Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-03-19@09:56:59 GMT

اثرگذاری عملکرد ضعیف دولت در مشارکت مردم

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۵۲۷۴۳

اثرگذاری عملکرد ضعیف دولت در مشارکت مردم

آقا سید مرتضی گفت: انتخابات مهم‌ترین نماد مشارکت سیاسی به حساب می‌آید، تا آنجا که میزان مشارکت مردم در عرصة انتخابات همواره از سوی حاکمان به دقت دنبال می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید حسین آقاسیدمرتضی کارشناس مسائل سیاسی در گفتگویی با اشاره به اینکه مشارکت سیاسی در ابعاد گوناگونِ آن، عامل مهمی برای ادامة حیاتِ سیاسی جوامع و حکومت‌ها محسوب می‌شود، گفت: این مفهوم نماد حضور مردم در اعمال حکومت به حساب می‌آید و در کشورهای دموکراتیک، شاخص مهمی برای رضایت‌مندی مردم تلقی می‌شود و باید گفت که انتخابات مهم‌ترین نماد مشارکت سیاسی به حساب می‌آید، تا آنجا که میزان مشارکت مردم در عرصة انتخابات همواره از سوی حاکمان به دقت دنبال می‌شود، چرا که روند صعودی یا نزولی آن دربردارندة نکات مهمی از نگاه و نگرش مردم نسبت به ارکان اساسی مشروعیت حکومت است و عوامل مختلفی  بر مشارکت مردم اثرگذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: عملکرد دولت بخصوص در چهار سال اخیر و با وقوع اتفاقاتی که موجب نارضایتی عمومی شدید شد در زمینه کاهش مشارکت مردم در انتخابات تاثیرگذار بود و به مرور این رفتار در دولت گویا به عنوان یک سیاست نانوشته ادامه پیدا کرد تا زمانیکه طیف فعلی سیاسی دولت قادر به دست گیری دولت در دوره بعد نشد دولت بعدی را ضعیف و بدون مشارکت خاصی جلوه دهد که تا کنون نیز این سیاست موفق بوده است و در انتخابات مجلس یازدهم این اتفاق به وضوح قابل مشاهده است و تبلیغات منفی بر علیه آن را به شدت گسترش دادند اما در صحنه عمل مردم باید قضاوت کنند که چه طیفی چه عملکردی از خود به جای گذاشته است.   آقاسیدمرتضی  با اشاره به اینکه اگرچه مشکلات جامعه و مسئله مهم معیشت غیرقابل انکار است اما متاسفانه بحث معیشت عاملی برای فشار جناحی بر مردم شده است تا با افزایش نارضایتی ها دولت بعدی را دچار مشکل کنند، خاطر نشان کرد: تمامی فعالان سیاسی از چپ و راست نیز این مسئله را به عنوان یک دغدغه انتخاباتی به رسمیت شناخته اند اما این اقدامات قطعا بصورت موقت دوام خواهد آورد و یک دولت جوان انقلابی و ساختارمند با توجه به سخنان ارزشمند رهبری می تواند ضمن حل مشکلات جاری کشور به افزایش مشارکت و کاهش نارضایتی های عمومی کمک کند تا انتخابات های بعدی با روحیه ای بهتر برگزار شود.   این کارشناس مسائل سیاسی ابراز داشت: این فضای سیاسی برای عده ای معلوم الحال نیز عامل مانور سیاسی شده است و کاهش مشارکت عمومی را به رد صلاحیت خود ربط می دهند به گونه ای که تنها مشکل مردم در کاهش مشارکت در انتخابات رد صلاحیت یک جناح یا یک شخص است در حالیکه مشکلات جامعه زیربنایی تر از تبلیغات منفی جناحی سیاسی است که سعی دارد برای عدم حضور خود در انتخابات توجیهی مردمی پیدا کند اما هم مردم و هم نهاد های نظارتی از جزییات این رفتار ها مطلع هستند.    وی اضافه کرد: وقتی یک طیف سیاسی خود را در معرض شکست در انتخابات می بیند با روش های مختلف سعی در فرار از این صحنه و مظلوم نمایی دارد؛ از جمله کارهایی که در این زمینه انجام می شود بحث کاندیداتوری چهره هایی از یک جناح است که رد صلاحیت آن ها از لحاظ قانونی کاملا روشن است و با اعلام نامزدی یک فرد این چنینی و رد صلاحیت او شروع به کوبیدن بر طبل تحریم انتخابات می کنند و خود را از این عرصه جدا خواهند کرد هر چند طبل توخالی تحریم انتخابات نیز هیچ ارتباطی به یک جناح سیاسی ندارد و مردم در صورت تایید صلاحیت تندرو ترین چهره های این جناح نیز به آن ها توجهی نخواهند کرد و اتفاقا تایید صلاحیت برایشان سخت تر از رد صلاحیت است زیرا در صورت تایید صلاحیت در انتخابات با شکست سنگینی مواجه خواهند شد.   آقاسیدمرتضی در پایان تصریح کرد: دولت نیز در این شرایط که در سیاست خارجی به عنوان شعار اصلی خود و در سیاست داخلی به عنوان وظیفه ملی خود تقریبا در همه ابعاد شکست خورده است چندان تمایلی به افزایش مشارکت در انتخابات ندارد و جالب اینجاست که به این موضوع نمی پردازد که کاهش مشارکت در اثر رفتار های همین دولتی است که حامیانش از رد صلاحیت و کاهش مشارکت ناراضی هستند. انتهای پیام/  

