Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-19@01:53:44 GMT

در نانوایی‌ها چه می‌گذرد؟

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۱۸۹۵۴

در نانوایی‌ها چه می‌گذرد؟

در حالی قیمت جدید نان هنوز مصوب و ابلاغ نشده که شمار زیادی از نانوایی‌ها خودسرانه حداقل ۵۰ درصد قیمت نان را به اسم نان ویژه و دو رو کنجد افزایش دادند، البته نانوایی‌ها برای این تخلفات خود توجیهاتی هم دارند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، افزایش قیمت نان و گران فروشی نان در ماه‌های گذشته و حتی سال گذشته وجود داشته است و بسیاری از نانوایان با دور زدن قیمت مصوب نان از طرق مختلف مانند نان بزرگ، ویژه، پرکنجد، دورو کنجد و سبزی دار نرخ‌های دولت را دور زده اند به طوری که حتی این نان‌ها تا سه برابر قیمت اصلی خود به فروش می‌رسد؛ اما شوری قیمت نان زمانی درآمد که برخی از نانوایی ها، در کنار این نان‌های ویژه، نان‌های عادی را به قیمت مصوب خود نفروختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



البته در صورتی که بخواهیم به موضوع از زاویه دید ناوایی‌ها نگاه کنیم شرایط کاملا متفاوت می‌شود و آن‌ها مدعی هستند که پخت نان با قیمت‌های موجود دیگر برای آن‌ها توجیه اقتصادی ندارد و قیمت نان باید ۵۰ در صد افزایش یابد، در غیر این صورت نمی‌توان نان به دست مردم رساند.


نانوا‌ها نیز باید برای خانوده خود گوشت بخرند


اصغر پابرجا رئیس اتحادیه فروشندگان نان‌های سنگک اظهار کرد: قیمت مصوب نان فرقی نکرده است، اما باید توجه کرد که دو سال نانوایان نرخ جدید نگرفته اند و این امر باعث شده است که دخل و خرج نانوایی‌ها نچرخد و نتوانند مغازه‌های خود را بگردانند.

وی با بیان اینکه نرخ فعلی نان غیر اقتصادی است افزود: در این شرایط نانوایی‌ها چگونه می‌توانند دستمزد کارگر‌های خود را بپردازند و پول خرید آرد ندارند؛ نانوا‌ها با این قیمت نان نمی‌توانند زندگی خود را ا داره کنند، اجاره مغازه را بدهند و برای خانواده خود گوشت بخرند.

رئیس اتحادیه فروشندگان نان‌های سنگک ادامه داد: دولت اگر می‌خواهد نان به دست مردم برسد باید قیمت جدید بدهد، زیرا با این قیمت‌ها امکان اداره نانوایی‌ها وجود ندارد.


درخواست افزایش ۵۰ درصد قیمت نان


وی تصریح کرد: ما درخواست افزایش قیمت ۵۰ درصدی نان را به دولت ارائه داده ایم و معتقدیم که باید به این اندازه افزایش یابد؛ زیرا در دو سالی که قیمت نان افزایش نیافته است، ۷۰ درصد تورم در جامعه داشتیم.

پابرجا اظهار داشت: برخی از نانوایی‌ها به صورت خودسرانه قیمت نان را ۵۰ درصد افزایش داده اند، اما باید توجه داشت که چاره‌ای نداشته اند، زیرا دخل و خرج آن‌ها با یکدیگر نمی‌خواند.


افزایش قیمت نان ربطی به انتخابات ندارد


وی در پاسخ به اینکه قیمت مصوب نان تا قبل انتخابات تغییر می‌کند یا خیر گفت: ما تنها واحد صنفی هستیم و به انتخابات و به بقیه مسائل کاری نداریم؛ نرخ نان بر اساس قیمت آرد، خمیرمایه، دستمزد، سایر هزینه‌های تولید و با ۱۰ درصد سود برای واحد‌های صنفی مشخص می‌شود.

این مقام صنفی گفت: درباره اینکه چه زمانی قیمت نان تعیین می‌شود هیچ اعلامی نشده است، اما ما به همه جا از جمله استانداری، سازمان حمایت و اتاق اصناف نامه زده ایم و مشکلات خود را بیان کرده ایم.

وی تاکید کرد کرد، توجه داشته باشید که از سال ۹۳ چقدر تورم داشته ایم، اما در این مدت تنها یک نرخ نان بیشتر داده نشده است که آن نیز در سال ۹۸ بود.

رئیس اتحادیه فروشندگان نان‌های سنگک ادامه داد: در صورتی که بگویند افزایش قیمت نان غیر قانونی است کارگران نیز نانوایی‌ها را ول می‌کند و می‌روند، زیرا کار با این دستمزده‌ها برایشان نمی‌صرفد.


