Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان زندان ها در دیدار با رئیس کل دادگستری استان بوشهر با تاکید بر موضوع اشتغال زندانیان، توجه به خانواده ها و استفاده از ظرفیت قانونی عفو را از برنامه های مهم سازمان زندان ها عنوان کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی محمدمهدی حاج محمدی در دیدار با رئیس کل دادگستری استان بوشهر اظهار داشت: با توجه به سیاست های دستگاه قضایی و به دنبال دستیابی به نرخ بی سابقه ۵۴ درصدی اشتغال در سال گذشته، اولویت سال جاری سازمان افزایش نرخ اشتغال محکومان واجد شرایط به ۸۰درصد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان زندان های کشور تصریح کرد: برای تحقق این هدف نیازمند همراهی دقیق و هدفمند و همچنین هماهنگی لازم بین ارکان دستگاه قضایی و زندان ها در سطح کشور هستیم.

حاج محمدی ادامه داد: سیاست سازمان، پرهیز از فعالیت نمایشی و سطحی و توجه جدی به اصلاح زندانیان برای بازگشت به جامعه است.

وی عنوان کرد: تلاش سازمان زندان ها، توانمندسازی زندانیان در راستای سیاست های حبس زدایی قوه قضاییه است.

عضو شورای عالی قوه قضاییه ادامه داد: در کنار توجه جدی به حرفه آموزی و توانمندسازی زندانیان، توجه خاص به خانواده این افراد به عنوان یک اولویت تعریف شده که در کاهش نرخ بازگشت زندانیان تاثیرگذار است.

وی با اشاره به این که سازمان زندان ها و سایر مجموعه های قضایی به تنهایی قادر به کاهش نرخ ورودی زندان ها نیستند، گفت: نیاز است که همه دستگاه های مسئول در حوزه آسیب های اجتماعی در این بخش ورود جدی داشته باشند.

حاج محمدی عنوان کرد: در این راستا و برای آگاه سازی اذهان عمومی و دستگاه های اجرایی، زمینه حضور رسانه ها و خبرنگاران به زندان های کشور هموار شده تا جامعه را نسبت به مسئولیت اجتماعی آگاه سازند.

رئیس سازمان زندان های کشور در پایان سخنان خود اظهار داشت: به دنبال استفاده از ظرفیت قانونی کمیسیون عفو با رویکرد اصلاح و تربیت زندانیان  هستیم.

امنیت پایدار در استان بوشهر مرهون فرهنگ بالای دینی مردم است

رییس کل دادگستری استان بوشهر نیز در این دیدار اظهار داشت: با وجود این که استان بوشهر به دلیل تاسیسات انرژی، یکی از استان های حساس و مهاجرت پذیر است، از استان های امن کشور است که پایداری امنیت در آن ناشی از فرهنگ بالای دینی مردم  و همدلی اعضا شورای تامین است.

علی جمادی تصریح کرد: با وجود جمعیت فراوان ساکن در چهار شهرستان جنوبی استان بوشهر، متاسفانه این چهار شهرستان فاقد مکانی برای نگهداری مجرمین است و این موضوع مشکلات عدیده ای را بر دستگاه قضایی استان تحمیل نموده است.

وی ادامه داد: شرایط خاص استان بوشهر و داشتن قریب به ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک آبی در خلیج فارس و موضوع تجارت دریایی سبب شده که با پدیده قاچاق در این استان  مواجه باشیم.

وی عنوان کرد: با وجود این شرایط و کمبودها، ارایه خدمات در حوزه قضایی و به خصوص زندانیان و خانواده آنها در وضعیت مطلوبی است.

لزوم توسعه زیرساخت های دادرسی الکترونیک

در ادامه این جلسه دادستان بوشهر اظهار داشت: اگر چه فعالیت های امیدبخشی توسط دستگاه قضایی برای کاهش مشکلات و گرفتاری مردم انجام شده اما نیاز است که زمان رسیدگی به پرونده ها در دستگاه قضایی کاهش یابد.

حسن پور گفت: یکی از مشکلات مجرمین نداشتن حرفه و شغل است و در صورتی که در فضای زندان  زمینه برای حرفه آموزی و شغل ایجاد شود، نرخ بازگشت زندانیان به زندان کاهش می یابد.

دادستان مرکز استان بوشهر بیان کرد: البته در کنار حبس زدایی، رعایت حقوق عامه ایجاب می کند، با مجرمینی که تادیب نمی شوند مطابق قوانین برخورد شود.

حسن پور ادامه داد: هر چند قائل به حبس زدایی و استفاده از مجازات های جایگزین هستیم اما برای رفع یک سری از مشکلات زندانیان و خانواده‌ آنها نیاز است زمینه ساخت زندان برای جنوب استان بوشهر با جمعیتی بالای ۴۰۰ هزار نفر فراهم شود.

با قرارهای قضایی مناسب و جایگزبنی احکام، زمینه کاهش حبس فراهم شود

معاون قضایی و اجرای احکام سازمان نیز در ادامه این جلسه گفت: نگاه و رویکرد قضایی این است که در جهت کاهش حبس، قرارهای تامین متفاوت ایجاد نشود.

