Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون خدمات شهری شهرداری تهران در تشریح عملکرد این معاونت در دوره پنجم مدیریت شهری گفت: در حوزه فضای سبز ظرف چهار سال گذشته ۸۹ بوستان به مساحت ۱۵۴ هکتار در تهران احداث شده که در سال ۹۶، ۲۳ بوستان با ۳۴ هکتار در سال ۹۷ نیز ۲۴ بوستان به مساحت ۲۶ هکتار، سال ۹۸، ۱۹ بوستان به مساحت ۶۸ هکتار و در سال گذشته نیز ۲۳ بوستان با مساحت ۵۳ هکتار به بهره برداری رسیده است که به این ترتیب تا پایان سال جاری تعداد بوستان های تهران به ۲۳۰۰ بوستان می رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در این دوره از ۲۱ قطعه از باغات و اراضی مشجر و زمین های مناسب جهت تبدیل به بوستان های عمومی استفاده شده است.

به گزارش ایسنا، مجتبی یزدانی معاون خدمات شهری شهرداری تهران در تشریح عملکرد این معاونت در دوره پنجم مدیریت شهری گفت: در حوزه فضای سبز ظرف چهار سال گذشته ۸۹ بوستان به مساحت ۱۵۴ هکتار در تهران احداث شده که در سال ۹۶، ۲۳ بوستان با ۳۴ هکتار در سال ۹۷ نیز ۲۴ بوستان به مساحت ۲۶ هکتار، سال ۹۸، ۱۹ بوستان به مساحت ۶۸ هکتار و در سال گذشته نیز ۲۳ بوستان با مساحت ۵۳ هکتار به بهره برداری رسیده است که به این ترتیب تا پایان سال جاری تعداد بوستان های تهران به ۲۳۰۰ بوستان می رسد. همچنین در این دوره از ۲۱ قطعه از باغات و اراضی مشجر و زمین های مناسب جهت تبدیل به بوستان های عمومی استفاده شده است.

وی افزود: علی رغم همه اقدامات انجام شده برخی از مناطق تهران همچون مناطق ۱۰، ۱۱، ۸، ۷ و ۱۷ دارای سرانه پایینی هستند و این مناطق زیر شش متر مربع سرانه فضای سبز دارند؛ لذا با تشکیل اکیپی مشخص باغاتی را در سطح شهر تهران برای تبدیل به بوستان عمومی تملک کرده‌ایم تا نهایتا در هر محله‌ای یک بوستان ایجاد شود. خوشبختانه در سال گذشته سرانه فضای سبز تهران به ۱۶.۳۶ متر مربع رسید. همچنین در ارتباط با حریم پایتخت نیز در سال ۹۶، ۱۲۰۰ هکتار و در سال ۹۹، ۱۰۰۰ هکتار به فضای سبز حریم پایتخت اضافه شد. امسال نیز حدود ۱۳۰۰ هکتار در برنامه کاری خود داریم. در مجموع در دوره مدیریت فعلی ۴۷۲۰ هکتار به فضای سبز حریم و کمربند تهران اضافه شده است.

معاون شهردار تهران در بخش دیگری از صحبت های خود به تفاهم نامه های میان شهرداری و جهاد کشاورزی اشاره کرد و افزود: آنچه که در ۵۰ سال گذشته به عنوان تفاهم نامه میان شهرداری و جهاد کشاورزی وجود داشت همگی مستند شد تا در مرحله اجرا از این تفاهم نامه ها بهره بهتری گرفته شود. همچنین تفاهم نامه هایی با وزارت نیرو حول چهار موضوع قنوات، پساب، چاه ها و تصفیه خانه های محلی منعقد شده که به روشنی مشخص می کند در چه سالی از چه تصفیه خانه ای، چه میزان پساب برای آبیاری فضای سبز استفاده خواهد شد. در سال جاری در مناطق ۱، ۲، ۵، ۶، ۱۸ و ۲۰ نیز چهار مورد از تصفیه خانه ها پیشرفتی بیش از ۶۰ درصد را پشت سر خواهد گذاشت و نحوه استفاده از پساب آنها نیز به طور روشن مشخص شده است.

یزدانی ادامه داد: مقرر است در ۳۷۴ نقطه از بوستان های شهر تهران مخازن اضطراری جانمایی شود که در حال حاضر ۴۰ مورد از آنها انجام شده و ۶۰ مورد دیگر نیز در برنامه اجرایی سال جاری قرار گرفته است.

