Web Analytics Made Easy - Statcounter

خدمات حمایتی سازمان زندان‌ها فارغ از اینکه فرد چه جرم یا محکومیتی دارد کاملاً به صورت یکسان و ناظر به استانداری که سامانه تعریف می‌کند به خانواده‌ها زندانیان ارائه می‌شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، 5 خرداد ماه، روز ملی حمایت از خانواده زندانیان نام گرفته است چرا که جمهوری اسلامی خانواده را مهمترین کانون اجتماع می‌داند و خطای مجرم، نباید موجب آسیب به این نهاد مهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان زندان‌ها با کمک نهادهای مردم نهاد در راستای حمایت و کمک به خانواده‌های زندانیان اقدامات مثبتی انجام داده که می‌تواند به بهبود شرایط این خانوادها و رفاه حال آنها کمک شایانی کند.

جعفر رئیسیان زاده، مدیرکل اقدامات تأمینی و تربیتی سازمان زندان‌ها در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی ستاد حقوق بشر، اقدامات سازمان زندان‌ها برای رفاه حال خانواده زندانیان را برای ما تشریح کرده که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

سازمان زندان‌‌ها چه اقداماتی برای رفاه حال خانواده زندانیان انجام می‌دهد؟

خدماتی که سازمان زندان‌ها به خانواده زندانیان ارایه می‌‌دهد خدمات متنوعی را در بخش‌های مختلف معیشتی، بهداشتی، اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی و.. را شامل می‌شود که این خدمات از طریق 229 انجمن فعال در سطح کشور به عنوان متولی قانونی جهت حمایت از زندانیان و خانواده‌های آنها ارایه می‌شود. این انجمن‌ها حتی در شهرهای کوچک هم فعال هستند و اقدامات رفاهی جهت حمایت از خانواده زندانیان از طریق درآمدهای پایدار انجمن، کمک‌های مردمی، یارانه‌های سازمان زندان‌ها تأمین می‌شود.

سال گذشته حدود 130 میلیارد تومان کمک حمایتی در سطح کشور به خانواده زندانیان از سوی انجمن‌ها تزریق شد، که این مبلغ تنها پاسخگوی نیازهای بخشی از خانواده خواهد بود و لذا در برنامه تحولی دو اقدام اساسی منطبق با سند تحول در دست اقدام قرار گرفت.

اول؛ انتظام‌بخشی و ساماندهی وضعیت خدمت‌رسانی از طریق راه اندازی سامانه حمایت و دوم؛ توسعه امکانات و اعتبارات از طریق اخذ هدفمند مشارکت‌های مردمی از طریق راه‌اندازی سامانه پناه، که خوشبختانه برنامه اول مبنی بر راه‌اندازی سامانه حمایت انجام و در حال حاضر در حال خدمت رسانی می‌باشد و برنامه دوم سامانه پناه در آینده نزدیک رونمایی خواهد شد.

سامانه حمایت از خانواده زندانیان دسترسی آسان به اعلام نیازمندی‌ها را برای خانواده‌های زندانیان فراهم می‌کند بدین طریق که خانواده‌ها در هر کجای کشور که سکونت دارند با مراجعه به آدرس لینک سامانه  samanehemayat.com  می‌توانند درخواست خود را ثبت کنند.

برای ثبت درخواست کافی است تا فرم مربوط را که شامل 48 سئوال است را تکمیل و سپس طی بازدید مددکاران انجمن‌ها و انجام راستی‌آزمایی اطلاعات، سامانه بر مبنای اطلاعات تایید شده مددکاران تعیین وُسع را انجام داده و در ادامه که ناظر به دو متغییر مدت حبس خانواده و وسع تعیین شده سامانه بطور هوشمند اقدام به تعریف استاندارد سطح نیاز خانواده‌ها و بسته‌های حمایتی متناظر می‌نماید و در واقع مشخص می‌شود که خانواده‌ها دقیقا به چه خدماتی و به چه مدت زمانی نیاز دارند که از ما این خدمات را دریافت کنند.

