Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین ، علیرضا رزم حسینی در نشست علنی امروز (سه شنبه، 28 اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال ،کریمی قدوسی، نماینده مردم مشهد و کلات درباره افزایش 200 درصدی قیمت فولاد و سیمان طی 8 ماه، گفت: در ابتدا توضیحی در خصوص واردات کالاهای غیرضروری ارائه می کنم براساس مصوبه سران قوا در خرداد سال 97 از 8 هزار و 59 ردیف وارداتی 2 هزار و 230 ردیف تعرفه وارداتی ممنوع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: زمانی که مسئولیت وزارتخانه را با رأی اعتماد نمایندگان پذیرفتم اعتبار مصوبه سران قوا در حال اتمام بود که با مسئولیت خودم دستور دادم ممنوعیت ها ادامه پیدا کند تا مجوز سران قوا صادر شود.

وی بیان کرد: با ممنوعیت 2 هزار و 230 ردیف وارداتی 3.5 میلیارد دلار کالا بومی سازی، 5 میلیارد و 300 میلیون از واردات کالاهای غیرضروری جلوگیری شد. در مقایسه آماری باید گفت در سال 98، 44 میلیارد دلار واردات کالا صورت می گرفت که در سال 99 به 38 میلیارد دلار کاهش پیدا کرد و در مقایسه با سال 96 که 54 میلیارد دلار بود 16 میلیارد دلار از واردات کالاهای غیرضروری جلوگیری شد.

این عضو کابینه دولت دوازدهم، گفت: از مجموع 38 میلیارد دلار واردات کالا 13 میلیارد دلار کالاهای اساسی وارد می شود و 25 میلیارد دلار برای تهیه مواد اولیه، تجهیزات پزشکی، کالاهای واسطه ای و غیره هزینه می شود.

رزم حسینی اظهار داشت: در جریان این ممنوعیت میزان تولید قطعات داخلی خودرو و لوازم خانگی تا 70 درصد افزایش پیدا کرد، هرچند که در سنوات گذشته شاهد واردات کالاهای غیرضروری بوده ایم اما تلاش شده است در سال گذشته مانع واردات کالاهای غیرضروری و لوکس شد که باعث افزایش تولید داخلی و فعالیت کارخانجات شد.

وی در خصوص وضعیت سیمان توضیح داد: سال گذشته 168 میلیون تن سیمان تولید شد که رشد 13 درصدی داشته است و یکی از افتخارات ما تولید سیمان و فولاد است چرا که روزی ما واردکننده این کالاها بوده ایم.

این وزیر با اشاره به دلایل افزایش قیمت سیمان بیان کرد: افزایش نرخ ارز یکی از دلایل تورم در قیمت سیمان است، هر 10 درصد افزایش رشد نقدینگی باعث افزایش 5 درصد تورم می شود و زمانی که نرخ دلار 10 برابر می شود باید به همان نسبت منتظر افزایش قیمت کالاهای وارداتی و همچنین هزینه تولید بود.

وی بیان کرد: افزایش هزینه حمل و نقل تا 66 درصد، رشد 65 درصدی قیمت آجر، رشد 242 درصدی قطعات فنی و رشد 28 درصدی کیسه سیمان از جمله عوامل افزایش قیمت سیمان است.

رزم حسینی با بیان اینکه در زمان تصدی گری اش در وزارت صمت 15 هزار و 576 مورد بازرسی انجام شده است، گفت: در دوره 6 ماهه سال گذشته 18 درصد بازرسی ها افزایش پیدا کرده و میزان پرونده های تعزیرات نیز رشد قابل توجهی داشته است.

این عضو دولت دوازدهم با بیان اینکه سیمان ظرفیت خوبی برای کشور فراهم می کند، تاکید کرد: باید در سال مانع زدایی و حمایت از تولید اقدامات موثری داشته باشیم، وزارت در بحث مانع زدایی 3 بسته را آماده کرده است در ابتدا قوانین مزاحم را تقدیم مجلس کرد، همچنین از روز اول ابلاغیه ای در خصوص مانع زدایی به همه استان ها ارسال شد و در نهایت اختیار استان ها را افزایش داده ایم.

