Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، فرماندار اردستان در آیین آغاز به کار این همایش ۲ روزه گفت: احساس کردیم در کنار همه مسوولیت‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، دین بزرگ نسبت به فرهنگ، تاریخ و ادب اردستان باقی مانده که باید در راستای پاسخگویی به آن گام برداشته و آن را ادا کنیم.

حمیدرضا تاملی افزود: جرقه برپایی همایش  اردستان در تاریخ، فرهنگ و ادب ایران از یک سال پیش زده شد و در این مدت با تلاش بسیاری از فرهنگ دوستان، استادان، ادیبان، اصحاب رسانه و فعالان فضای مجازی در تحقق این جریان فرهنگی و توسعه و اشاعه آن در بین آحاد جامعه نقش برجسته‌ای داشتند که از تلاش آنان تقدیر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطر نشان کرد: اکنون در مسیری که برای اعتلای اردستان است پیش می‌رویم و نگرانی چندانی از بحث مادی آن‌ نداریم، چرا که در مسیر تحقق پیشرفت شهرستان گام بر می‌داریم اما این نگرانی وجود دارد که حوزه فرهنگ در شهرستان از دسترس خارج شود؛ هر چند سال‌های  اخیر در این خصوص اقدام‌های فرهنگی خوبی صورت گرفته است.

فرماندار اردستان تاکید کرد: این همایش فرصت خوبی است تا اردستان از زبان اندیشمندان و پژوهشگران معرفی شود و امیدواریم در سال‌های آینده نیز بتوانیم این همایش را برگزار کنیم.

اردستان، الگوی دانشگاه‌های پیام‌نور استان

رییس دانشگاه پیام نور اصفهان نیز گفت: این همایش به عنوان الگو در دانشگاه‌های پیام نور اردستان برگزار شده در دیگر دانشگاه‌های پیام نور برگزار خواهد شد.

محمدرضا جلالی افزود: افتتاح مرکز اردستان‌پژوهی زنده‌یاد مرتضی شفیعی در این دانشگاه می‌تواند زمینه استفاده پژوهشگران عرصه فرهنگ و ادب را فراهم سازد.

وی اهمیت برگزاری این همایش را در چند زمینه دانست و اظهار داشت: تلاش استادان، پژوهشگران و فعالان علمی و بازشناسی تاریخ و زندگی ادیبان، مورخان و روشن کردن زوایای زندگی آنان، آگاهی نسل جوان از این مسایل و درس گرفتن از آنان، جذب کمک خیران و بزرگان شهرستان و پایدار شدن فرهنگ و ارزش‌ها از اثرهای این همایش است.

رییس دانشگاه پیام نور اصفهان به وقایع و رخدادهای خرداد ماه اشاره و خاطر نشان کرد: روز ۱۱ خرداد به عنوان روز شهدای اردستان نامگذاری شده که در این روز پیکر مطهر ۴۵ شهید عملیات الی بیت المقدس و آزادسازی خرمشهر در شهرهای اردستان، زواره و دیگر نقاط شهرستان تشییع و خاک سپاری شد را گرامی داشته امیدواریم رهرو راه این عزیزان باشیم.

جلالی در ادامه به شهادت محسن فخری‌زاده مهابادی اشاره کرد و گفت: این شهید بزرگوار اردستانی یک فیزیکدان عارف و شاعر بودکه یک تیم هسته‌ای قوی داشت و کارهای بزرگی را انجام داد و دشمن آن را به شهادت رساند.

وی افزود: خدا را شاکریم که‌ دانشگاه پیام نور توانسته در زمینه‌های علمی رشد قابل قبولی داشته باشد و طبق آمار وزارت علوم ۳۰ درصد پذیرفته‌شدگان کارشناسی‌ارشد از دانشگاه پیام نور هستند.

فرهنگ، سنگ بنای توسعه

همچنین رییس دانشگاه پیام نور اردستان گفت: فرهنگ سنگ بنای توسعه است و تمدن بلند بالای ایران‌ ترکیبی خوش از تاریخ، جغرافیا و اجتماع است.

محمدابراهیم ایرج‌پور افزود: بی‌تردید فرهنگ و ادب این سرزمین از بزرگترین حماسه تاریخ است که باید ماندگار شود و چون ستاره‌ای در آسمان این سرزمین بدرخشد.

