Web Analytics Made Easy - Statcounter

گزارش مرکز پژوهش‌های اتاق ایران از تحلیل اکونومیست در مورد پیش‌بینی اقتصاد ایران از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵ نشان می‌دهد اقتصاد ایران در این دوره وابستگی شدیدی به وضعیت تحریم‌ها دارد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، واحد اطلاعات اکونومیست در یکی از تحلیل‌های جدید خود (مورخ 4 آوریل 2021) به پیش‌بینی وضعیت اقتصاد ایران در 5 سال آینده پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش، باوجود سه سال رکود عمیق کشور و تحریم‌های مستمر ایالات‌متحده، ایران همچنان دومین اقتصاد بزرگ منطقه با دومین نرخ جمعیت است که در صورت تنش‌زدایی روابط با آمریکا (هرچند بعید به نظر می‌رسد)، چشم‌انداز اغواکننده‌ای برای سرمایه‌گذاران خواهد داشت؛ به‌عبارت‌دیگر، چشم‌انداز اقتصاد ایران به کاهش یا عدم کاهش تحریم‌های ایالات‌متحده وابستگی بسیاری دارد.

بر اساس پیش‌بینی این گزارش، با توجه به انگیزه‌های هر دو طرف، احتمالاً تا سال 2022 توافق موقت برای کاهش غنی‌سازی اورانیوم در مقابل کاهش تحریم-های نفتی ایران حاصل خواهد شد؛ اما این توافق دیری نخواهد پایید و در بلندمدت، اختلافات اساسی بین دو کشور، به تیرگی روابط آنها تا سال 2024 خواهد انجامید.

این گزارش تأکید می‌کند: باوجوداینکه جو بایدن، رئیس‌جمهور جدید ایالات‌متحده آمریکا، مواضع نرم‌تری نسبت به سیاست‌های فشار حداکثری رئیس‌جمهور سلف خود در پیش گرفته است؛ اما تجربه نشان می‌دهد هرگونه خطای محاسباتی ایران، از جانب رئیس‌جمهور جدید ایالات‌متحده بدون پاسخ نخواهد ماند.

اقتصاد ایران که تحت فشارهای سه‌جانبه تحریم‌های ایالات‌متحده، قیمت‌های پایین نفت و اثرات همه‌گیری ویروس کرونا قرار دارد با محدودیت دسترسی به منابع مالی خارجی و محدودیت نقدینگی در داخل مواجه است. از طرف دیگر، افزایش مخارج دولت تا حدی از طریق پولی کردن کسری بودجه تأمین می‌شود که در اثر این سیاست، فشارهای تورمی بالا به قوت خود در اقتصاد باقی خواهد ماند.

البته، با گذشت زمان طی دوره پیش‌بینی، دولت تلاش خواهد کرد هزینه‌های مرتبط با ویروس کرونا را مهار کند و درعین‌حال، افزایش قیمت و افزایش صادرات نفت باعث رشد درآمدهای کشور خواهد شد؛ بنابراین، انتظار می‌رود کسری بودجه در بازه زمانی 24-2023 الی 26-2025 به‌طور متوسط به میزان 1.5 درصد از تولید ناخالص داخلی تثبیت شود.

از طرفی، دولت برای تأمین کسری بودجه خود، به انتشار اوراق قرضه داخلی (که نیازمند سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است) و استقراض از چین و روسیه روی خواهد آورد. باوجوداین شرایط، چنانچه دولت در میان‌مدت مخارج خود را به‌طور معقولانه‌تری مدیریت نکند، کشور وارد یک مارپیچ ابرتورمی و پولی شدن کسری بودجه خواهد شد.

در بخش دیگری از این گزارش، به سند همکاری 25 ساله ایران و چین پرداخته شده است. این توافق قصد دارد نشان دهد که ایران هم از پشتوانه اقتصادی بین‌المللی برای مقاومت در برابر تحریم‌ها برخوردار است و هم حمایت سیاسی لازم را در ارتباط با تقاضای خود مبنی بر لغو تحریم‌ها پیش از بازگشت به اجرای کامل توافق هسته‌ای دارد.

سند همکاری ایران و چین این دیدگاه را تقویت می‌کند که ایران مادامی‌که در انتظار رفع تحریم‌های ایالات‌متحده است بر تقویت روابط اقتصادی خود با چین متمرکز خواهد شد، به‌ویژه در زمینه ترغیب چین به خرید نفت بیشتر در ازای دسترسی ترجیحی به قراردادهای زیرساختی در ایران برای شرکت‌های چینی.

منبع: اتاق ایران

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اقتصاد ایران اکونومیست روابط با آمریکا ایالات متحده اقتصاد ایران کسری بودجه پیش بینی خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۱۰۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه رهبری به کشتی ریزبینانه و دقیق است/ هدف اصلی المپیک است

به گزارش خبرنگار مهر، سی و سومین دوره رقابت‌های کشتی فرنگی و آزاد قهرمانی آسیا به میزبانی شهر بیشکک قرقیزستان برگزار شد و تیم ملی فرنگی با کسب ۴ مدال طلا، ۳ مدال نقره و ۲ مدال برنز و با کسب ۲۰۰ امتیاز به عنوان قهرمانی رسید. تیم ملی کشتی آزاد نیز با کسب ۵ مدال طلا و ۳ مدال برنز و با ۱۹۰ امتیاز به عنوان قهرمانی قاره کهن دست یافت.

