Web Analytics Made Easy - Statcounter

در صورتی که از افسردگی و اضطراب رنج می‌برید از مصرف مواد غذایی مانند قهوه، نوشیدنی‌های انرژی‌زا، غذاهای فرآوری شده، دونات، کچاپ، نان تست، نوشابه رژیمی، آب میوه وسس دوری کنید.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، مواد غذایی می‌تواند منجر به شکل‌گیری احساسات خوب و بد افراد شود. نتایج مطالعات بسیاری نشان می‌دهد که غذای مصرفی ما می‌تواند نقش مهمی در کنترل شدت و مدت زمان یک دوره افسردگی یا اضطراب داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه به بررسی مواد غذایی که باعث وخیم‌تر شدن علائم مربوط به افسردگی و اضطراب می‌شود می‌پردازیم:

قهوه

اگر به مصرف قهوه عادت ندارید، کافئین موجود در آن می‌تواند باعث بروز حملات عصبی شود، همچنین ممکن است ریتم خواب افراد را به هم بزند و کیفیت خواب را کاهش دهد. ترک کردن کافئین نیز می‌تواند باعث شود احساس بدی پیدا کنید. اگر احساس می‌کنید مصرف قهوه مشکلات زیادی برای شما به وجود می‌آورد؛ آن را کم کم از رژیم غذایی خود حذف کنید، اما در صورتی که با نوشیدن قهوه مشکل خاصی ندارید یا قهوه بدون کافئین مصرف می‌کنید حتی می‌تواند به کاهش افسردگی نیز کمک کند.

نوشیدنی‌های انرژی‌زا

نوشیدنی‌های انرژی‌زا باعث ایجاد آریتمی قلبی، اضطراب و مشکلات مربوط به خواب می‌شود. معمولاً این نوع نوشیدنی‌ها دارای مقدار زیادی قند یا شیرین‌کننده مصنوعی هستند که برای سلامت بدن مضر هستند. برای برطرف کردن تشنگی آب بنوشید و اگر تمایل دارید مقداری قند مصرف کنید، یک تکه میوه بخورید.

غذاهای فرآوری شده

اگر مقدار زیادی گوشت فراوری‌شده، غذای سرخ شده، غلات تصفیه شده، آب نبات، شیرینی و لبنیات پرچرب مصرف می‌کنید به احتمال زیاد به افسردگی و اضطراب مبتلا خواهید شد. پیروی کردن از رژیم غذایی سرشار از غلات، میوه‌ها، سبزیجات و ماهی به بهبود افسردگی و اضطراب افراد کمک شایانی می‌کند.

دونات

افراد زیادی از خوردن دونات لذت می‌برند، اما لازم است بدانید که دونات دارای مقدار زیادی چربی مضر، آرد سفید با فیبر کم و قند افزوده است. بنابراین مصرف زیاد این نوع شیرینی برای سلامتی مضر است، ولی اگر با خوردن دونات احساس بهتری پیدا می‌کند، فقط مقدار کمی از آن را میل کنید.

کچاپ

کچاپ از گوجه و مقدار زیادی شکر تولید شده است، به طوری که هر قاشق غذاخوری کچاپ دارای چهار گرم شکر است. شیرین‌کننده‌های مصنوعی موجود در کچاپ باعث بروز افسردگی و اضطراب در افراد می‌شود. بنابراین بهتر است به جای مصرف کچاپ، در منزل سالسای گوجه فرنگی تهیه کنید و به آن کمی فلفل کاین اضافه کنید.

نان تست

نان تست از آرد سفید فرآوری شده تشکیل شده است و بلافاصله پس از مصرف کردن به قند خون تبدیل می‌شود. بنابراین باعث می‌شود انرژی شما به اوج خود برسد و سریعاً کاهش پیدا کند، که این اتفاق باعث وخیم‌تر شدن علائم مربوط به افسردگی و اضطراب می‌شود. به همین دلیل توصیه شده است که از نان سبوس‌دار استفاده کنید.

نوشابه رژیمی

برخی افراد فکر می‌کنند چون نوشابه رژیمی قند ندارد مصرف آن مشکلی برای سلامتی به وجود نمی‌آورد، اما کاملاً اشتباه است. کافئین موجود در بسیاری از نوشابه‌ها باعث بروز اضطراب می‌شود. بنابراین نوشابه رژیمی به اندازه دیگر نوشابه‌ها برای سلامتی مضر هستند.

آب میوه

فیبر موجود در میوه‌ها باعث می‌شود سریع‌تر احساس سیری کنید. اما زمانی که آب میوه مصرف می‌کنید، فقط آب قند مقوی می‌نوشید که انرژی شما را به سرعت افزایش می‌دهد و پس از گذشت مدت کمی انرژی شما به همان سرعت کاهش پیدا می‌کند؛ بنابراین مصرف آب میوه باعث می‌شود افراد گرسنه و عصبانی باقی بمانند. تا جایی که ممکن است خود میوه را مصرف کنید، و اگر تشنه هستید آب بنوشید.

سس

از آنجایی که بسیاری از سس‌ها دارای آسپارتام "نوعی شیرین کننده مصنوعی" است، باعث وخیم‌تر شدن علائم مربوط به اضطراب و افسردگی افراد می‌شود، بنابراین بهتر است قبل از خرید هر نوع سس مواد تشکیل دهنده آن را بررسی کنید یا حتی می‌توانید سس خانگی تهیه کنید.