وی با اشاره به اینکه استان اصفهان مهد علم، دانش و زادگاه ادیبان، اندیشمندان و فرهنگ، هنر و میراث کهن است تصریح کرد: اردستان جزو همین استان است که از قدمت و تاریخ و آثار میراثی زیادی برخوردار بوده از ادیبان، پژوهشگران و نویسندگان و آثار تاریخی زیادی بهره‌مند است که نام‌ او در جهان شناخته شده، قنات منحصربفرد ۲ طبقه، مسجد جامع ۴ ایوانی و نخستین مسجد ۲ طبقه جهان اسلام و بزرگانی چون آیت الله مدرس، استاد محیط طباطبایی، پیر جمالی اردستانی از این آب و خاک بوده‌اند.

وی به راه‌اندازی دومین مرکز اردستان‌پژوهی زنده یاد استاد مرتضی شفیعی اردستانی در محل دانشگاه پیام نور اشاره کرد و گفت: این مرکز با اهدا صدها کتاب ارزشمند و مرجع توسط خانواده آن زنده یاد امروز در حاشیه همایش افتتاح و در دسترس علاقه‌مندان قرار دارد.

زنده یاد مرتضی شفیعی از محققان و نویسندگان برجسته خطه اردستان است که‌ کتاب‌ها و نوشته‌های متعددی دارد و کتاب‌شناسی اردستان و اولین کتاب جامع اردستان با نام اردستان نگین انگشتر کویر در دست چاپ است.

وی ششم فروردین ۱۳۹۹ در سن ۹۵ سالگی چشم از جهان فروبست و فرزندش محمدرضا با تاسیس مرکز اردستان‌پژوهی در دانشگاه پیام نور زمینه استفاده از بستر اینترنتی آثار او را برای علاقه‌مندان و گردشگران فراهم کرده است.

معرفی ظرفیت‌های اردستان به نسل امروز

معاون پژوهشی دانشگاه پیام نور کشور هم اظهار داشت: وقتی به مجموعه استان اصفهان نگاه می‌کنیم بوی خدمت از آن به مشام می‌رسد.

محمدعلی کریمی که به صورت برخط (ویدیو کنفرانس) در این همایش سخنرانی می‌کرد، افزود: اردستان نیز از همین خصوصیات برخوردار است و ویژگی‌های تاریخی، جغرافیایی، علمی و فرهنگی خوبی دارد که مجموعه استان اصفهان همیشه زبانزد بوده بسیار قوی است.

وی تصریح کرد: اردستان از غنای بالای فرهنگی برخورداراست و گام‌ بسیار خوبی برداشته این همایش می‌تواند ظرفیت‌ها و داشته‌های شهرستان را که از آن غافل بودیم به نسل امروز معرفی کند و به‌طور حتم این حرکت شروعی خواهد بود برای حرکت‌های بعدی برای شناسایی بیشتر ظرفیت‌های شهرستان که فرصت‌های خوبی هم می‌تواند در ابعاد مختلف اتفاق بیفتد.

معاون پژوهشی دانشگاه پیام نور کشور گفت: ماحصل این همایش اگر منجر به یک سایت شود که بتواند ظرفیت‌های شهرستان را مدام منتقل کند و در کنار آن یک ویژه‌نامه از سوی دانشگاه منتشر شود نویدبخش آینده بهتر خواهد بود.

کریمی افزود: تمرکز بر روی یک موضوع از ویژگی خاص منطقه که به‌صورت سالانه‌ای از حالت عمومی به اختصاصی تمرکز کند و ظرفیت‌های بیشتری را معرفی کند.

وی تاکید کرد: شاعران، نویسندگان و دلاورمردان این خطه می‌توانند محور قرار گیرند و برنامه‌هایی را پیش‌بینی و اجرا کنند و باید گفت این همایش اتفاق ویژه‌ای است که در شهرستان اجرا شد.

نخستین همایش ملی نقش اردستان در تاریخ، فرهنگ و ادب ایران به مدت ۲ روز با محورهای بازشناسی مفاخر، مشاهیر و رجال، بررسی جایگاه ادبیات، معرفی معماری، آثار تاریخی، جاذبه‌های گردشگری و صنایع دستی و مطالعه سیر تاریخی شهرستان اردستان برگزار می‌شود.

در نخستین روز همایش علاوه بر پرده‌برداری از تمثال شهید محسن فخری‌زاده مهابادی، ۱۳ نفر از استادان، پژوهشگران و نویسندگان مقالات خود را قرائت و شرکت‌کنندگان از جاذبه‌های گردشگری و بناهای تاریخی شهرستان بازدید کردند.

تروریست‌های بیگانه عصر جمعه -هفتم آذرماه- با کمین در مسیر خودروی حامل محسن فخری‌زاده رییس سازمان پژوهش و نوآوری  وزارت دفاع در بلوار مصطفی خمینی شهر آبسرد دماوند، در عملیاتی انتحاری و مسلحانه، دانشمند هسته‌ای کشورمان را به شهادت رساندند.

