Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-24@12:43:16 GMT

پرسش های سخت انتخاباتی در انتظار آقای رییس کل

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۸۰۴۷۵

پرسش های سخت انتخاباتی در انتظار آقای رییس کل

به گزارش الف، روز یکشنبه نهم خردادماه، هیئت‌وزیران با پایان مسئولیت عبدالناصر همتی در سمت ریاست کل بانک مرکزی موافقت کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر هیئت دولت، «با توجه به ورود به عرصه تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری که مانع از حضور کافی وی در بانک مرکزی و ایفای وظایف و مسئولیت‌های خطیر رئیس‌کل در حوزه‌های حساس پول و ارز می‌شود» این تصمیم گرفته شد و اکبر کمیجانی، قائم‌مقام بانک مرکزی جایگزین عبدالناصر همتی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس‌کل بانک مرکزی شنبه، هشتم خردادماه در یک گفت‌وگوی مجازی از اصرار دولت بر کنار گذاشتن وی سخن گفته بود. عبدالناصر همتی در کلاب‌هاوس گفته بود: «رئیس دولت دوازدهم به او عنوان داشته اگر بخواهد نامزد انتخابات بماند نمی‌تواند هم‌زمان رئیس بانک مرکزی باشد؛ چراکه این موضوع به سیاست‌های پولی و ارزی ضربه می‌زند». از سوی دیگر غیبت همتی در نشست روز یک‌شنبه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به معنای تائید کنار گذاشته شدن وی برداشت شد.

بیشتر بخوانید:

همتی: رییس‌ جمهور اقتصاددان می‌تواند موفق باشد

غیبت همتی در جلسه ستاد اقتصادی دولت/ جانشین او مشخص می‌شود؟

برکناری "همتی" از ریاست بانک مرکزی/"کمیجانی" جایگزین شد

عبدالناصر همتی حدوداً بعد از سه سال از ریاست بانک مرکزی کنار گذاشته می‌شود. البته با اینکه هیئت دولت در تاریخ سوم مردادماه 1397 در حکم همتی بر «اصلاح نظام بانکی، سیاست‌های مالی، پولی و بهبود روابط بانکی با دنیا و توسعه پیمان‌های پولی دوجانبه، حفظ و مراقبت از ذخایر ارزی» به‌عنوان اولویت‌های رئیس‌کل بانک مرکزی که جانشین ولی‌الله سیف شده بود تأکید کرده بود اما در زمان وی قیمت دلار و سکه حدوداً سه برابر افزایش یافت.

در مردادماه سال 1397 بهای هر دلار کمی بیش از 9 هزار تومان بود که در سال گذشته حتی تا 32 هزار تومان نیز افزایش یافت و در روزهای اخیر حدوداً 25 هزار تومان بوده است.

از همتی به‌عنوان یکی از مقصران وضعیت نابسامان فعلی بورس یاد می‌شود. به‌گونه‌ای که برخی نامزدهای ریاست جمهوری در روزهای اخیر انتقادات تندی را علیه وی مطرح کرده بودند و از همتی به‌عنوان یکی از بانیان وضع موجود یادشده بود.

البته عبدالناصر همتی در کلا‌ب‌هاوس این انتقاد که یکی از مقصران وضعیت فعلی بورس است را رد کرد و عنوان داشته بود: «این وضع را کسانی به گردن بگیرند که می‌دانستند بازار در معرض سقوط است و دعوت به ورود به آن کردند. بانک مرکزی نمی‌تواند نرخ بهره بین‌بانکی را تغییر دهد و مسبب تغییرات آن کرونا بود».

همتی افزود: مسئولیتی در بورس ندارم و تأثیری در تصمیم‌گیری‌ها هم ندارم. وقتی نایب‌رئیس مجلس می‌گوید می‌خواهیم بگیر و ببند راه بیندازیم این‌گونه بورس را امنیتی می‌کنند. می‌گویند می‌خواهیم بورس را در سه روز اصلاح کنیم؛ مگر مایکروفر است؟

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اخیراً در گفت‌وگو با خبرگزاری صداوسیما نیز از موضعی انتقادی عنوان داشته بود: «به‌عنوان یک‌صدای سوم آمدم، صدایی که صدای بخش اعظم خاموش مردمی است که به وضع موجود اعتراض دارند ازاین‌رو مطمئنم می‌شود مشکلات مردم را رفع و خواسته‌هایشان را اجابت کرد».

با وجود برکناری عبدالناصر همتی توسط دولت، انتظار می‌رود در مناظره‌های انتخاباتی، رقبای وی این استعفا و فاصله‌گیری از دولت در ماه‌های پایانی را چندان ملاک عمل خود قرار ندهند و به شدت از سیاست‌های دولت انتقاد نمایند؛ چرا که همتی تنها فرد کابینه است که صلاحیتش برای نامزدی تائید شده است بنابراین چه بخواهد چه نخواهد به‌عنوان نماینده دولت در مناظره‌ها و تبلیغات انتخاباتی حضور خواهد داشت. همچنین همتی یکی از سیاست‌گذاران اصلی دولت در زمینه اقتصادی بوده است.

بااین‌وجود باید دید تا چه میزان تلاش همتی برای فاصله‌گیری از دولت موردقبول جامعه قرار خواهد گرفت ؟!