به دنبال قهرمانی این دو تیم حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی از جوانان کشتی‌گیر قهرمان صمیمانه تشکر کردند. جامعه کشتی نیز ضمن قدردانی از پیام مقام معظم رهبری این حمایت را مایه دلگرمی دانستند و از ایشان قدردانی کردند.

تیم ملی کشتی فرنگی ایران

علیرضا دبیر رییس فدراسیون کشتی در گفت و گو با خبرنگار مهر ضمن ابراز خرسندی از پیامی که مقام معظم رهبری برای قهرمانی کشتی آزاد و فرنگی در آسیا صادر فرمودند، گفت: پیام حضرت آقا برای جامعه کشتی بسیار دلگرم کننده بود که به عنوان رییس فدراسیون از طرف جامعه کشتی و ورزش از ایشان قدردانی می کنم و ممنون محبت شان هستم.

وی ادامه داد: سال گذشته چهار تیم آزاد و فرنگی (دو تیم نوجوانان و دو تیم جوانان) ایران قهرمان جهان شدند که برای این قهرمانی ها مقام معظم رهبری پیام صادر کردند که مایه مباهات جامعه کشتی است و ما قدردان محبت های ایشان هستیم.

علیرضا دبیر ادامه داد: پیام هایی که حضرت آقا در مورد کشتی صادر می فرمایند نشان می دهد که ایشان «ریزبینانه» و «دقیق» اتفاقات کشتی را زیر نظر دارند و به این رشته عنایت ویژه دارند. با این دقت ایشان ما هم دلگرم می شویم که بیشتر از گذشته کار کنیم و افتخارات بیشتری را برای ایران عزیز به ارمغان بیاوریم.

رییس فدراسیون کشتی در ارزیابی فنی خود از عملکرد تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی در مسابقات قهرمانی آسیا گفت: تیم کشتی آزاد با ترکیبی از تیم اصلی و تیم های دوم و سوم به این مسابقات اعزام شد که سهم تیم اصلی ۵۰ درصد بود و سایرین هم از تیم های دوم و سوم بودند.

دبیر در مورد تیم ملی کشتی فرنگی هم که قهرمان آسیا شد گفت: در این تیم ۶۰ درصد ملی پوشان اصلی بودند و ۴۰ درصد هم از تیم های دوم و سوم به مسابقات قهرمانی آسیا اعزام شدند که خدا را شکر توانستند عنوان نخست را برای ایران به ارمغان بیاورند.

رییس فدراسیون کشتی با تاکید بر این که دو تیم آزاد و فرنگی با صددرصد آمادگی به مسابقات قرقیزستان اعزام نشده بودند، خاطرنشان کرد: طبق برنامه ریزی صورت گرفته قرار نبود ملی پوشان با آمادگی کامل به این مسابقات بروند. فشار تمرینات هم در همین راستا تنظیم شده بود چرا که فشار اصلی در المپیک است که کشتی گیران کار بسیار سختی در پیش دارند.

علیرضا دبیر در ادامه تاکید کرد: همانطور که کشتی ما به دنبال گرفتن سهمیه حضور در المپیک بود، کشورهای دیگر هم با همین نیت به مسابقات قهرمانی آسیا آمدند و دنبال این بودند که سهمیه هایشان را تکمیل کنند. با این شرایط دو تیم ملی آزاد و فرنگی نتایج مطلوبی گرفتند اما کار اصلی در المپیک است.

وی افزود: همه کسانی که به المپیک رفته اند یا کیفیت این بازیها را دنبال می کنند می دانند که نتیجه گرفتن در این رویداد بزرگ کار بسیار سختی است. اصل کار ما هم باید در المپیک باشد. برنامه ریزی ها هم در همین راستا است. البته که کسب سهمیه هم سخت است. همین که ایران و آمریکا به عنوان دو قدرت بزرگ دنیای کشتی هنوز نتوانسته اند همه سهمیه ها را کسب کنند نشان می دهد که کار کشتی گیران چقدر سخت است.

علیرضا دبیر در پایان گفت: امیدوارم با حمایت هایی که از کشتی صورت می گیرد و برنامه ریزی هایی که ما انجام داده ایم کشتی ایران بتواند در بازیهای المپیک موفق باشد. هر چند که می دانیم کار بسیار سختی داریم و همه قدرت های بزرگ دنیا حضور دارند اما تلاشمان را انجام خواهیم داد.

کد خبر 6083462

دیگر خبرها

  • یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران / ارزش پول ملی در ۴ دهه چقدر کاهش یافت؟
  • پشت پرده کمک آمریکا به اسرائیل
  • تمایل رئال مادرید برای جذب رایگان آلفونسو دیویس در سال 2025 / فابریتزیو رومانو
  • اذعان صندوق بین المللی پول به مقاومت اقتصاد روسیه در برابر تحریم‌
  • افزایش صادرات نفت ایران به بالاترین رقم در ۶ سال گذشته
  • دولت سیزدهم در دیپلماسی اقتصادی موفق عمل کرده است
  • تحلیل اکونومیست؛ ایران تابوی حمله به اسرائیل را شکست
  • اکونومیست: ایران تابوی حمله به اسرائیل را شکست
  • جنگ داخلی و پیش‌بینی احتمال فروپاشی آمریکا
  • نگاه رهبری به کشتی ریزبینانه و دقیق است/ هدف اصلی المپیک است