Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد شهریاری با اشاره به روند نزولی حجم آب ورودی به سدهای تهران گفت: بررسی آمار، اطلاعات، وضعیت و شرایط نزولات جوی در سال آبی جاری به ویژه کاهش بی‌سابقه بارش برف و ذخیره برفی در حوضه آبریز سدهای طالقان و امیرکبیر در سامانه غرب و لتیان و ماملو در سامانه شرق تامین آب شرب شهر تهران و همچنین روند کاهشی ورودی آب به سدها، عملا حاکی از بروز و به نوعی شروع خشکسالی با شدت بالا در حوزه عملکرد و سدهای تحت پوشش استان تهران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش برنا؛ طی سالجاری میزان بارش‌ها کاهش یافته است. در این شرایط باید بتوان با اتخاذ تمهیدات لازم و ارتقای فرهنگ عمومی جامعه از هدر رفت آب شرب جلوگیری کرد.

کاهش ذخایر آب در سدهای تهران/ کاهش 59  درصدی حجم آب ورودی به سدها

محمد شهریاری، مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقابی درباره آخرین وضعیت ذخایر آبی استان تهران به خبرنگار برنا گفت: به رغم بارش‌های اخیر و شرایط مناسب بارندگی‌ها در اردیبهشت ماه سالجاری نسبت به سال گذشته، اما همچنان روند کاهشی ورودی و ذخایر آب در سدهای تامین کننده آب شرب تهران را شاهد هستیم.

او افزود:  از ابتدای اردیبهشت ماه سالجاری تاکنون  234 میلیون متر مکعب آب وارد دریاچه سدهای تهران شده است. در حالی که در مدت مشابه اردیبهشت ماه سال گذشته  حجمی معادل 574 میلیون متر مکعب آب وارد مخازن سدها شده بود که بر همین اساس با کاهش 59 درصدی ورود آب به سدها مواجه هستیم.

شهریاری تأکید کرد: میزان بارندگی‌ها در حوضه آبریز سدهای تهران از ابتدای سال آبی تاکنون 284 میلی متر بوده است. در حالی که در مدت مشابه سال آبی گذشته 435 میلی متر بارش داشتیم و همین موضوع  کاهش 35 درصدی نزولات جوی در حوزه عملکرد استان تهران را نشان می‌دهد.

کاهش 230 میلیون متر مکعبی ذخایر سدهای پنجگانه

مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقابی ادامه داد: در حال حاضر حجم ذخایر سدهای تحت پوشش  شرکت آب منطقه‌ای تهران 816 میلیون متر مکعب است. این حجم در روز مشابه سال گذشته 1046 میلیون مترمکعب بود که کاهش 230 میلیون متر مکعبی را در میزان ذخایر سدهای پنجگانه تهران شاهد هستیم.

شهریاری درباره حجم تفکیکی سدها نیز تصریح کرد: هم اکنون سد امیرکبیر 179 میلیون متر مکعب، سد لتیان 62 میلیون متر مکعب، سد لار 141 میلیون متر مکعب، سد طالقان 318 میلیون متر کعب و سد ماملو 117 میلیون متر مکعب ذخیره آب دارند.

وارد دوران خشکسالی شده‌ایم

مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقه‌ای تهران درباره وضعیت خشکسالی در استان تهران گفت: بررسی آمار، اطلاعات، وضعیت و شرایط نزولات جوی در سال آبی جاری به ویژه کاهش بی‌سابقه بارش برف و ذخیره برفی در حوضه آبریز سدهای طالقان و امیرکبیر در سامانه غرب و لتیان و ماملو در سامانه شرق تامین آب شرب شهر تهران و همچنین روند کاهشی ورودی آب به سدها، عملا حاکی از بروز و به نوعی شروع خشکسالی  با شدت بالا در حوزه عملکرد و سدهای تحت پوشش استان تهران است.

آیا ذخایر آب با چالش مواجه می‌شود؟

او درباره امکان جیره بندی آب در سدها نیز تصریح کرد: با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده و با در نظر گرفتن میزان ذخایر آب در سدهای پنجگانه تهران که بخش عمده آن ناشی از وضعیت خوب منابع آبی در سال آبی گذشته است امیدواریم با همراهی و همکاری شهروندان در زمینه صرفه جویی و مصرف بهینه آب وجود داشته باشد تا در خصوص تامین مطمئن و پایدار آب شرب در روزهای اوج مصرف آب در تابستان و انتهای شهریور ماه سال جاری مشکل و چالش جدی نداشته باشیم.

شهریاری افزود: بی‌شک اگر روال و روند کاهشی ورودی‌ها و آبگیری مخازن به این شکل باشد، در سال آبی آتی ( 1401-1400 ) با مشکلات عدیده مواجه خواهیم شد که امید است با همراهی و همکاری شهروندان  و مدیریت و کاهش مصرف آب بتوانیم ذخیره آب مناسبی در انتهای شهریور ماه سالجاری در مخازن سدها داشته و وارد سال آبی جدید شویم.

