Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@15:16:09 GMT

فناوری اطلاعات موتور محرک توسعه مدیریت شهری است

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۶۳۶۴۱

فناوری اطلاعات موتور محرک توسعه مدیریت شهری است

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی جمالی نژاد، روز چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در هشتمین نشست کمیسیون فناوری اطلاعات و شهر هوشمند کلانشهرها که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، افزود: فناوری اطلاعات در فرایند توسعه شهری و ارتقای جایگاه مدیریت شهری در نظام اداری و اجرایی کشور و رفاه شهروندان از بخش‌های پیشران محسوب می‌شود و چنانچه در مدیریت شهری به ابعاد گوناگون فناوری اطلاعات توجه لازم صورت گیرد، مسیر توسعه شهری با سرعت بیشتری ادامه خواهد یافت و شاهد تحولات بزرگی در شهر و شهرداری خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بدون تردید فناوری اطلاعات موتور محرک توسعه مدیریت شهری و روستایی کشور در آینده است که باید برای آن برنامه ریزی مطلوب و مناسب از سوی تمامی دستگاه‌های مرتبط انجام شود و رسیدن به یک تفاهم و زبان مشترک در همه سطوح به منظور فراهم کردن بسترهای توسعه در بخش فناوری اطلاعات در شهرداری‌ها و دهیاری‌ها بسیار ضروری است و باید در اولویت کاری باشد.

وی با بیان اینکه یکی از اولویت‌های اصلی برنامه‌های دولت طی سال‌های اخیر استقرار دولت الکترونیک بوده است، گفت: در عرصه مدیریت شهری هم استقرار شهرداری الکترونیک و تحقق شهرهای هوشمند با هدف دسترسی آسان و لحظه‌ای شهروندان و سازمان‌ها به انواع خدمات مدیریت شهری و همچنین با هدف ارائه خدمات ارزان‌تر و با کیفیت بهتری در اولویت بوده است ولی تا رسیدن به نقطه ایده ال فاصله داریم و در پانزده ماهی که از شیوع کرونا می‌گذرد کاستی‌های مدیریت شهری در عرصه فناوری اطلاعات نمایان و برای همگان مشخص شد که کیفیت ارائه خدمات از سوی شهرداری در بستر فناوری اطلاعات در سطوح مختلف باید بیش از پیش منطبق با انتظارات و نیازهای مردمی و در کمترین زمان و دقت بالا انجام شود.

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در ادامه برخی مزایای شهر هوشمند و شهرداری الکترونیک را حذف لایه‌های زائد در مدیریت شهری، فراهم کردن امکان دسترسی آسان شهروندان، و سایر سطوح دولتی به اطلاعات و خدمات شهرداری، تسهیل فرایندهای اجرایی در شهرداری‌ها و کاهش هزینه‌ها از طریق یکپارچه سازی و حذف سامانه‌های مازاد … و کارآمد ساختن عملیات شهرداری جهت تضمین پاسخگویی سریع به نیازهای شهروندان و تسهیل ارائه خدمات به شهروندان برشمرد.

جمالی نژاد با بیان اینکه اگرچه دولت و دستگاه‌های مختلف در تحقق شهر هوشمند نقش ایفا می‌کنند اما بازیگر اصلی این مهم می‌تواند شهرداری‌ها باشند، تصریح کرد: در واقع شهر هوشمند و شهرداری الکترونیک قابلیت آن را دارد که رابطه میان شهرداری و مردم را به طور کلی متحول کند و موجب تقویت سرمایه اجتماعی شود.

وی با بیان اینکه مشارکت انسانی و استفاده از فناوری به عنوان عوامل کلیدی برای شهر هوشمند و توسعه پایدار شهری در نظر گرفته می‌شود، اضافه کرد: هوشمندسازی شهر تنها در فناوری اطلاعات و تجهیزات خلاصه نمی‌گردد و در این راه تحول فرهنگی و زیرساختی برای ارتقای زندگی شهروندان، باید در دستورکار قرار گیرد و در واقع اصلی‌ترین رکن شهر هوشمند، میزان مشارکت شهروندان در استفاده از تکنولوژی است.

جمالی نژاد با بیان اینکه خروجی اصلی تحقق شهر هوشمند و شهرداری الکترونیک فراهم شدن شرایطی برای ارائه خدمات با سالم‌ترین روش به شهروندان، از بین رفتن فساد، ایجاد فرصت‌های جدید کار و خدمت و تحول در بخش‌های اقتصادی و تجاری، افزایش حضور مؤثر بخش خصوصی و بهبود محیط کسب و کار، کاهش آسیب‌ها به محیط زیست، حکمروایی هوشمند و افزایش رضایت در چهره مردم است، خاطر نشان کرد: خوشبختانه کارهای زیادی در این بخش از سوی شهرداری‌ها انجام شده ولی به هیچ وجه کافی نیست و وزارت کشور و سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور آماده همکاری با شهرداری کلانشهرها و دستگاه‌های ذیربط برای ادامه این مسیر و برطرف ساختن نواقص و موانع موجود و استفاده از ظرفیت‌های قانونی موجود از جمله کمیسیون خاص امور کلانشهرهای دولت است.

