Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس، جلسه 148 ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور به ریاست سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

منصور کبگانیان قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه این جلسه، در جمع خبرنگاران طی سخنانی، گفت: در جلسه پیش از دستور، افزایش و همسان‌سازی حقوق اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها مطرح شد زیرا افزایش حقوق و مزایای استادان دانشگاه از مدت‌ها قبل انجام نشده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به نگرانی شورای عالی انقلاب فرهنگی نسبت به این موضوع، افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص مقایسه حقوق استادان دانشگاه‌های داخل با کشورهای همسایه و تلاش‌های این کشورها برای جذب محققان و اعضای هیأت علمی، ابراز نگرانی کرده بود.

قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در ادامه به مبحث کنکور که در این ستاد مورد بحث و قرار گرفت، اشاره کرد و گفت: فرصت‌های کنکور برای شهرستان‌های به دور از امکانات در حال از بین رفتن بود و با توجه به این شرایط، اعتقاد به ساماندهی کنکور و نه حذف آن داشتیم و اولین گام آن جدا کردن بحث سنجش از پذیرش بود.

وی ادامه داد: اینکه سرنوشت یک دانش آموز در چند ساعت کنکور به اخذ مشخص شود تنش روانی برای خانواده‌ها ایجاد می‌کرد و تصویب شده که برای رفع این مشکلات حداقل دو بار در سال کنکور بدهند و بخش مهم ۶۰ درصد این امتیازات در سابقه تحصیلی به صورت امتحانات نهایی است که قبلا تصویب کرده بودیم یک سال امتحان نهایی پایه دوازهم داشته باشیم و در حال هماهنگی هستیم تا با توجه به امکانات آموزش و پرورش امتحان نهایی در سال یازدهم و دوازدهم برگزار شود.

 کبگانیان با اشاره به اینکه امتحان نهایی در سال یازدهم احتمال دارد که تصویب شود، افزود: با این اقدامات توزیع تنش را شاهد خواهیم بود و داوطلبان با نگرانی کمتری در کنکور شرکت خواهند کرد. 

دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: نکته جدی مورد بحث ما این است که سال اجرای این مصوبه نباید مورد نگرانی داوطلبان باشد زیرا زمان اجرا به صورت منطقی مشخص و اعلام می‌شود.

وی گفت: دستور کار دوم جلسه ۱۴۸ ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور اینترنت ماهواره‌ای بود؛ اسپیس ایکس با قرادادی که  با وزارت دفاع آمریکا بسته و  چندین ماهواره  را در مدار قرار داده است.

کبگانیان گفت: شرکت استارلینگ، ماهواره‌های بسیار زیادی را به فضا فرستاده و یک قرارداد ۱۲ هزار و یک قرارداد دیگر برای ارسال ۴۲ هزار ماهواره به فضا است.

دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در سند توسعه هوا فضای کشور پیش‌بینی این آرایش پروازی برای ماهواره‌ها در داخل را کرده بودیم ولی متاسفانه مقداری حمایت ضعیف بود که باعث شده این حوزه تضعیف شود.

وی افزود: تأکید شد که مسؤولین این حوزه رقابت در عرصه ماهواره‌ها را جدی بگیرند زیرا عقب ماندن در این حوزه می‌تواند برای کشور ما آسیب زننده باشد؛ علاوه بر اینترنت که سرعت‌های خیلی بالایی در آینده پیدا خواهد کرد، استفاده از این امکانات محدودیت‌هایی به وجود می‌آورد که شاید با این همکاری‌هایی که با برخی از کشورها وجود دارد، این موضوع هم مقداری تقویت شود تا در حوزه فضایی و رقابت فضایی عقب نمانیم.

دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور گفت: دستور اصلی امروز ما اگر چه مربوط به آمایش آموزش عالی در حوزه سلامت و پزشکی بود، به دلیل کمبود وقت منوط به درخواست وزارت بهداشت بود.