شهید فخری‌زاده اصالت مهابادی دارد و به گفته معتمدان محلی، خانواده این شهید در دهه ۳۰ خورشیدی از شهر مهاباد به قم مهاجرت کردند.

شهر مهاباد با جمعیت حدود چهار هزار و ۵۰۰ نفر در ۲۲ کیلومتری شمال غربی شهرستان اردستان واقع است و ۲ سال پیش به بخش ارتقا یافت.

شهرستان اردستان با افزون بر ۴۳ هزار نفرجمعیت در ۱۱۸ کیلومتری شمال شرقی اصفهان واقع شده است.

برچسب‌ها فرمانداران اردستان دانشگاه پیام نور همایش

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرمانداران اردستان دانشگاه پیام نور فرمانداران اردستان دانشگاه پیام نور همایش اخبار کنکور دانشگاه پیام نور فرهنگ و ادب فخری زاده زنده یاد ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۳۸۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش ملی سکونتگاه‌های انسانی ایران برگزار شد

به گزارش خبرنگار گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش ملی سکونتگاه‌های انسانی ایران با تفکری ترکیبی و بین‌رشته‌ای در سراسر کشور، تحت حمایت پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) توسط موسسه جغرافیا دانشگاه تهران و اندیشگاه هزاره سوم آریان شار و با همکاری پژوهشکده سوانح طبیعی و سایر حامیان برگزار شد.

در این رویداد که با استقبال بیش از ۱۵۰ نفر از اساتید، متخصصین، دانشجویان و علاقمندان به حوزه سکونتگاه‌های انسانی همراه بود سعی شد تا فضایی مناسب برای تبادل اطلاعات، تجربیات و دانش در زمینه سکونتگاه‌های انسانی ایران فراهم شود و فرصتی را فراهم می‌کند تا پژوهشگران، مدیران دولتی و اهل صنعت در این حوزه با یکدیگر در ارتباط باشند و نتایج تحقیقات جدید، فناوری‌های نوین و راهکار‌های کاربردی را به اشتراک گذارند.

در ابتدای مراسم، سخنرانی کوتاهی توسط کرامت الله زیاری (رئیس همایش) و سپس محمد فلاح (معاون پژوهشی و نوآوری سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح) انجام شد و بعد از آن پنل‌های تخصصی و مقالات توسط اعضای هیئت علمی و مسئولان اجرایی مرتبط ارائه شد.

در پنل اول این همایش که توسط شرکت عمران شهر‌های جدید ارائه شده بود، سعید غفوری (رئیس هیئت مدیره و سرپرست شرکت مادر تخصصی عمران شهر‌های جدید)، امین مسعودی (مدیر کل دفتر شهرسازی و معماری شرکت عمران شهر‌های جدید)، رامین ساعد (معاون دفتر شهرسازی و معماری شرکت عمران شهر‌های جدید)، اسنفدیار زبردست (عضو هیئت علمی دانشگاه تهران) و ابوالفضل مشکینی (عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس) به ارائه سخنرانی در خصوص موضوع «سکونت گاه‌های جدید ساحلی بستر هم افزایی ملی پیشران تحقق سیاست‌های کلان اقتصاد» پرداختند.

* نقش آمار مهاجرت و تحولات جمعیتی در برنامه‌ریزی‌های شهری و روستایی محور پنل دوم

پنل دوم به صورت تخصصی به مرکز آمار ایران اختصاص داشت که در آن فریبزر محمدی (رئیس کمیته توسعه و آمایش سرزمین مجمع تشخیص مصلحت)، رسول صادقی (عضو هیئت علمی دانشگاه تهران)، الهام فتحی (رئیس گروه آمار‌های جمعیت مرکز آمار ایران)، سید علی بدری (عضو هیئت علمی دانشگاه تهران)، سید مهدی موسی کاظمی (عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور تهران) و ذبیح الله ترابی (عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس) به ارائه سخنرانی در خصوص «نقش آمار مهاجرت و تحولات جمعیتی در برنامه‌ریزی‌های شهری و روستایی با محوریت سکونت گاه‌های انسانی» پرداختند.

* اهمیت ایجاد ژئو پارک بر توسعه اقتصادی

در ادامه این برنامه؛ پنل دانشگاه بین‌المللی چابهار با حضور محمد جمشیدی (عضو هیئت علمی دانشگاه) در خصوص چالش‌های تاب آوری در شهر‌های ایران برگزار شد. بخش بعدی این پنل توسط رزیتا فرجامی (عضو هیئت علمی دانشگاه) و در خصوص موضوع اهمیت ایجاد ژئو پارک بر توسعه اقتصادی و گردشگری پایدار در چابهار برگزار شد.