در این جلسه در خصوص آئین نامه اجرایی نحوه ایجاد بستر یکپارچه ارائه خدمات مرتبط با اخذ مجوز ساخت و ساز در کل کشور، تجمیع خدمات پاسخگویی متمرکز سامانه‌های فوریت‌های شهری و نقشه راه اجرایی شهرها هوشمند تبادل نظر صورت گرفت.

کد خبر 5216159

منبع: مهر

کلیدواژه: مهدی جمالی نژاد شهر هوشمند وزارت کشور شهرداری تهران شورای شهر تهران ویروس کرونا وزارت آموزش و پرورش سازمان تامین اجتماعی واکسن کرونا انتخابات 1400 طرح کنترل چاقی دانش اموزان کوچ کیفیت هوای تهران پیش بینی وضعیت هوا وضعیت معابر پلیس راهور بنیاد شهید و امور ایثارگران متروی تهران شهرداری الکترونیک فناوری اطلاعات شهرداری ها شهر هوشمند مدیریت شهری ارائه خدمات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۶۳۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم گره گشایی ترافیک شهری در رشت

به گزارش خبرنگار مهر، اسدالله عباسی عصر سه شنبه در نشست هم اندیشی با مدیریت شهری رشت اظهار کرد: هماهنگی‌های بین دستگاهی برای حل مشکلات شهری رشت در دستور کار قرار گیرد.

استاندار گیلان با تقدیر از زحمات مدیریت شهری در اجرای پروژه‌ها بیان کرد: مدیریت شهری رشت گام مثبت و مؤثری در اجرای پروژه‌های شهری برداشته است.

عباسی با اشاره به نگاه حمایتی دولت به شهرداری‌ها اظهار کرد: برای رضایت و رفاه حال شهروندان از مدیریت شهری در اجرای کارها حمایت می‌کنیم.

وی با اشاره به اقدامات مثبت مدیریت شهری در الکترونیکی کردن خدمات شهری افزود: غیرحضوری کردن خدمات ضمن جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه، رضایت شهروندان را به همراه دارد.

استاندار گیلان با تاکید بر لزوم گره گشایی ترافیک شهری در رشت بیان کرد: حل مشکلات ترافیکی رشت مطالبه جدی شهروندان است.

عباسی با تاکید بر سرعت بخشی لایروبی رودخانه‌ها و مساله فاضلاب شهری در رشت اضافه کرد: ساماندهی فاضلاب شهری رشت سرعت بیشتری به خود بگیرد.

وی با اشاره به همراهی و مشارکت مردم در اجرای پروژه‌های شهری افزود: همراه کردن مردم در کارهای شهری اثربخش است.

استاندار گیلان با اشاره به کاهش چشم گیر ورودی‌های آلوده به رودخانه‌های رشت اضافه کرد: حذف ورودی‌های آلوده به رودخانه‌های رشت، لایروبی‌ها را نتیجه بخش می‌کند.

عباسی، نقش مردم را در احیای رودخانه‌های رشت مؤثر برشمرد و بیان کرد: رعایت مسائل زیست محیطی از سوی شهروندان در احیای رودخانه‌های رشت مورد توجه قرار گیرد.

استاندار گیلان با اشاره به افزایش جمعیت رشت و استان بیان کرد: افزایش جمعیت رشت و گیلان از یک سو و حضور میلیونی مسافران به استان از سوی دیگر منجر به بروز برخی مشکلات شده است‌.

عباسی با تاکید بر لزوم اطلاع رسانی عملکردها و کارهای انجام شده اضافه کرد: کارهای انجام شده و دستاوردها در حوزه‌های مختلف به اطلاع مردم برسد.

کد خبر 6086920

دیگر خبرها

  • شهر هوشمند را تبدیل به تجربه عملیاتی کردیم
  • پیگیری ویژه جهت تصویب نخستین طرح هادی شهری پیربازار
  • هوشمندسازی به خوبی در شهر تهران پیش نرفت/ آینده جهان به سمت تکنولوژی و فناوری است
  • استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان
  • پژوهش موتور محرک توسعه کشور و آزمایشگاه موتور محرک پژوهش است
  • محور‌های بزرگراهی برای متخلفان نا امن می‌شود
  • لزوم گره گشایی ترافیک شهری در رشت
  • ایجاد توازن در ارائه خدمات عادلانه ،در دستور کار شورای شهر ارومیه
  • بارگذاری اطلاعات مربوط به مراکز انتفاعی در وبگاه شفافیت شهرداری
  • بارگذاری اطلاعات مربوط به مراکز انتفاعی در سایت شفافیت شهرداری