منبع: دانا

کلیدواژه: کاهش مشارکت مشارکت مردم رد صلاحیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۲۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأیید صحت انتخابات در ۴ حوزه انتخابیه خراسان جنوبی

رئیس ستاد انتخابات خراسان جنوبی گفت: براساس فهرست اعلامی شورای نگهبان، صحت انتخابات در چهار حوزه انتخابیه استان خراسان جنوبی تأیید شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، سیدمحمدرضا طالبی اظهار داشت: در اسفندماه امسال دو انتخابات مهم و سرنوشت‌ساز را پشت سر گذاشتیم و این مهم در حالی رقم خورد که با شرایط نامساعد جوی چند روز قبل از انتخابات جای نگرانی برای تردد در جاده‌های روستایی وجود داشت، اما با استفاده از همه ظرفیت‌ها در بخش‌های مختلف از جمله راهداری، نظامی، انتظامی و بخش خصوصی مسیرهای مسدود بازگشایی شدند و تعداد بسیاری از شعب اخذ رأی از شب قبل در مکان موردنظر مستقر شدند.

وی افزود: 98 درصد شعب أخذ رأی استان رأس ساعت هشت صبح 11 اسفند فعال بود که نشان ‌دهنده برنامه‌ریزی‌های دقیق و به موقع در این زمینه است.

رئیس ستاد انتخابات استان خراسان جنوبی از حضور 63.88 درصدی مردم استان در انتخابات 11 اسفند گفت و اظهار داشت: خراسان جنوبی رتبه دوم مشارکت مردم در سطح کشور را به دست آورده است.

به گفته وی؛ آیت‌الله رئیسی با کسب بیش از 82.57 درصد آرا، برای سومین دوره، نماینده مردم خراسان‌جنوبی در مجلس خبرگان رهبری شد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار متذکر شد: در بحث سلامت انتخابات در هیئت‌های اجرایی گزارش و شکایتی نداشتیم و تنها چند مورد به هیئت‌های نظارت ارسال شده بود که مورد بررسی قرار گرفت و مشکل خاصی وجود نداشت.

طالبی با تأکید بر اینکه براساس فهرست اعلامی شورای نگهبان، صحت انتخابات در چهار حوزه انتخابیه  استان خراسان جنوبی تأیید شده افزود: انتخابات در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف به دور دوم کشید که پیش‌بینی می‌شود دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی اواخر فروردین یا اوایل اردیبهشت سال آینده برگزار شود که البته هنوز وزارت کشور زمان دقیق آن را اعلام نکرده است.

وی بر آسیب‌شناسی تمام حوزه‌های انتخابیه استان و رفع معایب احتمالی تأکید کرد تا اسناد آن در مرحله دوم انتخابات این دوره و ادوار انتخابات‌های آینده مورد استفاده قرار گیرد.

رئیس ستاد انتخابات استان خراسان جنوبی با اشاره به اهمیت ستاد امنیت انتخابات، از اعضای این ستاد در خراسان جنوبی قدردانی کرد و افزود: با تدابیری که اندیشیده شد کوچکترین معضل و مشکل امنیتی در هیچ کدام از مراحل انتخابات امسال نداشتیم.

طالبی با بیان اینکه کمیته‌های ذیل ستاد انتخابات با اقدامات به موقع توانستند زمینه را برای برگزاری انتخابات پرشور فراهم کنند، گفت: اقدام صدا و سیما در راه‌اندازی شبکه‌ های انتخاباتی این استان و رسانه‌ها در پوشش اخبار و جلب مشارکت مردم به انتخابات هم قابل تقدیر است.

