Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-20@01:26:15 GMT

بافت‌های تاریخی مانع توسعه پایدار شهرها نیستند

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۱۶۰۱۵

بافت‌های تاریخی مانع توسعه پایدار شهرها نیستند

ایسنا/گلستان مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی وزارت میراث فرهنگی گفت: در بسیاری از شهرها، شهرداری‌ها بافت‌های تاریخی را مانع توسعه شهر دانسته و توسعه را در نوسازی می‌دانند اما بدون توجه به میراث فرهنگی و حفظ و احیا آن نمی‌توان به توسعه پایدار دست یافت.

محمدرضا کارگر شب گذشته در آیین اختتامیه برنامه‌های گرامیداشت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی در استان گلستان، اظهار کرد: میراث فرهنگی یکی از موضوعات دارای اهمیت است و منظور از میراث فرهنگی تاریخ، ریشه‌ها، هویت و گذشته ماست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: فرهنگ، تاریخ و تمدن می‌تواند بر دیپلماسی و در عرصه‌های مختلف سیاست خارجه تأثیرگذار باشد. میراث فرهنگی هر منطقه زمینه‌ساز وحدت، غرور ملی، امیدآفرینی، هویت و ... است.

کارگر تصریح کرد: تنوع اقوامی که در استان گلستان شاهد هستیم در عین گوناگونی، وحدت‌آفرین است؛ تنوع اقوام در فرهنگ و تمدن ایران موجب وحدت و همچنین موجب قدرت آفرینی است.

میرمحمد غراوی_ معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان نیز در این مراسم گفت: آثار کشف شده از کاوش‌های باستان‌شناسی در شهر تاریخی استرآباد میراث کهن یک ملت است که از صدها سال پیش به ما ارث رسیده و در آن هویت و تاریخ منطقه نهفته است.

وی بیان کرد: در سند توسعه استان گلستان به دو بخش کشاورزی و گردشگری به‌عنوان دو محور اصلی توسعه استان تأکید شده است. گردشگری تنها جاذبه‌های طبیعی و طبیعت‌گردی نیست و امروزه بسیاری از گردشگران به تاریخ، هویت و آداب‌ورسوم مناطق مختلف علاقه‌مند هستند.

غراوی گفت: موزه‌ها تاریخ، سنت‌ها، آداب‌ورسوم، ارزش‌های فرهنگی و هویتی مناطق مختلف را به گردشگران و علاقه‌مندان عرضه می‌کند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان خاطرنشان کرد: در ۴۰ سال گذشته نتوانستیم در استان گلستان موزه منطقه‌ای فاخری داشته باشیم تا بتوانیم آثار تاریخی کاوش شده در سطح استان را در آن به معرض نمایش قرار دهیم. امیدواریم وزارت میراث فرهنگی اجرای پروژه موزه بزرگ گنبدکاووس را تسریع بخشد تا این امکان در استان فراهم آید.

احمد تجری_ مدیرکل میراث فرهنگی گلستان نیز در این مراسم گفت: گلستان از پیشینه تاریخی شاخص و ارزشمندی برخوردار است و در جای‌جای این استان ظرفیت‌های غنی تاریخی را شاهد هستیم که می‌طلبد به حوزه میراث فرهنگی استان نگاهی متفاوت داشت.

وی بیان کرد: یکی از شاخص‌های توسعه پایدار بحث فرهنگ و پرداخت به مباحث فرهنگی است و در مباحث فرهنگی باید به هویت و پیشینه فرهنگی توجه ویژه کرد. پیشینه فرهنگی ما در موزه‌ها نمود دارد و در این اماکن پکیجی از هویت، آداب‌ورسوم، هنر معماری و... گردهم آمده است.

مدیرکل میراث فرهنگی گلستان خاطرنشان کرد: ثبت جهانی دیوار بزرگ گرگان به‌عنوان طولانی‌ترین اثر تاریخی کشور، سال‌های سال مورد انتظار و دغدغه مردم استان و فعالان میراث فرهنگی بود که با همتی که در استان شکل گرفت و توجه وزارت میراث فرهنگی و ابلاغ اعتبار، تدوین پرونده ثبت جهانی این اثر سرعت گرفت و امیدواریم تا شهریورماه سال جاری این پرونده تهیه شود.

تجری گفت: به دلیل وسعت و تعداد ابنیه تاریخی ارزشمند در شهر تاریخی استرآباد، اعتبارات دولتی پاسخگوی حفظ، احیا و مرمت این بافت ارزشمند نیست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری میراث فرهنگی گلستان میراث فرهنگی گلستان استان گلستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۱۶۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرم شاه عبدالعظیم مرمت می‌شود

نشست سراسری شورا‌های فنی استان‌ها به ریاست علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور با حضور مدیران ستادی و اعضای شورای فنی استان تهران چهارشنبه- ۲۹ فروردین ماه- در سالن فجر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.

فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی با اشاره به اینکه در آستانه روز جهانی بنا‌ها و و محوطه‌های تاریخی، معاونت میراث‌فرهنگی برنامه‌های جدی را در دستور کار قرار داده است، اظهارداشت: این برنامه‌ها از دیروز با بزرگداشت استادکاران برجسته آغاز شده است و برگزاری این نشست سراسری در راستای برقراری نظامی یکپارچه و پایش و هماهنگی بین استان‌ها برگزار می‌شود.

