین می رود. در عین حال ، هیچ مرجع مرکزی ، دولتی یا شرکتی وجود ندارد که به وجوه شما یا اطلاعات شخصی شما دسترسی داشته باشد.

برخی مشکلات رمزارزها
از آنجا که قیمت بازار ارزهای رمزپایه بر اساس عرضه و تقاضا است، نرخ تبادل ارز رمزنگاری شده با ارز دیگر می تواند به طور گسترده ای در نوسان باشد ، زیرا طراحی بسیاری از ارزهای رمزپایه درجه بالایی از کمبود را تضمین می کند.

بیت کوین با افزایش سریع و سقوط ارزش روبرو شده است ، و در دسامبر سال 2017 به بالغ بر 19000 دلار در هر بیت کوین رسید ، قبل از اینکه در ماه های بعدی به حدود 7000 دلار برسد. بنابراین از ارزهای رمزپایه توسط برخی از اقتصاددانان یک سرمایه گزاری بسیار پرریسک و پرخطر یاد می شود.

این نگرانی وجود دارد که ارزهای رمزنگاری شده مانند بیت کوین ریشه در هیچ کالای مادی ندارند. با این حال ، برخی تحقیقات مشخص کرده اند که هزینه تولید بیت کوین ، که به مقدار زیادی انرژی نیاز دارد ، با قیمت بازار آن ارتباط مستقیم دارد.

بلاک‌چین های رمزنگاری از امنیت بالایی برخوردار هستند ، اما سایر جنبه های اکوسیستم ارز رمزنگاری شده ، از جمله صرافی‌ها و کیف پول ها، از خطر هک شدن در امان نیستند. در تاریخ 10 ساله بیت کوین ، چندین مبادله آنلاین مورد هک و سرقت قرار گرفته است که بعضاً میلیون ها دلار "سکه" به سرقت رفته است. 

با این وجود، بسیاری از ناظران مزایای بالقوه ارزهای رمزپایه را می بینند ، مانند امکان حفظ ارزش در برابر تورم و تسهیل مبادلات در حالی که حمل و نقل و تقسیم آن از فلزات گرانبها آسان تر و خارج از نفوذ بانک های مرکزی و دولت ها است.

جمع بندی
رمز ارزها مجموعه بسیار گسترده ای از سکه های مجازی بر پایه بستر بلاک چین هستند که شاخص ترین آن ها بیت کوین می باشد.افراد بسیاری در سرتاسر جهان روزانه با این رمز ارزها به خرید و فروش پرداخته و یا آن‌ها را با یکدیگر مبادله و تجارت می نمایند.
با این حال با توجه به به نوسانات شدید این بازار و ریسک بالای سرمایه گزاری ،ورود به این بازار  بدون دانش و تخصص کافی احتمال از دست رفتن سرمایه را دوچندان می کند.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس فتا

منبع: ايتنا

کلیدواژه: رمزارز ارز دیجیتالی بلاک چین ارز رمزنگاری شده ارزهای رمزپایه بلاک چین بیت کوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۱۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از «گردانِ آزار» رژیم صهیونیستی چه می‌دانیم؟

امریکا به تازگی اعلام کرده یکی از گردان‌های ارتش رژیم اسرائیل به نام «نتزاه یهودا» را به دلیل نقض حقوق‌ بشر تحریم خواهد کرد؛ مأموریت و تفاوت این گردان رژیم صهیونیستی با بقیه نیروهای نظامی‌اش چیست؟

به گزارش مشرق، «نتزاه یهودا» نود و هفتمین یگان از ارتش رژیم اسرائیل است که نیروهای مذهبی حریدی یا افراطی در آن خدمت می‌کنند. هرچند اکثریت چشمگیر یهودیان حریدی برای ادامه درس مذهبی در کالج‌های علوم دینی از خدمت در ارتش اسرائیل معافیت می‌گیرند، اما این یگان وابسته به نیروی زمینی از سال ۱۹۹۹ میلادی (۲۵ سال پیش) امکان پیوستن حریدی‌های علاقمند به سربازی را برای پیوستن به ارتش فراهم کرده است.

رژیم صهیونیستی به دلیل کمبود سرباز در ارتش با پیوستن افراطی‌ها به نیروی نظامی موافقت کرد و به این گردان اجازه داد تا اعمال مذهبی خود را به جا بیاورند. این گردان «تنها واحد تک‌جنسیتی در ارتش اسرائیل» است و در آن نه تنها زنان حضور ندارند، بلکه تعامل این نیروها با زنان سرباز دیگر نیز محدود شده است.

