Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@20:30:31 GMT

وضعیت فلسطین، آزمون سخت شورای امنیت

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۲۷۰۰۵

وضعیت فلسطین، آزمون سخت شورای امنیت

به گزارش ایرنا، شکل‌گیری موجودی به نام‌رژیم‌صهیونیستی در فلسطین، بحران دیرینه‌ای را رقم زد که هر سال، شرایط آن برای مردمان اصلی این سرزمین یعنی فلسطینیان سخت‌تر شد.

این موجود که با تصمیم اروپایی‌ها و حمایت آمریکا خلق شد، به هیچ یک از موازین بین‌المللی پایبند نبوده و تحت چتر حمایتی بی دریغ همه دولت‌های مستقر در کاخ سفید، تنها به تجاوز و اشغالگری ادامه داده است به گونه‌ای که دیگر اثری از مرزهای شناخته شده ۱۹۶۷ هم نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشتار غیرنظامیان به ویژه زنان و کودکان، اجبار به تخلیه اراضی و تخریب منازل اجدادی فلسطینیان در کنار تداوم شهرک‌سازی در این مناطق غصب شده، محاصره مزدم غزه که حتی به آب آشامیدنی هم دسترسی ندارند و موج آوارگان و بی‌خانمان‌ها، بخشی از سالها جنایتی است که در انظار جهانیان رخ داده است.

با روی کار آمدن دولت ترامپ که بر پایه یکجانبه‌گرایی و نادیده‌انگاری نهادهای بین‌المللی شکل گرفت، قدس پایتخت رژیم صهیونیستی اعلام، قراردادهای بی‌شماری برای همکاری در شهرک‌سازی منعقد و در حمایت از جنایات این رژیم، آمریکا از نهادهای مختلف بین‌المللی هم خارج شد.

اما دولت فعلی آمریکا که با شعار دموکراسی، دیپلماسی و چندجانبه‌گرایی روی کار آمد هم تاکنون رویکرد چندان متفاوتی نداشته است.

دو بار تلاش شورای امنیت برای صدور بیانیه به منظور کاهش تنش در سرزمین‌های اشغالی با مخالفت آمریکا ربرو شد.

رئیس جمهوری و دیگر مقام‌های این کشور به ویژه لوید آستین وزیر دفاع آمریکا بر حق دفاع از خود رژیم صهیونیستی تاکید کردند و در این مسیر چراغ سبزی قوی به جنایات رژیم کودک‌کش صهیونیست نشان دادند.

با این حال، با فشار افکار عمومی و پیگیری اعضای دیگر شورای امنیت همچون چین، تونس، نروژ، روسیه و دبیرخانه سازمان ملل، نشست دیگری پیش روی شورای امنیت قرار دارد که تا ساعاتی دیگر آغاز خواهد شد.

از این رو، مری رابینسون رئیس سازمان متنفذان و رئیس جمهوری سابق ایرلند،گفت: کشتار بی گناهان تحمل‌ناشدنی است و اکنون باید متوقف شود.

وی افزود: مردم اسرائیل و فلسطین تنها در صورت تحقق راه حل عادلانه درگیری، پایان اشغال و احترام کامل به حقوق بشر قادر خواهند بود در صلح زندگی کنند.

رئیس گروه پیشکسوتان سازمان ملل متحد ادامه داد: به ویژه شورای امنیت سازمان ملل باید قدم بردارد و پیامی شفاف ارسال کند که خونریزی بیشتر و تحریکات تحمل نخواهد شد.

سازمان پیشکسوتان یا سازمان منتفذان، یک سازمان بین‌المللی غیردولتی از چهره‌های دولتی است که به عنوان فعالان صلح و مدافعان حقوق بشر، فعالیت می‌کنند.

آن‌ها خود را به عنوان «رهبران مستقل جهانی برای صلح و حقوق بشر» توصیف می‌کنند. این سازمان شامل ۱۲ عضو از شاخص‌ترین فعالان بازنشسته عرصه‌های سیاسی و فرهنگی است که دیگر دارای هیچ مقام رسمی نیستند و بر اساس تمایل مشترکی برای دستیابی به صلح و حقوق بشر جهانی فعالیت می‌کنند. این سازمان توسط نلسون ماندلا درسال۲۰۰۷ میلادی ایجاد شد.

