Web Analytics Made Easy - Statcounter

نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران با اشاره به ضرورت‌های مهم دولت آینده از جمله کنترل تورم و نقدینگی و تقویت ارزش پول ملی، اقتصاد را نیازمند جراحی گسترده و بزرگ دانست.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ایبنا، عباس آرگون کارشناس اقتصادی با اشاره ضرورت برنامه محوری در دولت آینده اظهار داشت: برنامه محوری در دولت جدید باید به نحوی باشد که تیم اقتصادی دولت بر مبنای آن حرکت کند و فقط در حد حرف نباشد و در اجرا صورت بگیرد و از همه مهم تر، پیگیری برای به سرانجام رساندن آن، از اهمیت بالایی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد: بحث بعدی، ثبات بخشی و پیش بینی پذیری در اقتصاد است. در واقع باید در حوزه های اقتصادی یک ثبات بخشی داشته باشیم. به نوعی بتوانیم شرایط اقتصادی را پیش بینی کنیم و هر روز با قوانین و مقررات در حوزهای مختلفی همچون گمرک، تولید، صادرات، واردات و ... مواجه نباشیم. زیرا همواره سردرگمی برای فعالان اقتصادی وجود داشته است. الان بسیاری از فعالان اقتصادی با بروکراسی بسیاری طولانی در ادارات مواجه هستند که باید برای آن فکری شود.

به گفته آرگون، در دولت آینده باید ثبات به قوانین و مقررات بدهیم تا بتوانیم پیش بینی کنیم که در یک سال آینده با چه قوانینی مواجه خواهیم بود و نکته بعدی رفع موانع در حوزه های تولید و مقررات است تا در نهایت به تقویت تولید و رشد اقتصادی منجر شود.

وی در ادامه گفت: موضوع بعدی این است که در دولت آینده باید یک تیم اقتصادی هماهنگی باشد که اعضای این تیم همدیگر را کامل کنند. در حقیقت هر کدام از اعضا، مسیر خودشان را نروند و در یک هدف گذاری با برنامه حرکت کنند. به نوعی یک هماهنگی بین تیم اقتصادی باشد، زیرا در شرایطی هستیم که فرصت آزمون و خطا نیست. حالا جدا از جریانات و موضوعات سیاسی، باید به سمت استفاده از شایستگان و نخبگان برویم. بتوانیم مدیریت موثر نخبگان را در دولت بعدی شاهد باشیم.

به گفته این کارشناس اقتصادی، فقط یک وعده هایی ندهیم و دوباره بعد از انتخابات همه بروند سر جای خودشان و کار اجرایی همان مسیر قبلی را طی کند. باید برای تغییر این رویکرد برنامه ریزی شفافی باشد. وی افزود: مشکلات متعددی در حوزه اقتصادی داریم. تورم سنگینی داریم که این تورم اقشار متوسط و ضعیف را از بین می برد. بنابراین مهار پایدار تورم در کشور احساس می شود و دولت جدید باید برای این کار، برنامه ریزی داشته باشد.

برنامه ریزی برای رفع موانع تحریمی

بحث بعدی که خیلی تاثیرگذار است، موضوع تحریم ها است. همانطور که به دلیل شرایط تحریمی در کشور، ریسک واردات و صادرات داریم؛ یعنی پولمان را می دهیم ولی نمی توانیم کالا وارد کنیم و یا کالا را صادر می کنیم ولی به دلیل تحریم ها، نمی توانیم پولمان را بگیریم. بازارهای صادراتی محدود می شود و نمی توان با جاهای مختلف کار کنیم و قیمت تمام شده کالای وارداتی بین ۱۰ تا ۲۰ درصد به دلیل مشکلات نقل و انتقال پول، با افزایش مواجه می شود.

