Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-03-29@11:47:20 GMT

صادرات سیب در ازای واردات موز آزاد شد

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۳۴۱۲۳

صادرات سیب در ازای واردات موز آزاد شد

 

به گزارش اتاق خبر به نقل از ایلنا، در ابتدای اردیبهشت بود که اتحادیه سراسری باغبانی کشور نسبت به خطر فساد حجم زیادی از سیب و پرتقال مانده در انبارها هشدار داد.

در اواخر آذر سال گذشته وزارت صمت دستور به توقع صادرت سیب و پرتقال داد، در آن زمان تولیدکنندگان به وزیر صمت نامه نوشته و گزارشی درباره افزایش تولید در این دو محصول و نتایج تصمیم بر ممنوعیت بازار مصرف خارجی را نگران‌کننده دانستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از آن تولیدکنندگان با کمک نمایندگان مجلس وزارت، صمت را وادار به رفع ممنوعیت صادرات کردند تا حداقل اجازه صادرات سیب در قبال واردات موز صادر شود، چراکه به روشنی آشکار بود که اگر بازاری برای مصرف نباشد، باغداران زیان می‌بیند و محصولات از بین می‌رود.

به رغم صدور این اجازه، وزارت صمت با تاخیر عجیب ۵۰ روزه آن را به گمرکات ابلاغ کرد. ابلاغ مصوبه واردات موز به شرط صادرات سیب برای باغداران امید بخش بود، اما طولی نکشید که در ۲۵ اسفند یکی از معاونین وزارت صمت در مصاحبه تلوزیونی از ممنوعیت صادرات سیب و پرتقال خبر داد.

به گفته کارشناسان، دستور به ممنوعیت صادرات در حالی که حجم زیادی سیب و پرتقال تولید در داخل انبارها مانده بود نتیجه مشخصی داشت، کاملا واضح بود در ابتدای امسال با انباشت میوه‌ها روبه‌رو خواهیم شد که به دلیل نبود بازار دچار فساد می‌شوند. به اعتقاد کارشناسان شرایط پیش آمده توسط وزارت صمت تخلف قانونی و حرکت در خلاف جهت دستورات مکرر مقام معظم رهبری برای حمایت از تولید داخل و مانع‌زدایی بود.

در آن زمان اتحادیه سراسری باغبانی کشور مدت زمان باقی مانده برای جلوگیری از فساد میوه‌های مانده در انبارها را حدود یک ماه اعلام کرد.

حالا وزارت جهادکشاورزی در نامه به گمرکات اجازه صادرت سیب در ازای واردات موز را داده است. در این نامه آمده است: «عطف به نامه اتحادیه ملی محصولات کشاورزی مطابق بند الف ضوابط فنی صادرات سیب ، به استحضار می‌رساند واردات موز در ازای صادرت سیب موضوع بند ۵ یادداشت فصل هشتم کتاب مقررات صادرات و واردات از تاریخ نامه مذکور شامل سیب درجه ۱ و ۲ می شود. خواهشمند است دستور فرمایید مراتب در گمرک اجرایی مورد اهتمام لازم قرار گیرد. هر چند ابلاغ این نامه به گمرکات برای بازگشایی راه صادراتی سیب‌های مانده در انبارها اندکی دیر است، اما می‌تواند نجات بخش بخشی از محصولات باشد و تا حدودی از زیان بیشتر تولیدکننده و تجار جلوگیری کند.»

 

 

 

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: واردات موز صادرات سیب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۳۴۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا سربازان در گذشته گلوله‌های خود را می‌جوشاندند؟

در دوران اتحاد جماهیر شوروی پیشین، کیفیت زندگی سربازانی که از شوروی برای جنگ به افغانستان فرستاده می‌شدند، کاملا با کیفیت زندگی سربازان آمریکایی اعزام شده در قرن ۲۱ متفاوت بود.

به همین دلیل سربازان شوروی از موضوعات متعددی شکایت داشتند که یکی از آنها جیره غذایی‌شان بود. مشکلی که باعث شد آنها به جوشاندن مهمات روی بیاورند؛ البته نه برای خوردنشان.

ماجرا از این قرار است که سربازان شوروی حاضر در افغانستان که مایل نبودند جیره‌های کنسرو شدۀ روسی را بخورند، برای تامین مواد غذایی مورد نیازشان به بازار‌های محلی افغان‌ها روی آورده بودند.

در این بازار‌ها علاوه بر غذا، دیگر لوازم مورد نیاز سربازان روس هم وجود داشت که در واقع توسط افسران فاسد برای کسب کمی پول به بازرگانان افغان فروخته شده بود.

بازرگانان افغان نیز علاقمند به داد و ستد در ازای دریافت گلوله‌های شوروی بودند؛ این مهمات درنهایت از مسیر همین بازرگانان به دست مجاهدان افغان می‌رسید که در آنسوی جبهه در حال نبرد با ارتش سرخ بودند.

به این ترتیب سربازان اتحاد جماهیر شوروی می‌دانستند که هر گلوله‌ای که آنها در ازای دریافت غذا و لباس به بازرگانان افغان می‌دهند، در آینده ممکن است برای کشتن یکی از همقطارانشان استفاده شود.

سربازان شوروی برای حل این مشکل چاره‌ای یافته بودند و برای جلوگیری از تسلیح دشمن، مهمات را قبل از داد و ستد با بازرگانان افغان می‌جوشاندند تا به این ترتیب گلوله‌ها را از کار بیندازند آنهم بدون آنکه اثری و ردی از این خرابکاری خود بجا بگذارند.

با این وجود به نظر می‌رسد چهار تا پنج ساعت جوشاندن هم تأثیری بر گلوله‌ها نمی‌گذاشته است؛ زیرا مهمات مدرن شوروی روکش داشتند و در ساخت آنها از پرایمر‌هایی با قدرت تحمل حرارت بسیار بالا استفاده می‌شد که آنها را در برابر جوشاندن نیز مقاوم می‌کرد.

منبع: ثریا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • راه اندازی اولین شهرک دانش بنیان کشور در منطقه آزاد ماکو
  • ممنوعیت واردات نمک به افغانستان
  • آمریکا: عملیات نظامی محدود در رفح می‌تواند رهبران باقی‌مانده حماس را از بین ببرد
  • خبر مهم برای حقوق بگیران؛ آیین نامه حقوق و دستمزد ۱۴۰۳ در هیئت دولت تصویب شد
  • خبر مهم برای حقوق بگیران؛ آیین‌نامه دستمزد ۱۴۰۳ در هیئت دولت تصویب شد
  • ثبت سفارش خودرو‌های هیبریدی و برقی برای واردات به منطقه آزاد کیش
  • منظور: آیین نامه حقوق و دستمزد ۱۴۰۳ در هیئت دولت تصویب شد
  • پتانسیل تولید ۲ میلیون تن ماهی در قفس وجود دارد
  • چرا سربازان در گذشته گلوله‌های خود را می‌جوشاندند؟
  • واردکنندگان خودرو، برنامه واردات را اعلام کنند