Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-24@03:23:08 GMT

تابستان با واكسن ایرانی- كوبایی می‌آید

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۲۳۱۳۱

در كشور ما این كارآزمایی بالینی از ششم اردیبهشت به صورت رسمی و در شهر اصفهان آغاز شد. براساس برنامه‌ریزی‌‌هایی كه انجام داده‌ایم، این كارآزمایی قرار است در هشت شهر ساری، بابل، زنجان، همدان، اصفهان، یزد، كرمان و بندرعباس، روی 24 هزار نفر انجام شود كه تا امروز بیش از 15 هزار نفر در رده سنی 18 تا 80 سال، تزریق واكسن را انجام داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق برنامه‌ریزی‌ها، در شش شهر تزریق واكسن به صورت دو نوبته (دو دوزی)، آن هم به فاصله 28 روز انجام می‌شود و در شهرهای یزد و زنجان، علاوه‌بر دو دوز تزریق، یك دوز تزریق یادآور هم صورت خواهد گرفت.

خوشبختانه تا امروز عوارض تزریق واكسن در داوطلبان،‌ بسیار خفیف بوده و صرفا در تعداد معدودی از افراد، نیاز به درمان حمایتی و دارویی وجود داشته است.‌

برای بررسی اثربخشی واكسن در برابر این ویروس نیاز داریم كه مرحله تزریق دوم واكسن هم به داوطلبان شروع شود كه این مرحله در هفته اول خرداد و در شهر اصفهان كلید می‌خورد.

بعد از این‌كه داوطلبان تزریق دوم را هم انجام دهند، لازم است یك فاصله‌ پیش‌بینی شده در پروتكل‌های تحقیقاتی سپری شود تا بتوانیم بررسی كنیم كه میزان اثربخشی واكسن در چه سطحی است.

ضمن این‌كه موازی و همز‌مان با انجام كارآزمایی بالینی، بحث توسعه زیرساخت‌های تولیدی انستیتو هم دنبال شده و خوشبختانه به نقاط خوب و مطلوبی رسیده‌ایم، آنقدر كه با هدف‌گذاری‌های انجام‌شده، امیدواریم كه اواخر خرداد یا اوایل تیر، یك میلیون دوز واكسن تولیدشده داشته باشیم كه این ظرفیت روز به روز با توسعه زیرساخت‌ها افزایش پیدا خواهد كرد.

خوشبختانه تاكنون بیشتر جهش‌هایی كه در دنیا اتفاق افتاده به عنوان یك چالش جدی برای اثربخشی واكسن‌ها مطرح نبوده است؛ گرچه لازم است كه به صورت دائم این تغییرات رصد و آزمایش‌های لازم در این رابطه انجام شود.

با این حال، گزارشاتی كه كشور كوبا درباره واریانت‌های شایع موجود در دنیا ارائه كرده، این است كه این واكسن می‌تواند در برابر انواع جهش‌ های موجود، اثربخشی لازم را داشته باشد و در حال حاضر دغدغه‌ای درباره نداریم.

درباره زمان قطعی تزریق همگانی این واكسن نیز باید گفت این مهم، زمانی اجرایی می‌شود كه‌ اثربخشی واكسن در فاز سوم مشخص شود و تاییدیه لازم توسط مراجع دارای صلاحیت كه شامل سازمان غذا و دارو و كمیته ملی اخلاق است، صورت بگیرد.

در چنین شرایطی، انستیتو پاستور آمادگی دارد تا واكسنش را وارد عرصه واكسیناسیون عمومی كند؛ اتفاقی كه به نظر می‌رسد تابستان پیش‌رو‌ به سرانجام برسد.

احسان مصطفوی - عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: واکسن کوبا واكسیناسیون عمومی اثربخشی واکسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۳۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشارخون و دیابت، بیماری شایع متقاضیان حج تمتع

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، نماینده مرکز پزشکی حج در هلال احمر خراسان رضوی امروز گفت: فشار خون و دیابت به عنوان شایع‌ ترین بیماری‌ ها میان متقاضیان حج تمتع امسال استان شناخته شده است.

  محمد رضا واحدی جو افزود: طبق بررسی های پزشکی انجام شده ۱۵ تا ۲۰ درصد متقاضیان حج امسال استان خراسان رضوی به فشار خون و ۱۰ تا ۱۵ درصد به بیماری دیابت مبتلا هستند.   وی شمار متقاضیان حج تمتع امسال استان خراسان رضوی را ۹ هزار و ۵۶۷ نفر اعلام کرد که چهار هزار و ۳۶۵ نفر از این متقاضیان مرد و پنج هزار و ۲۰۲ نفر زن هستند و در قالب ۶۷ کاروان راهی زیارت خانه خدا می‌ شوند.   نماینده مرکز پزشکی حج در هلال احمر خراسان رضوی با بیان اینکه متوسط سنی این متقاضیان ۵۶ سال است، گفت: معاینات پزشکی کلیه این متقاضیان انجام شده و ۱۸ نفر به دلیل عدم توانایی جسمی و مسائل پزشکی فاقد استطاعت بدنی تشخیص داده شده و با سایر متقاضیان جایگزین شدند.   وی بیان کرد: تزریق واکسن متقاضیان حج تمتع نیز از هفته آینده آغاز می شود که تزریق واکسن مننژیت برای کلیه افراد اجباری و سایر واکسن ها از جمله آنفلوانزا بر اساس توصیه پزشکان تزریق خواهد شد.   نخستین کاروان اعزام متقاضیان حج تمتع امسال خراسان رضوی از روز ۲۹ اردیبهشت ماه جاری آغاز می شود و تا ۱۲ خرداد جاری ادامه دارد.

دیگر خبرها

  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست
  • واکسن گارداسیل برای همه ضروری است؟
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل
  • وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل/ فعلا الزامی به تزریق همگانی نیست
  • شایع‌ترین بیماریهای متقاضیان حج تمتع خراسان رضوی فشارخون و دیابت است
  • فشارخون و دیابت، بیماری شایع متقاضیان حج تمتع
  • تزریق ۵۸۴ هزار دز واکسن فلج اطفال در خراسان رضوی
  • تزریق واکسن مننژیت ۱۲۰ نفر از زائران حج در استان ایلام