وی در خصوص عملکرد سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهر تهران نیز گفت: در این دوره ۵۷ بازار جدید در شهر تهران احداث شده است، یعنی در سال ۹۶، ۱۶ بازار، در سال ۹۷نیز ۱۴ بازار، سال ۹۸، چهار بازار و در سال گذشته نیز ۲۳ بازار جدید ساخته شده است. علاوه بر این تعداد زیادی بازار نیز بهسازی شده، در ساخت بازارهای جدید مناسب سازی برای معلولین در نظر گرفته شده و این مناسب سازی در احداث بوستان های جدید شهر تهران نیز رعایت شده است. همچنین در حوزه بهسازی بازارها در سال ۹۶، ۱۸ بازار، سال ۹۷، هفت بازار،سال ۹۸، ۹ بازار و در سال ۹۹ نیز شش بازار بهسازی شده است.

یزدانی در تشریح عملکرد سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تصریح کرد: در سال‌های ۹۶، هفت ایستگاه، ۹۷، دو ایستگاه، ۹۸، یک ایستگاه و در سال گذشته نیز چهار ایستگاه احداث شده که جمعا ۱۴ ایستگاه بر اساس کار کارشناسی به ایستگاه های آتش نشانی سطح شهر تهران اضافه شده است. تا پایان امسال نیز شش ایستگاه دیگر به بهره برداری می رسد. علاوه بر این نوسازی و بهسازی ناوگان خودرویی و تجهیزات عملیاتی سازمان آتش نشانی نیز انجام شده به شکلی که ظرف سه سال و نیم گذشته ۸۰۰ میلیارد تومان هزینه ساخت ایستگاه ها و تجهیزات جدید آتش نشانی شده است.

وی تاکید کرد: در حوزه مدیریت بحران نیز به هر یک از نواحی در سطح تهران دو موتورپمپ داده شد و تلاش شد اکیپ های ۱۳۷ مناطق تجهیز شوند. همچنین آموزش ایمنی و مدیریت بحران به ویژه برای ساختمان های نا ایمن و برج ها ارائه شد.

معاون شهر دار تهران تاکید کرد: در حوزه بحران سه تفاهم نامه اثرگذار در حوزه آموزش با وزارت کشور و سازمان شهرداری ها منعقد شده است و همچنین با وزارت دفاع در مورد حریق در ارتفاعات تفاهم نامه ای منعقد شد تا علاوه بر ارائه آموزش ها اگر در ارتفاعات حریقی روی داد با ارتباط آتش نشانی و وزارت دفاع بلافاصله تجهیزاتی همچون هلیکوپتر برای اطفای حریق اعزام شود.

یزدانی با اشاره به اینکه اگر هم افزایی در میان دستگاه های مختلف برقرار شود امکانات خوبی فراهم می شود افزود: در حال حاضر اورژانس و آتش نشانی با تفاهم نامه ای که منعقد کردند و استفاده از موتورلانس ها با تراکنش بسیار خوبی در تهران انجام می شود. همچنین حدود ۷۰ پد هلیکوپتر در تهران احداث شده که با این تفاهم نامه و بهره گیری اورژانس از این پدها جان ۱۴ نفر نجات پیدا کرده است.

وی در خصوص احداث و توسعه کارخانه های بازیافت پسماندهای ساختمانی عمرانی نیز گفت: در سه فاز توسعه این کارخانه ها دنبال شد که در فاز اول ظرفیت ۴۳۰۰ تُن، فاز دوم ۳۳۰۰ تُن و فاز سوم ۳۳۰۰ تُن صورت گرفت که فاز نهایی تا پایان خرداد ماه به بهره برداری می رسد. به این ترتیب تا پایان سال جاری ظرفیت این کارخانه و بطور کلی بازیافت نخاله های ساختمانی در تهران به ۱۴ هزار تُن می رسد.

معاون شهردار تهران ادامه داد: در حوزه تولید کمپوست استانداردهای لازم را گرفته ایم و این کمپوست مورد تایید جهاد کشاورزی قرار گرفته و در حال حاضر در حوزه های مختلف استفاده می شود. همچنین در حوزه پسماند پزشکی ما ریالی سرمایه گذاری نکردیم ولی ۴۰ خودروی پسماند پزشکی مجهز به GPS و دوربین برای کنترل انتقال تفکیک شده و این پسماندها را به ناوگان اضافه کردیم.

