Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، طرح «الزام شهرداری تهران به ایجاد لایه فعالیت‌های دانش بنیان و نوآورانه در شهر تهران» در جلسه امروز شورای شهر تهران با توضیحات ابتدایی زهرا نژادبهرام انجام شد.

وی با اشاره به اینکه ما با سطح تازه ای از فعالیت‌ها دانش بنیان‌ها در سطح شهر مواجه هستیم، گفت: فعالیت استارت آپها با رویکرد دانش محورانه شکل می‌گیرد و تمایل دانش آموختگان و سرمایه گذاران را در سطح شهرها بیشتر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این پراکندگی منجر به آشفتگی در بافت شهری شده و دانشگاه‌های حامی تحت عنوان نواحی نوآوری و رشد و توسعه ورودهای جدی داشته‌اند.

این عضو شورای شهر ابراز داشت: مدیریت شهری باید یک جمع بندی برای تهیه دستورالعمل و حفظ ساختار شهری داشته است.

نژادبهرام با بیان اینکه این موضوع در طرح تفصیلی به روشنی مورد توجه قرار نگرفته و با توجه به مصوبه شورای عالی شهرسازی در خصوص ضوابط مکان یابی در محدوده شهرها این طرح تهیه شده تا ضوابطی تهیه شود و دستورالعمل فعالیت شرکت‌ها تعیین شود. گفت: جلسات متعددی از سوی کمیسیون شهرسازی انجام شده است. اما نقص کار در این است که در طرح تفصیلی ضابطه‌ای وجود ندارد در حالی که ما با تعداد زیادی از این موسسات وجود دارد.

وی ادامه داد: فعالیت این موسسات در بافت مسکونی باعث شده دانشگاه‌ها به سمت مداخله جویی در بستر مسکونی رفته‌اند که در کیفیت زندگی در این بخش‌ها تاثیر گذاشته است.

رسولی از نژادبهرام پرسید: شورای شهر تهران که در وهله اول موظف است در دوگانه حقوق خصوصی و عمومی، سمت بخش خصوصی باشد، با استفاده از چه جایگاه و مستندات قانونی بنا دارد شهردار را موظف به تدوین دستور العمل نسبت به استقرار شرکت‌ها و بنگاه‌های دانش بنیان در کاربری مسکونی کند.

وی با اشاره به اینکه در دستور قبلی هم گفته است که حضور این واحدها باعث هرج و مرج می‌شود گفت: ما نباید بدون توجه به حقوق خصوصی ساکنان اجازه دهیم، مناطق مسکونی تبدیل به محل استقرار شرکت دانش بنیان بشود.

این عضو شورای شهر تاکید کرد: اگر شورای شهر صالح به اجرای قانونگذاری باشد که به نظر من نیست، با این نوع قانونگذاری ها به نظر من باعث هرج و مرج و تضییع حقوق خصوصی می‌شود.

نژادبهرام پاسخ داد: اشاره کردم که تنها در پهنه‌های M و S در این طرح این دیده شود.

هاشمی گفت: زمینه دانش بنیان‌ها خیلی وسیع است، حواسمان باشد که کل شهر را دچار مشکل نکنیم.

میرلوحی در موافقت با این طرح گفت: در گذشته تا محدوده ۱۲۰ کیلومتری امکان استقرار واحدهای تولیدی نبود اما فعالیت‌های این چنینی این مشکلات را نداشته است.

وی ادامه داد: در دنیا یک انقلابی در کسب و کار در حال رخ دادن است و شهر تهران به دلیل بی سامانی در این حوزه دچار مشکل شده است درحالیکه با روی کار آمدن این استارت آپها شهرهای جدیدی با ظرفیت‌های فراوان ایجاد می‌شود.

وی افزود: یک سوم برنامه سوم شهر تهران مربوط به شهر هوشمند است، در ۲۲ منطقه تهران از حیث تقسیم کار تفاوتی ندارند و اگر بتوانیم میان دانشگاه‌ها و محلات و مناطق و کسب و کار نقطه طلاقی پیدا کنیم موفق می‌شویم.

