Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی ها نشان می دهد: استفاده از دُزهای بالاتر داروهای آنتی بیوتیک به منظور غلبه بر "معضل فزاینده مقاومت باکتریایی" در روند درمان بیماران، ممکن است منجر به تقویت برخی از باکتری ها شود.

به گزارش ایسنا، سازمان ملل متحد "مقاومت میکروبی" را به عنوان یکی از بزرگترین تهدیدهای متوجه جامعه جهانی معرفی کرده و پیش بینی می شود که تا سال ۲۰۵۰ میلادی، سالانه به مرگ ۱۰ میلیون نفر منجر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتایج تحقیقاتی که در گذشته انجام گرفته نشان داده است که تحمیل دُزهای بالاتر آنتی بیوتیک به باکتری ها، می تواند توانایی آنها را برای مقاوم شدن کندتر کند اما در عین حال، تاکنون به تاثیر مصرف دُزهای بالاتر دارو بر سلامت کلی میکروب ها توجه چندانی نشده است.

در این بررسی تیمی از محققان انگلیسی و اروپایی به مطالعه چگونگی واکنش E.coli به غلظت های مختلف سه آنتی بیوتیک متداول پرداختند.

آنان دریافتند در حالیکه دُزهای بالاتر آنتی بیوتیک سرعت مقاوم شدن باکتری ها را کمتر می کند اما از سوی دیگر باعث می شود آمادگی کلی باکتری ها بیشتر شود به این معنی که سرعت تولیدمثل آنها بیشتر می شود.

محققان اظهار داشتند: ما نرخ رشد را به عنوان یک فاکتور برای سازگاری در نظر می گیریم، با این فرض که سویه ای که سریعتر رشد می کند، احتمالا به گونه غالب تبدیل می شود.

به گفته محققان بررسی انجام شده نشان داد که تجویز چگونه دُزهای بالاتر آنتی بیوتیک می توانند مشکل ساز باشند و در نهایت باکتری های مقاوم تری ایجاد کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از ژاپن تودی، در سال های اخیر در چندین مطالعه در مورد خطرات تجویز بیش از حد آنتی بیوتیک در نسخه دارویی و استفاده بیش از حد در پرورش دام هشدار داده شده است و بنابر اعلام مرکز کنترل بیماری ایالات متحده از هر سه نسخه تجویز آنتی بیوتیک یک مورد ضروری نیست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آنتی بیوتیک مقاومت دارویی باکتری باکتری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۲۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این باکتری‌ها به خون انسان تشنه‌اند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، محققان دانشگاه ایالتی واشنگتن یک ویژگی جدید به نام «خون آشامی باکتریایی» در باکتری هایی مانند سالمونلا و ای کولای کشف کرده اند که باعث بیماری های تغذیه ای می شوند. از مدت ها قبل پژوهشگران نمی دانستند میکروارگانیسم ها چرا و چگونه می توانند بسیار سریع از معده به خون برسند و در آنجا پیامدهایی مرگبار رقم بزنند.

اکنون گروهی از آنها متوجه شدند باکتری ها به بخش مایع خون یا همان سرم می چسبند که حاوی موادی مغذی برای این میکروارگانیسم ها است.

پاتوژن ها می توانند به آسانی مکان سرم را بیابند و از طریق بریدگی های کوچکی در سیستم گوارش وارد جریان خون شوند. این روند گاهی اوقات در افراد مبتلا به بیماری التهاب روده به سپسیس و مرگ منجر می شوند.

حتی مقدار اندکی از خون کافی است تا باکتری های خون آشامی را مانند کوسه ها به خود جذب کند. آردن بیلینک پروفسور این دانشگاه در بیانیه ای می نویسد: باکتری که جریان خون را آلوده می کند، ممکن است مرگبار باشد. ما متوجه شدیم برخی باکتری هایی که عفونت در خون را به وجود می آورند در حقیقت یک ماده شیمیایی در خون انسان را حس و می توانند به سمت آنها شنا کنند.

طبق تحقیقی که در ژورنالeLife منتشر شده، باکتری هایی مانند ای کولای و سالمونلا می توانند حتی یک فمولیتر از سرم خون( معادل 0.0000000000001 میلی لیتر) را ردیابی کنند. هنگامیکه باکتری ها بریدگی را بیابند که خون را به معده سرازیر می کند، دور آن جمع و از همانجا وارد جریان خون می شوند.

پژوهشگران در این تحقیق از سیستم میکروسکوپی بسیار قدرتمندی استفاده کردند تا خونریزی معده را با تزریق مقدار بسیار اندکی از سرم خون انسان شبیه سازی کنند. در مرحله بعد آنها مسیریابی باکتری ها به سمت منبع را رصد کردند. آنها شاهد بودند که میکروب ها سرم را جستجو کردند و در کمتر از یک دقیقه آن را یافتند.

در این مورد، این یک استراتژی به نام«کموتاکسی» است که در آن باکتری ها به سمت غلظت های بالاتری از مواد خاص حرکت می کنند. همچنین محققان متوجه شدند سالمونلا نوعی دریافت کننده پروتئینی خاص به نام Tsr دارد که قابلیت های حس کردن و شنا کردن باکتری به سمت سرم خون انسان را همراه دارد.

محققان برای کشف Tsr از یک میکروسکوپ با دقت بسیار بالا استفاده کردند که اتم های پروتئین را در حال واکنش با ماده ای به نام سرین (اسید آمینه به فرمول hoch2ch(nh2)cooh) رانشان داد. آنها معتقدند سرین یکی از مواد شیمیایی خون است که باکتری ها آنها را حس و مصرف می کنند.

اطلاعات جدید درباره اینکه باکتری ها چگونه وارد جریان خون می شوند، مسیر را برای توسعه داروهای جدیدی فراهم می کند که از سپسیس جلوگیری می کند.

کد خبر 6080550 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • غذا‌های مفیدی که بدن هر بیماری را تقویت می‌کند
  • مرگ در کمین مصرف کنندگان دارو‌های تقلبی و قاچاق
  • آنتی بیوتیک ها در تسکین سرفه موثر نیستند
  • این موجودات دوست داشتنی را بخورید!
  • پنج نوشیدنی ساده برای رهایی از کبد چرب
  • این باکتری‌ها به خون انسان تشنه‌اند
  • بهترین آنتی بیوتیک‌های طبیعی
  • یافته محققان ژاپنی؛ مکمل آنتی اکسیدانی ترکیبی در تقویت حافظه و شناخت موثر است
  • مکمل آنتی اکسیدانی ترکیبی در تقویت حافظه و شناخت موثر است
  • با خواص شگفت انگیز کاهو آشنا شوید! از تقویت اسپرم تا پیشگیری از سرطان