وی تصریح کرد: در سند آمایش آموزش عالی وظایفی را بر عهده وزارت بهداشت گذاشته بودیم و ماده‌ای را تصویب کرده بودیم که در هر استان، مرکز آن استان دارای دانشگاه باشد ولی برخی از دانشکده‌های استان‌ها شرایط خاصی را دارند و به علت فاصله زیاد برای رسیدن مریض به بیمارستان و تعداد جمعیتی که در هر شهرستان وجود دارد و برخی از شاخص‌های دیگر درخواست کردیم که شورای گسترش وزارت بهداشت این نوع موارد را به ما اعلام کنند. 

وی افزود: در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه‌ای را داشته‌ایم مبنی بر اینکه تشکیل دانشگاه علوم پزشکی استانی جدید منوط به تشکیل استان جدید است بنابراین در هر استان قاعده این بود که دانشکده جدید تشکیل نشود ولی در موارد خاص تشکیل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی منوط به برخی شرایط است.

دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی توضیح داد: بر اساس این شرایط درخواست دانشکده علوم پزشکی آبادان مورد موافقت قرار گرفت و به دانشگاه علوم پزشکی آبادان ارتقا یافت. البته مقرر شده به محدوده آبادان و خرمشهر سرویس داده شود. شاخص‌های رتبه بندی و یکپارچه سازی دانشگاه‌ها باید هر چه زودتر مشخص و به ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور ارسال شود.

وی افزود: همچنین در این جلسه مقرر شد وزارت بهداشت متن طرح رتبه‌بندی و اعتبارسنجی یکپارچه و جامع دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور در حوزه سلامت و پزشکی را تهیه و به شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کنند تا طبق قاعده مصوبه آمایش آموزش عالی پزشکی به تصویب ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور برسد.
انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: علم فناوری تنش دانشگاه ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور وزارت بهداشت علوم پزشکی آموزش عالی دانشگاه ها دبیر ستاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۷۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ زلفي گل افزود: بر اساس آن امروز دقیق می‌توانیم بگوییم، دانشگاه علامه‌طباطبائی در سال ۱۴۰۲ در مجموع هزار و ۳۰۰ فعالیت فرهنگی داشته است. همچنین در ارزیابی روسای دانشگاه‌ها فعالیت‌های فرهنگی ثبت شده بر اساس سامانه فرنما معیار مهمی است و از روی همین سامانه کارنامه فرهنگی برای دانشجویان صادر می‌شود.

وي گفت: برگزیدگان جشنواره بین‌المللی حرکت و جشنواره رویش به عضویت بنیاد ملی نخبگان در می‌آیند و از مزایای آن بهره‌مند می‌شوند. روند جذب افراد نخبه و مستعد در دولت و دستگاه‌های اجرایی نیز تسهیل شده است. تولید علم باید برونداد داشته باشد. تولید مقاله، کتاب، اختراع و دستاوردهای علمی یا هنری یکی از این بروندادها است و استادان باید برخی از این بروندادها را داشته باشند. این موضوع در آیین‌نامه ارتقای جدید استادان و اعضای هیئت علمی که در حال تدوین است، قید شده است که استاد می‌تواند به هر شکلی دستاورد علمی خود را نشان دهد و فقط مقاله مد نظر نیست. کاربردی بودن مقالات را نیز در نظر داریم؛ به همین دلیل مقالات بنیادین ۷ امتیاز، مقالاتی که نیازی از جامعه رفع کنند، ۱۴ امتیاز برای ارتقای استادان خواهد داشت.

زلفي گل افزود: فردی که رساله‌های بنیادی داشته باشد به اندازه حقوق استاد پایه یک پژوهانه دریافت می‌کند، فردی که رساله‌های کاربردی دارد دو برابر و فردی که رساله فناوری داشته باشد، سه برابر حقوق استاد پایه یک پژوهانه می‌گیرد. استادان ارتباط با صنعت نیز به صورت ویژه تشویق می‌شوند. همچنین از علوم نوظهور و نوپدید مانند هوش مصنوعی در حد توان حمایت مالی می‌کنیم.

