Web Analytics Made Easy - Statcounter

شینا انصاری در اهمیت نخستین جشنواره فیلم زمین معتقد است: رفع مشکلات محیط زیستی در کشور نیازمند عزم جدی در حاکمیت و مردم به موازات کار بنیادین و مستمر برای فرهنگ سازی و آموزش است.

به گزارش برنا، شینا انصاری رییس محیط زیست شهرداری تهران در خصوص اهمیت جشنواره فیلم زمین در آموزش توسعه پایدار، گفت: رفع مشکلات محیط زیستی در کشور نیازمند عزم جدی در حاکمیت و مردم به موازات کار بنیادین و مستمر برای فرهنگ سازی و آموزش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر بخواهیم محیط‌ زیست را به فرهنگ عمومی تبدیل کنیم باید بتوانیم از همه ظرفیت ها و ابزارهای موجود بهره ببریم. استفاده از ظرفیت فیلم برای ترویج و‌ اشاعه فرهنگ محیط زیست بسیار مهم است، در حقیقت اگر بتوانیم موضوعات و‌ مسائل محیط زیستی روزکشور را از قاب فیلم و سینما به نحو موثری به تصویر بکشیم می‌توانیم در مسیر حرکت به توسعه پایدار و جلب مشارکت مردمی برای حفظ محیط زیست و ایجاد حساسیت و دغدغه بیشتر در بین مسئولین و مردم سریع تر و اثرگذارتر عمل کنیم.

وی با اشاره به اهمیت توسعه پایدار شهری افزود : در حال حاضر پایداری شهری تبدیل به یک موضوع مهم شده است.اگر روزگاری توسعه صرفاً به معنای رشد اقتصادی بود، امروز این مفهوم دچار تغییر ماهوی شده است. توسعه یک موضوع چند بعدی است که صرفا در حوزه اقتصاد کاربرد ندارد بلکه به گسترش کیفی زندگی انسان‌ها، محیط زیست و اجتماع نیز توجه دارد. با افزایش مشکلات دنیای مدرن، شهرهای پایدار در اولویت سیاست‌های کشورهای توسعه یافته قرار گرفتند.

انصاری خاطرنشان کرد: کشورهای در حال توسعه مانند ایران نیز هم اکنون در پی اجرای این سیاست‌ها در جهت حل مشکلات مختلف فرهنگی، اجتماعی، زیست محیطی و بادرنظر گرفتن پیامدهای اقتصادی هستند. موضوع توسعه پایدار شهری در کشور ما موضوع جدیدی نیست اما توجه به مولفه محیط زیست در شهرها که منجر به پایداری شهر شود، موضوعی مهم است که با درنظرگرفتن توسعه شهر و محیط زیست باید به عنوان رکن محوری در بطن تصمیم گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها قرار گیرد و اجرای هر پروژه‌ای منوط به بررسی ملاحظات و تاثیرات محیط زیستی آن در شهرها باشد.

وی در خصوص اهمیت نقش‌ سینما در‌توسعه‌ پایداراظهار کرد: استفاده از ابزارهای فرهنگی برای تغییر در رفتار و سبک زندگی غیرقابل انکار است. نکته قابل توجه این است که برای اینکه یک آموزه بصورت فرهنگ درآید ، باید در یک فرآیند مستمر و پایدار نهادینه شود. سینما و اساسا برنامه‌های فرهنگی می‌توانند نقش موثری را در این زمینه داشته باشند البته اثرات این تغییر شاید در بازه کوتاه مدت و‌ خیلی سریع مشهود نباشد اما استمرار این برنامه‌ها می‌تواند در میان مدت منجر به توجه بیشتر به مسائل محیط زیست و تغییر رفتار در افراد جامعه شود. برای ایجاد جریانات اجتماعی در حوزه محیط زیست نقش هنرمندان به عنوان گروه‌های مرجع جامعه اساسی است و این نقش می‌تواند در قاب تصویر و با کمک فیلم و سینما و سایر ابزارهای رسانه‌ای بسیار کاربردی و فراگیر باشد.

انصاری تصریح کرد : ارجحیت نگاه انسان‌محور در مدیریت شهری تهران به ‌ویژه هدف‌گذاری افزایش سهم دوچرخه در حمل‌ونقل عمومی شهر تهران و توسعه پیاده‌راه‌ها،  توسعه انرژی های تجدیدپذیر در تهران با تمرکز بر نیروگاههای کوچک مقیاس خورشیدی در فضاهای تحت تملک شهرداری، توانمندسازی کانون های محیط زیستی با راه اندازی خانه‌های محیط زیست در سراهای محلات و توجه به محله محوری و پیگیری پروژه های محله‌ای با رویکرد محله سبز با مشارکت مردمی برخی از اقدامات انجام شده طی دو سال اخیر هستند.