وی تأکید کرد: برای برگزاری مرحله دوم انتخابات در استان، ستاد انتخابات در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف فعال است و باید شعب اخذ رأی به لحاظ زیرساختی و نیروهای اجرایی مجدد بررسی شود و برنامه‌ریزی‌های لازم با حساسیت بیشتری صورت گیرد.

افزایش صندوق‌های سیار برای برگزاری مرحله دوم انتخابات

استاندار خراسان جنوبی نیز در این جلسه با قدردانی از اقدامات دست اندرکاران برگزاری انتخابات یازدهم اسفندماه در چهار حوزه انتخابیه استان، خاطرنشان کرد: در این مرحله از انتخابات نیز بر رعایت اصول مهم سلامت، امنیت و مشارکت تأکید داریم.

جواد قناعت با بیان اینکه ستاد انتخابات در این مرحله هم باید همچون گذشته با جدیت کارها را پیش ببرد، تصریح کرد: هنوز پرونده انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف بسته نشده و باید طبق روال مرحله اول، کمیته‌ها به فعالیت خود ادامه دهند.

وی با اشاره به اینکه زمان قطعی برگزاری انتخابات را وزارت کشور اعلام خواهد کرد، اظهار داشت: یک هفته مانده به زمان برگزاری انتخابات، ستاد انتخابات استان باید در محل فرمانداری شهرستان بیرجند مستقر شود تا کارها را از نزدیک رصد و پیگیری کند.

استاندار خراسان جنوبی، ارزیابی شرایط در انتخابات یازدهم اسفندماه را ضروری خواند و گفت: در زمینه وضعیت برخی از شعب پر ازدحام و شلوغ باید تجدید نظر شود و با استقرار صندوق‌های بیشتر، روند رأی‌گیری تسریع شود.

وی، کمبود صندوق‌های سیار را از ایرادات وارده در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف عنوان کرد و اظهار داشت: باتوجه به تعدد تماس‌های مردمی منبی بر نیاز به صندوق‌های سیار برای اخذ رأی باید در این زمینه تدابیر لازم صورت گیرد.

به گفته وی؛ نکته حائز اهمیت در خراسان جنوبی این است که مردم چنانچه به هر دلیل معلولیت یا کهولت سن نتوانند برای حضور در شعب اخذ رأی حاضر شوند، برای مشارکت در انتخابات به دنبال راهکار و چاره هستند که بهترین گزینه تأمین شعب سیار برای اخذ رأی این افراد است.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به مشارکت بالای مردم خراسان جنوبی در انتخابات یازدهم اسفندماه، متذکر شد: این مشارکت در حالی رقم خورد که دشمنان درصدد بودند با کمرنگ نشان دادن خدمات دولت و دستاوردهای نظام، مردم را از حضور در انتخابات دلسرد کنند.

قناعت در بخش دیگری از سخنانش از اقدامات دولت در دو سال گذشته گفت و با اشاره به تحلیل های رسمی، خاطر نشان کرد: برآوردها نشان می‌دهد در پایان سال 1403 شاهد رشد اقتصادی کشور، ثمر دادن اقدامات دولت و بالا رفتن ارزش پول ملی خواهیم بود.

وی، تبیین دستاوردهای نظام را تکلیفی همگانی برشمرد و تصریح کرد: مشارکت 41 درصدی مردم کشور در انتخابات یازدهم اسفندماه، نشان دهنده همراهی مردم و بی اثر بودن تلاش‌های دشمنان است که جای تقدیر دارد.

انتهای پیام/252/

دیگر خبرها

  • مردم خواهان تنفس جدید در مجلس هستند
  • ببینید | نظر متفاوت منوچهر متکی از مشارکت کم مردم تهران در انتخابات
  • صلاحیت منتخب مردم ورامین در انتخابات مجلس رد شد
  • عملکرد یوونتوس در ۸ هفته اخیر، در حد تیم‌هایی که برای بقا می جنگند!
  • تأیید صحت انتخابات در ۴ حوزه انتخابیه خراسان جنوبی
  • یک ارزیابی کوتاه از انتخابات
  • شرط مشارکت بالا در انتخابات ۱۴۰۴
  • اخبار سیاسی ۲۷ اسفند؛ تعیین میانگین خدمت سربازی/سرمایه لازم برای تأسیس بانک
  • نگاهی به عملکرد رسانه‌های قزوین در انتخابات/ وظیفه رسانه در مطالبه‌گری‌
  • سربازی کم شد؛ میزان دوره سربازی رسما چند ماه شد؟