Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پژوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) برنامه‌ها و رویدادهای علمی برنامه‌ریزی شده به مناسبت سی و دومین سالگرد رحلت بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی را اعلام کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد قلی‌زاده روز شنبه در گفت‌ وگو با ایرنا به معرفی برنامه‌ها و رویدادهای علمی برنامه‌ریزی شده به مناسبت سی و دومین سالگرد رحلت بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون پژوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)  اظهار کرد: برنامه‌های متنوع مختلف علمی با رویکرد پژوهشی و ترویجی در طول سال به منظور تبیین وجوه مختلف نظام اندیشگی امام خمینی (ره) برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود و همه ساله شاهد برگزاری همایش‌ها، سخنرانی‌ها، انتشار کتاب‌های علمی و نیز حمایت از اجرای طرح‌های پژوهشی هستیم و موسسه تنظیم و نشر آثار و نیز پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی مرجع و حامی حجم قابل‌توجهی از رویدادهای علمی در این رابطه است.

قلی‌زاده تصریح کرد: آنچه به طور خاص برای ایام سالگرد در سال جاری در نظر گرفته شده عمدتاً متاثر از محدودیت‌های فضای عالمگیر بیماری کرونا و نیز با توجه به مقتضیات عصری و اولویت‌های فکری جهان اسلام بوده است.

وی ادامه داد: در سال پیش رو با توجه به تهاجم غیرانسانی و وحشیانه رژیم صهیونیستی به باریکه غزه، و نیز تقویت قدرت محور مقاومت در منطقه و تغییر در نظم ژئوپلیتیکی خاورمیانه و متعاقباً تغییر در قواعد نظم منطقه‌ای و رشد قدرتمند بازیگران جبهه مقاومت در عرصه‌های مختلفی همچون غلبه بر فتنه مذهبی داعش در عراق و سوریه، ناکامی‌های سریالی تهدیدات فزاینده رژیم صهیونیستی و نیز تمایل رژیم‌های وابسته و مرتجع عربی برای عادی‌سازی روابط با این رژیم جعلی و کودک‌کش، سمت‌گیری علمی رویدادهای علمی سی و دومین سالگرد رحلت حضرت امام (ره)، را مبتنی بر اندیشه مقاومت در منظومه فکری و گفتمانی امام خمینی (ره) قرار دادیم.

رییس پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: در واقع، وحدت سیاسی ملت‌های مسلمان و نیز ایجاد یک بلوک قدرتمند در برابر تجاوزطلبی‌ها و فزون‌خواهی‌های قدرت‌های استکباری به عنوان یکی از مهمات اندیشه امامین انقلاب اسلامی از اهدافی است که در این بخش دنبال می‌شود.

قلی‌زاده در ادامه افزود: بر همین اساس برنامه‌های پیش‌بینی شده در سه قالب اجرایی از روز شنبه ۸ خردادماه تا پنجشنبه ۱۳ خرداد به صورت وبیناری و نیز حضوری مدنظر قرار گرفته است. بر همین اساس ۸ رویداد علمی به صورت نشست‌های تخصصی ویژه تبیین جنبه‌های مختلف حیات فکری حضرت امام (ره)  و با حضور اساتید برجسته دانشگاهی تدارک دیده شده است که محتوای این نشست‌ها از طریق رسانه‌ها و نیز پایگاه اطلاع‌رسانی جماران و نیز تارنمای پژوهشکده امام در دسترس علاقمندان قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: همچنین با توجه به نزدیک شدن به ایام برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، یک میزگرد گفت وگوی علمی نیز به همین منظور برنامه‌ریزی شده است.

معاون پژوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) گفت: «حقوق مردم در عرصه انتخابات از منظر شرع و قانون»، «پیرامون شعر انقلاب اسلامی و دفاع مقدس»، «عرفان سیاسی امام خمینی»، «نسبت معرفت و عمل در سبک رهبری امام خمینی با تاکید بر جایگاه طبقه‌بندی علوم اسلامی در آثار ایشان»، «الگوی نظری برای فهم ماهیت کنش سیاست خارجی در دوره رهبری امام خمینی»، «ابزارهای انقلاب در اندیشه سیاسی امام خمینی»، «امام خمینی و مشارکت مردم در انتخابات» و «امام خمینی و بازتفسیر مفاهیم دینی در تبیین نظریه انقلاب» عناوین سلسله نشست‌هایی است که از تاریخ شنبه ۸ خرداد ماه تا روز چهارشنبه ۱۲ خرداد به صورت وبیناری برگزار می‌شود.

قلی‌زاده خاطرنشان کرد: همچنین یک میزگرد تخصصی به منظور بررسی انتخابات ۱۴۰۰ در پرتوی اندیشه و سیره امام خمینی (ره) برای روز سه‌شنبه ۱۱ خردادماه تدارک دیده شده است.

