Web Analytics Made Easy - Statcounter

زنگ انتخابات ریاست جمهوری اردیبهشت ماه در ستاد انتخابات کشور به صدا در آمد تا کسانی که خود را شایسته جایگاه ریاست جمهوری می‌دانستند به میدان فاطمی رفته و اقدام به ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری کردند.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، چهار روز از اعلام لیست نهایی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ توسط شورای نگهبان می‌گذرد که در این مدت حواشی متعددی پیرامون نامزد‌های نهایی انتخابات به وجود آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز چهارشنبه قرعه کشی نامزد‌های انتخابات انجام شد و نامزد‌های انتخاباتی برنامه تبلیغاتی خودشان را در رسانه ملی متوجه شدند که می‌توان گفت از همان دقایق استارت تبلیغات انتخاباتی نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری زده شد.

اولین قرعه حضور نامزد‌ها در رسانه ملی به نام امیرحسین قاضی زاده هاشمی خورد وی دیشب در شبکه یک به برنامه‌های دولت خود پرداخت و کنایه ای به دولت مستقر زد و گفت: در دولت اعتدال بر اساس گزارش‌های جهانی بدترین وضع شکاف طبقاتی به لحاظ عدالت اجتماعی و اقتصادی را شاهد هستیم و شرایط به مراتب بدتر از قبل شده است.

وی با بیان اینکه «دولت‌های رفاقتی» آسیب دیگری در اداره کشور است، تاکید کرد: حلقه‌های بسیاری را دیده‌ایم مثل نیاوران، علم و صنعت، جماران و ... که عده‌ای تیم بوده اند و عده دیگری هم حلقه‌های دوم و سوم را تشکیل داده‌اند، از این رو رانت و دولت‌های «رانتی-غارتی» ایجاد شد که مرتکب رانت‌های گسترده‌ای شدند.

 

۲الی۳ ماهه اول تورم را متوقف می‌کنیم

همچنین محسن مهرعلیزاده نامزد انتخابات ریاست جمهوری در نشست خبری بعد از ضبط برنامه تبلیغاتی در رسانه ملی، اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم در ۲الی۳ ماهه اول تورم را متوقف کنیم بعد از آن ۱۰ تا ۱۵ درصد تورم فعلی را کاهش دهیم.


واکنش پزشکیان به خبر حمایتش از یک کاندیدای اصلاح‌طلب در انتخابات

مسعود پزشکیان داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و وزیر بهداشت دولت اصلاحات و نفر رد صلاحیت شده در انتخابات نسبت به ستاد محسن مهرعلیزاده نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خبر می‌دادند. در توئیتی نوشت: «در پاسخ به برخی از دوستان و همراهان عزیز به اطلاع می‌رسانم که اینجانب در انتخابات پیش رو قصد حمایت از هیچ کدام از کاندیدا‌های تایید صلاحیت شده را ندارم و به امید خدا مواضع خود را در نطقی که روز دوشنبه در مجلس خواهم داشت بیان خواهم کرد.»

 

۴۵۰هزار تومان یارانه به هر نفر

محسن رضایی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره جزئیات یارانه ۴۵۰ هزار تومانی، اظهار کرد: یارانه ۴۵۰ هزار تومانی یعنی کل یارانه دریافتی مردم از قبلی تا جدید می‌شود ۴۵۰ هزار تومان.

وی افزود: از دو منبع صرفه‌جویی، منابع یارانه ۴۵۰ هزارتومانی به دست می‌آید یکی صرفه‌جویی یارانه‌هایی که ثروتمندان از بنزین به دست می‌آورند، که آن را قطع می‌کنیم و این ۴ میلیارد دلاری که از کل یارانه‌های بنزین، گازوئیل، آب، برق و... می‌شود را به ۴۰ میلیون نفر می‌دهیم.

رضایی گفت: غیر از این ارز‌های ۴۲۰۰ تومانی که به دست واسطه‌ها می‌رود و نهاده می‌خرند و با قیمت گزاف می‌فروشند را آزاد می‌کنیم و از آن برای پرداخت یارانه استفاده می‌کنیم.

وی تاکید کرد: با پرداخت یارانه ۴۵۰ هزارتومانی هیچ یک از قیمت‌ها افزایش نمی‌یابد و فشار هم به بودجه دولت وارد نمی‌شود چراکه اصلا دست به بودجه دولت نمی‌زنیم.