در نانوایی‌ها چه می‌گذرد؟


مشاهدات میدانی از نانوایی‌های مناطق مختلف شهر تهران نشان می‌دهد که هنوز تعداد زیادی از نانوایی‌ها قیمت و وزن نان‌های خود را تغییر نداده اند و این محصولات را به قیمت‌های که دولت برای آن‌ها تعیین کرده است به فروش می‌رسانند، اما نانوایی‌های متخلف از نرخ مصوب نیز وجود دارند که تعداد آن‌ها هم کم نیست.

عباس قبادی دبیر کارگروه تنظیم بازار کشور درباره افزایش قیمت نان گفت: فعلاً هیچ تصمیمی درباره قیمت نان اتخاذ نشده است و هر گونه افزایش قیمت نان قبل از تأیید و اعلام رسمی مراجع ذی‌ربط تخلف محسوب می‌شود.

این اظهارات قبادی در حالی است که برخی از نانوایی‌ها به‌ویژه در تهران قیمت نان را افزایش داده‌اند و دستگاه‌های نظارتی نتوانسته اند به مسئولیت خود در این زمینه عمل کنند.

در آستانه انتخابات موج جدیدی از گرانی‌های رسمی و غیررسمی در کالا‌های اساسی شامل شیر و لبنیات، روغن، مرغ، خودرو، نان و لوازم خانگی رقم خورده است و مسئولان صرفا اقدام به تکذیب آن می‌کنند یا واکنش عملی ارائه نمی‌دهند.

حجت‌الاسلام و المسلمین درویشیان نیز دیروز در جلسه شورای عالی قوه قضاییه با اشاره به برخی نابسامانی‌ها در بازار آرد و نان گفت: در موضوع توزیع آرد یارانه ‎ای متاسفانه به دلیل برخی بی‌نظمی‌ها و نظارت نداشتن بر توزیع عادلانه این اقلام با بازرسی‌های صورت گرفته در یکی از انبار‌های کشور، ۲ هزار و ۵۰۰ کیسه از آرد‌های یارانه ‎ای کشف شد که با تعویض کیسه ‎ها به صورت آزاد فروخته می‌شد که با عوامل مؤثر در این موضوع برخورد شد.

وی تأکید کرد که برای این موضوع هیچ مصوبه ‎ای وجود نداشته و این موضوع به صورت رسمی هم به دستگاه مربوطه اعلام شده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: گرانی نان قیمت نان افزایش قیمت نان افزایش قیمت نان نانوایی ها قیمت مصوب ۵۰ درصد نان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۱۸۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح استانداردسازی و ارتقای کمی و کیفی نان‌های مسطح در کشور

به گزارش خبرنگار مهر، حسین دهقانی سانیج پیش از ظهر چهارشنبه در نشست خبری گرامیداشت روز ملی گندم و نان که در سالن جلسات مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی برگزار شد، نامگذاری یکی از روزهای کشور به نام روز ملی گندم و نان در تقویم ملی را ضرورت تشکیل این جلسه دانست و گفت: برای دستیابی به اهداف این نامگذاری باید دریابیم که چگونه این مؤسسه می‌تواند اثربخش باشد.

وی مطرح کرد: توسعه سطح زیر کشت و توسعه گندم یکی از نگاه‌های موجود است اما مسائل فنی و مهندسی که به بهره وری چرخه تولید نان تا سر سفره مردم کمک می‌کند، موضوع مهم دیگری به شمار می‌رود که نیازمند توجه بیشتر کشور است. با توجه به مسائل تولید غذا در کشور، برداشت این است که گندم و نان از نظر اهمیت رقیبی برای نفت محسوب می‌شوند و به همان میزان حائز اهمیت هستند.

دهقانی با بیان اینکه برخی کشورهای پیشرو در تولید گندم، این محصول را یک قدرت سبز می‌دانند و می‌توانند با تولید گندم و نان برخی مسائل تحریمی را در مقیاس دنیا مدیریت کنند، بر اهمیت خوداتکایی و خودکفایی در تولید گندم تاکید و اظهار کرد: در کشورهایی مانند ایران که نان قوت اصلی است، برای تحقق خودکفایی و بهره وری باید به زنجیره تولید تا مصرف نگاه علمی داشته باشیم.

رئیس مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با تاکید بر اینکه منابع ما برای تولید نان در کشور محدود است، بنابراین باید حداکثر بهره وری را از منابع موجود برای تولید داشته باشیم، بیان کرد: این مؤسسه از پنج بخش پژوهشی تشکیل شده که تقریباً چهار بخش می‌توانند در زمینه تولید گندم و نان مؤثر باشند که بخش‌های تحقیقات آبیاری زهکشی و تحقیقات ماشین‌های کشاورزی از این جمله هستند.