وزیر علوم درباره مطالبه دانشجویان در خصوص قانون حمایت از خانواده و ایجاد خوابگاه‌های متاهلی گفت: در همه دوران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هزار واحد خوابگاه متاهلی داشتیم ولی ما در مدت مسئولیت، ۳۵۰ واحد اضافه کردیم، ۳۲۰۰ واحد تا آخر سال نیز اضافه می‌شود که احداث ۲۶۰۰ آن شروع شده است. ساخت خوابگاه بودجه می‌خواهد. یکی از این کارها طرح تهاتر و مولدسازی است. به دانشگاه‌ها اجازه داده شده است املاکی که دارند را تغییر کاربری دهند و از آن‌ها برای ساخت خوابگاه‌های متاهلی استفاده کنند. ما پول نداریم و سازمان برنامه به ما اعتبار نمی‌دهد ولی سرمایه و امکانات بدون استفاده‌ای که داریم را می‌توانیم به گونه‌ای دیگر مورد استفاده قرار دادیم.

وی افزود: در وزارت علوم ۷۵ اقدام جدید ايجاد كرديم، كه افزایش پایه‌های تشویقی استادان به ۶۰ پایه، بورسیه رتبه‌های برتر کنکور هر سال و المپیادی‌ها، تعیین کارانه (جهش علمی) بر مبنای عملکرد، اختصاص پژوهانه به استادانی نو استخدام، اختصاص پژوهانه برای دانشمندان یک‌درصد و دودرصد، قید شدن پژوهانه جامع در برنامه توسعه هفتم، تخصیص ۱۵ درصد بودجه کل دانشگاه برای فعالیت‌های پژوهشی و پنج درصد برای فعالیت‌های فرهنگی، راه‌اندازی بورسیه صنعت با همکاری صنایع، حمایت از مجلات تحت نمایه‌های بین‌المللی، تاسیس صندوق عالی عتف از جمله این فعالیت‌ها است‌.

وزیر علوم به راه‌اندازی سامانه نظام ایده‌ها و نیازها (نان) اشاره کرد و گفت: تا امروز بیش از 15 هزار نیاز در این سامانه ثبت شده و استادانی که روی رفع نیازهای ثبت شده در این سامانه کار کنند، پژوهانه دریافت می‌کنند. برای حمایت از پژوهشگران نیز سامانه پژوهشگران مستقل را راه‌اندازی کردیم که بتوانند از مزایای بیمه و حقوق بهره‌مند شوند. سامانه دانا (درگاه آشنایی با نخبگان و آینده‌سازان) نیز تاسیس شد تا همه دانشمندان در این سامانه صفحه خانگی داشته باشند و دستاوردهای علمی و مقالات خود را در این صفحه ثبت ‌کنند. پژوهانه بر این اساس و روزآمد بودن صفحه به آن‌ها تعلق می‌گیرد.

وزیر علوم در پایان این نشست از دانشجویان خواست راهکارهای جدید خود را برای اداره بهتر آموزش عالی ارائه دهند.

دیگر خبرها

  • دیدار طهرانچی با رئیس، مدیران و کارکنان مرکز جذب و امور هیئت‌علمی
  • بررسی طرح ساماندهی المپیاد‌های دانش‌آموزی
  • بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر با مشارکت ذینفعان تدوین شود/ ضرورت یکپارچه‌­سازی سامانه­‌های فرهنگی آموزش عالی کشور
  • برگزاری ۷۵۰۰ نفر ساعت آموزش توانمندسازی برای تشکل‌های ایثارگری
  • باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم
  • خسروپناه: تعلیم و تربیت اولویت اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی است
  • حمایت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی از طرح‌های فرهنگی
  • حمایت شورای عالی انقلاب فرهنگی از طرح‌های فرهنگی در کشور
  • سند هوش مصنوعی به زودی تصویب می شود
  • برنامه‌های فرهنگی بر اساس برش استانی مهندسی فرهنگی اجرا شود