 

واکنش زاکانی به وعده دادن یارانه بیشتر به مردم

علیرضا زاکانی نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری در نشست خبری که امروز شنبه ۸ خرداد برگزار شد، با بیان اینکه وعده دادن فلان مبلغ اشتباه است و دوره این چیز‌ها گذشته است، اظهار کرد: از نامزد‌هایی که این وعده‌های اقتصادی را بدهند بعدا سوال می‌کنم و منشا کارشناسی آن را از آن‌ها می‌خواهم.

 

مجری مناظره‌های انتخاباتی مشخص شد

عضو کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری از انتخاب مرتضی حیدری به عنوان مجری مناظره‌های انتخاباتی خبر داد.


به وقتش درباره منابع وام ۵۰۰ میلیون تومانی ازدواج خواهم گفت

قاضی زاده هاشمی درخصوص پرداخت وام ۵۰۰ میلیون تومانی به زوج‌های جوان، گفت: اعتبار ۵۰۰ میلیون تومانی در صندوق ویژه‌ای که به عنوان اعتبار خانواده یا جوانان در نظر میگیریم، به زوج‌های جوان برای ۳ مقوله ازدواج، مسکن و اشتغال پیش بینی کرده ایم و این بزرگترین طرح عدالت اجتماعی است.

وی ادامه داد:به موقع درباره منابع آن صحبت خواهم کرد، اجازه دهید آن‌هایی که عجول هستند قضاوت‌های خود را انجام دهند فقط امیدوارم بعد از آن شرمنده نشوند.

 

تعامل، از خانه تا جهان

عبدالناصر همتی طی توییتی در صفحه شخصی خود، از شعار انتخاباتی خود رونمایی کرد. وی در توییتی نوشت «تعامل، از خانه تا جهان» شعار دولت من است. بدون توافق برای رفع تحریم و بهبود رابطه با جهان و منطقه و بدون توافق‌های مساله‌محور در داخل میان نیرو‌های سیاسی و اجتماعی و میان حاکمیت و شهروندان نه می‌توان وضعیت معیشت مردم را بهتر کرد، نه حکمرانی را باکیفیت‌‍تر و نه ایران را قدرتمندتر.

کوهنوردی علی لاریجانی بعد از ردصلاحیتش

علی لاریجانی رییس سابق مجلس و کاندیدای سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری درست دو روز بعد از رد صلاحیت شدنش از سوی شورای نگهبان در پستی اینستاگرامی، ویدئویی از کوهپیمایی صبحگاهی اش در دامنه های دماوند منتشر کرد. لاریجانی در این پست نوشت: کوه دماوند چقدر قشنگه انصافاً…

رئیسی به کهف الشهدا رفت

حجت الاسلامی ابراهیم رئیسی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری صبح امروز جمعه با حضور در کهف الشهدای تهران، ضمن زیارت قبور مطهر شهدا با جمعی از مردم دیدار و گفت وگو کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: انتخابات 1400 انتخابات ریاست جمهوری رئیسی حواشی انتخابات همتی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ریاست جمهوری یارانه ۴۵۰ هزار نامزد سیزدهمین نامزد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۶۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک وعده دیگر اقتصادی دولت رئیسی، هوا شد؛ واردات خودرو کارکرده، پَر

عباس علی‌آبادی وزیر صمت تا همین دو هفته پیش وعده ابلاغ قریب‌الوقوع آیین‌نامه واردات دست‌دوم‌ها را به رسانه‌ها داد، بااین‌حال روز گذشته سخنگوی دولت تیر خلاص را به ورود کارکرده‌ها زد.

به گزارش دنیای اقتصاد، سخنگوی دولت، در نشست خبری با اصحاب رسانه اعلام کرد که آیین‌نامه واردات خودروی کارکرده از مناطق آزاد به تصویب رسیده و ابلاغ هم شده و آیین‌نامه دیگری در این زمینه موجود نیست.