گردان آزاردهنده

گزارش‌هایی در خصوص ارتکاب خشونت‌های منتسب به نیروهای این یگان، از حدود پنج سال پیش در رسانه‌های اسرائیلی بازتاب یافت. این در حالی بود که تا پیش از آن، برپایی و فعالیت این گردان مورد استقبال قرار گرفته و به خاطر تشویق حریدی‌ها به خدمت در ارتش، جوایز ملی رژیم صهیونیستی را نیز دریافت کرده بودند.

اما زمانی که دو سال پیش جسد یک شهروند ۷۸ساله فلسطینی- آمریکایی در شهر جلجیلیه پیدا شد که دستانش بسته و پارچه‌ای در دهانش فرو رفته و در سرما جان خود را از دست داده بود، حساسیت به این گردان افزایش یافت.

این پرونده به دلیل تابعیت دوگانه عمر اسد توجه وزارت خارجه ایالات متحده را به خود جلب کرد. ارتش رژیم صهیونیستی در آن مقطع زمانی گفت که سربازان به دلیل امتناع اسد از همکاری، موقتاً دهانش را با یک نوار پارچه‌ای و دستانش را با بست‌ کمربندی بسته بوده‌اند.

فرمانده گردان «نتزا یهودا» به دلیل این واقعه توبیخ شد و دو افسر از کار برکنار شدند، اما دادستان‌های نظامی رژیم صهیونیستی اعلام کردند که هیچ ارتباطی بین اشتباهات سربازان و مرگ عمر اسد وجود ندارد.

به گزارش «یورونیوز» علاوه بر پرونده مرگ عمر اسد، چندین رویداد دیگر نیز نام گردان «نتزا یهودا» را به میان آورده است. در برخی از این رویدادها، که برایشان مدارک ویدئویی نیز موجود است، سربازان «نتزاه یهودا» به سوء‌استفاده از زندانیان فلسطینی متهم شده‌اند. این گردان عمدتاً در کرانه باختری رود اردن فعالیت می‌کرد، اما در اواخر سال ۲۰۲۲ و پس از انتقاد ایالات متحده از این منطقه خارج شد و اکنون در غزه مشغول به فعالیت است.

تحریم آمریکا، تهدید رژیم اسرائیل

«آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا، جمعه گذشته گفت درباره اتهاماتی مبنی بر نقض قوانین حقوق بشری ایالات متحده توسط اسرائیل «تصمیماتی» را اتخاذ کرده و احتمالا «خیلی زود» اعلامیه‌ای در این خصوص منتشر خواهد شد. این قوانین که به نام «لیهی» شناخته می‌شوند و توسط سناتور پاتریک لیهی در اواخر دهه ۹۰ میلادی تدوین شده‌اند، ارائه کمک نظامی به افراد یا واحدهای نیروی امنیتی را که مرتکب نقض فاحش حقوق بشر شده‌اند، ممنوع می‌کند. اگر این تحریم‌ها وضع شوند، اعضای این گردان اجازه دریافت کمک‌های آموزشی و تجهیزات آمریکایی را نخواهند داشت.

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش احتمال تحریم این یگان را «اوج پوچی و بی‌اخلاقی» خواند و گفت دولتش در برابر این اقدامات مقابله خواهد کرد. «بنی گانتس»، عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی نیز در تماس تلفنی با آنتونی بلینکن از او خواست امریکا در تصمیم پیش‌رو تجدید نظر کند.

منبع: نور نیوز

دیگر خبرها

  • آیا ارز دیجیتال حلال است؟
  • هرآنچه باید از مشخصات و امکانات قطار میلاد بدانید
  • بهترین روش آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال برای ورود به بازار رمزارزها
  • از «گردانِ آزار» رژیم صهیونیستی چه می‌دانیم؟
  • آموزش حضوری ارز دیجیتال در تهران
  • «تتر» جایگزین دلار می شود؟
  • سایت های معتبر تحلیل ارز دیجیتال
  • بیت‌کوین در آستانه رکوردی جدید / قیمت روز ارزهای دیجیتال
  • بیت کوین به قیمت جدید رسید/ ۶۶ هزار و ۴۶۹.۳۲ دلار
  • آموزش رایگان ارزهای دیجیتال برای مبتدی ها: از باز کردن حساب تا معامله و سود ( اطلاع رسانی تبلیغی)