Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@10:53:04 GMT

چالش شالیکاران خوزستان با ممنوعیت کشت امسال

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۳۹۵۷۱

چالش شالیکاران خوزستان با ممنوعیت کشت امسال

ایسنا/خوزستان رئیس انجمن برنج‌کاران خوزستان با اشاره به تصمیم‌گیری برای ممنوعیت کشت برنج در خوزستان به دلیل تنش آبی امسال گفت: به جای اعمال ممنوعیت که پر هزینه است می‌توان محدودیت کشت برنج را به کار گرفت که از این طریق هم کشاورزان راضی خواهند ماند و هم مصرف آب کاهش می‌یابد.

محمد سواری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص ممنوعیت کشت برنج اظهار کرد: روز گذشته در این خصوص جلسه‌ای با حضور تعدادی از  کشاورزان شالی‌کار و شاغلین کارخانه‌های برنجکوبی خوزستان تشکیل شد؛ کشاورزان از تصمیمات مسئولین اجرایی استان مبنی بر تصویب ممنوعیت کشت برنج در سال جاری بدون در نظر گرفتن تبعات و پیامدهای این ممنوعیت، ابراز نگرانی کردند زیرا این ممنوعیت کشت، آن‌ها را با چالشی جدی مواجه خواهد کرد و خطر قطع شدن معیشت این قشر زحمتکش را در پی خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: کشاورزان به غیر از کشاورزی، راه درآمد دیگری ندارند. ممنوعیت کشت در سال جاری، تبعات و پیامدهای خطرناک و بحران‌آفرینی برایشان رقم خواهد زد بنابراین خواستار تجدید نظر مسئولین در تصمیمات اتخاذشده هستند.

رئیس انجمن برنج‌کاران خوزستان گفت: از سوی دیگر نیز شلتوک، تنها خوراک و مواد اولیه واحدها و کارخانه‌های شالی‌کوبی است و ممنوعیت کشت شلتوک، اشتغال و درآمد این کارخانه‌ها و کارگران‌شان را در معرض خطر قرار خواهد داد.

سواری با اشاره به دلجویی از برنج‌کاران و شاغلین کارخانه‌های شالی‌کوبی خوزستان عنوان کرد: مطالبات برنج‌کاران و کارخانه‌های شالی‌کوبی را به مسئولین منعکس کرده‌ایم و تا دریافت نتیجه نهایی، پیگیر این موضوع خواهیم بود.

وی با اشاره به تنش آبی سدها و لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب گفت: برنج‌کاران می‌توانند از روش‌های خشکه‌کاری و کشت ارقام زودرس برنج به دلیل مصرف میزان آب کم استفاده کنند. می‌توان در قسمت‌هایی از زمین، بذرهای مازندرانی و ایرانی و قسمت دیگر از زمین را بذرهای اصلاح‌شده کشت کرد که به مراتب مصرف میزان آب کمتری را در پی خواهد داشت.

رئیس انجمن برنج‌کاران خوزستان با اشاره به پیامدها و آثار زیان‌بار ممنوعیت کشت شلتوک برای کشاورزان، تصریح کرد: ممنوعیت کشت شلتوک، جامعه شالی‌کار را با چالش مواجه خواهد کرد؛ به جای اعمال ممنوعیت که پر هزینه است می‌توان محدودیت کشت برنج را به کار گرفت که از این طریق هم کشاورزان راضی خواهند ماند و هم مصرف آب کاهش می‌یابد.

سواری با بیان اینکه ممنوعیت کشت برنج مشروعیت قانونی ندارد، افزود: اصرار بر ممنوعیت کشت با توجه به مصوبه قانون بودجه سال ۱۴۰۰، مشروعیت قانونی ندارد و مدیریت پر هزینه‌ای به دنبال خواهد داشت.

وی بیان کرد: انجمن برنج خوزستان در حال رایزنی با مرکز تحقیقات برنج کشور برای تهیه بذر با عمر و مصرف آب کمتر است.

رئیس انجمن برنج‌کاران خوزستان گفت: عدم پاسخگویی ارگان‌های تصمیم‌گیرنده به مکاتبات و نیز دعوت نشدن اعضای صنف انجمن برنج‌کاران خوزستان به جلسات تخصصی برای تصمیم‌گیری برای عدم کشت برنج، گلایه تمامی همکاران ما است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی اخبار اقتصادی خوزستان کشاورزی کشت برنج در خوزستان ممنوعیت کشت برنج بحران کم آبی ممنوعیت کشت برنج مصرف آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۳۹۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبیاری غیرمتعارف و ظروف پلاستیکی چالش مهم محیط زیست

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، اسلام جاودان خردافزود: آبیاری های غیرمتعارف با استفاده از آب فاضلاب انجام و این امر افزون بر آلودگی زمین منجر به تهدید سلامت مصرف کنندگان هم می شود. وی با اشاره به اینکه براساس آماری که پارسال دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد اعلام کرده ۸۰۰ مورد آبیاری غیرمتعارف در استان تنها در نیمه نخست پارسال انجام شده است افزود: بازنگری در این شیوه ضرورت دارد. مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: استفاده بی رویه از ظروف یک بار مصرف پلاستیکی اگرچه در بیشتر نقاط کشور حال زمین را بد کرده است اما این رویه در استان هم مشکل ساز شده و ضرورت دارد تا برای مدیریت آن برنامه ریزی اصولی انجام شود. وی تاکید کرد: برای بهبود حال زمین فرهنگ استفاده از ظروف یکبار مصرف به صورت روزانه باید از زندگی مردم حذف شود که البته این امر افزون بر مشارکت شهروندان نیازمند حساسیت بیشتر مسئولان است. جاودان خرد عنوان کرد: جایگزینی کیسه های پارچه ای به صورت جدی و فراگیری با کیسه های پلاستیکی در واحدهای صنفی مانند نانوایی ها نخستین گام برای تحقق این مهم محسوب می شود.  

دیگر خبرها

  • بایدن تیک تاک را از پرتگاه ممنوعیت یا فروش پرت کرد
  • اجرای طرح ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان
  • درخواست سازمان جهاد کشاورزی از شالیکاران گیلانی
  • سرانه مصرف برنج به ازای هر ایرانی ۳۵ کیلو است
  • اجرای مصوبه کاهش مصرف پلاستیک در قزوین
  • هشت هزار و ۴۱۳ تن برنج و شکر به نرخ دولتی در لرستان توزیع شد
  • مصوبه کاهش مصرف پلاستیک اجرایی شد
  • چالش دانش‌آموزان مسلمان برای اقامه نماز در مدرسه‌ای در لندن
  • هشدار جدی/ اگر این 7 غذا را دوباره گرم کنید و مصرف کنید مرگ آور خواهد بود
  • آبیاری غیرمتعارف و ظروف پلاستیکی چالش مهم محیط زیست