Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و هشتمین روز اردیبهشت ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 28 اردیبهشت 1294، رییس بانک استقراضی روس در اصفهان که سمت سرقنسولی آن کشور را نیز دارا بود نیمه ‌شب به ضرب شش گلوله به قتل رسید. در همان شب رییس مالیه اصفهان که بلژیکی بود ترور شد.

28 اردیبهشت 1300، قانون ثبت اسناد و تاسیس اداره آن در 142 ماده تنظیم و به مرحله اجرا درآمد.

28 اردیبهشت 1307، طي موافقتنامه اي مقرر شد دولت انگليس گمركات جنوب ايران را در ازاء دريافت مبلغ دو ميليون ليره به دولت ايران بازگرداند.

28 اردیبهشت 1330، دولت آمریکا در مورد ملی شدن صنعت نفت ایران بیانیه ‌ای انتشار داد و تصمیم یک طرفه ایران را خلاف عرف و مقررات بین ‌المللی دانست.

28 اردیبهشت 1336، امیراسدالله علم طی یک مصاحبه مطبوعاتی موجودیت حزبی را به نام «حزب مردم» اعلام کرد و در تشریح مرامنامه حزب افزود که این حزب طرفدار سهیم کردن کارگران در سود کارخانه‌ ها و تقسیم زمین بین کشاورزان و برابری حقوق زن و مرد می‌ باشد. علم در این مصاحبه سازمان حزب را بازگو کرد و مسوولان حزب را معرفی کرد.

28 اردیبهشت 1339، اساسنامه شرکت ملی نفت ایران به تصویب رسید.

28 اردیبهشت 1342، شرکت شیلات جنوب با مشارکت وزارت دارایی و چند سازمان دیگر تشکیل شد.

28 اردیبهشت 1344، نمایشگاه بازرگانی و صنعتی شوروی در تهران با حضور وزیر بازرگانی خارجی شوروی و امیرعباس هویدا افتتاح شد.

28 اردیبهشت 1345، تیمسار سپهبد ریاحی وزیر کشاورزی در پایان جلسه کنفرانس کشاورزی گفت: طرح قانون کار کشاورزی تهیه شده و پس از مطالعات نهایی، تسلیم مجلس خواهد شد تا مورد تصویب قرار گیرد. او ادامه داد: مساله ‌ای که باید مورد توجه دستگاه ‌های بیمه کشور قرار گیرد طرح بیمه کشاورزی و بیمه دام است که ان ‌شاءالله مورد توجه واقع خواهد شد.

28 اردیبهشت 1347، یک هیات اقتصادی از آلمان تحت ریاست وزیر اقتصاد آن کشور وارد تهران شوند.

28 اردیبهشت 1355، بین ایران و بلغارستان یک قرارداد برای حمل ‌و نقل کالا و مسافر بین دو کشور به امضا رسید. همچنین در همین روز، نخست وزیر رومانی برای پاره‌ ای مذاکرات و عقد قرارداد اقتصادی وارد تهران شد.

28 اردیبهشت 1357، روزنامه لوماتن چاپ فرانسه در گزارشي نوشت ميزان خريدهاي تسليحاتي شاه از آمريكا به سالي 10 ميليارد دلار مي رسد. ايران بيش از نيمي از سلاحهاي صادراتي آمريكا را وارد مي كند و عملاً به بزرگترين خريدار جنگ افزارهاي آمريكايي تبديل شده است. همچنین در این روز، بین محمد یگانه و اسکاچکرف موافقتنامه ‌ای امضا شد. به موجب این موافقتنامه ظرفیت کارخانه ذوب‌آهن از 600 هزار تن رقم فعلی به یک میلیون و 900 هزار تن در سال افزایش خواهد یافت.

28 اردیبهشت 1389، با تصویب شورای عالی اداری، با ادغام شرکت سهامی دارویی و تجهیزات پزشکی کشور با مرکز توسعه غذا و دارو در وزارت بهداشت،‌ درمان وآموزش پزشکی، سازمان غذا و دارو تشکیل شد.

28 اردیبهشت 1390، آمریکا بانک صنعت و معدن ایران را تحریم کرد.