وی با اشاره به همگام شدم مردم با جشنواره فیلم زمین، گفت: در شرایطی که کشور با مشکلات مختلف زیست‌محیطی روبه‌روست، بالا رفتن حساسیت‌ها و دغدغه‌ها نسبت به مسائل محیط‌زیست در جامعه می‌تواند نقش بسیار موثری در جلوگیری از تخریب‌ها داشته باشد. بالا رفتن سطح مطالبات مردمی در موضوعات محیط ‌زیستی که تا دو دهه قبل در زمره اولویت‌های دست چندمی در کشور بودند و امروز از حاشیه به متن ارتقا یافته و محور اصلی رخدادها، بحث‌ها و اخبار شده‌اند، اتفاقی مبارک است.

انصاری تاکید کرد: برگزاری جشنواره فیلم زمین به‌عنوان جشنواره‌ای مستقل که به ترویج مفاهیم توسعه پایدار و آموزش همگانی آن مفاهیم با زبان سینما و هنر می‌پردازد نقطه قوتی برای ترویج کنشگری فعال درعرصه محیط زیست است. توجه به مسائل کلیدی و‌ ریشه ای محیط زیست، در نظر گرفتن نگاه کارشناسی و علمی به موضوعات و طرح مسائل و راهکارها با زبان مردم بطور قطع می‌تواند در طول زمان به ارتقای سطح مطالبات و مشارکت‌هی مردمی در حفاظت از محیط‌زیست بی انجامد.

 

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: شهرداری تهران فرهنگ سازی استفاده از ظرفیت محیط زیست رشد اقتصادی اقتصاد کشورهای در حال توسعه ایران زیست محیطی سبک زندگی جامعه شهر تهران انرژی کارشناسی استفاده از ظرفیت توسعه پایدار جامعه جشنواره فیلم رشد اقتصادی کارشناسی محیط زیست برنا آموزش رئیس شینا انصاری جشنواره فیلم زمین جشنواره فیلم زمین توسعه پایدار محیط زیستی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۶۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد جدی با پروژه‌های فاقد پیوست محیط زیستی/ تدوین کتاب برای آشنایی دانش‌آموزان با محیط زیست

رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: لازم است پیوست رسانه‌ای در کارکرد‌ها و فعالیت‌های محیط زیست در اولویت قرار گیرد و همه ظرفیت‌های مردمی‌سازی محیط زیست به کار گرفته شود تا سال جهش تولید با مشارکت مردم یک الگو در حوزه محیط زیست باشد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به شعار سال جهش تولید با مشارکت مردم بر لزوم نهادینه شدن این شعار در حوزه محیط زیست تاکید کرد و با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای در این زمینه، اظهارکرد: لازم است پیوست رسانه‌ای در کارکرد‌ها و فعالیت‌های محیط زیست در اولویت قرار گیرد و همه ظرفیت‌های مردمی‌سازی محیط زیست به کار گرفته شود تا سال جهش تولید با مشارکت مردم یک الگو در حوزه محیط زیست باشد.


سلاجقه در جمع مدیران کل ستادی و استانی محیط زیست با بیان اینکه رسانه نقش مهمی در ارتقای آگاهی و دانش مردم نسبت به اهمیت محیط زیست و ضرورت حفظ آن دارد، اضافه کرد: اطلاع‌رسانی دقیق از حوزه تخصصی و علمی محیط زیست در تغییر نگرش افراد به این مجموعه و تلاش برای حفظ محیط زیست موثر است، از این رو همه کارکرد‌ها و فعالیت‌های محیط زیست می‌بایست پیوست رسانه‌ای داشته باشد.

وی با بیان اهمیت و جایگاه محیط زیست ادامه داد: رسانه می‌تواند زمینه‌ای برای مشارکت مردم به‌خصوص سازمان‌های مردم نهاد در حراست از محیط زیست شود و قطعا اطلاع‌رسانی از اهمیت و جایگاه محیط زیست در زندگی بشر، تاثیر بسزایی در الگوسازی نحوه رفتار با محیط زیست دارد.