در واقع نیازمندیم که در دولت آینده، موضوع تحریم ها تعیین تکلیف و رفع شود. باید جایگاه خودمان را دنیای بین الملل ارتقا دهیم. در حقیقت باید پذیریش FATF را هم در برنامه های دولت جدید ببینیم، زیرا برای تعامل تجاری و اقتصادی با دنیا، ضرورت دارد که قوانین بین المللی را هم بپذیریم و نمی توان به صورت جزیره ای رفتار کرد. همچنین باید برای عضو در سازمان توسعه تجارت جهانی تلاش شود.

آرگون در ادامه خاطرنشان کرد: نااطمینانی ها در فضای اقتصادی کشور باید با برنامه ریزی دقیق، به حداقل برسد. وقتی نااطمینانی در کشور باشد، سرمایه گذاری نیز انجام نمی شود. رئیس جمهور آینده باید با برنامه باشد و مهم تر آن که به برنامه خود، تعهد داشته باشد، نه اینکه بعد از یک ماه همه وعده ها فراموش شود.

وی با اشاره به ضرورت استقلال بانک مرکزی تاکید کرد: ما در اقتصاد کشورمان نیازمند یک جراحی گسترده هستیم. بنابراین استقلال بانک مرکزی باید در کنار توسعه متوازن در سایر بخش های اقتصادی کشور باشد. وقتی کل نظام اقتصادی کشور دچار بیماری است، بایستی یک جراحی جامع در اقتصاد را داشته باشیم. زیرا با یک مُسکن و قرص نمی توان مشکلات اقتصادی را درمان کرد.

این کارشناس اقتصادی افزود: دولت آینده باید ریشه های افزایش تورم و نقدینگی را مشخص و برای رفع آن برنامه ریزی جامعی داشته باشد. یک بخشی از این رشد تورم، به کسری بودجه دولت برمی گردد. پس دولت باید به سمت کوچک سازی حرکت کند. باید هزینه های خودش را کاهش دهد تا در نهایت با کنترل تورم به سمت تقویت ارزش پول ملی حرکت کنیم. زیرا وقتی کسری بودجه داریم، افت ارزش پول ملی را به دنبال دارد و وقتی تحریم هستیم، صادرات با مشکل مواجه می شود و دسترسی به منابع ارزی محدود می شود و بهای تمام شده کالا بالا می رود. در نتیجه این موانع و مشکلات به صورت یک زنجیره است و ضرورت جراحی اقتصادی احساس می شود.

وی در پایان به اولویت دیگر دولت آینده اشاره داشت و افزود: باید به سمتی برویم که تعامل با بخش خصوصی در دستور کار دولت جدید باشد و از طریق توجه و تعامل با بخش خصوصی واقعی، صادرات را با برنامه تقویت کنیم تا در نهایت منجر به ارزآوری برای چرخه اقتصادی کشور شود. بنابراین باید برنامه محوری و استفاده از مدیریت موثر نخبگان در اقتصاد کشور از اهمیت بالایی در دولت جدید برخوردار باشد.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتي اقتصادی اقتصاد دولت آینده اقتصادی کشور برنامه ریزی دولت جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۵۶۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای سند توسعه اشتغال در ۵۰۰ روستای خراسان شمالی

