Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده», محسن علیزاده عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در برنامه تلویزیونی«سلام تهران» شبکه پنج سیما با اشاره به اینکه مردم اعتمادشان را به بازار سرمایه از دست داده‌اند، گفت: تقریبا از 19 مرداد سال گذشته شاهد ریزش شاخص بورس بودیم. یکی از عمده دلایل این امر، اظهار نظر مسئولیتی است که در بازار سرمایه مسئولیت نداشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: رئیس جمهور وظیفه هماهنگی بین تمام کابینه‌های دولت جهت حمایت از بازار سرمایه را داشته است. اما به نظر بنده ایشان در جایگاه‌شان تا به امروز موفق عمل نکردند. این ناهماهنگی‌ها در خصوص عرضه ای تی اف یا بلوکی شرکت‌های پالایشی بین وزارت اقتصاد و وزارت نفت شروع شد. بازار از همان نقطه شروع به ریزش کرد و مردم رفته رفته اعتمادشان را از دست دادند.

علیزاده در خصوص جایگاه بازار سرمایه در معادلات اقتصادی کشور، گفت: امروزه بازار سرمایه از حاشیه تبدیل به متن اصلی موضوعات شده و برای رفع مشکلات آن جلسه هماهنگی اقتصادی سران قوا برگزار می‌شود. این یعنی یک موضوع مهم و حلقه اصلی در اقتصاد ما است.

نماینده مردم سپیدان و بیضاء در مجلس افزود: بیش از 50 یا 60 میلیون نفر از مردم، درگیر این بازار شدند. بعد از برگزاری جلسه بین سران قوا و تصمیمات خوبی که گرفته شد؛ همچنان بازار نتوانسته روند مثبت پیدا کند. به تعبیر بنده تنها علتش از دست رفتن اعتماد بازار نسبت به تصمیمات مسئولین است. مهم ترین کاری که دولتمردان برای بهبود وضعیت اقتصادی باید انجام دهند، برگرداندن اعتماد به بازار سرمایه است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه دولت ما را متهم به دخالت در امور می‌کند، عنوان کرد: نمایندگان مجلس وظیفه ذاتی خود می دانند که حقوق و سرمایه‌های مردم را حفظ و صیانت بکنند. اما ما هرجا خواستیم بر طبق چارچوب وظایف‌مان، در جلسات متعدد ورود جدی کرده، تذکرات مردم را منعکس کنیم و پیشنهاداتی را ارائه دهیم؛ متهم شدیم به اینکه مجلس به ما اجازه انجام کار صحیح را نمی‌دهد و دخالت می‌کند.
 
وی در ادامه توضیح داد: مجلس بارها اعلام آمادگی کرده تا در چارچوب وظایف خودش هر اقدامی که برای بهبود بازار سرمایه و حمایت از آن لازم است را انجام می‌دهد. در بودجه 1400 سعی کردیم که مصوبات‌مان، کم‌ترین آسیب را برای بازار سرمایه داشته باشد. بازار سرمایه یک بازاری است که باید به افق بلند مدت آن فکر کرد. با تغییر دولت و تغییر رویکرد حمایت از بازار سرمایه، حتما شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود. مردم باید توجه داشته باشند که کدام یک از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری اظهار نظرات دقیق‌تر و کارشناسانه‌تری دارد. متاسفانه بعضی از نامزدها خودشان از علل اصلی ناهماهنگی در بازار سرمایه بودند.

علیزاده با اشاره به اینکه با تغییر دولت اوضاع بازار سرمایه بهبود خواهد یافت، تصریح کرد: بازارهای مالی، بازارهای پیوسته به هم هستند. نمی‌توان یک بازار را افزایش داد اما تبعات آن را نسبت به سایر بازارهای مالی نادیده گرفت. به طور مثال نمی توانیم نرخ سود سپرده‌ها را افزایش دهیم ولی تاثیر آن بر بازار سرمایه را نادیده بگیریم. لازم است که همه بازارهای مالی، موازی با هم کارشان را جلو ببرند. امید داریم که با تغییر دولت، اوضاع بهبود یابد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به قطعی‌های اخیر برق، خاطرنشان کرد: دلیل عمده قطعی های اخیر برق این است که دولت محترم به تکالیف خود در برنامه ششم توسعه مبنی بر ایجاد نیروگاه‌های جدید عمل نکرده است و ما با کمبود شدید تولید برق مواجه‌ایم.