ظاهرا ورود کارکرده‌ها از مناطق آزاد که سال گذشته ابلاغ و اجرا شد، جایگزین آیین‌نامه واردات دست‌دوم‌ها شده و قرار نیست آیین‌نامه جدایی در این زمینه از سوی هیات دولت ابلاغ شود. هر چند مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت، اسفند سال گذشته اعلام کرد که «واردات خودرو از مناطق آزاد ربطی به واردات خودرو‌های کارکرده ندارد»

بااین‌حال ظاهرا دولت همراه با فشار از سوی مدافعان تولید داخل، به‌ناچار به واردات کارکرده‌ها از مناطق آزاد رضایت داده و قرار نیست آیین‌نامه دیگری در این زمینه ابلاغ کند. در مصوبه دی‌ماه سال گذشته دولت تاکید شده بود «خودرو‌هایی که تا پیش از ابلاغ این آیین‌نامه، مجاز به تردد در مناطق آزاد تجاری و مناطق صنعتی و ویژه اقتصادی هستند، مشروط به پرداخت کلیه عوارض و بدهی‌های مربوط و حقوق ورودی (مشتمل بر حقوق گمرکی و سود بازرگانی مصوب)، دارا بودن معاینه فنی متصل به سامانه سیمفا و با رعایت قوانین، مجاز به پلاک‌گذاری ملی و واردات به سرزمین اصلی خواهند بود.»

در راستای اجرای این مصوبه، امکان ثبت سفارش خودرو‌های واردشده به مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی قبل از تاریخ ۱۹ دی‌ماه ۱۴۰۲ و ورود آن‌ها به سرزمین اصلی در سامانه جامع تجارت فراهم شد. بر این اساس تصور می‌شد ابلاغیه مذکور همان واردات دست‌دوم‌ها به کشور باشد که وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت با تصحیح این تصور تاکید کردند که آیین‌نامه جدایی برای واردات دست‌دوم‌ها به کشور ابلاغ خواهد شد. اما طولانی شدن روند ابلاغ آیین‌نامه کارکرده‌ها همراه با وعده امروز و فردای وزیر، این شائبه را ایجاد کرده بود که دولت تمایلی به ابلاغ آیین‌نامه‌ای در این زمینه ندارد.

یک فعال واردات خودرو به «دنیای اقتصاد» گفت که مسوولان وزارت صمت به این نتیجه رسیده‌اند که طرح واردات خودرو‌های کارکرده طرحی است ناپخته و همین موضوع اعلام آیین‌نامه مربوطه را به تاخیر انداخته است. وی در ادامه اظهار کرد که بعید است آیین‌نامه واردات خودرو‌های کارکرده حتی تا پایان امسال نیز ابلاغ شود. ظاهرا دولت از ارسال الحاقیه قانون ساماندهی صنعت خودرو به مجلس (واردات خودرو‌های کارکرده) پشیمان شده، زیرا به این نتیجه رسیده که مدیریت و تامین ارز آن دردسرساز است؛ بنابراین بهتر است در واردات کارکرده‌ها به همان واردات از مناطق آزاد اکتفا شود و آیین‌نامه جدایی در این زمینه ابلاغ نشود.

چرا واردات منتفی شد؟

آنچه مشخص است در هیچ دولتی به اندازه دولت سیزدهم شاهد وعده‌های خودرویی نبودیم؛ وعده‌هایی که با توجه به روند سیاستگذاری، غیرعملی به نظر می‌رسید. واردات ۲۰۰هزار دستگاه خودرو، تولید یک‌میلیون و ۷۰۰هزار محصول خودرویی، واردات دست‌دوم‌ها و ... از وعده‌های جذاب دولت برای تنظیم بازار خودرو بود. این در شرایطی است که این وعده‌ها نه‌تن‌ها اجرایی نشد بلکه منجر به التهاب بازار نیز شدند.

ورود تنها ۱۱هزار خودرو، تولید حدود یک‌میلیون خودروی سواری و در نهایت لغو آیین‌نامه کارکرده‌ها نتیجه توهمات سیاستگذار خودرو است. در این بین واردات کارکرده‌ها بیش از دیگر قول‌وقرار‌های دولت، بزرگ و عجیب به نظر می‌رسید. این سوال از ابتدا مطرح بود که وقتی اراده و ارزی برای واردات خودرو‌های نو وجود ندارد، چطور دولت طرح واردات کارکرده‌ها را به مجلس ارسال کرده است.

نگاهی به سوابق ارسال این لایحه از سوی دولت به مجلس نشان می‌دهد بیش از اینکه هدف دولت از ارسال این لایحه به بهارستان، تنظیم بازار خودرو باشد، بیشتر نجات وزیری بود که نمایندگان مجلس کمر همت به استیضاح وی بسته بودند. سیدرضا فاطمی امین که می‌توان از وی به نام «وزیر ابروعده‌ووعید‌های خودرویی» نام برد، برای جلب رضایت نمایندگان، دولت را مجاب کرد که لایحه الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو را به مجلس ارسال کند که از قضا نمایندگان با دوفوریت آن موافقت کردند. در تبصره ۶ این لایحه دوفوریتی، برای تسهیل واردات خودرو‌های کارکرده سازوکاری دیده شد که هدف از ارائه آن تنظیم بازار و تنوع‌بخشی به بازار خودرو با تسهیل واردات بیان شد.