یزدانی در خصوص پسماندهای خانگی نیز گفت: در حوزه پسماندهای خانگی، پسماندهای حجیم ساماندهی شدند و در منطقه ۱۸ تمام این پسماندها تفکیک و در بخش های مختلف از آنها استفاده می شود. خوشبختانه با انجام همه این اقدامات زباله های تهران از ۷۵۰۰ تُن روزانه به حدود ۵۱۰۰ تُن رسیده است. همچنین ایستگاه های میانی در هشت پهنه تهران مد نظر قرار گرفت که چهار مورد به اتمام رسیده و سه مورد دیگر در حال انجام است که تمامی آنها با سرمایه گذاری بخش خصوصی بوده است. این اقدام باعث شده کاهش شیرابه، تفکیک زباله و کاهش حجم زباله را شاهد باشیم.

وی در خصوص اقدامات سازمان بهشت زهرا (س) نیز گفت: کار خوبی در این دوره انجام شد و مکان یابی آرامستان جدید در حال طی کردن مراحل نهایی است. در بخش دیگری از اقدامات خود ساماندهی آرامستان های تاریخی را با همکاری سازمان میراث فرهنگی دنبال کردیم و ساماندهی آرامستان دولاب به اتمام رسید. همچنین سوله های بحران بهشت زهرا و مرکز کنترل ترافیک این سازمان به بهره برداری رسید و ترمینال آمبولانس های بهشت زهرا (س) برای انتقال سریعتر در چند نقطه شهر تهران احداث شد.

وی افزود: در حوزه سازمان زیباسازی ساماندهی مبلمان سطح شهر و سرویس های بهداشتی در سطح مناطق محقق شد.

ادامه دارد...

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شهرداري تهران فضاي سبز سال گذشته نیز تبدیل به بوستان بوستان به مساحت تهران احداث شده تهران احداث شد بهره برداری احداث شده تفاهم نامه آتش نشانی شهر تهران سال ۹۶ انجام شد سال جاری فضای سبز تا پایان نیز گفت سال ۹۸ سال ۹۷

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۸۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازپس‌گیری فضای شهری از خودروها به نفع شهروندان به سبک بارسلون

بارسلون شهری است که در آن، مکان‌های عمومی با ساختار شهر سازگار شده است و میدان‌ها و خیابان‌ها برای دستیابی به فضاهای آسایش شهری، بازطراحی و به فضاهایی دوستانه‌تر، با نفوذپذیری و سایه‌های بیشتر تبدیل شده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، شهر بارسلونا دارای فضاهای متراکم و ساخته‌شده‌ای است که با سنگفرش پوشیده شده است. تقریباً ۷۵ درصد از زمین‌های این شهر در مقابل نفوذ آب مقاوم هستند و امکان تغییر آنها به منظور تغییر کاربری زمین و ایجاد تحول در شهر مشکل است. اما امروزه تعریف جدیدی از فضاهای عمومی معاصر، هم در شکل و هم در طراحی آنها صورت گرفته است که بر اساس آن، فضاهای عمومی اغلب مکان‌های بدون شکل مشخصی در شهر هستند که کاربردها و شیوه‌های جدید زندگی را تعریف می‌کنند. در واقع دگرگونی شهرها از تغییر مکان‌های عمومی کوچک، نزدیک کردن آنها به محله‌های مسکونی و ایجاد شبکه‌های شهری حاصل خواهد شد. بارسلون سال‌هاست که فضاهای عمومی را مجدداً طراحی و بازآفرینی می‌کند و آنها را به مکان‌های جدید نزدیک شهر با ویژگی ساختاری مهم تبدیل می‌کند. به اصطلاح، «مدل بارسلون» راهی برای نوسازی شهر از طریق مکان‌های عمومی و خیابان‌ها است که نیاز به تداوم و تنوع دارد.