سالاری اظهار داشت: دانش بینان ها تعریف جامعی ندارد و ممکن است باعث مزاحمت سکونت گاه‌ها شود و با نظام پهنه بندی تفصیلی می‌تواند مغایرت شود از نظر من عرصه فعالیت دانش بنیان در پهنه S باشد. و طرحی که در کمیسیون ارائه شده است در رابطه با همین دغدغه هاست.

وی افزود: کمیسیون می‌گوید براساس تکلیف شورای عالی شهرسازی دستورالعمل تهیه کند.

گلپایگانی معاون شهرسازی و معماری مشکل استقرار فناوری‌های نوین را در این دانست که فعالیت‌های استقرار این صنایع تعیین نشده و معاونت شهرسازی مشغول آن است.

نژاد بهرام پیشنهاد داد که شورای شهر هوشمند شهر تهران هم در نوشتن این دستورالعمل تهیه شود.

این طرح با ۲۷ رای موافق به تصویب رسید.

کد خبر 5213127 سمیرا خباز

منبع: مهر

کلیدواژه: شهر هوشمند شورای عالی شهرسازی شورای شهر تهران شرکت های دانش بنیان شهرداری تهران وزارت آموزش و پرورش شورای شهر تهران ویروس کرونا هلال احمر جمهوری اسلامی ایران کمیته امداد امام خمینی عید سعید فطر امتحانات نهایی سازمان تامین اجتماعی سازمان محیط زیست تفاهم نامه واکسن کرونا سازمان امداد و نجات هلال احمر علی اصغر مونسان دانش بنیان شهر تهران فعالیت ها شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۲۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات گفت: این ستاد، شناسایی شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه برق و مخابرات را در دستور کار خود قرار داده است تا با توجه به اولویت‌ها و ضرورت‌های کشور که کدام فناوری نیاز به بازاریابی و تسهیل‌گری دارد، این شرکت‌ها را مورد حمایت مادی و معنوی قرار دهد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دکتر سید محمد کرباسی در جریان بازدید از شرکت دانش‌بنیان «فرهیختگان فرا موج فائز» بر ضرورت شناسایی شرکت‌های دانش‌بنیان و دسته‌بندی آن‌ها برای حمایت از این شرکت‌ها و ارتباط با نهادها، سازمان‌ها و بازیگران حوزه زیست‌بوم فناوری تأکید کرد.

شرکت دانش‌بنیان «فرهیختگان فرا موج فائز»، با نشان «فرا موج» از سال ۱۳۹۵ و با هدف توسعه محصولات استراتژیک در حوزه مخابرات آغاز به فعالیت کرده و هشت محصول دانش‌بنیان باسطح فناوری یک در کارنامه خود دارد و در دسته شرکت‌های "فناور" دانش‌بنیان قرار می‌گیرد.

کرباسی در این بازید طی سخنانی اظهار داشت: با توجه به مأموریت ستاد، وظیفه اصلی ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات، شناسایی شرکت‌های دانش‌بنیان و دسته‌بندی شرکت‌ها برای حمایت از آن‌ها و ارتباط با نهادها، سازمان‌ها و بازیگران حوزه زیست‌بوم فناوری است.

وی خاطرنشان کرد: موضوع اصلی در معاونت علمی، توسعه فناوری‌ها در سطح علمی و اقتصادی در شرکت‌های دانش‌بنیان است؛ از این رو، تسهیل همراهی شرکت‌های دانش‌بنیان در مسیر‌های پیش‌رو از اولویت‌های ستاد محسوب می‌شود.

کرباسی ادامه داد: در حوزه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در حال رایزنی با "پارک فاوا" هستیم و یکی از پتانسیل‌های ستاد معرفی شرکت‌ها به نهاد‌های دولتی برای رفع موانع تولید و رفع چالش‌ها است.