معاون رییس جمهوری در ادامه از فعال شدن خانه‌های محیط زیست نام برد و آن را اقدامی برای جلب مشارکت مردم در نگهداری و حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست دانست و افزود: خانه‌های محیط زیست بستری برای مردمی‌سازی محیط زیست محسوب می‌شود و سیاست سازمان حفاظت محیط زیست در دولت سیزدهم مردمی شدن و مشارکت و همراهی مردم در فعالیت‌های محیط زیستی است که راه اندازی خانه‌های محیط زیست یکی از همین راهکار‌ها برای جلب مشارکت مردمی محسوب می‌شود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست یادآور شد: محیط زیست سالم بستر توسعه و حیات پایدار است و هدف سازمان حفاظت محیط زیست در تشکیل این خانه‌ها، نهادینه کردن و فعال شدن شهروندان در حفظ محیط زیست است تا حساسیت نگهداشت در میان مردم افزایش یابد و به جامعه و شهر‌های سالم‌تری دسترسی داشته باشیم.

سلاجقه افزود: واقعیت این است که سیاستگذاری دولت در مورد محیط زیست در عین حال که شرط لازم است، ولی کافی نیست و ضرورت دارد که جامعه نیز در این کار مشارکت داشته باشد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور اضافه کرد: موضوع مهم مشارکت همه مردم برای حفظ محیط زیست در اصل ۵۰ قانون اساسی مورد تاکید قرار گرفته است. محیط زیست میراث آتیه ما و بین نسلی است و همه مردم مکلف به ایفای نقش در حفظ آن هستند و به عبارتی در این حوزه باید از ظرفیت‌های مردم بهره گرفت و راه‌اندازی خانه‌های محیط زیست همان بستر برای مشارکت مردم در همکاری با دولت در حفاظت از محیط زیست است.

سلاجقه اضافه کرد: این سازمان تلاش دارد کار‌های بنیادین انجام دهد، تا سازمان محیط زیست کشور از این موضوع بهره‌مند شود و در آیین‌نامه و دستورالعمل‌های اجرایی نیز نحوه تولید محتوا، مدیریت، فعالیت‌ها و بحث‌های نظارتی تدوین شده است.

وی با بیان اینکه هدف سازمان محیط زیست در سطح کشور نهادینه کردن فرهنگ حفاظت از محیط زیست با استفاده از ظرفیت خود مردم است، ادامه داد: با این اقدام هم شرایط حفاظت از حوزه محیط زیست فراهم شده است و هم حساسیت‌های عمومی در میان مردم برای حفاظت از این حوزه بیشتر می‌شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین با بیان اینکه حساسیت مردم نسبت به موضوعات محیط زیستی ستودنی است، تاکید کرد: محیط زیست جزو حقوق عامه است و با جاه‌طلبان در این حوزه مقابله می‌کنیم.

معاون رییس جمهور اضافه کرد: مشکلات محیط زیستی کشور باید به‌صورت علمی حل شود و در این زمینه نیازمند ارتقای دانش شهروندان و فرهنگ سازی هستیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، سلاجقه از برنامه این سازمان برای تدوین کتاب‌هایی برای آشنایی دانش‌آموزان با بنیان‌های محیط زیست خبر داد و گفت: این کتاب‌ها با هدف آموزش و صیانت از محیط زیست برای مناطق جغرافیایی تدوین می‌شود.

وی با اشاره به دغدغه شهروندان در اجرای طرح‌های عمرانی و صنعتی برای حفظ محیط زیست گفت: اگر پروژه‌ای در کشور پیوست محیط زیستی نداشته باشد، قطعا با آن برخورد خواهیم کرد.

دیگر خبرها

  • زباله‌های پلاستیکی نفس ایلام را بند آورده اند
  • افزایش اعتبارات محیط زیستی در راستای رفع چالش‌ها
  • ماموریت مجلس به سازمان محیط زیست برای رفع مشکلات زیستی
  • سدسازی؛ مسیری برای توسعه پایدار یا نابودی اکوسیستم‌ها؟ 
  • سرپرست جدید پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار منصوب شد
  • برخورد جدی با پروژه‌های فاقد پیوست محیط‌زیستی
  • «ایستاده با گرگ» به یک جشنواره جهانی دیگر رفت/ حضور در بخش رقابتی
  • برخورد جدی با پروژه‌های فاقد پیوست محیط زیستی/ تدوین کتاب برای آشنایی دانش‌آموزان با محیط زیست
  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: با پروژه‌های فاقد پیوست محیط زیستی برخورد جدی می کنیم
  • برخورد جدی با پروژه‌های فاقد پیوست محیط زیستی