* در پنل ارائه مقالات چه گذشت؟

در بخش پنل ارائه مقالات و در پنل اول قاسم عزیزی (عضو هیات علمی دانشگاه تهران) در خصوص سکونتگاه‌های شهری - روستایی در معرض آلاینده‌های دی اکسید نیتروژن و دی اکسید گوگرد در ایران به سخنرانی پرداخت.

در ادامه این پنل حسین حاتمی نژاد (عضو هیات علمی دانشگاه تهران) سخنران بعدی این پنل بود که به تحلیل فضای تاب آوری در سکونت گاه‌های غیر رسمی با تأکید بر بعد کالبدی پرداخت.

بخش آخر مقالات این پنل توسط علیرضا دربان آستانه (استادیار جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه تهران) با موضوع الگوی توسعه مسکن هوشمند در نواحی روستایی ارائه شد.

در پنل دوم ارائه مقالات، رضا بابائیان آتنی (عضو هیات علمی دانشگاه) به نقش عوامل طبیعی در استقرار سکونتگاه‌های انسانی پرداخت.

پارسا ارباب (عضو هیات علمی دانشگاه تهران) سخنران دیگر این پنل بود که به موضوع ارزیابی اثرات محیط زیستی توسعه پرداخت.
همچنین ملیکا کمال زارع (عضو هیات علمی دانشگاه) نیز به ارائه ارزیابی تطبیقی برنامه ریزی مسکن با توجه به موضوع زمین در طرح‌های جامع شهری پرداخت.

مهرداد رحمانی (کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری) نیز سخنران پایانی این پنل بود که در خصوص تدوین چارچوب برنامه ریزی به منظور تقویت نقش تعادل بخشی شهر‌های میانی سخنرانی کرد.

*ثبت نام بیش از ۴۹۰ نفر در همایش

شهرام چرخان دبیر اجرایی رویداد هم در گفتگویی از ارسال ۲۹۱ مقاله به دبیرخانه همایش خبر داد و گفت: از این تعداد، ۶۰ مقاله از استاندار‌های لازم برخوردار نبودند و از چرخه ارزیابی کنار گذاشته شدند. به گفته وی سطح علمی مقالات در حد بالایی قرار داشت و حضور اساتیدی از دانشگاه‌های تهران، تربیت مدرس، خوارزمی، همدان، کردستان سبب شد تا وزن و اعتباری مقبولی به این همایش بدهند. 
وی ادامه داد: با توجه به استقبال خوب دستگاه‌های دولتی و برگزاری پنل‌های تخصصی در این همایش و همچنین ثبت نام ۴۹۰ نفر و استقبال بیش از ۱۵۰ نفر از اساتید و دانشجویان از همایش ما را بر آن داشته تا برای برگزاری هرچه جدی‌تر آن در سال آتی از الآن برنامه ریزی کنیم.

به گفته چرخان، اولین همایش ملی سکونتگاه‌های انسانی ایران با موضوعات مختلفی از جمله طراحی و برنامه‌ریزی شهری، مدیریت سکونتگاه‌های شهری و روستایی، نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در سکونتگاه‌های هوشمند، انرژی و محیط‌زیست، حمل‌ونقل پایدار و بهینه‌سازی منابع در سکونتگاه‌ها، مسائل اجتماعی و اقتصادی سکونتگاه‌ها و سایر زمینه‌های مرتبط برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سنندج مهد عقلانیت و آزاداندیشی است
  • پیام محمدعلی اسلامی ندوشن به خاتمی چه بود؟ / شاهنامه نمی گذارد ایران در خواب غفلت باقی بماند / ادیبان و فیلسوفان بزرگی که عامل تهاجم فرهنگی اعلام شدند
  • همایش ملی سکونتگاه‌های انسانی ایران برگزار شد
  • برگزاری دومین همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس
  • آغاز به کار همایش بررسی عملکرد و تبیین اهداف واحدهای بانک ملی ایران
  • نشست تخصصی تاریخ معماری و هویت فرهنگی استان اردبیل
  • آغاز ثبت نام آزمون زبان دکتری تخصصی دانشگاه پیام نور
  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار می‌شود
  • تداوم فرهنگی ایران از دیدگاه اسلامی ندوشن
  • آغاز به کار همایش دانشگاه دوستدار سلامت خانواده در قم