وی افزود: البته این موضوع نافی برخورد قانونی با مجرمینی که حق الناس را تضییع می کنند و برهم زنندگان امنیت عمومی هستند نمی باشد.

معاون قضایی سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور تشریح کرد: بررسی شاخص های قضایی در استان بوشهر نشان می دهد که این استان نه تنها یکی از استان های امن کشور محسوب می شود بلکه در برخی از شاخص ها در زمره سه استان برتر کشور است.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: رئیس سازمان زندان ها دستگاه قضایی استان بوشهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۹۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۱ درصدی استفاده از پابند الکترونیکی برای زندانیان در خوزستان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، علی دهقانی در جلسه کمیته کاهش جمعیت کیفری خوزستان گفت: در حالیکه در سال ۱۴۰۱، تعداد ۷۱۰ نفر از زندانیان واجد شرایط از پابند الکترونیکی بهره‌مند شدند، این رقم در سال گذشته به ۸۶۵ فقره رسید که گویای رشد ۲۱ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ است.

وی با اشاره به اهمیت کاهش جمعیت کیفری در ایجاد فضای مناسب اصلاح و بازپروری مجرمان در ندامتگاه‌ها، افزود: با استفاده صحیح از مجازات‌های جایگزین حبس و نهاد‌های ارفاقی قانونی از جمله نظام نیمه آزادی، فرصت و فضای بیشتری برای اصلاح مجرمان حرفه‌ای که بیرون بودن آنان از زندان برای جامعه خطرناک است، فراهم می‌شود.

دهقانی با بیان اینکه افرادی می‌توانند از این ارفاقات بهره‌مند شوند که در برنامه‌های اصلاحی زندان شرکت داشته و به تعهدات خود در زندان عمل کرده باشند، ادامه داد: در همین رابطه جمعیت زندان‌ها باید به صورت مرتب رصد و پالایش و افراد واجد شرایط احصاء شوند.

رئیس کل دادگستری خوزستان اضافه کرد: استفاده از پابند الکترونیک در نظام نیمه‌آزادی فرصتی برای مرتکبین فراهم می‌کند که مجازات حبس خود را در کنار خانواده و در محل اشتغال خود بگذرانند و چنانچه فردی شرایط استفاده از این فرصت را قبل از انتقال به زندان داشته باشد، باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد.

وی بر ضرورت ایجاد ساز و کار مناسب در خصوص کاهش بازداشت‌های موقت کوتاه مدت تاکید کرد و گفت: اقامت کوتاه متهمان در زندان‌ها، نه تنها فرصت اصلاح آنان و استفاده از شرایط مفیدی همچون حرفه‌آموزی را برای آنان فراهم نمی‌کند بلکه موجب ناهمگونی جمعیت مددجویان می‌شود.

دهقانی در ادامه با اشاره به ماده ۵۱۳ قانون آیین دادرسی کیفری در خصوص انتقال زندانی به محل سکونت وی، می‌گوید: طبق تبصره ۳ این ماده، در صورتی که محل اقامت محکوم به حبس، خارج از حوزه دادگاه صادرکننده حکم باشد، نامبرده برای تحمل ادامه حبس به زندان محل اقامت خود منتقل می‌شود، مگر اینکه این امر موجب مفسده باشد که در این صورت با تشخیص قاضی صادر کننده رأی قطعی، به نزدیک‌ترین زندان به محل اقامت خود منتقل می‌شود و هزینه انتقال نیز از محل اعتبارات قوه قضائیه پرداخت می‌شود.

وی ادامه داد: بر همین اساس سال گذشته ۱۸۴ زندانی از استان خوزستان به زندان محل سکونت خود منتقل شدند و برای مابقی زندانیان مشمول این ماده قانونی نیز به زودی تصمیم‌گیری خواهد شد.  

دیگر خبرها

  • هدیه تولد، آزادی زندانی در جهرم
  • آزادی ۲۵۰ زندانی در آذربایجان غربی تا آخر اردیبهشت
  • رئیس سازمان انرژی اتمی: امنیت نیروگاه‌ها و مراکز هسته‎‌ای کشور به طور صددرصد برقرار است/ با عبور از سال ۱۴۰۰ تا به امروز ظرفیت فعال در سایت‌های ۲ و ۳ سه نیروگاه اتمی بوشهر در مقایسه با پیش از آن ۱۲ برابر شده است
  • هزینه آزادی زندانیان جرایم غیرعمد گرمسار چقدر است
  • استفاده از پابندالکترونیکی برای زندانیان خوزستان۲۱درصدافزایش یافت
  • افزایش ۳۳ درصدی استفاده از پابند الکترونیک برای زندانیان در البرز
  • رشد ۲۱ درصدی استفاده از پابند الکترونیکی برای زندانیان در خوزستان
  • باید بسترهای مشارکت مردم در امر رونق اقتصاد و جهش تولید را فراهم آوریم/ از بازدید نماینده‌های مجلس از زندان‌ها استقبال می‌کنیم
  • دادگستری گیلان: قضات از بازداشت‌های غیرضروری اجتناب کنند
  • وصول ۴۰ همت مطالبات دولت از پتروشیمی‌های استان بوشهر