Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-25@00:49:02 GMT

عقب‌ماندگی گیلان در زمینه هوشمندسازی شهری

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۳۲۰۰۴

عقب‌ماندگی گیلان در زمینه هوشمندسازی شهری

فرزاد توکلی به همشهری آنلاین بیان کرد: استان گیلان در زمینه هوشمند سازی شهری از استانهای پایلوت کشور بوده است، اما این پایلوت بودن به توسعه منجر نشده است. ۴ شهر رشت، لاهیجان، انزلی، آستارا در حوزه شهر هوشمند به عنوان پایلوت انتخاب شدند که تقریبا غیر از رشت مابقی شهرهای گیلان در این زمینه تحولی نداشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طور کلی در گیلان حدود ۷ هزار کیلومتر فیبر نوری برای تقویت زیرساخت‌های دولت الکترونیک ایجاد شده است.

توکلی تصریح کرد: شاخص‌های شهر هوشمند فقط زیرساخت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیست بلکه ابعاد مختلفی را در بر می‌گیرد مثلاً در شاخص‌های مذکور سرانه فضای سبز و مسیر سبز دوچرخه به عنوان یکی از مولفه‌های موثر شهر هوشمند به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: شهر هوشمند تنها یک پدیده شهری (شهرداری) نیست؛ شهر هوشمند نه‌ تنها به مفهوم فناوری، بلکه یک توسعه اجتماعی – اقتصادی است و فناوری به‌ وضوح یک شرط ضروری برای یک شهر هوشمند است. اما درک شهروندان از این مفهوم درباره توسعه شهری برای کیفیت بهتر زندگی است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گیلان بیان کرد: در حوزه هوشمند سازی شهری در رشت، غیر از ثبت تخلف راهنمایی رانندگی به شکل محدود کاری انجام نشده است و الکترونیکی کردن سیستم داخلی شهرداری بخش کوچکی از هوشمند سازی شهری است. اکنون در رشت به جز ایجاد بستر فیبر نوری و ایجاد دوربین های ثبت تخلف و کنترل ترافیک، آن هم به شکل محدود اقدام دیگری گزارش نشده است.

وی در خصوص عمده دلایل هوشمند نشدن شهرهای گیلان افزود: به طور کلی کمبود بودجه و نداشتن منابع مالی شهرداری‌های گیلان، ناتوانی شهرداری‌ها در جذب سرمایه گذاران برای حوزه هوشمند سازی و وجود بروکراسی‌های مابین شورا و شهرداری از عوامل عقب ماندگی در حوزه توسعه هوشمندسازی است. چنانچه در سال‌های گذشته فرصت هوشمند سازی در تفکیک زباله در شهر لاهیجان و هوشمند سازی پارک خودروها در انزلی علیرغم وجود سرمایه گذاران با شکست مواجه شد.

به گزارش همشهری آنلاین، بر اساس آمار مرکز فاوآ شهرداری رشت در مرکز گیلان، اتصال کلیه مناطق و سازمان‌های شهرداری به شبکه دولت، راه‌اندازی زیرساخت ویدئو کنفرانس برای برگزاری جلسات آنلاین، ایجاد زیرساخت و دسترسی‌های لازم برای دورکاری پرسنل و ارتقای تجهیزات سخت افزاری از جمله عملکرد این سازمان بوده است.

اما آمارها نشان می‌دهد پس از چندین سال در رشت تنها ۳ ایستگاه هوشمند ترافیکی و پایش تصویری ایجاد شده که ۷ دوربین ثبت تخلف بر آن‌ها نصب شده است. در حالیکه سال گذشته شهرداری رشت ۱۳۰ مکان را برای نصب دوربین‌های ثبت تخلف و نیز پایش تصویری هوشمند جانمایی کرده بود.

به گفته مسئولان، عمده مشکلات برای نصب این دوربین‌ها تامین زیرساخت‌های مخابراتی و شبکه برق بوده است.