28 اردیبهشت 1391، معاون مشارکت‌های مردمی کمیته امداد از جمع‌آوری ماهانه ۱۵ میلیارد تومان صدقه در کشور خبر داد و گفت: بیشترین کمک به نیازمندان در استان تهران، فارس، آذربایجان شرقی، اصفهان و خراسان رضوی است.

28 اردیبهشت 1393، با مصوبه شورای عالی هواپیمایی، آزادسازی نرخ بلیت هواپیما، عملیاتی شد.

28 اردیبهشت 1394، فرمانده نیروی انتظامی اعلام کرد: پیش‌نویس راه‌اندازی پلیس اقتصادی تقدیم وزیر امور اقتصادی و دارایی شده است و به محض اعلام نظر وی این پلیس راه‌اندازی خواهد شد. سردار سرتیپ پاسدار حسین اشتری در جمع خبرنگاران افزود: قرار است وزیر امور اقتصادی و دارایی در این زمینه پاسخ دهد که اگر پاسخ او به دست ما برسد با هماهنگی‌های لازم این پلیس راه‌اندازی خواهد شد که تاثیر مثبتی در پیگیری جرائم اقتصادی دارد.

28 اردیبهشت 1395، نمایندگان مجلس در جلسه علنی پارلمان و در ادامه بررسی مواد ارجاعی لایحه تنظیم برخی احکام برنامه‌های توسعه‌ای کشور، با تصویب ماده‌ای مقرر کردند مدیران سازمان‌های مناطق آزاد به‌ نمایندگی از طرف دولت، بالاترین مقام منطقه محسوب شوند. براساس این مصوبه، به‌منظور ساماندهی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و ایفای نقش موثر آنها در تحقق اهداف سند چشم‌انداز بیست ساله نظام، اعمال مدیریت یکپارچه و ایجاد رشد اقتصادی مناسب در این مناطق، مدیران سازمان‌های مناطق آزاد به‌نمایندگی از طرف دولت، بالاترین مقام منطقه محسوب می‌شوند و تمامی وظایف، اختیارات و ‌مسوولیت‌های دستگاه‌های اجرایی دولتی مستقر در این مناطق به‌استثنای نهادهای دفاعی و امنیتی به‌عهده آنها است.

28 اردیبهشت 1398، با توجه به روند افزایشی قیمت در نیمه اردیبهشت سال‌جاری، مسوولان و سیاست‌گذاران بخش خودرو علت اصلی این مساله را فعالیت دلالان در سایت‌های درج آگهی عنوان کردند و معتقد بودند واسطه‌ها با حضور در فضای مجازی و ثبت آگهی اقدام به قیمت‌سازی در بازار می‌کنند. از این رو با هماهنگی‌های صورت گرفته با پلیس فتا مقرر شد ثبت آگهی در این سایت‌ها نظام‌مند شود. به همین منظور آگهی‌های خودرو از سایت‌ها برای چند روز حذف شد تا سازوکار ثبت آگهی تدوین شود.اعلام قیمت از سوی اتحادیه نمایشگاه‌داران به‌صورت روزانه و درج قیمت در سایت‌ها نهایتا ۳ درصد بالاتر از قیمت اعلام شده اتحادیه، فرمولی بود که برای آگهی‌های خودرویی در سایت‌ها تعریف شد.

28 اردیبهشت 1399، معاملات گواهی سپرده کالایی متوقف شد. مقام ناظر معاملات سکه در بورس کالا در پیامی اعلام کرد که نمادهای معاملاتی گواهی سپرده کالایی سکه طلا به‌دلیل وجود قیمت‌های نامتعارف در تابلوی معاملات، تا اطلاع ثانوی در مرحله پیش‌گشایش باقی خواهد ماند. بر این اساس، عملا دادوستد معاملات معروف به معاملات یک‌روزه سکه، در بورس کالا متوقف شد.

منابع: آرشیو روزنامه دنیای اقتصاد و موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: نحوه برگزاری امتحانات مدارس 1399 1400 انتخابات 1400 غزه اقتصاد در گذر زمان تاریخ اقتصاد اقتصاد ایران نحوه برگزاری امتحانات مدارس 1399 1400 انتخابات 1400 غزه ایران و جهان خواهد شد سایت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۵۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازتاب گسترده سفر رئیسی به پاکستان در رسانه‌های محلی و بین‌المللی

به گزارش قدس آنلاین، سفر «سید ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهوری اسلامی ایران به پاکستان بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های پاکستانی و دیگر رسانه‌های خارجی داشته است که دیدارهای او با مقامات بلندپایه این کشور و محورهای رایزنی‌های او را مورد توجه قرار دادند.