افزایش ۵۰ درصدی ماندگاری نان با استفاده از آرد کامل

وی تحقیقات هوشمند سازی کشاورزی و صنایع غذایی و فناوری‌های پس از برداشت را دیگر بخش‌های مؤثر در این زمینه دانست و مطرح کرد: امروز برخی یافته‌ها وارد عرصه شده‌اند اما نیازمند توجه بیشتر دستگاه‌های اجرایی و تمرکز بیشتر بر این موضوع به منظور تحقق هدف بهره وری هستیم. از رسانه‌ها درخواست می‌شود برای معرفی این یافته‌ها به کشور و فعالیت دستگاه‌های اجرایی با تمرکز بر دانش و تفکر کمک کنند.

دهقانی با بیان اینکه نه فقط در عرصه تولید بلکه در حوزه سیلوداری و به ویژه نانوایی‌ها باید تمرکز بیشتری بر مساله دانش، پژوهش و آموزش انجام شود، عنوان کرد: این مؤسسه امسال طرحی را تحت عنوان استانداردسازی و ارتقای کمی و کیفی نان‌های مسطح به عنوان یک طرح ملی در کشور آغاز کرده که امیدواریم با توسعه آن شاهد ارتقای کیفیت نان در سفره مردم و کاهش استفاده از مکمل‌ها باشیم.

رئیس مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با اشاره به اینکه آرد کامل موجب می‌شود به طور متوسط ماندگاری نان ۵۰ درصد افزایش یابد، مطرح کرد: در بخش کشاورزی به این جمع بندی رسیده‌ایم و معتقدیم که زمانی همه فعالیت‌های ما پایدار و اثربخش هستند که با مشارکت مردم انجام شوند، بنابراین مردم را مبنای اقدامات مؤثر در حوزه تولید نان قرار داده‌ایم تا از این طریق افزایش کیفیت آرد و نان محقق شود.

وی خاطرنشان کرد: در طرح استانداردسازی و ارتقای کمی و کیفی نان‌های مسطح انتظار داریم همه نانوایی‌ها شبیه هم شوند. درست است که دستیابی به آرد کامل زمانبر است اما با آرد فعلی نیز آنچنان که باید و شاید به تولید نان پرداخته نمی‌شود. به نظر می‌رسد نانوایی‌ها باید آموزش‌های لازم در این زمینه را فراگیرند و دستگاه‌های تولید نان آنها به استانداردهای خاصی مجهز شود تا نان باکیفیت تولید کنند.

ورود به رتبه بندی نانوایی‌ها

دهقانی سانیج با اشاره به اینکه تمرکز این طرح بر نان‌های بربری و لواش است، بیان کرد: برنامه ریزی های لازم در حال انجام است تا این ادبیات در ۱۵ استان کشور جاری و طرح آغاز شود که تاکنون هشت استان بدین منظور اعلام آمادگی کرده‌اند. برخی استانداردهای مربوطه در کشور وجود دارند که سطح آنها باید ارتقا یابد. امید است با همکاری یکدیگر و مشارکت مردم و نانوایی‌ها بتوانیم این استانداردسازی را محقق کنیم.

رئیس مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی باز مهندسی فرآیندهای زنجیره تولید نان، انتقال دانش و ورود به سیلوها تا نانوایی‌ها را از جمله اهداف مدنظر عنوان و مطرح کرد: برای فعالیت‌های توسعه پایدار پنج شاخص وجود دارد که یکی از آنها این است که دانش پایه و مبنا قرار گیرد تا در عرصه تولید شاهد یکنواختی باشیم. همچنین قصد داریم به رتبه بندی نانوایی‌ها نیز ورود کنیم.

وی با اشاره به اینکه تدوین و تولید محتواهای آموزشی برای رده‌های مختلف نیز در دستورکار قرار دارد، بیان کرد: مراقب باشیم همه نیروها و توان ما برای داشتن آرد کامل متوقف نشود، باید بتوانیم کیفیت آرد فعلی را نیز در سطح نانوایی‌ها ارتقا دهیم. در این مسیر قصد استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش بنیان فعال در زمینه آرد و نان را نیز داریم تا بتوانیم این فرآیند را همه گیر کنیم و بحث کیفیت آرد و نان طی یکی دو سال در کشور جاری شود.

کد خبر 6080938

دیگر خبرها

  • برخی از نانوایی های گلستان به تولید نان با آرد کامل مجهز می شوند
  • اختصاص سهمیه آرد به نانوایی‌های محور گردشگری کاشان
  • درون مقر مرکز عملیات پلیس امنیت عمومی چه می‌گذرد؟
  • اجرای طرح استانداردسازی و ارتقای کمی و کیفی نان‌های مسطح در کشور
  • نظارت بر نانوایی‌های شفت تشدید شود
  • مسیر آسیا از قزوین می‌گذرد
  • مسیر تولید در صنعت نفت از ایجاد اوضاع مطلوب برای کارکنان می‌گذرد
  • بازگشایی یک نانوایی در غزه / 6 ماه پس از جنگ (فیلم)
  • در مدرسه فوتبال بازیکنان جوان و با استعداد چه می گذرد؟ / انیمیشن بلیچر ریپورت
  • (ویدئو) زنده شدن یک نانوایی در غزه