حمیدرضا پوریعقوبی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «فرهیختگان فرا موج فائز» در این بازدید با بیان اینکه این مجموعه با حمایت جمعی از نخبگان توانسته گام‌های مثبتی در راستای رفع نیاز‌های کلیدی کشور در برخی صنایع استراتژیک بردارد، تصریح کرد: تخصص این شرکت به طور خاص طراحی و تولید محصولات حوزه مخابراتی است. فاصله سنج‌های رادیویی، لینک‌های ارتباط داده و تقویت کننده‌ها نیز از دیگر تخصص‌های این شرکت محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: شناسایی درست مسائل استراتژیک صنایع، سرمایه‌گذاری و چندین سال تمرکز روی حل این مسائل باعث شده است علاوه بر محصولات تولید شده، انباشت کم‌نظیری از دانش فنی در این حوزه حاصل شود. در نتیجه فعالیت‌های ما در این شرکت، این ظرفیت‌های ایجاد شده به درستی به صنایع مربوطه متصل و زمینه همکاری‌های عمیق و سازنده‌ای را برای کشور فراهم آورده است.

به گفته پوریعقوبی، اهتمام جدی به مسئله ارتقاء، کیفیت تولید در تراز جهانی، رعایت استاندارد‌ها در بخش تولید، تأمین قطعات از منابع معتبر، صحت سنجی از قطعات در آزمایشگاه‌های معتبر بین‌المللی و تعریف فرآیند‌های دقیق و کارآمد در کنترل کیفیت از مهمترین اقداماتی است که موجب ارتقاء محسوس کیفیت در تولیدات شرکت شده است.

وی ادامه داد: هفت، هشت شرکت داخلی با ما رقیب هستند. البته با توجه به پیچیدگی محصولات رقبا کم هستند.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «فرهیختگان فرا موج فائز» همچنین، طراحی و توسعه کارت‌های پردازش داده - طراحی و ساخت انواع آنتن‌های مخابراتی، پروژه‌های تولیدی انواع فیلتر‌های مکانیکی را از دیگر محصولات این شرکت برشمرد.

در ادامه کرباسی از بخش‌های مختلف واحد تحقیق و توسعه اعم از قسمت طراحی سخت افزار و اندازه‌گیری، اتاق تست و بخش تولید و استانداردسازی، کنترل کیفیت پخش بازدید کرد.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات، همچنین از یک شرکت دانش‌بنیان دیگر که در زمینه ارائه خدمات مشاوره‌ای در زمینه فناوری اطلاعات، تولید نرم افزار، سخت افزار و شبکه رایانه‌ای، واردات و صادرات در حوزه فناوری اطلاعات اعم از سخت افزاری، نرم افزاری و شبکه، انجام تمام فعالیت‌های مرتبط در حوزه شبکه‌های رایانه‌ای، امنیت داده و شبکه، پایگاه‌های داده و سیستم‌های ویژه، خرید و فروش در حوزه فناوری اطلاعات، انجام دیگر فعالیت‌های مرتبط با کسب و کار در حوزه فناوری اطلاعات فعالیت می‌کنند هم بازدید کرد و طی این دیدار بر اتصال این شرکت به نهاد‌های مرتبط از جمله معاونت علمی برای تسهیل‌گری زمینه‌های همکاری و حمایت‌های مادی و معنوی تاکید کرد.

دیگر خبرها

  • استاندار سیستان وبلوچستان برتوسعه شرکت‌های دانش بنیان تاکیدکرد
  • ایجاد شهرک فناوری در خراسان شمالی با همکاری پارک علم و فناوری
  • اقتصاد باید بر پایه مشارکت مردم باشد
  • نقش آفرینی مراکز نوآوری در حفظ و ترویج قانون جهش تولید دانش‌بنیان
  • مراکز نوآوری برای هم‌افزایی در ایجاد «مراکز هم‌آفرینی» حمایت می‌شوند
  • ضرورت حمایت از هم‌افزایی مراکز نوآوری برای ایجاد «مراکز هم‌آفرینی»
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی
  • نبود آموزش‌های شهروندی در حوزه فرهنگی و اجتماعی/ فعالیت‌های پردوام و فاخر محدود است
  • گردهمایی مدیران مراکز نوآوری در کارخانه نوآوری امیدینو
  • زیرساخت‌های حمل‌ونقل کشور در مسیر پیشرفت