Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسینعلی قدرتی با اشاره به وضعیت ویژه خانواده زندانیان و آسیب جدی آنان گفت: خانواده‌های زندانیان و به ویژه فرزندان آنان هیچ نقشی در ارتکاب جرم از سوی فرد زندانی ندارند و اکثر آنان نیازمند حمایت مبرم می‌باشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1388، روز 5 خرداد به عـنوان روز «نسیم مهر» (روز ملی حمایت از خانواده زندانیان) نامگذاری و در تقویم رسمی کشور ثبت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 نامگذاری این روز با هدف توجه بیشتر جامعه به مشکلات این قشر و لزوم حمایت همه جانبه از خانواده زندانیان که در معرض انواع آسیب‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی قرار دارند، صورت گرفته است.

حجت الاسلام حسینعلی قدرتی معاون سلامت، اصلاح و تربیت زندان‌های استان سمنان در گفت و گو با خبرنگار مرآت، ضمن گرامیداشت روز نسیم مهر در استان سمنان گفت: با توجه به اینکه خانواده‌های زندانیان  به ویژه فرزندان آنان هیچ نقشی در ارتکاب جرم از سوی فرد زندانی ندارند، این قشر در واقع نخستین قربانیان ارتکاب جرم در جامعه به شمار می‌روند و اکثر آنان نیازمند حمایت مبرم می‌باشند، بنابراین این روز فرصت بسیار خوبی برای آگاهی رسانی به عموم مردم در خصوص مسائل و معضلات این خانواده‌ها است.

معاون زندان‌های سمنان با اشاره به برگزاری جشن نسیم مهر در سال گذشته خاطرنشان کرد: در سال گذشته با اجرای جشن نسیم مهر، بیش از 263 میلیون تومان از سوی خیرین جمع‌آوری شده و امسال نیز جلب کمک‌های خیرین از طریق جشن‌های مجازی و سرکشی مدیران عامل انجمن‌ها و مسئولان زندان‌های استان از خانواده‌های تحت پوشش از جمله برنامه‌های در نظر گرفته شده در این روز بوده است.

وی با اشاره به فعایت 4 انجمن حمایت زندانیان در سطح استان اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 300 خانواده زندانیان نیازمند استان تحت پوشش انجمن‌های حمایت زندانیان در سمنان، شاهرود، دامغان و گرمسار هستند و از خدمات متنوع انجمن‌ها بهره می‌گیرند.

قدرتی با تاکید بر نقش اشتغال همسران زندانیان در کمک به اقتصاد خانواده و کاهش آسیب‌های اجتماعی تصریح کرد: انجمن حمایت زندانیان سمنان با راه اندازی کارگاه تولید محصولات خانگی توانسته تعداد 20 تا 25 نفر از همسران زندانیان را مشغول به کار نماید و بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تا پایان سال جاری برای 50 خانواده اشتغال خانگی فراهم خواهد کرد.

وی با بیان اینکه در سال گذشته اعضای 30 خانواده برای اشتغال در شغلی ثابت و با درآمد مکفی به واحدهای تولیدی معرفی شده‌اند، تاکید کرد: با توجه به انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با کمیته امداد امام (ره) در سال جاری نیز برای سرپرستان 150 خانواده تحت پوشش، اشتغال پایدار فراهم خواهد شد.

معاون سلامت، اصلاح و تربیت زندان‌های استان سمنان گفت: خوشبختانه در سال گذشته با همکاری نهادهای حمایتی و مراکز نیکوکاری، مجموعا بیش از 1500 بسته معیشتی و بهداشتی در میان خانواده زندانیان توزیع شد.

وی ارائه کمک‌ها را بر اساس نوع نیاز هر خانواده عنوان کرد و گفت: نیازمندی‌های اساسی خانواده‌ها با تلاش مددکاران انجمن و زندان‌ها مورد شناسایی و احراز قرار گرفته و کمک‌های نقدی به صورت کارت هدیه یا کالایی مانند لوازم خانگی ضروری در طول سال به خانواده‌ها اعطا می‌شود و برخی از آنان برای اخذ وام قرض الحسنه به بانک‌های عامل معرفی می‌شوند.

قدرتی با اشاره به خدمات ارائه شده به حدود 200 نفر از فرزندان دانش آموز این خانواده‌ها بیان کرد: مددکاران انجمن‌ها و زندان‌های استان با شناسایی نیازمند‌های فرزندان دانش آموز خانواده‌های تحت پوشش، با همکاری نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد امام (ره) و بهزیستی، درخصوص ارائه خدمات مشاوره‌ای، آموزشی، اهدای تبلت و نوشت افزار به فرزندان دانش آموز خانواده زندانیان اقدام می‌کنند.

