Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-19@01:41:22 GMT

ایران دانش ساخت ابررایانه‌ها را دارد

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۲۳۹۳۹

ایران دانش ساخت ابررایانه‌ها را دارد

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا منادی، رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس در مراسم رونمایی از ابررایانه سیمرغ اظهار کرد: دو نسل یعنی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و دانشگاه امیرکبیر به یکدیگر اعتماد کردند و نتیجه کار مهم آن‌ها ساخت ابررایانه سیمرغ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: ساخت ابررایانه سیمرغ باعث شده تا ایران جزو ۱۰ کشور دارای دانش پلات‌فلپس قرار بگیرد.

منادی تصریح کرد: اگر عربستان دارای ۴ ابررایانه است باید گفت که تمامی آن‌ها وارداتی هستند، اما ایران دانش و توانایی ساخت ابررایانه‌ها را دارد.

او ادامه داد: ما دیگر جهان سومی نیستیم، بلکه یک کشور توسعه یافته هستیم. اگر مجله نیوسنس گفته که انسان در مدت ۳۰ سال به اندازه ۳۰۰ سال رشد علمی داشته، بیراه نگفته است.

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس  بیان کرد: ایران از دانشمندان در زمینه علم حمایت زیادی کرده است. تولید و رشد علم بعد از انقلاب اسلامی یعنی طی ۴۰ سال اخیر به شدت رشد کرده است.

منادی اضافه کرد: ابرکامپیوتر دانشی نیست که همه داشته باشند اما ایران به این گام بزرگ رسیده است و باید گفت که در بسیاری از زمینه‌ها به نسبت کشور‌های اروپایی توسعه بیشتری یافته‌ایم اما در برخی زمینه‌ها عقب مانده ایم که منکر این موضوع نمی‌شویم. سعی می‌کنیم تمام تلاش خود را در جهت بهتر شدن به نمایش بگذاریم.

ابررایانه سیمرغ نتیجه اعتماد وزارت ارتباطات و دانشگاه امیرکبیر

در ادامه وحید یزدانیان، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات  اظهار کرد: پروژه ابررایانه سیمرغ امروز در دانشگاه امیرکبیر رونمایی شد. این رونمایی باید نقطه آغازی برای قدم برداشتن در گام‌های بعدی برای سایر ابررایانه‌ها باشد.

او افزود: ورود وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به رایانه سیمرغ، تاکیدی بود که از سوی وزیر ارتباطات انجام شد به این صورت که با اساتید دانشگاه جلسه‌ای داشته باشیم و از نظرات آن‌ها استفاده کنیم.

یزدانیان ادامه داد: فراهم کردن ابزار‌های پردازشی حتی برای کوچکترین پروژه‌های دانشگاهی، نقطه نظراتی بود که از سوی استادان دانشگاهی مطرح شد تا به وزارت ارتباطات جهت رفع مشکلات رایانه‌ها اطلاع داده شود.

بیشتر بخوانید

ابر رایانه سیمرغ رونمایی شد

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ارتباطات و فناوری اطلاعات دانشگاه امیرکبیر ابررایانه سیمرغ وزارت ارتباطات ساخت ابررایانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۳۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به دنبال منظومه سازی ماهواره‌ای در مدار هستیم

قدس آنلاین: عیسی زارع‌پورد امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران سیاست وزارت ارتباطات را اولویت توسعه شبکه تلفن همراه توسط اپراتورها عنوان کرد و گفت: اگر اپراتورهای تلفن همراه پولی دارند باید نخست به این بخش اختصاص دهند.

وی با بیان اینکه ماهواره‌های متعددی در دست ساخت و تکمیل داریم و ماهواره‌هایی هم  آماده پرتاب هستند، گفت:در طراحی و ساخت ماهواره های متعدد سنجشی هستیم تا امکان تصویربرداری در فضا را داشته باشیم.

وی با بیان اینکه یکی از این ماهواره‌ها پارس یک است که نمونه دوم آن در حال ساخت است و انشاءالله آماده خواهد شد، اظهار داشت:  ماهواره‌های لایه LEO چند مرتبه در طول روز از روی کشور عبور می‌کنند، اظهار کرد: از آنجایی که سرعت آنها ۷-۸ برابر سرعت زمین است، بنابراین دائما این ماهواره‌ها را روی آسمان کشورمان نداریم. اگر تعداد ماهواره‌ها بیشتر باشد دسترسی ما به داده های ماهواره‌ای و اطلاعات آنها بیشتر خواهد شد.

زارع‌پور با اشاره به اینکه دنیا به سمت منظومه‌سازی می‌رود و با هم به این سمت حرکت می‌کنیم، تاکید کرد: منظومه سازی دانشی است که شاید در اختیار بیش از ۵-۶ کشور نباشد، دانشمندان ما به آن دست پیدا کرده اند.

وی اظهار کرد: امیدواریم امسال بتوانیم اولین قدم‌ها را در حوزه ماهواره‌های مخابراتی و سنجشی برداریم اکنون منظومه شهید سلیمانی توسط بخش خصوصی در حال ساخت است.

وزیر ارتباطات همچنین با بیان اینکه سال گذشته در تعامل وزارت علوم با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پنجره واحد برای دانشگاه‌ها راه‌اندازی شد که تا کنون بیش از ۲۶۰ دانشگاه عضو آن شده‌اند، اظهار کرد: این اقدام مشترک در ارزیابی اتحادیه بین‌المللی مخابرات به عنوان یکی از طرح‌های برتر انتخاب شد که مایه خوشحالی و افتخار است.

زارع پور تاکید کرد: انشاءلله امسال مانند سال گذشته مسیر هوشمندسازی دولت را دنبال خواهیم کرد؛ در حال حاضر ۷۰ درصد خدمات دولت از طریق پنجره هوشمند دولت به مردم ارائه می‌شود.

آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • رونمایی از مینی‌بوس دانش‌بنیان با ظرفیت ۲۱ نفر در سمنان
  • ۶ محصول پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان رونمایی شد
  • رونمایی ۶ محصول دانش بنیان پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان
  • بررسی مشکلات حوزه ارتباطات شهرستان سیاهکل با حضور معاون وزیر
  • ۲۴۳ خانوار روستایی لرستان به اینترنت پرسرعت متصل شدند
  • به دنبال منظومه سازی ماهواره‌ای در مدار هستیم
  • زارع‌پور: ماهواره‌های متعددی آماده پرتاب داریم
  • واکنش وزیر ارتباطات به تولید گوشی نوکیا در ایران/ زارع‌پور: ماهواره‌های متعددی آماده پرتاب داریم
  • واکنش وزیر ارتباطات به تولید گوشی نوکیا در ایران
  • انعقاد بزرگترین قرارداد برای ساخت ماهواره با دانش‌بنیان‌ها