Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، معاونت آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت امروز چهارشنبه میزبان فرح ناز رافع رییس مرکز ملی فرش ایران به منطور هم اندیشی و همفکری برای انجام برخی اقدامات عملیاتی جهت رفع مشکلات موجود در صنعت فرش کشور بود.

چراکه به گفته رییس مرکز فرش ایران ، وجود بیش از ۱۱۵ دبیرستان کار و دانش، یک دانشکده فرش در تبریز و تدریس رشته فرش در بسیاری از دانشگاه های کشور و همچنین تحصیل بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ نفر در این رشته  هیچگونه خروجی برای حوزه فرش کشور نداشته و  هنوز حوزه فرش در کشور با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رافع، در این نشست براینکه در حال حاضر فرش کشورمان در قسمت هنر بسیار قوی اما در بخش اقتصاد و بازاریابی مشکلات عدیده ای دارد، تاکید کرد.

او با اشاره به مزیت های اقتصادی فرش در کشور اظهارکرد: در حال حاضر بیش از ۲ میلیون نفر در حوزه زنجیره فرش اشتغال دارند و اگر این عدد در چهار ضرب شود می بینیم ۸ میلیون نفر معادل تقریبا یک دهم جمعیت ایران را شامل می شود.

وی حمایت نشدن این جمعیت بزرگ را سبب بروز تهدیداتی همچون امنیت غذایی و عدالت اجتماعی دانست و حل مشکلات حوزه فرش که بر پایه اقتصاد درون زا شکل گرفته  است را گام بسیار مهمی در راستای اقتصاد مقاومتی و در مسیر تاکیدات رهبر معظم انقلاب است.

نافع گفت: به دلیل حمایت نکردن از زنجیره اقتصاد فرش در حال حاضر ابریشم و بخشی از نخ های مورد نیاز  این صنعت از خارج وارد می شود.

وی با تاکید براینکه، هنر فرش ایران از ریشه های فرهنگی و هویتی و تاریخی برخوردار است افزود: به همین دلیل نیز فروش این محصول بسیار  راحت تر از سایر محصولات و کالاهاست و ترغیب مردم جهان برای خرید فرش ایرانی سخت نیست، اما متاسفانه این حوزه فاقد برنامه ریزی و سیاست گذاری لازم بوده است.

رییس مرکز فرش، سرانه اشتغال در حوزه فرش  برای هر یک نفر را ۲۵ میلیون تومان ذکر کرد و گفت: در صنعت خودرو سرانه اشتغال برای هر یک نفر حدود یک میلیارد تومان است.

فرش ایرانی از ظرفیت جایگزینی ۵۰ درصد از درآمد نفتی برخوردار است

معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت ، معدن و تجارت نیز در این نشست گفت: اگر با عزم ملی و استفاده از یافته های علمی و دانش روز در حوزه فرش ورود و سرمایه گذاری کنیم به طور حتم این بخش از اقتصاد، ظرفیت پرکردن حداقل ۵۰ درصد از درآمدهای نفتی کشور را دارد.

برات قبادیان  افزود: به طور حتم حمایت و سرمایه گذاری ویژه در هنر فرش بافی، اشتغالزایی و ارزآوری فراوان را برای کشوربه دنبال خود خواهد داشت.

وی با اشاره به ظرفیت های موجود وزارت صمت برای حمایت از صنعت فرش در کشور گفت: در حوزه صادرات فرش می توان از تجربیات و دانش سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل متحد – یونیدو که وزارت صمت مسوولیت آنرا عهده دار است بهره مند شویم.

او همچنین دفتر حمایت از مالکیت صنعتی، دفتر توسعه کاربرد آی تی در وزارت صمت که کار فرابخشی انجام می دهد، مدیریت بخش آموزش و پژوهش و فناوری و مرکز توسعه صنایع پیشرفته که بحث های فناوری های روز دنیا را دنبال می کند و همچنین دانشگاه صنایع و معادن وزارت صمت را از جمله واحدهای وزارت صمت نام برد که مرکز فرش ملی ایران می تواند از خدمات آنها بهره مند شود.

وی با تاکید براینکه، حوزه فرش یکی از هنرهای خاص ایرانیان در طول تاریخ بوده است و بسیاری از گذشته های دور ایران را با فرش یاد می کردند،  گفت: بر همین اساس نیز انتظار این بوده است که در طول سالیان گذشته این حوزه به صورت ویژه و خاص مورد توجه قرار گیرد.

قبادیان با اشاره به اینکه محصولات فرش، خاویار و ز عفران از سرمایه های بسیار اساسی و بنام ایران محسوب می شوند، افزود: آمار ارائه شده از سوی رییس مرکز فرش  در خصوص میزان اشتغالزایی این صنعت نشان از اهمیت بسیار بالای این حوزه در کشورمان دارد.

وی اظهار داشت: فرش از ملزومات جداناشدنی زندگی ما ایرانیان است و افتخار بسیاری از خارجی ها نیز این است که بر دیوار منازل شان یک قالیچه دست باف ایرانی نصب شده باشد یا در اتقاق هایشان از فرش های دست باف ایرانی استفاده کنند.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت گفت: ما در این جلسه قول می دهیم که در زمینه توسعه و  ارتقاء همه جانبه  فرش ایران که از سرمایه های سنتی و ملی کشور محسوب می شود هیچگونه کوتاهی نداشته باشیم.