نزدیک به یک ماه از راه اندازی این سامانه حمایتی می‌گذرد و تاکنون حدود 23 هزار خانواده اعلام نیاز خود را ثبت و ارسال کردند؛ پس از بررسی صحت زندانی بودن سرپرست خانواده فرم اعلام نیاز خانواده به نزدیک‌ترین انجمن محل سکونت خانواده‌ها برای ادامه فرایند بازدید و تعیین سطح و ارائه خدمات ارجاع می‌شود.

در بخش دوم، جمع آوری کمک‌های مردم و اخذ مشارکت‌ها به صورت هدفمند است که در قالب سامانه پناه در حال برنامه‌ریزی است و قرار است تا کمک‌های مردمی به صورت یکسان جمع آوری شود. خیرین پس از مراجعه به سامانه و اننخاب یکی از سرفصل‌های حمایتی دلخواه خویش مثل معیشت، مسکن، اشتغال، آزادی، هدایای مناسبتی، بهداشت و درمان و آموزش و.. که در این سامانه پیش بینی شده، برای انتخاب استان‌ها و شهر مورد نظر استعلام انجام می‌شود و در گام آخر مبلغ دلخواه خیّر تعیین و کمک مربوطه کاملا هدفمند در ردیف مربوطه تخصیص داده خواهد شد.  پیش بینی می‌شود به لطف خدا و تلاش همکاران این سامانه طی 20 روز آینده رونمایی شود .

تاکنون چه تعداد از خانواده زندانیان تحت پوشش قرار گرفتند؟

حسب آمار و اطلاعاتی که ما در اختیار داریم حدود 30 هزار خانواده خدمت ارایه شده است؛ طبق پیش بینی‌ها 50 الی 60 هزار خانواده نیاز به حمایت دارند. نگاه ما این است که بتوانیم تا 50 هزار خانواده را به صورت حداکثری پوشش دهیم و خدمات مستمر و استاندارد به آنها ارائه کنیم ولی چشم انداز ما پوشش 100 درصدی و همچنین ارتقا کیفی و کمی خدمات‌رسانی به خانواده‌ها است. تاکنون 23 هزار خانواده بعد از یک ماه از راه اندازی سامانه اعلام نیاز کردند.

آیا جرم زندانیان تأثیری در نحوه خدمات‌دهی به خانواده‌های آنها دارد یا خیر؟

خیر. هیچ تفاوتی قائل نیستیم. ما بر مبنای ملاکی که سامانه به ما اعلام می‌کند خدمات بهداشتی، آموزشی و فرهنگی و اقتصادی را به خانواده‌های زندانیان ارائه می‌دهیم. خدمات حمایتی ما فارغ از اینکه فرد چه جرم یا محکومیتی دارد کاملا به صورت یکسان و ناظر به استانداردی که سامانه تعریف می‌کند ارائه می‌شود. طبق فرمایش ریاست محترم قوه قضائیه اگر فردی در جامعه جرمی را مرتکب شد، باید به این جرم در جای خودش رسیدگی شود اما خانواده او باید مورد توجه قرار گیرد؛ همچنانکه بقیه خانواده‌ها مورد توجه قرار می‌گیرند. این جمله برای ما فصل الخطاب است و دقیقا ناظر بر این جمله هیچ تاثیری نوع محکومیت یا جرم یا شرایط زندانی برای ما ندارد و در رسیدگی به خانواده زندانی تعیین کننده نیست که خدمات‌رسانی به خانواده او را کم کنیم. پیش فرض مهم برای ما این است که خانواده‌ها بی‌گناه هستند و شراکتی در جرم نداشتند؛ فرض واجب این است که سریعا به رفع موانع حیاتی زندگی خانواده زندانی اقدام کنیم.

بر اساس چه معیارهایی خانواده‌های زندانیان را برای ارائه خدمات گزینش می‌کنید؟

ناظر به سامانه راه‌اندازی شده دو متغیر اساسی ملاک ما برای تشخیص نیازمندی خانواده‌ها است. اول اینکه مدت حبس سرپرست خانوار در نظر گرفته می‌شود و دوم شرایطی که در قالب تعیین وُسع که استخراج شده از شرایط زندگی فعلی خانواده‌ها می‌باشد.