وی اضافه کرد: برنامه دیگری که به صورت وبیناری و با رویکرد بین‌المللی برنامه‌ریزی شده است وبیناری تحت عنوان «گفتمان مقاومت در اندیشه امام خمینی» است که چهره‌های برجسته‌ای از جهان اسلام از کشورهای مالزی، لبنان و انگلستان در آن به بررسی بازتاب اندیشه امام خمینی بر شکل‌گیری نهضت اسلامی و بیداری اسلامی می‌پردازند. این برنامه نیز به صورت وبیناری و پخش زنده روز ۱۳ خرداد ماه از ساعت ۱۴ از جوار مضجع مطهر امام خمینی پخش خواهد شد.

رییس پژوهشکده امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی در ادامه اظهار کرد: سخنران‌های این گفت‌ وگوی اینترنتی محمد رعد رییس فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان، محمد عزمی عبدالحمید رییس شورای مشورتی سمن‌های اسلامی مالزی، حجت‌الاسلام والمسلمین سید هاشم موسوی ریس مرکز اسلامی انگلیس و نماینده مقام معظم رهبری در این کشور و علی رمضان الاوسی، استاد دانشگاه علوم اسلامی لندن هستند که این برنامه با اجرای احمد نجف، و به زبان‌های عربی و انگلیسی به صورت وبیناری در دسترس علاقمندان خواهد بود.

قلی‌زاده در ادامه معرفی برنامه‌های کمیته علمی ستاد بزرگداشت امام خمینی (ره) افزود: برنامه دیگری که سعی شده با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی ستاد ملی کرونا به صورت حضوری برگزار شود، سمیناری علمی و بین‌المللی است که به بررسی تأثیرگذاری اندیشه و عمل امام خمینی (ره) بر بیداری ملت‌های مسلمان می‌پردازد. این سمینار در دو پنل مجزا و با حضور چهره‌های برجسته جهان اسلام و محور مقاومت و نیز پنلی با حضور رهبران اقلیت‌های توحیدی برگزار می‌شود که علاقمندان می‌توانند پخش زنده این برنامه را از طریق تارنمای جماران، پورتال امام (ره) و نیز بخش‌های مختلف صدا و سیمای رسانه ملی دنبال کنند.

وی تصریح کرد: این سمینار علمی با ترکیبی از سخنران‌های مطرح اسلامی و نیز رهبران ادیان توحیدی سعی در ارائه تصویری واقعی از جهان نگرش ناب اسلام سیاسی در قرائت امام خمینی (ره) دارد که انسان به ما هو انسان در آن از ارزش ذاتی و کرامت و حقوق مسلم برخوردار بوده و گفتمان مقاومت راهی برای تضمین حق کرامت انسانی است و این که این اندیشه هیچ نسبتی با تحجر و خشونت ندارد و دعوی اسلام سیاسی امام (ره)، تحقق یک حیات طیبه برای انسان است./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: موسسه تنظیم و نشر آثار صورت وبیناری برنامه ریزی شده رویدادهای علمی پژوهشکده امام انقلاب اسلامی امام خمینی برنامه ها قلی زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۰۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرلشکری که هدیه ۳ میلیون تومانی شاه را رد کرد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدولی قرنی متولد سال ۱۲۹۲ بود. او سال ۱۳۰۹ به عضویت ارتش درآمد و ترفیع درجه گرفت. تا اینکه کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ اتفاق افتاد و از سال ۱۳۳۳ در طرز تفکر تیمسار قرنی تغییر آشکاری به وجود آمد و گرایش محسوسی به افسران ناسیونالیست و ضدرژیم شاهنشاهی پیدا کرد؛ زیرا فساد و سرکوب بعد از کودتا و ناتوانی دولت در انجام اصلاحات او را نگران ساخته بود، مشکلات موجود را ناشی از ادامه نفوذ طبقه بالای کشور، چون سرلشکر فضل‌الله زاهدی و اردشیر زاهدی، منوچهر اقبال تیمور بختیار و سرلشکر علوی‌مقدم می‌دانست.

قرنی از اینکه وضع کشور در نهایت به یک رژیم سلطنتی دیکتاتوری تبدیل خواهد شد نگران بود و راه‌حل آن را «ایجاد یک دولت توانا برای پایان دادن به حاکمیت طبقه سنتی بالا و وادار ساختن شاه به قبول نظام پادشاهی مشروطه و انجام اصلاحات گسترده» می‌دانست. همین تفکرات سرلشکر قرنی سبب شد تا او تبدیل به شخصیت معترض سیاسی شود تا اینکه در اسفند ماه ۱۳۳۶ توسط ساواک بازجویی شد. او ۳ سال زندانی شد.

