Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، نشست مشترک معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور با حضور مدیران ارشد معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و صندوق رفاه دانشجویان این وزارتخانه برگزار شد.

بحث در خصوص مسائل رفاهی دانشجویان علوم پزشکی، بررسی نظام رتبه‌بندی رعد، واکسیناسیون دانشجویان خط مقدم مبارزه با کرونا و وضعیت مالی دانشگاه‌ها از جمله موضوعات مطرح شده در این نشست بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست دکتر سیماسادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت، مهندس بهروز رحیمی رئیس صندوق رفاه وزارت بهداشت، دکتر سیدعابدین حسینی مشاور معاون فرهنگی و دانشجویی، دکتر حسن زائری‌لطف مدیرکل فرهنگی، مهندس رحمان خدابنده‌لو مدیرکل دانشجویی، دکتر سیدروح‌الله محمدعلی‌نژاد عمران رئیس مرکز قرآن و عترت، دکتر وحید صرامی دبیر شورای مرکزی انضباطی دانشجویان و دکتر بهزاد تدین معاون صندوق رفاه وزارت بهداشت در این مراسم حضور داشتند.

در این نشست دکتر سیما سادات لاری در خصوص مشکلات رخ داده در حوزه دانشجویان دستیاران و فوت تعدادی از این آنها طی ماه‌های گذشته، گفت: این اتفاق برای ما بسیار تلخ و ناگوار بوده است و همچنان تلخی آن را در کام خود حس می‌کنیم؛ اگر چه بخشی زیادی از تلاش‌های این معاونت در دو سال اخیر در مسیر رفع مشکلات دستیاران بوده است، اما قصد داریم تا این حوادث تلخ را به یک فرصت بزرگ تبدیل کنیم.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به مشکلات دستیاران خاطرنشان کرد: دستیاران در مدت تحصیل خود و حضور در فضای درمانی از سه بعد در فشار هستند که یکی از این موارد مبحث «معیشتی و موضوعات رفاهی» است، مسئله دوم بحث «فشار کاری» در این دوران است و مشکل سوم بحث «آینده شغلی» دانشجویان دستیاری است که این آینده شغلی سابق بر این، شرایط بهتری داشت اما مسائل مختلف دست به دست هم داده است که کار را برای دستیاران در حال حاضر سخت‌تر کرده است.

وی ادامه داد: در این خصوص مانند سایر مشکلات سلامت‌روان، عوامل زیستی، روانی و اجتماعی سهیم هستند که البته ما با برگزاری جلسات متعدد در سطح وزارتخانه و گفتگو با مسؤولان ذیصلاح در تلاشیم مشکلات این بخش از این دانشجویان که بار سنگین درمان در مراکز بهداشتی و درمانی را بر دوش دارند، کمتر کنیم.

سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص واکسیناسیون دانشجویان علوم پزشکی یادآور شد: آمار دانشجویان علوم پزشکی که واکسن تزریق کردند در دانشگاه‌های مختلف متفاوت است. ممکن است در برخی دانشگاه‌ها ۱۰۰ درصد، در برخی ۸۰ و حتی در برخی مراکز نیز ۶۰ درصد از آن‌ها واکسن زده باشند.

وی افزود: به طور کلی سیاست وزارت بهداشت اولویت واکسیناسیون همه دانشجویان حاضر در خط مقدم بیماری کرونا است، در عین حال هیچ دانشجویی علوم پزشکی که در خط مقدم مبارزه با کرونا در حال فعالیت است وجود ندارد که واکسینه نشده باشد مگر این‌که خود او تمایل به دریافت واکسن نداشته باشد.

لاری افزود: برنامه‌ریزی وزارت بهداشت این است که تا قبل از پایان شهریورماه دانشگاهیان اعم از اساتید و دانشجویان واکسینه شوند تا بدون مشکل در دانشگاه‌ها حضور داشته باشند، اما نباید دانشجویان برای واکسیناسیون مسافرت کنند چرا که این کار خلاف پروتکل‌های بهداشتی است.

