Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بر اساس اطلاعات داشبورد اطلاعات زنان سرپرست خانوار در پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان، حداقل ۶۰ درصد زنان سرپرست خانوار در ایران در گروه سنی بالای ۵۰ سال قرار می گیرند گفت: میانگین سنی زنان سرپرست خانوار تغییر کرده و به ۵۵ سال رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، مریم‌السادات میرمالک‌ثانی در پیش‌نشست هشتم همایش ایران ۱۴ با عنوان «مروری بر چگونگی تشکیل پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان (چالش‌ها، فرصت‌ها و کاربست‌ها)» که به همت موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی برگزار شد درباره طراحی و پیاده سازی داشبورد اطلاعات زنان سرپرست خانوار در پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان توضیح داد و گفت: این داشبورد به عنوان یکی از مصادیق استفاده از داده های پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان مطرح است که از سوی معاونت رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شده است.

وی افزود: در بند ت ماده ۸۰ برنامه ششم توسعه وزارت رفاه و معاون زنان ریاست جمهوری مکلف شده اند برنامه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار را تدوین کنند که مسئولیت کمیته آمار و فناوری اطلاعات به معاونت رفاه وزارتخانه سپرده و قرار شد برای تدوین این طرح پنج زیرکمیته ایجاد شود.

مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بر همین اساس بررسی کردیم که اگر بخواهیم طرحی تدوین کنیم باید تحلیلی از وضعیت موجود داشته باشیم گفت: البته این گفته به این معنی نیست که هیچ تحلیلی نداشتیم، بلکه گزارشات پراکنده بود. علاوه بر این می خواستیم برای اولین بار از اطلاعات پایگاه رفاه ایرانیان استفاده کنیم. جمع آوری داده ها در بخش هایی با چالش مواجه بود و برای پرکردن این خلاء از منابعی برای داشبورد استفاده کردیم که جداول سرشماری نفوس و مسکن طی ۲۰ سال و آمار طرح هزینه درآمد خانوار در سال ۹۷ و اطلاعات پایگاه رفاه از این جمله بودند.

میرمالک ادامه داد: شاخص های اولیه را احصاء و نهایی کردیم. ۵۱ شاخص اصلی داشتیم که در پنج طبقه جمعیتی، اجتماعی، سلامتی، اقتصادی و حقوقی تقسیم و بر آنها متمرکز شدیم. داده پردازی در محورهای بیان شده انجام و روند ۲۰ ساله داده ها بررسی شدند. اطلاعات به دست آمده نشان داد که سرپرستی بالغ بر ۳میلیون خانوار یعنی ۱۲.۷ درصد کل خانوارها برعهده زنان بوده و شش میلیون و ۱۸۹ هزار و ۵۶ نفر از جمعیت کشور تحت سرپرستی زنان بوده و تعداد خانوار زن سرپرست از یک میلیون در سال ۷۵ به ۳ میلیون در سال ۹۵ رسیده است.

وی با اشاره به اینکه کاهش میانگین بعد خانوار یکی دیگر از مسائلی بود که در بررسی شاخص ها با آن مواجه شدیم گفت: تعداد خانوار تک نفره زنان بیشتر شده و بعد خانوار از سه به دو کاهش یافته بود. همچنین تغییرات درصد خانوار زن سرپرست شهری و روستایی نشان می دهد که از ۸.۶ درصد در سال ۷۵ به ۱۲.۵ درصد در سال ۹۵ در مناطق روستایی و از ۸.۳ به ۱۲.۷ در سال ۹۵ در مناطق شهری رسیده است.

 مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: حداقل ۶۰ درصد زنان سرپرست خانوار در ایران در گروه سنی بالای ۵۰ سال قرار می گیرند. میانگین سنی زنان سرپرست خانوار تغییر کرده و به ۵۵ سال رسیده است و این ایده را به سیاست گذاران حوزه می دهد که فقط روی مشکلات زنانگی بودن فقر نباید فکر کرد و باید روی سالمند بودن آنها نیز اندیشید و روی توانمندسازی سالمندان هم کار کرد.

میرمالک با بیان اینکه در استان سیستان و بلوچستان ۷۰ درصد زنان سرپرست خانوار زیر ۴۰ سال سن دارند گفت: سیستان و بلوچستان و استان های مرزی شرقی دارای بیشترین آمار زنان سرپرست خانوار زیر ۱۸ سال است. میانگین کشوری زنان سرپرست خانوار در سنین ۱۸ تا ۳۵ سال، حدود ۱۱ درصد است که در سیستان و بلوچستان ۲۶.۳ درصد است.

وی همچنین به تفاوت بین تعریف زن سرپرست خانوار در مرکز آمار و پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان اشاره کرد و گفت: در مرکز آمار گفته می شود زن سرپرست خانوار کسی است که امر سرپرستی به او اطلاق می شود و وظیفه و مسئولیت تامین معاش خانواده را دارد و با این تعریف سه میلیون و ۴۰۰ هزار زن سرپرست خانوار داریم. اما تعریف پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان این است که کسی که یارانه بگیر است یا همسر ندارد یا فوت شده یا طلاق گرفته یا ازدواج نکرده و از خانواده جدا شده است در این گروه قرار می گیرد. بنابراین یک تفاوت آماری داریم و آمار پایگاه رفاه حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار نفر بالاتر از تعداد داده های مرکز آمار است.

 مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: ۷۸۱۸ نفر از زنان سرپرست خانوار دچار معلولیت هستند. از هر ده زن سرپرست خانوار معلول یک نفر بالای ۵۰ سال سن دارد. وضعیت سواد زنان سرپرست خانوار نیز نشان می دهد که نیمی از زنان سرپرست خانوار بی سواد هستند. یک سوم از زنان سرپرست خانوار باسواد نیز تحصیلات ابتدایی بودند. شکاف بزرگی میان نرخ باسوادی زنان سرپرست خانوار روستایی و شهری وجود دارد.

میرمالک با اشاره به پوشش زنان سرپرست خانوار توسط نهادهای حمایتی گفت: از هر دو خانوار زن سرپرست یک خانوار تحت پوشش نهادهایی حمایتی است. کمیته امداد بالاترین سهم را در حمایت از زنان سرپرست خانوار دارد و بیشترین حمایت همان پرداخت مستمری است و ۴۴ درصد خانوار زنان سرپرست مستمری دریافت میکنند.

وی به رصد فقر در زنان سرپرست خانوار اشاره کرد و گفت: در سال ۹۷ در مناطق شهری ۳۳.۴ درصد خانوارهای زن سرپرست جزو خانوار فقیر بودند که ۲.۷ برابر خانوار مردسرپرست است و این آمار در مناطق روستایی هم ۳.۱ برابر بیشتر از خانوار مردسرپرست است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زنان سرپرست خانوار خانواده پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان زنان سرپرست خانوار زنان سرپرست خانوار کار و رفاه اجتماعی زن سرپرست خانوار درصد خانوار خانوار زن داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۶۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدک‌بندی یارانه بگیران طبق مدل «خودرو» و «تراکنش‌های بانکی»

آفتاب‌‌نیوز :

علیرضا محمدی در گفتگو با ایسنا، اظهار کرد: مطابق قانون بودجه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است نسبت به به‌روزرسانی داده‌های ثبتی، متقن و قابل اتکا دریافتی از دستگاه‌های مختلف برای دهک‌بندی و وسع‌سنجی خانوارها، ۲ بار در سال (هر ۶ ماه یکبار) اقدام کند.

وی ادامه داد: باتوجه به اینکه آخرین به‌روزرسانی دهک‌بندی‌ها در دی ماه سال گذشته انجام شده است، مرحله بعدی اوایل شهریورماه انجام خواهد شد.

محمدی با بیان اینکه یارانه‌بگیران فعلی براساس آخرین به‌روزرسانی دهک‌ها یارانه خود را دریافت می‌کنند، افزود: افرادی که نسبت به دهک‌بندی‌ها اعتراض و در سامانه ثبت اعتراض کرده‌اند، به تدریج توسط مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان بررسی می‌شوند و زمان اعمال تغییرات در شهریورماه است. به عبارتی دهک خانوار‌ها تا دوره بعدی به‌روزرسانی‌ها غیر قابل تغییر بوده و مجدداً با دریافت داده‌های ثبتی اقتصادی و اجتماعی ارزیابی خواهد شد.

رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان تصریح کرد: طبق آخرین به‌روزرسانی‌ها ۸ درصد از افرادی که تغییراتی در دهک‌بندی‌شان ایجاد شده بود، ثبت اعتراض کرده‌اند که در حال بررسی اعتراض و وضعیت داده‌های ثبتی اقتصادی و اجتماعی هستیم و در صورت تایید اعتراض، در شهریور ماه اعمال می‌شود.

محمدی در بخش دیگری از سخنان خود به صدک‌بندی خانوار‌ها اشاره و خاطرنشان کرد: در سامانه حمایت وزارت رفاه، شناسنامه اقتصادی خانوار در هر کدام از شاخص‌ها به صورت صدک‌بندی درآمده است، به طوریکه باتوجه به مدل خودرو یا میزان تراکنش‌های بانکی و درآمدها، صدک وضعیت اقتصادی خانوار مشخص شده و در نهایت این صدک‌ها میانگینی از صدک کل خانوار را نشان می‌دهد.

وی به شهروندان گفت در صورت اعتراض نسبت به دهک‌بندی‌ها، از طریق سایت حمایت یا با شماره‌گیری ۰۲۱۶۳۶۹ با مرکز پاسخگویی وزارت رفاه که از ۸ صبح تا ۱۲ شب پاسخگوی مردم است، اعتراض خود را ثبت کنند.

دیگر خبرها

  • توانمندسازی زنان سرپرست خانوار موجب توسعه اقتصادی می‌شود
  • اجرای طرح آموزشی توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار
  • صدور ۱۶۳ ضمانت نامه اعتباری برای زنان سرپرست خانوار
  • برگزاری دوره آموزشی رایگان توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در کرج
  • توسعه کسب و کارهای خرد زنان سرپرست خانوار در مناطق محروم
  • هدف‌گذاری ایجاد ۱۸۰هزار شغل در تهران
  • مرحله بعدی دهک‌بندی خانوار‌ها اعلام شد
  • صدور ضمانت‌نامه برای زنان سرپرست خانوار
  • مستمری مددجویان کردستانی ۳۰ درصد افزایش یافت
  • صدک‌بندی یارانه بگیران طبق مدل «خودرو» و «تراکنش‌های بانکی»