وی گفت: طبق آمار بانک مرکزی کمتر از دو درصد برق تولیدی صرف استخراج رمز ارز می‌شود که عدد زیادی نیست. دولت در برنامه ششم توسعه قرار بوده ظرفیت تولید نیروگاه‌ها را از 75 هزار مگاوات، در طی پنج سال به 100 هزار مگاوات برساند. متاسفانه این اتفاق نیفتاده است. در سال پایانی برنامه ششم توسعه هستیم و دولت تنها 5 هزار مگاوات از تعهدش را عملی کرده. ضمن اینکه قرار بوده 5 درصد از کل را هم به تولید انرژی تجدیدپذیر یا نیروگاه خورشیدی اختصاص دهد اما به این مورد هم عمل نکرده است. در حال حاضر این انرژی‌ها تقریبا کم‌تر از یک هزار مگاوات است.

علیزاده در پایان با اشاره به اینکه دولت با عدم انجام تکالیف قانونی خود در برنامه ششم توسعه اقتصاد کشور را متحمل ضرر کرده است، تصریح کرد: متاسفانه عدم انجام تکالیف قانونی دولت برای ایجاد نیروگاه‌ها به اقتصاد کشور هم ضرر و زیان بسیاری وارد کرده است.

انتهای پیام/

منبع: نماینده

کلیدواژه: بازار سرمایه دولت مجلس محسن علیزاده برنامه ششم توسعه بازار سرمایه هزار مگاوات نیروگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۰۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر بعد از ظهر امروز (پنجشنبه) در ارتباط ویدیو کنفرانسی با همایش ملی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور که در مشهد مقدس برگزار می‌شود، با تاکید بر اینکه مسائل اقتصادی را باید با مشارکت و حضور مردم حل کنیم، تصریح کرد: نامگذاری سال جاری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم حاصل تجربه بیش از ۴۰ سال جمهوری اسلامی ایران است که بدون فعال کردن منابع، خلاقیت و مدیریت مردم مشکلات اقتصادی به صورت مطلوب حل نمی‌شود.


معاون اول رئیس جمهور افزود: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی از فرصت‌های خوب تحقق شعار سال هستند و این مناطق با فلسفه و هدف تشویق سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، کنار گذاشتن دیوان سالاری، توسعه صادرات و آوردن مردم از سرزمین اصلی به این مناطق و فعالیت اقتصادی موثر شکل گرفته است.

دکتر مخبر با تاکید بر اینکه باید کاستی‌های چند دهه گذشته در توجه به اهداف و فلسفه تشکیل مناطق آزاد در دولت سیزدهم جبران شود، تصریح کرد:
توجه به مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی اولویت اساسی دولت است که ظرفیت‌های این مناطق و مقررات، امکان پیشرفت و توسعه را ایجاد کرده است و هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد و دولت آمادگی دارد تا مسائل و مشکلات بر سر راه فعالیت این مناطق را برداشته و مرتفع کند.

وی با تاکید بر اینکه جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و توسعه صادرات از مهم‌ترین زمینه‌های فعالیت مناطق آزاد است که باید در این خصوص برنامه‌ریزی کنند، افزود: نزدیک به ۱۰ سال رشد اقتصادی کشور منفی بود اما در سال گذشته به نرخ رشد اقتصادی ۶ درصد رسیدیم اما با این میزان نمی‌توان مسائل کشور را حل کرد که طبق هدف گذاری میانگین رشد اقتصادی ۸ درصدی در برنامه هفتم توسعه باید کاستی‌های سال‌های گذشته نیز جبران شود که برای رسیدن به این هدف نیازمند جذب سرمایه‌گذاری سنگین داخلی و خارجی هستیم که این مناطق فرصتی بسیار مناسب برای تشویق سرمایه‌گذاری هستند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به فرصت بسیار خوب همسایگی ایران با ۱۵ کشور منطقه تاکید کرد: بخش زیادی از نیازهای کشورهای همجوار می‌تواند در داخل ایران تولید شود و باید از این راهبرد جدی دولت سیزدهم در توسعه روابط با همسایگان در مناطق آزاد به خوبی استفاده شود.

