Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-18@15:56:52 GMT

اهمیت بهنگام و عملیاتی سازی سند آمایش استان قم

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۶۹۹۹۷

اهمیت بهنگام و عملیاتی سازی سند آمایش استان قم

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، بهرام سرمست در نشست امروز شورای برنامه ریزی و توسعه استان با بیان اهمیت اسناد، سندنویسی و برنامه ریزی اظهار کرد: طولانی ترین سند برنامه ای نوشته شده در  کشور، سند چشم انداز بیست ساله مربوط به سال های ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۴ است، اما متأسفانه درباره همین سند هم نمی دانیم که در چه موقعیتی از آن قرار داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یکی از مشکلات ما در کشور عدم نوشتن سند برای برنامه ریزی درازمدت است، ضمن آن که مشکل دیگر عدم توجه کافی به همین سندهای نوشته شده و عدم اجرای آن هاست.

استاندار قم با اشاره به مصوبه سند آمایش سرزمینی استان قم از مدیران دستگاه ها و نهادهای استان خواست تا در برنامه ریزی ها و بویژه در کارگروه های استانی، توجه به این سند و استناد به آن را در دستور کار داشته باشند.

سرمست ادامه داد: یکی از نکات مهم دیگر درباره این سند آمایشی، بهنگام سازی و همچنین عملیاتی کردن آن بویژه با توجه به تأسیس دو شهرستان جدید در استان یعنی کهک و جعفرآباد و برنامه ریزی در دست اقدام برای تأسیس شهرستان چهارم یعنی ترکیبی از خلجستان و سلفچگان است.

وی با اشاره به نیاز استان به توسعه رشته های مهارت پایه و کارآفرین تصریح کرد: این نیاز کمتر در سند آمایش استان دیده شده که باید اصلاح شود، ضمن آن که در چشم انداز توسعه استان، توسعه شهرک های صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی نیز باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.

استاندار قم سپس به اهمیت موضوع معدن در کنار موضوع صنعت توجه داد و گفت: ظرفیت استان در معادن فلزی مانند آهن، مس و طلا، یکی از ظرفیت های مغفول مانده در سند آمایش استان است که باید مورد بازنگری قرار گیرد.

وی اضافه کرد: خوشبختانه در این سند آمایشی مصوب، به بازنگری متن سند هم توجه شده و از این رو لازم است تا این بازنگری در دو نوبت حداکثر شش ماهه یعنی تا آبان ماه سال جاری و همچنین نویت پایان سال از سوی دستگاه های مختلف صورت گیرد و به سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان منعکس شود.

سرمست همچنین از سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خواست تا آموزش و نهادینه سازی این سند را در دستور کار داشته باشد.

انتهای پیام/2258

منبع: فارس

کلیدواژه: قم توسعه عملیاتی سازی سند مدیریت برنامه ریزی سند آمایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۶۹۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل رصدخانه پروژه‌های عمرانی در آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی رحمتی در نخستین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۳ با بیان اینکه رصدخانه پروژه‌های عمرانی استان در حال شگل‌گیری بوده و تا چند ماه آینده تکمیل می‌شود گفت: هدف گذاری کرده ایم که ۳۳ پروژه کلیدی بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی استان را تا پایان امسال به نتیجه برسانیم.

 رحمتی اظهار کرد: مجموع سرمایه گذاری صورت گرفته در استان جهت دستیابی به رشد اقتصادی ۹ درصدی در سال گذشته ۹۳ همت بود که این رقم طی امسال به ۱۴۴ همت افزایش یافته است.

وی افزود: چالش‌ها و مشکلات فرا روی دستگاه‌های اجرایی جهت پیشبرد پروژه‌ها از جمله تامین به موقع منابع مالی کاملاً مشخص است اما اگر ما برنامه نداشته باشیم اقدامی انجام نخواهد شد.

رحمتی با بیان اینکه پروژه‌های نیمه تمام و به نتیجه نرسیده باید تعیین تکلیف شوند تصریح کرد: نباید با مانع تراشی‌های مختلف کشور را معطل مسائلی مانند صدور چند مجوز کنیم.

وی با اشاره به وجود پروژه‌های نیمه تمام و در برخی مواقع فاقد توجیه اقتصادی لازم ابراز داشت: نقطه قوت این استان فعالیت موثر بخش خصوصی است که باید زمینه‌ فعالیت بی دغدغه اش را فراهم کنیم.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: باید در ابتدا مسئولیت اجرا و پیشبرد پروژه‌ها را ایجاد کنیم و سیستم نظارت و پایش را هم همزمان با اجرای پروژه‌ها پیش بریم.

وی ادامه داد: توسعه متوازن استان اتفاق نیفتاده است دغدغه‌های مطرح شده همه بجا هستند اما نباید مانع حرکت و اجرای امور شوند بلکه رفع این موانع نیز باید مطالبه مدیریت استان باشد.

وی بیان کرد: برنامه الزامات و اقدامات تحقق شعار سال در استان در دست مطالعه و تدوین است و نظام برنامه ریزی و اداری استان باید برنامه محور بوده و مطالبات و نظارت‌ها نیز بر اساس برنامه باشند تا روند توسعه شتاب گیرد.

رحمتی افزود: تلاش می‌کنیم برنامه رشد اقتصادی استان معطوف به ایجاد ارزش افزوده در بخش‌های مختلف برای افزایش تولید ناخالص داخلی باشد و همه متعهد به اجرای برنامه توسعه‌ای استان باشیم که در غیر این صورت برنامه ریزی‌ها با نگاه بخشی مواجه می‌شود و ابتر می‌ماند و در نهایت به زیان استان تمام می‌شود.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: مولدسازی به امور سرعت می‌دهد باید از شرایط عادی خارج شویم و نگاهی به دارایی‌های خود بیندازیم.

وی افزود: محیط زیست باید راهکار‌های رفع موانع جهش تولید را پیدا کند مثلا لازم است از محل بازگشت حقوق دولتی معادن حفظ محیط زیست استان تامین شود.

دیگر خبرها

  • برنامه‌های ۲۰‌گانه دستگاه‌های اجرایی استان کرمان چیست؟
  • تصویب برنامه جامع مقابله با گرد و غبار در ۱۱ استان
  • اصلاح حکمرانی آموزشی بر پایه دانش و اخلاق
  • تشکیل رصدخانه پروژه‌های عمرانی در آذربایجان شرقی
  • لزوم برنامه‌ریزی دقیق برای اجرای بهتر راهپیمایی اربعین سال جاری
  • اشتغال جوانان نی ریزی با توسعه فضا‌های گلخانه‌ای
  • جذب و هزینه ۵۷ درصد از اعتبارات کمیته برنامه ریزی در شوط
  • تعمیرات و نگهداری سدها باید عملیاتی شود
  • آماده‌سازی ناوگان «هما» برای انجام عملیات حج۱۴۰۳
  • لزوم توسعه فضای شهری بیجار/رفع مشکلات مردم نیازمند توجه