وی بیان کرد: روز گذشته کار شجاعانه و خردمندانه ای انجام شد، 6 هزار محدوده معدنی بالغ بر 50 سال از طریق مزایده عمومی آزاد شد تا در اختیار افراد متخصص و سرمایه گذار قرار گیرد.

وزیر صنعت، معدن وتجارت با بیان اینکه تنها 6 ماه است مسئولیت وزارتخانه را برعهده گرفته ام، گفت: شما می دانید در چه شرایطی مسئولیت وزارتخانه را در اختیار گرفتم، بنده وقتی وارد وزارتخانه شدم متوجه شدم از نظر انسجام مدیریتی و اختلاف مشکلاتی در وزارتخانه وجود دارد که برای حل آن بیش از 2 سال زمان می برد.

وی تاکید کرد: افزایش بی رویه نرخ سیمان در پایان سال گذشته متاثر از نرخ ارز است، 90 درصد سهم تورم با سیاست های پولی و مالی است بنابراین تلاش شده است تولید و نظارت بر بازار را با قوت بیشتری پیگیری کنیم.

رزم حسینی با بیان اینکه سیمان از جمله کالاهایی بود که مشمول قیمت گذاری نمی شد، اظهار داشت: با این کار 18 درصد از افزایش قیمت سیمان جلوگیری شد و 30 درصد پرونده نظارتی تشکیل شد البته بنده به این روش ها اعتقاد ندارم و باید به بازرگانان اعتماد کرد.

وزیر صنعت، معدن وتجارت در پایان خطاب به کریمی قدوسی گفت: اگر در خراسان کارخانه هایی وجود دارد که تخلفاتی در آن صورت می گیرد معرفی کنید تا پیگیری کنم، مافیاهای قدرت و ثروت را رد نمی کنم اما در بازه 5 و 6 ماهه و در دوران کرونا نمی توان همه مشکلات را حل کرد.

223224

کد خبر 1516158

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: وزارت صنعت معدن و تجارت علیرضا رزم حسینی واردات سیمان گرانی ارز واردات کالاهای غیرضروری میلیارد دلار افزایش قیمت قیمت سیمان رزم حسینی سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۳۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات قهوه 75درصد افزایش یافت / کدام کشورها صادرکننده عمده قهوه به ایران بوده اند؟

گروه اقتصاد و درآمد: واردات قهوه در سال ۱۴۰۲ با رشد ۷۵ درصدی در ارزش به رقم ۱۴۸ میلیون دلار رسید.

به گزارش جماران، میزان وزنی قهوه وارداتی در این مدت ۴۹ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸.۵۵ درصد افزایش داشته است.

روابط عمومی گمرک ایران با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا ۵ کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند، می افزاید: ۹۵ درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق این ۵ کشور انجام گرفته است.

بر اساس این گزارش، در این میان کشور امارات متحده عربی با ۷۸ میلیون دلار، ۵۲.۸۹ درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.

این گزارش می‌افزاید: تشریفات گمرکی حدود ۸۲ درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش، در سال ۱۴۰۲ این میزان قهوه وارداتی از سوی ۱۲۱ شخص و شرکت انجام گرفته است.

تجارت جهانی قهوه در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴۵.۵ میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند.

سهم قهوه از تجارت جهانی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۹ صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.

دیگر خبرها

  • واردات قهوه 75درصد افزایش یافت / کدام کشورها صادرکننده عمده قهوه به ایران بوده اند؟
  • حدود ۳٫۵ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • قیمت نقره و فلزات گران‌بها امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • رشد ۲۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱
  • بانک مرکزی اعلام کرد: تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • رشد ۲۶ درصدی تامین ارز دارو در سال ۱۴۰۲
  • تامین ۴.۳ میلیارد دلار ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی در ۱۴۰۲