دکتر مخبر خاطرنشان کرد: از گام‌های بلند آیت الله رئیسی در دیپلماسی دولت سیزدهم برقراری رابطه با کشورهای منطقه و همسو است که تفاهمنامه‌ها و قراردادهای بسیار خوبی امضا شده و تمامی این فرصت‌ها باید در مناطق آزاد پیاده سازی شوند.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه وجود نیروهای جوان و تحصیل کرده، شرکت‌های دانش بنیان، ظرفیت‌های معدنی و اقتصاد دریا محور را از مهم‌ترین زمینه‌های فعالیت و برنامه‌ریزی مناطق آزاد توصیف و تصریح کرد: باید کمبودهای کشور به ویژه در زمینه تولید، در مناطق آزاد جبران شود.

معاون اول رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود با اشاره به مشکلات کشور در زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم گفت: گام‌های بسیار بلندی توسط دولت، مردم و فعالین اقتصادی در طول دو سال گذشته برای حل مشکلات کشور برداشته شد.

وی افزود: زمانیکه در یک کشور با کوچک‌ترین مساله روبرو می‌شوند تمام بخش‌ها و دولت آنان بسیج می‌شوند اما جمهوری اسلامی ایران به نقطه‌ای رسیده که زمانیکه رژیم غاصب صهیونیستی به عنوان نماد سلطه توسط کشور ما مورد اصابت قرار می‌گیرد، رئیس جمهور و دولت و مردم به کارهای عادی خود می‌پردازند و کشور در شرایط آرام مسیر خود را ادامه می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: زمانی مقام معظم رهبری اینگونه تاکید کردند که نباید اقتصاد کشور با تکانه‌های خارجی دچار آسیبی شود؛ لذا باید در این مسیر حرکت کنیم و در زمینه اقتصاد به نقطه‌ای برسیم که تناسب با نقش جمهوری اسلامی در سطح بین الملل داشته باشد.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: امروز وقتی در منطقه تصمیمی گرفته می‌شود که تبعات خاصی دارد ناچار هستند ملاحظات جمهوری اسلامی را رعایت کنند و تکیه مظلومین جهان به ایران است تا جایی که تمام امکانات نظام سلطه برای شکست مردم غزه جمع آوری شد اما نتوانستند به هیچکدام از اهداف خود برسند.

حجت الله عبدالملکی دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری و صنعتی و ویژه اقتصادی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه تراز تجاری مناطق آزاد با تلاش‌های دولت سیزدهم مثبت شده است، گفت: یک و نیم درصد از ۶ درصد رشد اقتصادی حاصل تلاش‌های مناطق آزاد بوده و تاکنون ۹۰۰ هزار میلیارد تومان بسته سرمایه‌گذاری در سال گذشته ارائه شد که به معنای چهار برابر شدن تقاضا برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد است و تاکنون ۱۳۳ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری محقق شده است و این برنامه جهش سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد با جدیت پیگیری می‌شود و در سال پنجم برنامه هفتم سهم مناطق آزاد در رشد اقتصادی به ۴ درصد خواهد رسید.

کد خبر 6088682 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند
  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • ضرب‌الاجل مجلس برای دولت/منتظر مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • لزوم بازنگری در زمان اجرای مالیات بر عایدی سرمایه
  • نهاد‌های اقتصادی نباید سرمایه گذار را دغدغه‌مند کنند
  • فروش نوکیای تقلبی حرام است!
  • لزوم رسیدگی مجلس به لایحه مهارت آموزی کارکنان وظیفه/ آموزش مهارتی بیش از ۱ میلیون سرباز وظیفه طی ۶ سال اخیر 
  • سخنگوی دولت: پس از بارش‌های اخیر بخشی از حقابه هیرمند آزادسازی شد / معیشت مردم و ایجاد رشد اقتصادی اولویت مذاکرات مشترک دولت و مجلس دوازدهم خواهد بود