Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - برخی حفاری‌های غیرمجاز بر قبرستان ۴۰۰ ساله ارامنه سیرک، سبب از بین رفتن این قبرستان شده که سال‌ها پیش ثبت ملی شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از   شهرکرد ، قبرستان ارامنه سیرک واقع در جنوب هفشجان و شمال روستای سیرک قرار دارد و مربوط به دوره قاجار و از معدود قبور ارامنه در چهارمحال و بختیاری هستند و در سال 81 به ثبت ملی رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اینکه تمامی ارامنه روستای سیرک هم‌اکنون به نقاط دیگر ایران و کشورهای خارجی مهاجرت کرده‌اند، اما قبرستان‌هایی از زمانی که آن‌ها در این مناطق ساکن بوده‌اند به یادگار مانده است.

وجود حجاری و سنگ تراشی خاص بر روی سنگ قبرها باعث به وجود آمدن یادگاری بی‌نظیر از این مردمان شده و جلوه خاصی از هنر دست به وجود آورده است.

با توجه به اینکه 17 گورستان مخصوص ارامنه چهارمحال و بختیاری در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است اما قبرستان سیرک از زیبایی و جلوه خاص‌تری نسبت به سایر گورستان‌های ارامنه در این استان برخوردار هستند.

این روزها شاهد نامهربانی مردم با این قبرستان هستیم که حفاری‌های غیرمجاز سبب شد تا تعدادی از این سنگ‌ها شکسته و تعدادی دیگر را نقش و نقوش آن را از بین ببرند.

 قبرستان ارامنه در حال نابودی است  

جاسم نصیری هفشجانی کارشناس سنگ وگوهرشناس وگوهرتراش در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در    شهرکرد    اظهارداشت: قبرستان تاریخی ارامنه روستای سیرک از توابع استان چهارمحال و بختیاری با سابقه بالغ‌بر 400 سال قدمت نشان دهنده سابقه طولانی مردمان این منطقه است.

نصیری گفت: نوع حجاری و حکاکی بر روی سنگ‌های قبور بسی هنر دست سنگ تراشان هفشجان را به رخ می‌کشد که با چیره دستی و ابزار ساده اولیه توانسته‌اند چنین هنری خلق نمایند که بعد از سال‌ها همچنان انسان را محو خود می‌نماید.

وی افزود: این سنگ‌ها باتوجه به اینکه در منطقه جنگلی هستند و دور قبرستان را درختان احاطه کرده است و نداشتن هیچ نگهبانی و با فنس یا حصاری باعث شده که سودجویان آثار تاریخی به راحتی دست به حفاری‌‎های غیرمجاز زده و بسیاری از سنگ‌ها تخریب و یا جابجا شده‌اند که این خود باعث تخریب قبرستان می‌شود.

نصیری ادامه داد: تعدادی از سنگ‌ها دچار باکتری شده که به صورت آرام این باکتری‌ها باعث خوردگی در سنگ می‌شود که نیاز به ترمیم و گندزدایی باکتری‌ها است.

کارشناس سنگ وگوهرشناس وگوهرتراش خاطرنشان کرد: اگر به حال این قبرستان تاریخی که فارغ از دین و مذهب یک میراث و هویتی می‌باشد فکری نشود دیری نمی‌آید که کاملاً تخریب می‌گردد لذا مسئولان و متولیان این امرکه سازمان میراث فرهنگی می باشد باید فکری کنند.

انتقاد استاندار از ناشناخته ماندن آثار تاریخی قزوین / میراث فرهنگی قزوین در معرض تهدید است میراث فرهنگی قزوین درباره سرنوشت کتیبه "آب‌انبار مولاوردیخان" پاسخگو نیست ایران رتبه هفتم جهان در ثبت میراث ناملموس

حالا باید دید میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان چهارمحال و بختیاری برای صیانت از آثار ملی و فرهنگی استان و نجات آن‌ها از دست حفاران غیرمجاز چه برنامه‌ای دارد.

انتهای پیام/7540/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ارامنه سازمان میراث فرهنگی ارامنه سازمان میراث فرهنگی چهارمحال و بختیاری میراث فرهنگی سنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۱۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرپرست گروه پژوهشی هنرهای ملی معرفی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، در حکم محمد افروغ، سرپرست گروه پژوهشی هنرهای ملی (سنتی) که به امضای مصطفی ده‌پهلوان رسیده، آمده است: نظر به تعهد، تخصص و تجارب ارزشمند جنابعالی و به موجب این ابلاغ به عنوان سرپرست گروه پژوهشی هنرهای ملی (سنتی) منصوب می‌شوید.

توفیق روزافزون شما را در انجام مسئولیت‌های محوله به خصوص در راستای تحقق شرح وظایف مصوب با همفکری و تعامل با اعضای گروه، همکاران و همچنین تشریک مساعی با معاونت‌ها و پژوهشکده‌ها، از درگاه خداوند متعال مسئلت می‌کنم.

طی مراسمی که با حضور رئیس و معاونان پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری همراه بود از خدمات شایسته طیبه عزت‌اللهی‌نژاد، مدیر پیشین گروه پژوهشی هنرهای ملی (سنتی) پژوهشگاه قدردانی شد.

کد خبر 6086086 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • آیین سنتی پخت شیربرنج در روستای توندر کوهسرخ خراسان رضوی برگزار می‌شود
  • نرم افزار «لرستان سفر» چندزبانه می‌شود
  • کشف فلزیاب از متخلفان در بختگان
  • شور ساحری در صحنه سیرک
  • سرپرست گروه پژوهشی هنرهای ملی معرفی شد
  • (تصاویر) عجیب‌ترین گورستان ایران
  • استقبال گردشگران خارجی از ۵ شهر گیلان
  • رونمایی از ثبت جهانی کاروانسرای دیر گچین قم
  • روستای هجیج جزو روستا‌های کاندیدای ثبت جهانی
  • توقیف دستگاه حفاری غیرمجاز آب در تاکستان