سرلشکر قرنی بعد از آزادی از زندان، تحت مراقبت‌های ویژه اطلاعات داخلی بود و مأمورانی به منزل وی نفوذ می‌کردند تا در جریان ادامه فعالیت‌های سرلشکر اخراجی ارتش شاه قرار گیرند که در این راستا پیشنهاداتی هم به شهید قرنی داده می‌شد. یکی از پیشنهادها این بود که سیدضیاءالدین طباطبایی در ملاقات با سرلشکر قرنی حامل پیغامی از محمدرضا شاه بود، اما قرنی می‌گوید: «در حال حاضر و با وضع موجود به هیچ وجه حاضر به قبول پست سیاسی بسیار مهم نیستم».

سرلشکر قرنی به دلیل قطع شدن حقوق و مزایا در سخت‌ترین شرایط مادی قرار داشت. محمدرضا پهلوی مبلغ ۳ میلیون تومان به ارتشبد فردوست می‌دهد تا به قرنی بدهد، اما قرنی کریمانه آنها را رد کرد و بر تمایلات دینی و اسلامی‌اش تأکید می‌کند.

با آغاز نهضت امام خمینی(ره) و شکل‌گیری قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲، این بار قرنی راه جدید خود را پیدا کرد و دور جدید فاصله گرفتن از باورهای سیاسی گذشته‌اش را از طریق نزدیک شدن به اندیشه‌های امام خمینی (ره) آغاز کرد؛ ارتباط سرلشکر قرنی با امام خمینی(ره) و نیروهای نزدیک به جنبش اسلام‌گرایانه در سال ۱۳۴۲حساسیت‌ ساواک و رژیم پهلوی را برانگیخت و سه سال زندان را برای عالی‌ترین افسر اطلاعاتی ایران را به همراه داشت.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران سرلشکر محمدولی قرنی که عضو شورای انقلاب اسلامی نیز بود با سمت رئیس ستاد ارتش در صبح روز ۲۴ بهمن ماه  ۱۳۵۷ به همراه عده‌ای از مأموران مسلح کمیته انقلاب به محل ستاد ارتش واقع چهارراه قصر رفت و در محل کار خود مستقر شد.

از اقدامات شهید قرنی می‌توان به انحلال لشکر گارد جاویدان و شاهنشاهی، قطع ارتباط با رژیم صهیونیستی تا رسیدگی به امور سربازان، اخراجی‌ها، بازنشستگان و تجهیزات ارتش اشاره کرد. شهید قرنی در ادامه فعالیت‌هایش با مخالفت‌هایی روبرو شد که حمایت امام خمینی(ره) از ارتش و قرنی را به دنبال داشت.

در جریان درگیری توطئه ضدانقلاب‌ها در کردستان، سپهبد قرنی با قاطعیت در دفاع از نظام جمهوری اسلامی برخورد کرد. این قاطعیت که بعدها کاملاً مورد تأیید سران انقلاب قرار گرفت، موجب شد که در ششم فروردین ۱۳۵۸ روزنامه‌ها اعلام کنند به دستور مهندس بازرگان، نخست‌وزیر دولت موقت، محمدولی قرنی از کار برکنار شود و ناصر فربد جایگزین او شود.

این درحالی است که شهید قرنی بعد نوشتن استعفای خود، آن را نزد امام راحل(ره) برد؛ امام استعفای او را گرفتند و گفتند: «خیر، شما بفرمایید سرکارتان»؛ بعدها مشخص شد که مهدی بازرگان بدون هماهنگی با امام خمینی(ره) اقدام به برکناری سپهبد قرنی کرده بود.

سرلشکر محمدولی قرنی اولین رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران و اولین شهید ترور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بود که سوم اردیبهشت ۱۳۵۸ در حیاط منزلش توسط اعضای گروهک فرقان ترور شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی (ره)
  • دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)
  • همه دستاوردهای امروز ایران اسلامی، از برکات نهضت امام راحل است
  • دیدار جمعی از کارگران با رهبر انقلاب
  • کارگران فردا با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار می‌کنند
  • دیدار ۶۴ نفر از کارگران خراسان رضوی با رهبر انقلاب اسلامی
  • ایران اسلامی رسالت جهانی دارد/تربیت جوانان خداجوی آخر زمانی
  • امشب: مراسم سالگرد آیت‌الله بروجردی در مسجد اعظم قم/ 3 ویژگی مرجع فقید
  • در سالروز رحلت حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) چه برنامه‌هایی برگزار می‌شود
  • سرلشکری که هدیه ۳ میلیون تومانی شاه را رد کرد