وی با اشاره به همکاری‌ معاونت فرهنگی و دانشجویی با معاونت آموزشی و حقوقی وزارت بهداشت گفت: با دکتر حقدوست و مهندس موهبتی همکاری‌های مشترک و جلسات خوبی داشتیم. بررسی تعهدات دستیاران در مناطق محروم، حق‌الزحمه آن‌ها و... نیازمند ارزیابی‌ها و کار کارشناسی حقوقی است. ما نیز در زمینه بیمه سلامت و بیمه تامین اجتماعی فعالیت‌های خوبی را از مدت‌ها قبل شروع کرده بودیم و در این زمینه نیازمند مشارکت‌ معاونت‌های مختلف در سطح دانشگاه‌ها هستیم.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت تاکید کرد: دانشجویان دوره دستیاری بیشتر در مراکز درمانی مشغول به کار هستند و به همین دلیل در دسترسی مناسب معاونت‌های فرهنگی و دانشجویی برای انجام غربالگری مشاوره سلامت روان قرار نمی‌گیرند. از مدت‌ها قبل در خصوص دستیاران جلسالت مختلفی را برگزار کردیم و در این نشست‌ها در خصوص ملزم بودن حضور دستیاران و غربالگری مشاوره سلامت‌روان تاکید داشتیم.

وی با اشاره به انجام تست غربالگری در وزارت بهداشت برای دانشجویان نوورود، اظهار داشت: تمامی دانشجویان در وزارت بهداشت باید تست غربالگری سلامت‌روان بدهند تا اگر در این تست تعدادی از دانشجویان در شرایط خاص یعنی در بالای خط برش قرار داشتند در مصاحبه‌های اختصاصی‌تر مورد توجه بیشتری قرار بگیرند و مداخلات درمانی مؤثرتری را بر اساس میزان همراهی و همکاری دریافت کنند.

لاری درباره اولویت‌های این معاونت گفت: تکمیل خوابگاه‌های نیمه‌تمام، صنعتی‌کردن سلف‌سرویس‌های دانشجویی و تکمیل سالن‌های ورزشی سه رسالتی است که ما در معاونت فرهنگی و دانشجویی به دنبال اجرایی کردن آن هستیم. در این زمینه نیازمند همکاری تمام معاونان هستیم تا قبل از پایان گرفتن عمر این دولت این رسالت‌ها به سرانجام برسد.

رفع موانع و برگزاری انتخابات شوراهای صنفی، اصلاح آیین‌نامه‌های کار دانشجویی، تغذیه و در اولویت قراردادن اصلاح آیین‌نامه‌های اسکان و مشاوره و همکاری با معاونت حقوقی از دیگر مباحثی بود که در این نشست مورد توجه و تاکید معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت قرار گرفت.

کد خبر 5214687

منبع: مهر

کلیدواژه: سیما سادات لاری معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت سلامت روان خدمات مشاوره دانشگاه های علوم پزشکی واکسیناسیون آموزش مجازی دانشگاه آزاد اسلامی وزارت علوم تحقیقات و فناوری اطلاعیه دانشگاه تربیت مدرس سازمان سنجش دانشجویان وام دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی دانشگاه جامع علمی کاربردی آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه تهران دانشگاه علم و صنعت امتحانات پایان ترم فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت معاون فرهنگی و دانشجویی معاونت فرهنگی و دانشجویی سلامت روان دانشگاه ها علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۵۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان مصاحبه پذیرفته‌شدگان آزمون صلاحیت حرفه‌ای

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره با اشاره به آزمون صلاحیت حرفه‌ای که دی‌ماه سال گذشته برگزار و ۱۶ هزار و ۳۷۱ نفر در آن شرکت کردند گفت: از این تعداد ۸۰۴۱ نفر قبول شدند که بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته در اردیبهشت ماه مصاحبه عمومی و سلامت روانی پذیرفته‌شدگان در تمام استانها برگزار می‌شود.

علی فتحی آشتیانی در نشستی خبری ضمن ارائه گزارش عملکرد سازمان در ۷ ماه گذشته، اظهار کرد: حکم اینجانب ۱۴ شهریور ماه سال گذشته توسط ریاست جمهوری ابلاغ شد؛ در این مدت اقدامات بسیاری صورت گرفته است.

