Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، «سید محمودرضا» سجادی سفیر پیشین ایران در روسیه امروز (سه‌شنبه) در نشست راهبردهای سیاست خارجی دولت سیزدهم که در محل خبرگزاری فارس برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: نتوانستیم سیاست خارجی را آن‌گونه که باید و شاید پویا کنیم.

سجادی همچنین گفت: نگاه یک طرفه به برخی کشورهای خاص سرلوحه ما بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک نکته مهم در سیاست خارجی این است که آنقدر کشورهای استکباری قلدری کردند که امروز کشورهای متعددی از بین دوستان خودشان هستند که احساس می‌کنند این روند نمی‌تواند ادامه یابد.

سفیر پیشین ایران در روسیه گفت: معرفی یورو به عنوان پول مشترک اتحادیه اروپا نمونه‌ای است که اروپایی‌هایی که از آمریکا می‌ترسند، فکر کردند تا ابد نمی‌توانند تحت تاثیر دلار باشند. تحریم‌های نابخردانه غرب علیه چین، روسیه و ونزوئلا و ۲۸ کشور دیگر باعث هوشیاری آنها شده و این‌که به دنبال راه‌های دیگر باشند.

وی همچنین گفت که دو دستگاه می‌توانند در سیاست خارجی نقش کلیدی ایفا کنند، وزارت نفت و بانک مرکزی ولی وزارت نفت ما هیچ وقت متعلق به انقلاب نشده و از اول انقلاب در دست منافع خارجی‌ها گیر کرده است.

سجادی درباره مناسبات با روسیه هم اظهار داشت: ما با دو آفت در این خصوص روبرو هستیم و نمی‌توانیم خوب از کارت روسیه استفاده کنیم. اول این‌که کلا در ایران شناخت از روسیه وجود ندارد. روسیه امروز روسیه زمان جنگ چالدران و ترکمانچای نیست، امروز دو رژیم در روسیه عوض شده است. دوم این‌که شناختی که از روسیه داریم، شناخت با منشاء غرب است و بیشتر روسیه را از کانال غرب می‌شناسیم. 

سفیر پیشین ایران در مسکو با ذکر این نکته که من هیچ مشکلی در ۱۵ سال کار و انجام ۲۰۰ پروژه با گروه‌های روسی نداشتم، خاطرنشان کرد: روسیه منطق و تفکری دارد که باید آن را بشناسیم. به عنوان مثال روس‌ها در جنگ سوریه وارد نمی‌شدند، چون فرضشان این بود که آقای اسد مثل علی عبدالله صالح و حسنی مبارک قطعا رفتنی است و تصورشان این بود که این حرکتی مردمی است. اینقدر با آنها نشستیم و به آنها گفتیم که شما منافع خود را در مدیترانه و ... از دست خواهید داد.

وی بیان کرد: روس‌ها می‌توانند شرکای خوبی باشند؛ به خصوص هیچ کشوری با ما منافع مشترک و تهدیدات مشترک به اندازه روس‌‌ها ندارد. در افغانستان، آسیای میانه و ... دارای منافع و تهدیدات مشترک هستیم.

وی افزود: برخلاف آن‌چه در رسانه‌ها گفته می‌شود که ما درباره سهم خود در دریای خزر با روس‌ها درگیر هستیم، ولی اصلا چنین نیست و طرف بحث ما روس‌ها نیستند. 

سفیر پیشین ایران در مسکو خاطرنشان کرد: اعتمادی که روسیه قبلا به اروپا و آمریکا داشت و به دنبال تشریک مساعی در مسائل بین‌المللی بود، دیگر نیست و الان روس‌ها نگران اروپا و آمریکا هستند.

وی گفت: روس‌ها امروز به عنوان یک ابرقدرت منطقه‌ای ما را می‌بینند. با عربستان و امارات رابطه دارند ولی در چارچوب سیاست‌هایشان است و آنها مثل ما عربستان را به عنوان دشمن نمی‌بینند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سفیر پیشین ایران در روسیه سیاست خارجی روسیه سفیر پیشین ایران سیاست خارجی روس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۲۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس با حضور ایران در مسکو

نشست معاونان وزیران امور خارجه و نمایندگان ویژه کشورهای عضو گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به بریکس پنجشنبه با دستور کار بررسی تحولات خاورمیانه و شمال آفریقا آغاز به کار کرد.

به گزارش مشرق، هیات جمهوری اسلامی ایران به ریاست دکتر علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه در این نشست حضور دارد.

روسیه که ریاست دوره‌ای گروه بریکس را در سال جاری میلادی (۲۰۲۴) برعهده دارد، میزبان این اجلاس است.

این نشست با سخنان میخائیل بوگدانف نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا و معاون وزیر امور خارجه این کشور آغاز به کار کرد. در ادامه این نشست،‌ نماینده سازمان ملل متحد به ارائه گزارشی از آخرین وضعیت غزه و بحران انسانی در فلسطین و نیز حملات به کارکنان سازمان ملل پرداخت.

قرار است معاون وزیر امور خارجه کشورمان نیز در این نشست، مواضع جمهوری اسلامی ایران را درباره تحولات خاورمیانه در شرایط تداوم کشتار مردم بیگناه فلسطین از سوی رژیم اشغالگر قدس و تجاوزهای اخیر این رژیم به کشورهای منطقه از جمله به کنسولگری سفارت کشورمان در دمشق مطرح کند.

باقری قبل از حضور در این نشست با بوگدانف معاون وزیر امور خارجه روسیه درباره مسائل مورد نظر گفت و گو کرد. کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، معاون وزیر امور خارجه را در این نشست همراهی می‌کند.

این نشست، نخستین نشست بررسی تحولات خاورمیانه بریکس با حضور اعضای جدید این گروه است. علاوه بر روسیه، چین، هند، برزیل و آفریقای جنوبی، نمایندگان چهار کشور از پنج عضو جدید گروه شامل جمهوری اسلامی ایران، مصر،‌اتیوپی و امارات متحده عربی در این نشست حضور یافته‌اند. نماینده عربستان سعودی دیگر عضو جدید گروه بریکس همانند دیگر نشست‌های این گروه از ابتدای سال ۲۰۲۴ در این نشست حضور ندارد.

دیگر خبرها

  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس با حضور ایران در مسکو
  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس در مسکو
  • ائتلاف تهران مسکو، محوری در نظم جدید جهانی
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • شکست تلخ، یاران قربانی در نزدیکی سقوط
  • قربانی با گل وارد 11 نفر شد (عکس)
  • اتصال سرویس کارت‌های اعتباری ایران و روسیه/ مسکو از تجربه دهه‌ها مقاومت ایران در برابر تحریم بهره می گیرد
  • کارت‌های بانکی اعتباری روسی به زودی به ایران می‌آیند
  • رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: برای اتفاق اصفهان نمی‌توان عنوان «حمله» را به کار برد/ اردن باید پاسخگو باشد/ در دفاع از منافع ملی با هیچ کشوری تعارف نداریم
  • «میر» روسیه در ایران فعال می‌شود | جزئیات پیوستن ایران به شبکه کارت‌های اعتباری روسیه