اطلاعات و تعیین وسع بر مبنای سطوحی مثل وضعیت اقتصادی، سلامت جسمانی، تعداد اعضای خانواده، مهارت آموزی، معیشت، مسکن، و موارد دیگر انجام می‌شود. پس از اعلام نیاز، مددکاران بازدیدی از منزل خانواده زندانی دارند و نمره استخراج می‌شود و ما خدمات را به طور استاندارد به عنوان خدمات حمایتی و حیاتی برای خانواده‌ها تعریف و تحویل آن بواسطه انجمن‌ها انجام می‌شود. در این مسیر غالب اتفاقات به واسطه یک سامانه هوشمند انجام خواهد شد.

چه نهادهای دیگری در این زمینه فعالیت دارند؟

ضمن تشکر از نهادهای حمایتی که در این مسیر کمک حال ما و فعال هستند باید به کمیته امداد، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام راحل اشاره کنم. کمیته امداد هم نظر به اعتبارات ویژه حمایت از خانواده زندانیان و پس از تعیین سطح خانواده توسط سامانه حمایت و با معرفی انجمن‌های حمایتی نسبت به ارائه خدمت می‌پردازد و علاوه براین نهاد بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام هم در تامین بسته‌های حمایتی و هدایای مناسبتی در بازه‌های زمانی مختلف در سطح کشور فعال هستند و خانواده زندانی را بی‌بهره نمی‌گذارند و در حوزه اشتغال و آزادی زندانیان و معیشت نیز حمایت‌هایی را ارائه می‌دهند.

3500 بازدید مقامات قضائی از خانواده زندانیان در ماه رمضان

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان زندانها زندان سازمان زندانها زندان حمایت از خانواده زندانیان خانواده های زندانیان راه اندازی سامانه سازمان زندان ها خانواده ها سامانه حمایت هزار خانواده اعلام نیاز انجمن ها برای ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۳۱۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بن گویر خواستار اعدام زندانیان فلسطینی شد

وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی خواستار اعدام زندانیان «امنیتی» با هدف خلوت شدن زندان‌ها و بازداشتگاههای این رژیم شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در جدیدترین اظهارنظر جنجالی خود با اشاره به کمبود فضای زندان‌ها و بازداشتگاه های رژیم به دلیل کثرت افراد زندانی و بازداشت شده، خواستار اجرای حکم اعدام برای مجرمان امنیتی شد.

به نوشته وبگاه القدس العربی، بن گویر افزود: «در صورت احیای قانون اعدام در اسرائیل، ما شاهد خلوت شدن فضای زندان ها و بازداشتگاه ها خواهیم بود».

درخواست اعدام مجرمان امنیتی از آن رو حایز اهمیت است که رژیم صهیونیستی بسیاری از فلسطینیان را با همین اتهام در زندان ها و بازداشتگاه های نامناسب نگهداری می‌کند. به گفته دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در غزه، ارتش صهیونیستی از ابتدای جنگ بیش از 5 هزار فلسطینی را بازداشت کرده است.

در این میان در حالی که زندان‌های رژیم صهیونیستی مملوء از اسرای فلسطینی است، کابینه نتانیاهو روز چهارشنبه اضافه شدن هزار سلول دیگر به زندان‌ها را تصویب کرد.

بن گویر پیش‌تر و همزمان با عملیات طوفان الاقصی مقاومت فلسطین در 7 اکتبر دستور قطع برق و آب برای زندانیان فلسطینی دربند رژیم صهیونیستی را داده بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستان پر مهر خیران قفل گشای آزادی
  • گلریزان ۴۰ میلیارد ریالی فعالان اقتصادی بندر امیرآباد
  • بن گویر خواستار اعدام زندانیان فلسطینی شد!
  • بن گویر خواستار اعدام زندانیان فلسطینی شد
  • جشنی برای آزادی زندانیان جرایم غیر عمد
  • کاهش ۱۰ درصدی آمار زندانیان چهارمحال‌ و بختیاری
  • لزوم حمایت از زندانیان و خانواده آن‌ها
  • اقدامات تأمینی و تربیتی برای خانواده های زندانیان
  • ارایه خدمات به خانواده زندانیان تا ۳ ماه پس از آزادی
  • همکاری کمیته‌امداد و سازمان زندان‌ها برای حمایت از خانواده‌های زندانیان