Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، حمید رضا دوست محمدی بعد از ظهر شنبه در حاشیه بازدید از کاروانسرای شاه‌عباسی سمنان که سابقاً اداره کل زندان‌ها بود اما با دستور آیت الله رئیسی به شهرداری و میراث فرهنگی واگذار شد، ابراز کرد: این مجموعه متأسفانه علی رغم اینکه از بند زندان رهایی یافته اما در بند ضوابط اداری است.

وی با بیان اینکه تغییر کاربری این اثر تاریخی به زندان از دهه ۶۰ تاکنون، زخم‌های عمیقی به این بنای ارزشمند تاریخی زده است، ابراز کرد: کاروانسرای شاه‌عباسی در سال‌های ۶۰ تا ۶۳ به عنوان اداره میراث فرهنگی در حال بهره برداری بود و اداره میراث فرهنگی وقت نیز مرمت‌هایی در کاروانسرا انجام داد اما بدترین کاربری در این دهه به کاروانسرا داده و به زندان تغییر کاربری داده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دستور رئیس قوه قضائیه

سرپرست میراث فرهنگی استان سمنان با بیان اینکه مخالف کاربری موزه این کاروانسرا هستیم و برخی کاربری‌ها به دلیل افزودن الحاقات، هویت آثار تاریخی را از بین می‌برد، بیان کرد: تغییر کاربری کاروانسرا به زندان، زخم‌های عمیقی را به این اثر تاریخی مظلوم وارد کرده است از سوی دیگر متأسفانه علی‌رغم صدور دستور رئیس قوه قضائیه در خصوص واگذاری کاروانسرا، هنوز این بنای ارزشمند تاریخی در بند ضوابط اداری است.

دوست محمدی با بیان اینکه بر اساس ضوابط اداری و قانون، فروش بناهای تاریخی در مالکیت دستگاه‌های دولتی به غیر ممنوع است، ابراز داشت: شهرداری در این مدت اقدامات خوبی داشته و با وجود موانعی که در این پروژه وجود دارد، فعالیت‌های مرمتی در بنا مسکوت نمانده و با هماهنگی شهرداری و میراث فرهنگی روند حذف الحاقات و مرمت بنا شروع شده است. از سوی دیگر مشکلات پیش آمده برای انتقال مالکیت بنا به شهرداری، یک مشکل حقوقی دارد که رفع آن در صلاحیت دستگاه‌های ملی است و باید در خارج از استان حل شود.

وی با بیان اینکه میراث فرهنگی استان سمنان با هر اتفاقی که زمینه ساز احیا، مرمت و حفاظت بهتر از این کاروانسرای تاریخی شود موافق است، بیان کرد: اگر بنا به شهرداری واگذار شود، میراث فرهنگی با حساسیت بر روند مرمت بنا نظارت خواهد کرد و اگر مالکیت بنا به میراث فرهنگی واگذار شود، بر اساس ضوابط و زیر نظر صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و همانند دیگر بناها، به یک سرمایه‌گذار بخش خصوصی واگذار و فرآیند مرمت و احیا با نظارت میراث فرهنگی انجام خواهد شد.

کد خبر 5223279

منبع: مهر

کلیدواژه: کاروانسرای شاه عباسی بوروکراسی قوه قضاییه میراث فرهنگی سمنان انتخابات 1400 ویروس کرونا چالش شایستگی بوشهر کرمانشاه آمار کرونا خطبه های نماز جمعه گرگان واکسن کرونا چالش شفافیت اردبیل شیراز انتخابات شورای شهر و روستا اراک میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۴۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان گفت: در مجموع بارندگی‌های اخیر به ۶۰ اثر و بنای تاریخی در سطح استان سیستان وبلوچستان خسارت‌هایی بین ۱۵ تا ۹۰ درصد با بار مالی ۱۸۴ میلیارد ریال وارد کرده است.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، محمد هادی طهرانی مقدم مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان گفت: بارندگی‌های سیل‌آسای اخیر بیش از ۱۸۴ میلیارد ریال به بنا‌ها و آثار تاریخی استان آسیب وارد کرد.

وی افزود: در بارندگی‌های شدیدی که هفته‌های اخیر در سیستان و بلوچستان رخ داد بخش زیادی از بنا‌ها و آثار تاریخی استان خسارت‌هایی از ۱۵ تا ۹۰درصد دیدند.

وی ادامه داد: در همین راستا و پس از ارزیابی و بررسی‌های کارشناسان میراث‌فرهنگی سیستان وبلوچستان، مسجد تاریخی عبدالقادر واقع در نیکشهر با ریزش حصار، دیوار‌ها و نفوذ آب مواجه شد که طبق ارزیابی کارشناسان حدود ۹۰درصد دچار خسارت شده که بیشترین خسارت را در میان آثار دیده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان ادامه داد: قلعه فیروزآباد راسک و آتشکده کله گنگ نیز به دلیل ریزش دیوار‌ها ۵۰ درصد تخریب شدند.

وی بیان کرد: همچنین بافت قلعه نو زهک، قلعه کنت سراوان و مقابر سورو و شیشه ریز سیب و سوران به دلیل ریزش دیوار‌ها و نفوذ آب و رطوبت و از بین رفتن کاهگل‌ها تا ۴۵ درصد دچار تخریب شدند.

طهرانی‌مقدم گفت: برج‌ها و دیوار‌ها و فضا‌های داخلی قلعه‌هایی مانند انوشیروان چابهار، دانش‌سرای مقدماتی زاهدان، قلعه تیس چابهار و قلعه بمپور هم به دلایلی همچون شستشوی کاهگل ها، نفوذ آب و ریزش دچار تخریب شده و خسارت‌هایی تا ۴۰ درصد به هر کدام از این بنا‌ها وارد شده است.

وی بیان کرد: در مجموع بارندگی‌های اخیر به ۶۰ اثر و بنای تاریخی در سطح استان سیستان وبلوچستان خسارت‌هایی بین ۱۵ تا ۹۰ درصد وارد کرده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان تاکید کرد: تا این لحظه میزان برآورد خسارت وارده شده به این بنا‌ها بر اثر بارندگی و سیلاب‌ها بیش از ۱۸۴ میلیارد ریال تخمین زده شده است و بر اساس پیش بینی‌های هواشناسی ممکن است بارندگی‌هایی که در روز‌های آینده خواهیم داشت میزان خسارت را افزایش دهد.

دیگر خبرها

  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • رونمایی از چهره جدید گذر ۳۰ تیر | این گذر تغییر کاربری می دهد
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • نماینده مجلس: فرو نشست اصفهان جدی است؛ ابنیه تاریخی مورد آسیب قرار گرفته
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار می‌شود
  • رونمایی از ثبت جهانی کاروانسرای دیر گچین قم