وی به شعار سال مبنی بر «تاب‌آوری بنا‌های تاریخی در برابر بلا‌های طبیعی» اشاره کرد و هم‌افزایی و ارائه برنامه‌های ملی برای تحقق این شعار را مورد تاکید قرار داد.

دستورالعمل شورا‌های فنی مرمت بنا‌های استان‌ها تدوین می‌شود

داوری با بیان اینکه در راستای بهره‌گیری از خرد جمعی و تجارب پیشکسوتان، شورا‌های فنی استان‌ها به عنوان رکن اصلی تصمیم‌گیری و پایش در حوزه حفاظت و مرمت بنا‌های تاریخی احیا شد، افزود: شورا‌های فنی استان‌ها در تصمیم‌گیری بازوی مشورتی معاونت میراث‌فرهنگی محسوب می‌شوند. سال گذشته سال احیای شورا‌های فنی در استان‌ها بود و امروز از تجارب و نظرات کارشناسی ۲۶۵ مدیر و متخصص در سطح کشور برای تحقق برنامه‌ها و اقدامات حوزه حفاظت و مرمت بهره می‌بریم.

مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی، ۱۴۰۳ را سال کیفیت‌بخشی و توسعه برنامه‌های مرمت و حفاظت عنوان کرد و اظهارداشت: ساختار شورا‌های فنی استان‌ها براساس دستورالعمل سال ۱۳۹۶ شکل گرفته که حدود وظایف و فعالیت شورا‌های فنی استان‌ها در آن شفاف و روشن است. همچنین بر حسب موضوعات مختلف در حال تدوین نهایی این دستورالعمل هستیم که در این راستا از تجارب و نظرات کارشناسی اعضا استفاده می‌کنیم.

مرمت حرم شاه عبدالعظیم طی ۶ ماه آینده

پرهام جانفشان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران، با اشاره به اینکه تهران دارای ۷۰۰ بنای ثبت ملی است به ارائه برنامه‌های مربوط به حفاظت و مرمت بنا‌های تاریخی این استان پرداخت و افزود: با توجه به پایان فاز اول طرح مطالعاتی حرم شاه عبدالعظیم مرمت بخش از حرم را در دستور کار داریم و طی ۶ ماه آینده مرمت نقاط تخریب شده آن انجام می‌شود.

جانفشان در پایان ابراز امیدواری کرد که امسال در حفظ میراث‌فرهنگی استان تهران بیش از پیش اثر گذار باشیم.

اهمیت مستندسازی برای بهره‌گیری در اقدامات آتی

جلیل گلشن از اعضای شورای فنی استان تهران، امر پژوهش را در حوزه مرمت مهمترین اصل عنوان کرد و گفت: با انجام پژوهش است که می‌توان به ارزش‌های میراث‌فرهنگی بنا پی ببریم. در مرمت حفظ اصالت بنا باید مدنظر قرار گیرد، مرمت‌ها با کمترین دخل و تصرف انجام شود و برای مخاطب قابل رویت باشد. مرمت‌ها باید طبق آیین نامه‌های بین‌المللی انجام و گزارش علمی انجام مرمت‌های انجام شده تهیه و با پرونده ثبتی اثر مرتبط شود.

محمدحسن طالبیان پیشکسوت میراث فرهنگی نیز بلا‌های طبیعی را مهمترین اصل در تهدید بنا‌های تاریخی در چند سال اخیر عنوان و بر اهمیت تحقق شعار سال در راستای حفاظت از بنا‌های تاریخی تاکید کرد که شورای‌های فنی استان‌ها می‌تواند کمک شایانی در این راستا کند.

طالبیان همچنین به اهمیت تهیه اسناد و طرح‌های مدیریتی و مستندسازی تاکید کرد که پایش و اقدامات آتی باید براساس حفظ اصالت و یکپارچه این اسناد تهیه شود.

در ادامه مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان‌های قزوین، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری، آذربایجان شرقی و خوزستان به‌صورت ویدئو کنفرانس به ارائه برنامه‌های خود در حیطه حفاظت و مرمت پرداختند و در پایان لوح‌هایی از سوی علی دارابی به اعضای شورای فنی استان تهران اهدا شد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • تحول عظیم در بافت تاریخی شیراز با ثبت جهانی محور زندیه
  • موافقت با ۱۴ طرح سرمایه‌گذاری حوزه گردشگری در گلستان
  • همکاری شهرداری و بنیاد ایران‌شناسی برای احیا هویت تاریخی شهر ارومیه
  • موافقت با 14 طرح سرمایه‌گذاری حوزه گردشگری در گلستان
  • بیش از ۲ هزار اثر تاریخی در خراسان رضوی ثبت ملی شد
  • اختصاص شعب ویژه قضایی برای رسیدگی تخصصی به پرونده های میراث فرهنگی گلستان
  • اختصاص شعب ویژه برای رسیدگی تخصصی به پرونده‌های حوزه میراث فرهنگی در گلستان
  • حرم شاه عبدالعظیم مرمت می‌شود
  • برگزاری نشست تخصصی تاب‌آوری بناهای تاریخی در برابر بحران‌های طبیعی در گلستان
  • رسیدگی به فرونشست یکی از برنامه‌های وزارت میراث فرهنگی است