خبرگزاری رویترز با اعلام خبر سفر رئیسی به پاکستان، با اشاره به بیانیه وزارت امور خارجه پاکستان درباره این سفر، به همراهان رئیسی، مدت سفر او و دیدارهای او با مقامات عالی‌رتبه پاکستان، از جمله نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه آن اشاره کرد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس با اشاره به سفر رئیسی نوشت: روسای ایران و پاکستان در نشست روز دوشنبه خود توافق کردند که همکاری‌های اقتصادی و امنیتی تقویت کنند.

این خبرگزاری همچنین با اشاره به دیدار «شهباز شریف» نخست‌وزیر پاکستان نوشت: سران دو کشور درباره طیفی از مسائل دوجانبه گفت‌وگو کرده و وعده دادن که برای مبارزه با تروریسم همکاری کنند. آن‌ها جنگ اسراییل علیه حماس در غزه را نیز محکوم کردند.

شبکه فرانس‌۲۴ نیز با اشاره به دیدارهای رئیسی و توافق او با نخست‌وزیر پاکستان برای تقویت همکاری‌ها، از جمله در زمینه مبارزه با تروریسم، جنبه اقتصادی و تجاری سفر رئیس‌جمهور ایران به این کشور همسایه را مورد توجه قرار داده و نوشت: رئیسی گفته است که این سفر همچنین هدف ارتقای تجارت میان دو کشور را دنبال می‌کند که در حال حاضر، حدود ۲.۵ میلیارد دلار در سال است. پاکستان روی یک پروژه گازی مشترک با ایران برای حل‌وفصل مسئله کمبود انرژی در این کشور حساب کرده که رشد اقتصادی آن را تضعیف کرده است.

روزنامه پاکستانی داون نیز در گزارشی درباره محورهای رایزنی‌های رئیسی در پاکستان و توافق‌های انجام‌شده میان دو کشور، با برجسته کردن اهداف اقتصادی این سفر نوشت: پاکستان و ایران، روز دوشنبه، به عنوان بخشی از تفاهم‌نامه‌ای برای تعمیق روابط در تمامی حوزه‌ها، متعهد شدند که میزان تجارت سالانه خود را به ۱۰ میلیارد دلار تا پنج سال آینده برسانند.

افزون بر این، شبکه‌های پاکستانی از جمله جی‌تی‌وی، شبکه تلویزیونی سما پاکستان، شبکه دنیا نیوز پاکستان و شبکه اکسپرس نیوز پاکستان مراسم استقبال از رئیس‌جمهور را به صورت زنده پخش کردند.

شبکه سعودی العربیه، شبکه آج، پایگاه خبری هندی فرست پست، روزنامه هندوستان تایمز، شبکه ۲۴نیوز پاکستان، شبکه نیوز ۱۸ اردو، شبکه ایندیپندنت اردو، شبکه الجزیره، شبکه صدای آمریکا، شبکه لاهو رنج، شبکه تی‌وی‌سی نیوز نیجریه، شبکه نیوز۱۸ پاکستان، شبکه وان ایندیا، شبکه المیادین، شبکه العربی، شبکه ای‌ای۲۴ الجزایر، شبکه راشاتودی، شبکه لاهور نیوز، شبکه نیل نیوز مصر، کانال ۲۶ آرژانتین، شبکه تله‌سور ونزوئلا، شبکه سی‌جی‌تی‌ان چین و شبکه گلوبال نیوز چین نیز سفر رئیس‌جمهور به پاکستان را مورد توجه قرار دادند.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • قالیباف: اگر بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه خود را ارائه خواهد کرد
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد
  • قالیباف: منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • بازتاب گسترده سفر رئیسی به پاکستان در رسانه‌های محلی و بین‌المللی
  • قطار روابط تهران - اسلام‌آباد روی ریل توسعه
  • کشنده فاو نور چشمی بازار شد