هدف ماندلا این بود که از تجربه بزرگان و سیاستمداران استفاده کند تابا مشکلات به ظاهر حل‌ناشدنی چون تغییر آب و هوا، بیماری‌های بدون درمان، فقر، منازعات سیاسی درجهان مبارزه کنند و راه حلی سودمند ارائه دهند.

علاوه بر رابینسون، بان کی مون معاون سازمان متنفذان و دبیرکل پیشین سازمان ملل متحد هم اظهار کرد: تشدید جدی خشونت برای هر پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل یک آزمون است.

وی افزود: شورا باید این قدرت را داشته باشد که همه طرف‌ها را در مورد نقض قوانین بین‌المللی پاسخگو نگهدارد.

دبیرکل پیشین سازمان ملل متحد ادامه داد: هیچ کشور عضو دائمی شورای امنیت نباید در نشست بعدی این شورا از وتو استفاده کند، بلکه باید سازمان ملل را قادر سازد تا نقش قانونی و اصلی خود را در رسیدگی فوری به این مناقشه ایفا کند.

حال باید دید آیا سازمان ملل این بار هم تنها به قرائت بیانیه‌ها اکتفا خواهد کرد یا اینکه گامی ولو در حد یک بیانیه جمعی، برای کاهش تنش در این منطقه برخواهد داشت.

برچسب‌ها سازمان ملل متحد شورای امنیت سازمان ملل دولت ترامپ ایالات متحده آمریکا دولت بایدن قدس رژیم صهیونیستی فلسطین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان ملل متحد شورای امنیت سازمان ملل دولت ترامپ سازمان ملل متحد شورای امنیت سازمان ملل دولت ترامپ ایالات متحده آمریکا دولت بایدن قدس رژیم صهیونیستی فلسطین اخبار کنکور سازمان ملل متحد رژیم صهیونیستی شورای امنیت بین المللی حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۷۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا

روسیه پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن به شورای امنیت در مورد عدم استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا را که هدف آن بدنام کردن روسیه بود، مسدود کرد و به همراه چین اصلاحیه‌ای را برای روشن شدن مفاد قطعنامه قبلی در این زمینه پیشنهاد کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که ایالات متحده با ارائه پیش نویس قطعنامه مورد نظر خود در شورای امنیت در مورد عدم استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا تلاش کرد روسیه را بدنام کند.

وی شب گذشته در نشست شورای امنیت گفت: نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل (لیندا توماس-گرینفیلد)، با خواندن پیشنهاد کشورش، در واقع اهداف کشورش را افشا کرده و مستقیماً تأیید کرد که تنها هدفی که واشنگتن از ارائه این پیش نویس دارد، تحقیر  و بدنام کردن روسیه بود.

نبنزیا تاکید کرد که طرف روسی "حتی همین فردا" آماده است تا یک توافقنامه بین المللی الزام آور قانونی را امضا کنیم که شامل ممنوعیت جامع استقرار هر نوع سلاح در فضای ماوراء جو، و نه فقط تسلیحات کشتار جمعی، که قبلاً ممنوع شده است،  ولی اطمینان دارد که ایالات متحده مایل نیست از نظامی سازی فضا دست بکشد. او گفت: «مشکل اینجاست که شرکای غربی ما که فعالانه در اکتشافات فضایی-نظامی فعالیت می‌کنند، برای این کار آماده نیستند.»

روسیه و چین اصلاحیه‌ای را برای قطعنامه آمریکا و ژاپن پیشنهاد کردند

واسیلی نبنزیا همچنین گفت که روسیه و چین پیشنهاد کردند شورای امنیت سازمان ملل در مورد اصلاحیه پیش نویس قطعنامه آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا رای گیری کند. به عقیده او، اصلاحیه روسیه و چین تنها [پیش‌نویس پیش‌نویس آمریکا و ژاپن] را با مقرراتی در مورد غیرقابل قبول بودن استقرار هر نوع سلاح در فضا تکمیل می‌کند.