معاون سلامت، اصلاح و تربیت زندان‌های استان سمنان، ارتقاء منابع درآمدی انجمن‌ها و ایجاد زمینه اشتغال پایدار برای خانواده ها را از مهمترین برنامه‌های سال پیش رو دانست و افزود: هدف ما تقویت هرچه بیشتر انجمن‌ها در جهت کاهش آسیب‌های ناشی از زندانی شدن سرپرست خانواده در ابعاد اقتصادی، عاطفی، اجتماعی و آموزشی بر خانواده است و در همین راستا تعامل و همکاری با نهادهای حمایتی، دستگاه‌های اجرایی و گروه‌های جهادی افزایش خواهد یافت.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: خانواده زندانیان زندان های استان سال گذشته استان سمنان خانواده ها ارتکاب جرم تحت پوشش نسیم مهر زندان ها انجمن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۳۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۱ درصدی استفاده از پابند الکترونیکی برای زندانیان در خوزستان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، علی دهقانی در جلسه کمیته کاهش جمعیت کیفری خوزستان گفت: در حالیکه در سال ۱۴۰۱، تعداد ۷۱۰ نفر از زندانیان واجد شرایط از پابند الکترونیکی بهره‌مند شدند، این رقم در سال گذشته به ۸۶۵ فقره رسید که گویای رشد ۲۱ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ است.

وی با اشاره به اهمیت کاهش جمعیت کیفری در ایجاد فضای مناسب اصلاح و بازپروری مجرمان در ندامتگاه‌ها، افزود: با استفاده صحیح از مجازات‌های جایگزین حبس و نهاد‌های ارفاقی قانونی از جمله نظام نیمه آزادی، فرصت و فضای بیشتری برای اصلاح مجرمان حرفه‌ای که بیرون بودن آنان از زندان برای جامعه خطرناک است، فراهم می‌شود.

دهقانی با بیان اینکه افرادی می‌توانند از این ارفاقات بهره‌مند شوند که در برنامه‌های اصلاحی زندان شرکت داشته و به تعهدات خود در زندان عمل کرده باشند، ادامه داد: در همین رابطه جمعیت زندان‌ها باید به صورت مرتب رصد و پالایش و افراد واجد شرایط احصاء شوند.

رئیس کل دادگستری خوزستان اضافه کرد: استفاده از پابند الکترونیک در نظام نیمه‌آزادی فرصتی برای مرتکبین فراهم می‌کند که مجازات حبس خود را در کنار خانواده و در محل اشتغال خود بگذرانند و چنانچه فردی شرایط استفاده از این فرصت را قبل از انتقال به زندان داشته باشد، باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد.

وی بر ضرورت ایجاد ساز و کار مناسب در خصوص کاهش بازداشت‌های موقت کوتاه مدت تاکید کرد و گفت: اقامت کوتاه متهمان در زندان‌ها، نه تنها فرصت اصلاح آنان و استفاده از شرایط مفیدی همچون حرفه‌آموزی را برای آنان فراهم نمی‌کند بلکه موجب ناهمگونی جمعیت مددجویان می‌شود.

دهقانی در ادامه با اشاره به ماده ۵۱۳ قانون آیین دادرسی کیفری در خصوص انتقال زندانی به محل سکونت وی، می‌گوید: طبق تبصره ۳ این ماده، در صورتی که محل اقامت محکوم به حبس، خارج از حوزه دادگاه صادرکننده حکم باشد، نامبرده برای تحمل ادامه حبس به زندان محل اقامت خود منتقل می‌شود، مگر اینکه این امر موجب مفسده باشد که در این صورت با تشخیص قاضی صادر کننده رأی قطعی، به نزدیک‌ترین زندان به محل اقامت خود منتقل می‌شود و هزینه انتقال نیز از محل اعتبارات قوه قضائیه پرداخت می‌شود.

وی ادامه داد: بر همین اساس سال گذشته ۱۸۴ زندانی از استان خوزستان به زندان محل سکونت خود منتقل شدند و برای مابقی زندانیان مشمول این ماده قانونی نیز به زودی تصمیم‌گیری خواهد شد.  

دیگر خبرها

  • موج واگذاری حیوانات خانگی در شبکه‌های اجتماعی/پت‌های خانگی در فضای مجازی دست به دست می‌شوند
  • ضرورت کارآفرینی برای زندانیان و خانواده آن ها
  • (ویدئو) غافلگیری زندانیان هنگام فرار از تونل حفر شده در زندان
  • هدیه تولد، آزادی زندانی در جهرم
  • نقش مهم حمایت والدین در سلامت روانی و احساسی فرزندان
  • هزینه آزادی زندانیان جرایم غیرعمد گرمسار چقدر است
  • استفاده از پابندالکترونیکی برای زندانیان خوزستان۲۱درصدافزایش یافت
  • افزایش ۳۳ درصدی استفاده از پابند الکترونیک برای زندانیان در البرز
  • رشد ۲۱ درصدی استفاده از پابند الکترونیکی برای زندانیان در خوزستان
  • ارتکاب قتل در روز دوم آزادی از زندان