کد خبر 603537 برچسب‌ها وزارت ارتباطات‌ و فناوری اطلاعات استان گیلان سازمان فناوری اطلاعات شهرداری شهرداری تکنولوژی (فناوری) ارتباطات

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات استان گیلان سازمان فناوری اطلاعات شهرداری شهرداری تکنولوژی فناوری ارتباطات فناوری اطلاعات هوشمند سازی شهر هوشمند سازی شهری ثبت تخلف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۳۲۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه ICT سبب نجات کردستان از عقب‌ماندگی می‌شود

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: استان کردستان دارای ظرفیت خوبی برای توسعه کسب‌وکارهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است و این بخش می‌تواند باعث نجات استان از عقب‌ماندگی شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، میثم عابدی امروز _چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ در نشست با فعالان حوزه ICT استان کردستان در شهر سنندج، اظهار کرد: استان کردستان دارای ظرفیت خوبی برای توسعه کسب‌وکارهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است و این بخش می‌تواند باعث نجات استان از عقب ماندگی شود.

وی مزیت دیگر استان کردستان را نیروی انسانی توانمند آن دانست و افزود: نیروی انسانی استان با فعالیت در حوزه ICT می‌تواند عقب‌ماندگی‌های این استان را جبران کند.

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: وجود مرز مشترک با اقلیم کردستان عراق نیز مزیت دیگر استان کردستان است که می‌تواند منجر به ارزآوری و توسعه اقتصاد دیجیتال در این استان شود.

عابدی تاکید کرد: بهره‌گیری از اقتصاد دیجیتال می‌تواند وضعیت بیکاری استان کردستان را کاهش دهد و شاخص‌های اقتصادی این استان را بهبود ببخشد.

وی تصریح کرد: طرح ایران دیجیتال سال گذشته به صورت پایلوت در ۱۰ استان کشور اجرایی شد که این طرح امسال در استان کردستان نیز اجرایی می‌شود.

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: در شش ماهه اول سال گذشته ۳۰۰ میلیارد تومان تأمین مالی شرکت‌های ما بود که این رقم را تا پایان سال به ۲,۳۰۰ میلیارد تومان افزایش دادیم.

عابدی با اشاره به تجربه راه‌اندازی نمونه‌های موفق پلتفرم‌های کسب‌وکار در کشورمان، گفت: این پلتفرم‌ها بعضاً از استان‌های کوچکی همچون قم تولید شده‌اند که سایر استان‌ها نیز می‌توانند از این تجارب استفاده کرده و حتی استان‌های مرزی همچون کردستان نیز به خارج از کشور صادر کنند.

وجود ۱۸۰ شرکت فناور در کردستان

بابک سوری، رئیس پارک علم و فناوری استان کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: پیگیر حل مسائل و مشکلات شرکت‌های حوزه ICT استان هستیم و در حد توان امکانات لازم را در اختیار آنها قرار خواهیم داد.

وی افزود: در حال حاضر حدود ۱۸۰ شرکت فناور تحت پوشش پارک علم و فناوری استان کردستان فعالیت دارند که بیش از ۶۰ مورد آن‌ها شرکت‌های دانش‌بنیان هستند.

به گزارش ایمنا، در این جلسه نمایندگان تعدادی از شرکت‌های حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات فعال در استان کردستان مسائل و مشکلات خود را مطرح کردند.

کد خبر 747514

دیگر خبرها

  • هزار و ۶۴۵ حلقه چاه آب مجاز صنایع در خراسان رضوی واجد شرایط هوشمندسازی هستند
  • مشارکت مردم بندرانزلی در سامانه هوشمند تفکیک زباله از مبدا
  • ضرورت معرفی جلوه‌های ایثار و شهادت به نسل جدید
  • محور‌های بزرگراهی برای متخلفان نا امن می‌شود
  • توسعه ICT سبب نجات کردستان از عقب‌ماندگی می‌شود
  • انبوه سازی بیش از ۳۵ هزار واحد مسکن ملی در ۹ شهر گیلان
  • کنتورهای هوشمند موجب صرفه جویی برق شدند
  • اجرای «طرح نور» هوشمند می‌شود!
  • صرفه‌جویی ۲۵۰ مگاواتی برق در شیراز با نصب کنتور‌های هوشمند
  • گام مردم در کشاورزی هوشمند/ راه میان‌بر مردمی‌سازی فناوری باز شد