مرتضی بهزادفر با بیان اینکه توجه به توانمند سازی جوامع محلی در روستاهای استان به صورت ویژه در دستورکار قرار گرفته است، افزود: ۳۰ درصد اقتصاد مردم استان وابسته به روستا است و فعالیت بخش کشاورزی برای استان یک محور مهم رونق اقتصادی و زمینه مشارکت مردم با رویکرد تحقق شعار سال است. وی تصریح کرد: در همین راستا توسعه اشتغال و اجرای طرح توان افزایی جوامع محلی مورد توجه جدی قرار گرفته است و تاکنون سند توسعه اشتغال برای ۵۰۰ روستای استان اجرا شده است. بهزاد فر با اشاره به شعار امسال اظهار کرد: زمینه تحقق شعار سال و پیشبرد اهداف توسعه‌ای استان نیازمند تهیه و تدوین یک سند عملیاتی است که پیش نویس این سند در استان آماده شده است. وی با بیان اینکه طی سال های اخیر مقام معظم رهبری نامگذاری شعار سال را با نگاه عالمانه با محوریت اقتصاد قرار داده اند، گفت: مشارکت مردم و مردمی سازی اقتصاد بسترساز جهش در اقتصاد خواهد بود. رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی همزمان شدن شروع سال ۱۴۰۳ با شروع سال برنامه هفتم توسعه را مورد توجه قرار داد و افزود: براساس ابلاغ سیاست های کلی در هر دو مورد بر موضوعات کلیدی نظیر پیشرفت اقتصادی توام با عدالت و مردمی سازی اقتصاد به عنوان هسته‌های اصلی و نقش مردمی به صورت ویژه تاکید شده است. بهزادفر با بیان اینکه در برنامه پنجم و ششم توسعه توجه به سهم تعاونی ها به عنوان الگوی اصلی مردمی سازی اقتصاد تاکید شد اما توفیق زیادی در این حوزه وجود نداشته است، اظهار امیدواری کرد: با سیاست‌های کلان و برنامه ریزی هایی که اکنون در زمینه مردمی سازی انجام شده و تاکیدات مقامات عالی رتبه کشور بر تدوین سند اجرایی یکساله زمینه تحقق این مهم در استان و کشور فراهم شود. وی به ابلاغ بخشنامه در قالب تدوین سند از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور به استان ها در جهت تحقق جهش تولید با مشارکت مردم اشاره کرد و ادامه داد: در این برنامه بر رشد اقتصادی استان بر اساس شعار سال، شیوه ها و راهکارهای مشارکت حداکثری مردم، فعالان اقتصادی و نخبگان، برنامه رشد اقتصادی، حفظ محیط زیست، حمایت از توسعه و تجاری سازی فناورهای راهبردی، توجه به زنجیره های ارزش صنایع استان و توجه به نقش آفرینی پارک علم و فناوری و ظرفیت نخبگان و صنایع خلاق و... تاکید شده است.  این مقام مسئول گفت: در این سند بر احیای واحدهای راکد و نیمه تعطیل، توسعه تعاونی ها، مشارکت صندوق ها، بانک های خصوصی، بیمه ها و ابزار و شیوه های نوین تامین مالی  و اتمام پروژه های نیمه تمام که نقش پیشران اقتصادی در استان دارند نیز توجه ویژه شده است. بهزادفر اضافه کرد: برنامه رشد اقتصادی استان بر اساس شعار سال و همسو با سیاست های کلی برنامه هفتم پیشرفت و سند آمایش در برنامه اولیه پیشنهادی و عملیاتی این سازمان در قالب هشت بسته، محور اساسی جهش تولید در استان تهیه شده است. رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی تصریح کرد: رویکرد سازمان برنامه و بودجه، برنامه ریزی برای انجام اقداماتی است که قابلیت اجرایی یک ساله داشته باشد تا نتیجه این اقدامات زودتر به منصه ظهور برسد./ خراسان شمالی _خبرنگار جام جم _اسدالله ابراهیمی

دیگر خبرها

  • اجرای سند توسعه اشتغال در ۵۰۰ روستای خراسان شمالی
  • وعده بزرگ وزیر اقتصاد به پرسپولیس و استقلال
  • فعال شدن صنایع راکد لرستان نیازمند نگاه ویژه دولت
  • توسعه گردشگری نیازمند توجه به آموزش اصولی است/نبود برنامه ریزی چالش بزرگ گردشگری
  • «نبض تولید» را روی موج رادیو اقتصاد بشنوید
  • وزیر امور اقتصاد و دارایی: پرسپولیس به کنسرسیومی از بانک ها واگذار شد
  • اقتصاد ایران تا اطلاع ثانوی، نفتی، رانتی و دستوری است
  • بخش معدن آذربایجان شرقی بیشترین ارزش افزوده را دارد
  • ضرورت تقویت بخش تعاون در راستای تحقق اشتغال‌زایی
  • فروپاشی اقتصادی با ارز ۹۰ هزار تومانی