وی ادامه داد: اکنون سازمان عمر ۲۰ ساله خود را پشت سر گذاشته است. طی ۲۰ سال گذشته تعداد پروانه‌هایی که توسط سازمان صادر شده بود، ۸۷۵۵ پروانه بوده است. در آزمون صلاحیت حرفه‌ای که پانزدهم دی‌ماه سال گذشته انجام شد، ۱۶ هزار و ۳۷۱ نفر شرکت کردند که از این تعداد ۸۰۴۱ نفر در آزمون صلاحیت حرفه‌ای قبول شدند. در اردیبهشت ماه برنامه‌ریزی شده تا در تمام استانها مصاحبه عمومی و شخصیتی برگزار شود و تعداد قابل توجهی از این افراد فرصت دریافت پروانه تخصصی خود را داشته باشند.

به گفته وی، در کمتر از ۶ ماه معادل ۲۰ سال کاری که سازمان در گذشته انجام داده بود، کار انجام داده‌ایم.

فتحی آشتیانی ادامه داد: تمام این ۸۰۰۰ نفر مصاحبه‌شان انجام می‌شود. طبیعتا مصاحبه تخصصی نیست و بیشتر مصاحبه عمومی، ارزیابی ارتباط کلامی، شایستگی‌های عمومی و شخصیتی، ارزیابی کار با مراجعان و صلابت، پختگی شخصیتی، ارزیابی ظرفیت خردمندی، استدلال منطقی، تناسب ظاهری و پوشش متناسب با فرهنگ ایرانی و اسلامی است. در همین راستا بررسی روند تحصیلی و تجرب کاری نیز در مصاحبه مدنظر قرار می‌گیرد و ثبت نام‌ها برای مصاحبه انجام می‌شود. برنامه ریزی شده تا مصاحبه در استانها توسط اساتید متعهد و متدین بررسی شود و بخش قابل توجهی برای کسب پروانه کار تخصصی موفق می‌شوند.

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره به دیگر اقدامات انجام شده طی هفت ماهه گذشته اشاره کرد و گفت: در ۲۷ بهمن‌ماه سال گذشته نیز انتخابات شورای استانی سازمان را به شکل الکترونیک برگزار کردیم و این در حالی بود که این انتخابات ۹ سال بود برگزار نشده بود. شوراهای ۳۰ استان کشور تشکیل و مسئولان استان مشخص شدند و احکام آنها صادر و تقدیم شده تا کار را با قدرت بیشتر پیش ببرند. این افراد مجری مصاحبه‌های تخصصی در استان‌ها هستند.

فتحی آشتیانی گفت: تلاش شده در ۷ ماهه گذشته قانون سازمان را اصلاح کنیم و همچنین با سازمان‌های دیگری که در این حوزه کار می‌کردند ارتباط نزدیکی شکل گرفته است و سعی شده منافع ملی و سازمانی را مدنظر قرار دهیم.

وی با اشاره به بحث مربوط به غزه و بیش از ۳۲ هزار شهید که بخش قابل توجهی از آنها زنان و کودکان هستند، گفت: چندین نامه به سازمان جهانی بهداشت و یونسکو ارسال و طرح مسئله کردیم. همچنین به بحران سیل سیستان و بلوچستان نیز ورود کردیم و به طور معمول روند جاری سازمان پیش رفته است.

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره در ادامه با اشاره به اینکه در این مسیر با چالش‌هایی هم روبرو بودیم که از جمله آن به تعرفه‌های خدمات روانشناسی اشاره کرد و گفت: حدود پنج ماه گذشته خدمت وزیر بهداشت رسیدیم و بحث تعرفه برای همه گرایش‌های روانشناسی و مشاوره را به طور جدی مطرح و درخواست کردیم تا در کنار آنچه که برای بیمه سلامت برای رشته روانشناسی بالینی و روانشناسی سلامت تعریف شده، سایر گرایش‌های روانشناسی و مشاوره که ۱۶ گرایش است نیز مشمول «بیمه» شوند. امید است در آینده این اتفاق بیفتد و تمام گرایشها مشمول بیمه شوند.