//انتهای پیام: 4

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جامعه استان تهران برنا خشکسالی بارش برف شهر تهران پوشش جیره بندی آب صرفه جویی مشکلات محمد شهریاری زهرا سلیمانی دوران خشکسالی روند کاهشی ورودی میلیون متر مکعب سدهای پنجگانه ذخایر سدهای استان تهران سدهای تهران آب در سدها سال آبی ذخایر آب ماه سال آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۴۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی به کمک می‌کند؟

مرتضی تقوایی نائب رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان استان خراسان رضوی و مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان فعال در زمینه هوش مصنوعی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا پیرامون استفاده از هوش مصنوعی در بهینه‌سازی مصرف انرژی گفت: بعضی صنایع ساده هستند و نیاز به هوش پیچیده‌ای ندارد، هوش مصنوعی یا «تحقیق در عملیات» در اکثر صنایع بزرگ پالایشگاه، معادن سیمان، فولاد و آب که پیچیدگی دارد قابل استفاده است.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان ادامه داد: بهینه‌سازی مصرف انرژی در سه محور تجهیزات محور، فرایند محور و بهره‌برداری قابل انجام است. در ابتدا تجهیزاتی که در فرایند، انرژی برهستند و صنایع بالا دستی با آن مواجه می‌شوند انتخاب و با در نظر گرفتن مکمل‌های تجهیزات، مصرف آن نسبت به حالت عادی کمتر می‌شود که آب، برق، گاز، صنایع معدنی و خانگی را شامل می‌شود.

وی در ادامه افزود: مورد بعدی فرایند محوراست یعنی افزایش بهره‌وری انرژی با بهینه سازی فرایند‌ها که در صنایع فرایندی مثل آب، پتروشیمی، پالایشگاه کاربرد دارد به این صورت که با چه فرایندی برق یا آب برسانیم که هدررفت کمتر و فرآیند بهینه‌ای باشد که هر دو در بهره برداری تاثیر دارد.

تقوایی بیان کرد: باتوجه به بزرگی داده‌ها در صنایع تصمیم گیری برای اپراتور سخت است که در زمان‌های بحران بهترین تصمیم را بگیرد، اما با استفاده از هوش مصنوعی این اتفاق به سرعت و در کسری از ثانیه می‌افتد مثلا در صنعت آب در ابتدا بهره برداری با کیفیت خوب باید صورت انجام شود و پس از آن بهینه سازی مصرف انرژی صورت بگیرد.

وی در ادامه گفت: همین اتفاقات در صنعت برق، گاز و در صنایع معدنی رخ می‌دهد چون تعداد پارامتر‌هایی که باید برای تصمیم گیری شود زیاد است و ذهن انسان کشش این تعداد داده را ندارد که بتواند بر مبنای آن بهترین تصمیم را بگیرد. بنابراین هوش مصنوعی می‌تواند با انجام اولویت‌بندی‌های مورد نظر در آن صنعت بهترین تصمیم را بگیرد.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان ادامه داد: مثلا اولویت اول تامین آب است به طوری‌که درابتدا بتوانیم آب با کیفیتی را تهیه کنیم و پس از آن با نگهداری مناسب بهره برداری بهتر هم صورت بگیرد و در نهایت با تحقق این موارد انرژی بهینه مصرف شود. برای شهر بزرگی مثل مشهد ۷۰۰ هزار معادله در ۷۰۰ هزار متغیر وجود دارد که ذهن انسان امکان حل همچین موردی را ندارد . هوش مصنوعی عملا با سیستم‌هایی مثل «دی اس اس» (سیستم‌های تصمیم یار) به اپراتور کمک می‌کند که در هر لحظه تصمیم بهینه بگیرد؛ یعنی بر اساس توان هوش مصنوعی و پارامتر‌های موجود به مدیریت شرایط بحران کمک می‌کند که بتواند در هر شرایطی اولویت‌های تعیین و در نهایت انرژی تامین کند.

تقوایی در ادامه بیان کرد: بهره‌برداری تقریبا اثری یک دهم نسبت به دو مورد تجهیزات و فرایند دارد یعنی هرچقدر فرایند و تجهیزات خوبی داشته باشیم ولی بهره برداری خوبی نداشته باشیم باز هم انرژی بالایی مصرف کردیم.  

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به اینکه اگر بهره‌برداری خوبی داشته باشیم نتایج بسیار خوبی نیز مشاهده می‌کنیم افزود: این نتایج مثبت شامل بازگشت سرمایه در کمتر از۶ماه است، چون استفاده از هوش مصنوعی در فرآیند پارامتر‌ها‌ی زیادی علاوه بر انرژی بهینه را می‌کند و در نهایت باعث نتیجه مطلوب و رضایت بهره بردار و مصرف بیهنه انرژی می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاهش ۳۳ میلیون متر مکعبی حجم آب حوضه کارون بزرگ در لرستان
  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی کمک می‌کند؟
  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی به کمک می‌کند؟
  • هشدار سرمازدگی تا ۲ روز آینده در استان همدان
  • افزایش ذخایر آبی سدهای مازندران
  • تأمین بهینه برق صنایع در تابستان با همکاری در مدیریت مصرف
  • هشدار موسسه استاندارد در خصوص فروش طلای کم عیار | با این روش از مصنوعات طلا استعلام بگیرید
  • تعداد فوتی های ناشی از گازگرفتی در زنجان کاهش یافت
  • شمار متوفیان ناشی از حوادث گاز در زنجان کاهش یافت
  • ذخیره غیر اصولی آب به خاطر ترس از خشکسالی