نماینده دائم روسیه در نشست شورای امنیت توضیح داد: واشنگتن و توکیو پیش‌نویس قطعنامه‌ای را در شورای امنیت تهیه کرده‌اند که از کشورها می‌خواهد سلاح‌های هسته‌ای یا انواع دیگر سلاح‌های کشتار جمعی که برای قرار دادن در مدار زمین یا نصب بر روی اجرام آسمانی و همچنین قرار دادن آن در فضا به هر شکل دیگری را متوقف کنند. به نوبه خود، مسکو و پکن اصلاحیه‌ای را برای این پیش نویس پیشنهاد کردند که از همه کشورها خواسته "اقدامات فوری برای جلوگیری از استقرار تسلیحات نظامی در فضای بیرونی و تهدید استفاده از زور در فضا و از فضا به سمت زمین و همچنین از زمین به سمت اجرام در فضای بیرونی زمین، اتخاذ کنند. 

علاوه بر این، نبنزیا به این واقعیت توجه کرد که پیش نویس قطعنامه ایالات متحده و ژاپن در مورد عدم استقرار سلاح‌های کشتار جمعی در فضا فقط با هدف تقویت شکاف بین اعضای شورای امنیت سازمان ملل است و همچنین «ماهیت محدود و سیاسی شده ای» داشته و «هیچ ربطی به مسائل فضایی صلح آمیز ندارد».

این دیپلمات یادآور شد که اصلاحات روسیه در پیش نویس قطعنامه شورای امنیت درباره سلاح‌های هسته‌ای در فضا مورد توجه قرار نگرفته است. نبنزیا افزود که طرف روسی خستگی ناپذیر از نویسندگان این ابتکار خواسته تا "خط مشی مغرضانه خود را کنار بگذارند و به مسیر تعامل سازنده بازگردند تا نظرات همه اعضای شورا را در نظر بگیرند."

شب گذشته ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز توضیح داد که چرا این کشور پیش نویس قطعنامه مشترک آمریکایی و ژاپنی با هدف قرار دادن تسلیحات در فضا را مسدود کرده است. به گفته وی، اصلاحات پیشنهادی روسیه نادیده گرفته شد، علیرغم این واقعیت که آنها نشان دهنده اهمیت توسعه یک سند بین المللی الزام آور بوده و در عین حال تنها چندین مفاد متن اصلی پیش نویس قبلی را روشن می‌کند.

زاخارووا تاکید کرد که تصویب این پیش نویس به آمریکا عملا آزادی کامل می‌دهد تا به روشی مشابه توافقات مربوط به مسائل امنیت بین المللی و ثبات استراتژیک که منافع آمریکا را تامین می کند، به اقدامات خود مشروعیت ببخشد.

 او یادآور شد که روسیه پس از وتوی قطعنامه آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا، به زودی پیش نویس خود را به شورای امنیت ارائه خواهد کرد.

مسکو:آمریکا مانع تدوین سند درباره استقرار سلاح در فضا می‌شودروسیه اتهام‌زنی آمریکا درخصوص استقرار سلاح در فضا را رد کرد

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • درخواست اتحادیه عرب برای اجرای قطعنامه آتش‌بس غزه
  • ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • سرپیچی رژیم صهیونیستی از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل
  • هشدار دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به کشورهایی که اجازه استقرار مراکز امنیت سایبری خود را به رژیم صهیونیستی داده‌اند
  •  تأسف فرانسه از افزایش استفاده از حق وتو در شورای امنیت
  • بورل: اسرائیل به قطعنامه شورای امنیت درباره غزه عمل نکرده است
  • چرا رای‌گیری شورای امنیت درباره فلسطین امیدوارکننده است؟
  • زیرپوست وتوی کشور فلسطین
  • بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت/ آمریکا در قبال فلسطین بر خلاف منافع ملی خود عمل کرد