برچسب‌ها فرش تبریز محمدابراهیم لاریجانی سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل متحد اقتصاد مقاومتی مرکز ملی فرش ایران درآمدهای نفتی یونیدو فرش ایرانی نوآوری پروندهٔ خبری ۱۴۰۰؛ سال تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرش تبریز فرش تبریز سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل متحد اقتصاد مقاومتی مرکز ملی فرش ایران درآمدهای نفتی یونیدو فرش ایرانی نوآوری اخبار کنکور پژوهش و فناوری رییس مرکز وزارت صمت فرش ایران حوزه فرش مرکز فرش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۳۶۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر ورزش: امروز در تاریخ ورزش بهترین است

به گزارش "ورزش سه" کیومرث هاشمی، وزیر ورزش و جوانان در نطقی کوتاه از اتفاق رخ داده برای دو باشگاه استقلال و پرسپولیس ابراز رضایت کامل کرد. او حرفهایش را اینطور آغاز کرد: از این اتفاق میمون و مبارک خرسندیم. ۳۵ سال است در ورزش بوده‌ام و امروز بهترین روز ورزش کشور است که نقطه عطف تاریخ ماست. ۲ باشگاه مردمی استقلال و پرسپولیس مورد توجه افکار عمومی هستند و با شادی و ناراحتی آن، شاد و ناراحت می‌شوند.

وزیر ورزش ادامه داد:  فوتبال امروز یک صنعت است و یکی از ظرفیت‌های مردمی کشور، ظرفیت سرخابی‌هاست و من از همه عزیزانی که در خصوصی‌سازی مساعدت کردند. از دولت و رئیس جمهور که انصافا اگر تاکیدات ایشان نمی‌بود، شاید این اتفاق رخ نمی‌داد. اگر همراهی وزارت اقتصاد و شخص آقای خاندوزی نمی‌بود، اگر همکاری‌های مجموعه فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش نبود، این موضوع مهم اتفاق نمی‌افتاد. به سهم خودم تقدیر و تشکر می‌کنم. از خریدارانی که وارد این عرصه شدند و به فوتبال کشور کمک کردند متشکرم. 

به گفته وزیر مطمئنا شاهد توسعه فوتبال و رفع مشکلات مورد نقد کارشناسان فوتبال خواهیم بود. در وزارت ورزش در جایگاه نظارتی گام برمی‌داریم. از رسانه‌ها در نقد در راه خصوصی‌سازی و انتشار آن، متشکرم. رسانه فرصتی برای ورزش ماست و مدیون آن هستیم. کار نظارتی وزارت اقتصاد و ورزش از امروز ادامه خواهد داشت و فدراسیون هم کنار ماست. هر زمان حال ۲ باشگاه خوب باشد، حال ورزش ما هم خوب است.

هاشمی  همچنین خبر داد که سهم وزارت در باشگاه‌داری صفر خواهد بود. او گفت: همیشه می‌گفتیم کار ما تیم‌داری نیست و سیاست‌گذار و ناظر هستیم. به‌دنبال محقق شدن اراده خصوصی‌سازی بودیم و می‌گفتند این عمل شدنی نیست، اما اراده دولت محقق شد و توانستیم. برنامه‌ای ۵ درصدی برای سهام پیشکسوتان قرار دادیم که برای صاحبان اصلی یعنی پیشکسوتان است. با هماهنگی وزارت اقتصاد و مشورت‌ها، مسیر واگذاری ۵ درصدی هم رخ می‌دهد تا وزارت کاملا از باشگاه‌داری خودش را جدا کند.

و جملات آخر درباره مجوز حرفه‌ای:  یکی از مشکلات ما به بهترین شکل ممکن حل شده. مسائل دیگری هم برای سرخابی‌ها بوده. ۷ جلسه با مسئولان داشتیم و تمام مسائل را برطرف کردیم تا سرخابی‌ها بدون استرس و مشکل در لیگ قهرمانان شرکت کنند. هوادار باید حالش را ببرد و کیف کند و استرس نکشد.

هاشمی در پایان حرفهایش گفت: نه ما نه وزارت اقتصاد نقشی در تعیین‌تکلیف مالکان استقلال و پرسپولیس نداشتیم. این ۲ کنسرسیوم با میل خودشان سهام را خریداری کردند.

دیگر خبرها

  • وزارت اقتصاد پیشتاز رفع آفت تمرکززدایی باشد/ سرمایه ۴۳۵ هزار میلیاردی حبس شده در اصفهان
  • وزارت اقتصاد پیشتاز رفع آفت تمرکززدایی باشد/سرمایه ۴۳۵ هزار میلیاردی حبس شده در اصفهان
  • راه خروج از رکود تورمی، مولدسازی است
  • امضای 5 سند همکاری مشترک میان مقامات ایران و سریلانکا
  • تحولات خیره کننده حاصل از تلاقی فین تک با مدیریت درآمد شرکت های هواپیمایی
  • کارگروه تخصصی روابط بانکی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد
  • نگرانی از فعال شدن کانون گردوغبار در مرکز ایران
  • وزیر ورزش: امروز در تاریخ ورزش بهترین است
  • نقش‌آفرینی مراکز نوآوری در حفظ قانون جهش دانش‌بنیان