منبع: الف

کلیدواژه: عبدالناصر همتی بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۰۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران / ارزش پول ملی در ۴ دهه چقدر کاهش یافت؟

زهرا علی‌اکبری- تورم حالا به دغدغه اصلی سیاستگذاران و افکار عمومی در ایران تبدیل شده است. اقتصاد ایران در سال‌های اخیر با موج پرفشار تورم روبروست و صعود تورم به کانال بالاتر از چهل درصد سبب شده است قدرت خرید بیش از پیش آسیب ببیند. عدم تطابق تورم با میزان افزایش حقوق یکی از مهمترین نکاتی است که سبب شده است اقتصاد ایران شاهد عقبگرد قدرت خرید باشد.

احمد حاتمی یزد، کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین با تاکید بر این نکته که اقتصاد ایران درگیر بحران جدی ریزش ارزش پول ملی است، گفت: متاسفانه در چهار دهه اخیر ارزش پول ملی در ایران ۱۰ هزار برابر کاهش یافته است. معنای این اتفاق در حقیقت ریزش قدرت خرید مردم است.

وی گفت: اتفاقاتی زنجیروار زمینه را برای بروز این بحران مهیا کرده است. عامل مهم این اتفاق یعنی ریزش ارزش پول ملی، افزایش شدید نرخ تورم است و رشد تورم نیز ریشه در افزایش نقدینگی دارد. به عبارت دیگر دولت‌ها در ایران سیاست پرداخت درستی ندارند و با پیش‌بینی هزینه‌های غیرضروری در بودجه، موجب بروز ناترازی و ایجاد کسری در بودجه می‌شوند. این اتفاقات نیز دست به دست هم می‌دهد و چنین شرایط نامساعدی را ایجاد می‎کند.

بانک مرکزی باید مستقل باشد

حاتمی یزد تاکید کرد: وقتی درآمد و هزینه تطابقی با هم ندارند، دولت بانک مرکزی را مجبور به چاپ پول می‎کند و در نتیجه پول بدون پشتوانه را راهی اقتصاد می‌کند. اگر کالاها و خدمات همپای تورم در اقتصاد رشد می‌کرد چنین بحرانی به وقوع نمی‌پیوست اما متاسفانه شرایط تولید در بخش کالا و خدمات در ایران شرایط بسیار ناگواری است.

او تورم را گرفتن مالیات از فقرا و دادن پول و امکان به ثروتمندان دانست و گفت: در این فضا طبقه متوسط در حال از بین رفتن است. متاسفانه شکاف طبقاتی در حال عمیق شدن است. افراد به صرف نداشتن خانه، هر روز بیشتر از روز گذشته در فشار و تنگنا قرار می‌گیرند.

ام‌الفساد اقتصاد چیست؟

حاتمی یزد با تاکید بر اینکه تورم بی هیچ اغراقی ام‌الفساد جامعه است، گفت: بالا رفتن تورم و کاهش قدرت خرید افراد را ناگزیر به داشتن شغل دوم و سوم می‌کند در نتیجه کارها درست پیش نمی‌رود و بحران پدیدار می‌شود. حتی من معتقدم پایین بودن بهره‌وری و فساد اداری و قاچاق و .. تا حدی به معضل تورم در کشور مرتبط است. در شرایط فعلی همه چیز در خدمت طبقه بسیار ثروتمندی است که جمعیت اندکی دارند اما از همه‌ی مواهب برخوردارند. واقعا شرایط امروز ایران مصداق ضرب‌المثل قدیمی شده که از نخورده می‌گیرند و به خورده می‌دهند چون همان طور که گفتم تورم مالیاتی است که به فقرا فشار می‌آورد .

او مسئولیت اصلی بانک مرکزی را پیشگیری از تورم دانست و گفت: وقتی بانک مرکزی مستقل نیست، وضعیتی مثل وضعیت ایران پدیدار می‌شود چرا که دولت بانک مرکزی را مجبور با چاپ پول می کند و در نهایت تورم به مردم تحمیل می‌شود . آن وقتی ما می‌شنویم که رییس کل بانک مرکزی نسبت به تضعیف حکمرانی ریال در اقتصاد اعتراض دارند.

او در جواب این پرسش که نرخ تورم در سال جاری به نظر شما به هدف دولت یعنی بازگشت به کانال بیست تا سی درصد نزدیک خواهد شد یا خیر؟ گفت: نه تنها امسال بلکه در سال آینده نیز به نظر من نرخ تورم بالاتر از چهل درصد باقی خواهد ماند.

این مدیر اسبق بانکی گفت: جامعه در حال تغییر وضعیت است. طبقه متوسط تحت تاثیر سیاست‌های اشتباه اقتصادی در حال از بین رفتن است و در نتیجه این اتفاق جامعه به دو طبقه فقیر و بسیار ثروتمند تقسیم می‌شود. در این جامعه طبیعتا توسعه‎ای رخ نمی‌دهد و فشار موجود بر بخش مولد نیز موید همین مدعاست.

223223

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898287

دیگر خبرها

  • تائید ۶ کاندیدا برای حضور در انتخابات فدراسیون ورزش‌های رزمی
  • یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران
  • رییس مجلس: تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است
  • رییس مجلس: تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است + فیلم
  • یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران / ارزش پول ملی در ۴ دهه چقدر کاهش یافت؟
  • تخصیص ارز محموله‌های برنج در انتظار تأیید بانک مرکزی
  • گزارش جلسه ارزی مجلس و دولت هفته آینده در صحن قرائت می‌شود
  • هفته بعد گزارش جلسه ارزی مجلس و دولت در صحن مطرح می‌شود
  • ناکامی رئیسی در مبارزه با فساد و عمل به وعده‌های انتخاباتی‌اش به روایت میرلوحی /اسم ۲ کارشناس اقتصادی دولت را نام ببرید؟
  • پنج دغدغه بزرگ برای انتخابات ریاست جمهوری