فتحی آشتیانی با اشاره به تعرفه‌ها، یادآور شد: روز گذشته هیات دولت تعرفه سال ۱۴۰۳ را برای کارشناسان ارشد ۳۲۱ هزار تومان و برای دکترای روانشناسی و مشاوره ۳۷۸ هزار تومان مصوب کرد. اگرچه این تعرفه با افزایش ۴۰ درصدی همراه بوده است، اما باتوجه به هزینه‌های زیاد دفاتر و مراکز خدمات مشاوره و روانشناسی هنوز این تعرفه جوابگو نیست و از همین رو بیمه باید بتواند بخشی از هزینه را متقبل شود.

وی همچنین به چالش دیگری اشاره و اعلام کرد که در فاصله‌ ۶ ماه درگاه ملی مجوزها که مجوز کسب و کار صادر می‌کند، خدمات روانشناسی و مشاوره که یکی از حساس‌ترین خدمات است را بدون توجه به ارزیابی و مسائل خاص روانشناسی و مشاوره به یکباره ۱۱ هزار و ۲۱ پروانه صادر کرد و این یکی از چالش‌هاست. در آزمون صلاحیت حرفه‌ای این افراد را برای شرکت در آزمون تشویق کرده‌ایم. عده‌ای ورود کردند اما کفایت نمی‌کند و امید است در گام‌های بعدی این افراد شرکت کنند.

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره در ادامه از برگزاری دومین آزمون صلاحیت حرفه‌ای در هفته آخر تیرماه خبر داد و خاطرنشان کرد: همه افرادی که در نوبت پروانه هستند انتظار می‌رود که در این آزمون شرکت کنند. همچنین جزو برنامه‌های آینده ما برگزاری مجمع عمومی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در هر سال بوده است و برای سال ۱۴۰۳ هم پیش بینی شده تا در مردادماه مجمع را برگزار کنیم.

وی در بخش دیگری از این نشست توضیح داد: باتوجه به اتفاقات زیادی که طی این چند ماه سپری شد، به ویژه از زمانی که حکم بدوی دیوان عدالت اداری ابلاغ شد و از آن زمان در وضعیت ابهام قرار داشت، علی رغم اینکه هیچکدام از اقدامات را متوقف نکردیم، اما بودن در وضعیت ابهام و بلاتکلیفی و فشارهای متعدد که از جوانب مختلف به سوی ما سرازیر می‌شود، اعلام می‌کنیم که پنجمین دوره شورای سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تصمیم گرفته از امروز کار خود را متوقف و به آیندگان واگذار کند چراکه ادامه این وضع نه تنها در شأن و جایگاه افرادی که در شورای نظام روانشناسی و مشاوره هستند، نیست بلکه بازخوردهایی که مرتبا سرازیر می‌شود و اینکه همیشه با نگاه متفاوت به ما نگاه می‌کنند، دلمان نمی‌خواهد این اتفاق ادامه پیدا کند و می‌خواهیم سربلند و استوار کار انجام دهیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • دانشجویان رسالت بزرگی در احیای حرکت‌های فرهنگی و هنری دانشگاه‌ها دارند
  • افزایش حق‌الزحمه کار دانشجویی
  • افزایش ۵۰ درصدی حق‌الزحمه کار دانشجویی
  • افزایش ۵۰ درصدی حق‌الزحمه کار دانشجویان پرستاری
  • سیزدهمین دوره جشنواره تیتر ۱۵ اردیبهشت ماه برگزار می شود
  • دبیر رسانه‌ای شانزدهمین المپیاد دانشجویان علوم پزشکی منصوب شد
  • جذب بیش از ۲۵ هزار نیروی انسانی جدید در بدنه وزارت بهداشت
  • زمان مصاحبه پذیرفته‌شدگان آزمون صلاحیت حرفه‌ای
  • دانشگاه آزاد یزد ۳۰۰ دانشجوی بورسیه در صنعت کاشی دارد
  • اجتماع دانشگاهیان علوم پزشکی شهرکرد در حمایت از پاسخ کوبنده سپاه علیه اسرائبل