کد خبر 494378

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اضطراب افسردگی استرس کاهش اضطراب قهوه آب میوه نوشابه های انرژی زا غذاهای فرآوری شده شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق افسردگی و اضطراب نوشابه رژیمی مقدار زیادی مواد غذایی نوشیدنی ها آب میوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۹۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریشه‌کن شدن یبوست با این ماده غذایی | دلایل یبوست را بشناسید

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سلامت نیوز، یبوست عارضه‌ای است که با تخلیه نامنظم و غیرمداوم مدفوع یا دشواری در خروج آن از بدن تعریف می‌شود و حدود ۱۵ درصد جمعیت جهان تاکنون با آن مواجه‌ شده‌اند. این مشکل در دختران بیشتر از پسران مشاهده می‌شود و احتمال ابتلای زنان ۶۵ ساله و بالاتر به آن نسبت‌به بقیه گروه‌ها و رده‌های سنی، بیشتر است.

علائم رایج یبوست عبارت‌اند از مدفوع سفت، زور زدن برای دفع، احساس انسداد در ناحیه آئورکتال (دهانه‌ای که مدفوع از آن عبور می‌کند)، دفع ناقص، ناراحتی شکمی و نفخ.

مصرف نکردن مایعات و فیبر به اندازه کافی و همچنین نداشتن تحرک از دلایل یبوست به شمار می‌روند. از جمله علل دیگر می‌توان به برخی اختلالات متابولیک نظیر دیابت و کم‌کاری تیروئید، بعضی داروها، برخی بیماری‌های مغز و اعصاب نظیر پارکینسون، ام‌اس و زوال عقل، بیماری‌های مرتبط با عضلات یا بیماری‌های جدی مانند سرطان روده بزرگ اشاره کرد.

حرکات منظم روده‌ برای سلامتی دستگاه گوارش ضروری است، زیرا به حذف مواد زائد از بدن و جلوگیری از تجمع سموم کمک می‌کند.

یکی دیگر از عوامل موثر بر یبوست منیزیم است، که وری‌ول‌هلت در گزارشی به آن پرداخته است.

علائم کمبود منیزیم در بدن | مقدار مورد نیاز منیزیم در بدن چقدر است؟

منیزیم چیست؟

منیزیم یک ماده معدنی مغذی است که در بسیاری از فرایندهای بدن نقش مهمی دارد. از جمله اینکه عملکرد عضلات، سلول‌های عصبی، سطح قند خون، فشار خون و همچنین ضربان قلب را تنظیم می‌کند، به رشد استخوان‌ها کمک می‌کند و پروتئین دی‌ان‌ای و آران‌ای را می‌سازد.

منیزیم در اشکال مختلف مانند اکسید منیزیم، هیدروکسید منیزیم، سولفات منیزیم، سیترات منیزیم، کلرید منیزیم و ترکیبات دیگر موجود است.

این ماده معدنی را می‌توان با مصرف برخی مواد غذایی هم به بدن رساند و در خوراکی‌هایی مانند دانه کدو تنبل، دانه چیا، بادام، اسفناج تازه و اسفناج آب‌پز و بادام هندی وجود دارد.

منیزیم با افزایش میزان آب و حجم مدفوع، مانند یک ملین اسمزی (دارای قابلیت جذب آب و ایجاد فشار اسموتیک) برای رفع یبوست عمل می‌کند و قابلیت منیزیم برای کشیدن آب به روده کمک می‌کند که مدفوع نرم شود و این مدفوع متورم به تحریک روده منجر می‌شود.

توجه داشته باشید که اگر به منیزیم یا ترکیبات آن حساسیت دارید، باید از مصرف آن اجتناب کنید و در صورت مواجهه با واکنش آلرژیک شدید مانند خارش، کهیر و تنگی نفس، فورا به پزشک مراجعه کنید. کلیه‌ها تنظیم سطح منیزیم در خون را برعهده دارند. بنابراین اگر مشکلات کلیوی دارید، نیز احتمال دارد با افزایش خطر تجمع منیزیم مواجه می‌شوید.

از طرفی منیزیم با برخی داروها هم تداخل دارد و افراد مبتلا به شرایط پزشکی خاص باید از مصرف آن خودداری کنند یا از قبل از مصرف آن با پزشک و متخصص مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنند.

البته متخصصان برای درمان یبوست راهکارها دیگری هم ارائه می‌دهند. افزایش مصرف مایعات، افزایش فعالیت بدنی، واکنش فوری به احساس نیاز به اجابت مزاج از جمله روش‌های مفید برای درمان این مشکل‌اند.

کد خبر 846336 برچسب‌ها مواد غذایی خبر مهم بیماری - یبوست

دیگر خبرها

  • مضرات خوردن زیاد هندوانه
  •  انواع ظروف یکبار مصرف درب دار پلاستیکی در آرمانی 724
  • ویتامین‌هایی که باعث کاهش وزن می‌شوند
  • برای خلاص شدن از چربی شکم از این مواد غذایی دوری کنید
  • این چای برای افراد مبتلا به فشار خون توصیه شده
  • ریشه‌کن شدن یبوست با این ماده غذایی | دلایل یبوست را بشناسید
  • کشف و معدوم سازی بیش از ۴ تن مواد غذایی فاسد در پارس آباد
  • مصرف این مواد غذایی به جلوگیری و متوقف کردن ریزش مو کمک می‌کند
  • سبد غذایی مناسب ایرانیان تا پایان هفته اعلام می‌شود
  • قند خون بالا و چربی خون با افزایش خطر اضطراب و افسردگی مرتبط است