حتی در حین بررسی این لایحه بانک مرکزی هم اعلام کرد که منشأ ارز برای واردات خودرو‌های کارکرده ابلاغ می‌شود. پس از تصویب و ابلاغ این لایحه از سوی رئیس مجلس قرار بود بعد از یک ماه آیین‌نامه آن تهیه و از سوی هیات دولت جهت اجرا ابلاغ شود. این در شرایطی است که با گذشت حدود ۹ماه نه تنها آیین‌نامه‌ای تهیه نشده بلکه ظاهرا پروژه واردات دست‌دوم‌ها از سوی دولت منتفی شده است.

در این بین سکوت نمایندگان مجلس عجیب است. نمایندگانی که از ورود دست‌دوم‌ها حمایت می‌کردند حالا در پنهان‌کاری دولت مبنی بر لغو واردات کارکرده‌ها، ترجیح می‌دهند اظهارنظری در مورد مصوبه خود نداشته باشند؛ مصوبه‌ای که دولت را مقید می‌کرد یک ماه بعد از ابلاغ، آیین‌نامه آن را تهیه کند.

وزیر صمت ۲۸ فروردین‌ماه امسال و زمانی که دولت به نتیجه رسیده بود که واردات دست‌دوم‌ها شاید خیلی ضرورتی نداشته باشد و اصلا به صلاح بازار خودرو کشور نیست، باز هم وعده داد و عنوان کرد که «واردات خودرو‌های دست‌دوم امسال هم در قانون بودجه دیده شده و آیین‌نامه واردات هم تنظیم و برای دولت ارسال شده است». وی این نکته را مورد تاکید قرار داد که در زمان حاضر واردات دست‌دوم‌ها از مسیر مناطق آزاد در حال انجام است و همچنین در حال بازبینی در آیین‌نامه واردات خودرو‌های دست‌دوم با کمک نمایندگان مجلس و همکاران وزارت صمت در بخش‌های تخصصی هستیم تا واردات این خودرو‌ها با کمترین عارضه و مشکل انجام شود.

اظهارات علی‌آبادی بیانگر این نکته است که ظاهرا دولت، مجلس را نیز در این زمینه مجاب و همراه خود کرده است. بااین‌حال می‌توان سه سناریو برای همکاری یا عدم همکاری مجلس برای لغو واردات دست‌دوم‌ها پیش‌بینی کرد.

سناریوی اول اینکه مجلس نیز به نظر دولت مبنی بر صلاح نبودن واردات دست‌دوم‌ها تمکین کند و از خیر ورود این نوع خودرو‌ها بگذرد. سناریوی دوم اینکه نمایندگان حامی این طرح همچنان بر اجرای آن اصرار داشته باشند. اما سناریوی دیگر اینکه ترجیح دولت بر این است که تجدیدنظر بر لایحه ارسالی خود را با مجلس بعدی پیش ببرد.

در هر صورت با توجه به اظهارات سخنگوی دولت، به نظر می‌رسد واردات دست‌دوم‌ها لغو شده و دولت به همان آیین‌نامه ورود کارکرده‌ها از مناطق آزاد بسنده کند. موضوعی که شاید با واکنش نمایندگان مجلس همراه باشد. طولانی شدن پروسه تهیه آیین‌نامه واردات کارکرده‌ها و همچنین فشار برخی از مخالفان این طرح، از مدت‌ها پیش گمانه‌زنی‌ها در مورد لغو ورود این نوع خودرو‌ها را ایجاد کرده بود؛ این در شرایطی است که حالا سخنگوی دولت تیر خلاص را به این طرح دولتی زد.

دیگر خبرها

  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • استقبال رسمی رئیس جمهور سریلانکا از آیت‌الله رئیسی
  • معاونت زنان ریاست‌جمهوری نمی‌تواند در اجرای موضوع حجاب وارد شود
  • یک وعده دیگر اقتصادی دولت رئیسی، هوا شد؛ واردات خودرو کارکرده، پَر
  • ویکتور اوربان: با شرایط خاصی جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۵ تمام می‌شود
  • ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم شد
  • اعلام جزییات یارانه جدید ۶٠٠ هزار تومانی
  • پیشتازی اندک ترامپ نسبت به بایدن در جدیدترین نظرسنجی