استانداردهای سبز بارسلون

در منطقه جنگلی کوه کولسرولا، فضای سبز به ازای هر شخص حدود ۱۸ متر مربع است و این در حالی است که در محیط شهری به ازای هر فرد حدود ۷.۵ مترمربع فضای سبز وجود دارد. طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت، WHO، این میزان باید بین هفت تا ده متر مربع باشد. مشکل این شهر توزیع نابرابر این استاندارد در محله‌ها است چراکه در مناطق تاریخی، این میزان به دو متر مربع هم نمی‌رسد. نکته قابل توجه این است که فضای عمومی نباید با فضای سبز اشتباه گرفته شود. بر اساس این داده‌ها باید تلاشی برای طبیعی‌سازی شهری و اصطلاحاٌ سبزکردن شهر، برای مقابله با شرایط اضطرار آب‌وهوایی انجام شود.

بازآفرینی مدل شهری بارسلون

طراحی شهری بارسلون از دهه ۸۰ قرن گذشته تا به امروز بارها تغییر کرده است و همیشه نقطه شروع طرح‌های بازآفرینی، نوسازی مکان‌های عمومی و تعریف مجدد آنها به عنوان فضای تعامل برای شهروندان، به منظور دستیابی به آسایش شهری است. با توجه به نیازهای کنونی همچنان بازآفرینی شهری برای داشتن میدان‌ها و خیابان‌های دوستانه‌تر، با نفوذپذیری و سایه‌های بیشتر ادامه دارد. در بارسلون امروز، فضای اختصاص داده شده به خودروهای شخصی بسیار محدود است و اولویت تمام برنامه‌ریزی‌های شهری به مردم داده می‌شود و فضا برای حضور طبیعت و بهره‌گیری از مزایای آن افزایش می‌یابد.

دمای هوا در شهر به طور متوسط ۱.۸ درجه سانتیگراد نسبت به دوران پیش از صنعتی شدن افزایش یافته است و در هر تابستان بر اثر یک موج گرمایی، بیش از سه روز میانگین دمای شهر از ۳۳ درجه سانتیگراد فراتر می‌رود. به همین دلیل برای حفظ کیفیت زندگی شهروندان، کاشت درخت در سطح شهر به منظور افزایش فضاهای سایه‌دار و خنک امری ضروری است، هرچند بارسلون نزدیک به ۱.۵ میلیون درخت دارد که ۱۵۰ هزار اصله در خیابان‌ها و ۲۰۵ هزار اصله در پارک‌های شهری هستند.

در طرح طبیعت بارسلون پیشنهاد شده است که به ازای هر نفر، فضای سبز یک مترمربع افزایش یابد که معادل تبدیل یک میلیون و ۷۰۰ هزار مترمربع از فضاهای عمومی به فضاهای سبز جدید است. از آنجایی که بارسلون یک شهر فشرده است، دستیابی به این هدف دشوار است و با تنوع زیادی از مکان‌ها روبه‌رو است که می‌توانند طبیعی‌سازی شوند.

اکنون ایده تشکیل یک شهر در مجاورت محله‌های بارسلون برای برقراری تساوی در برخورداری از فضای سبز مطرح شده است و به این ترتیب نیمی از مردم شهر می‌توانند در محیط‌های شهری مجاور زندگی کنند و به آسانی به آنجا رفت‌وآمد داشته باشند. تقریباً ۹۰ درصد از جمعیت بارسلون حداقل پنج مورد از تسهیلات اساسی شامل غذا، بهداشت، آموزش، یک ایستگاه حمل‌ونقل عمومی و یک فضای عمومی را در محل زندگی خود دارند. این موضوع چارچوب کلی پروژه‌هایی است که با محله‌های شهر منطبق می‌شوند و از فرصت‌های شهری شبکه‌های یکپارچه استفاده می‌کنند و در عین حال مکان‌های بازسازی‌شده جدیدی را برای تأمین نیازهای شهروندان ارائه می‌کنند.

علاوه بر آن، از دهه ۹۰، پروژه‌های بسیاری در زمینه ایجاد فضای سبز به صورت خانگی با ایجاد باغ‌های کوچک در فاصله حدود ۲۰۰ متری خانه‌ها اجرا شده است. در برنامه‌های توسعه شهری، حیاط‌های داخلی بلوک‌های ساختمانی به فضای سبز تبدیل می‌شوند که در سه گروه پاسیو با فضای سبز عمومی، پاسیو با باغ خصوصی و پاسیو در پارکینگ‌ها تقسیم بندی می‌شوند. شورای شهر با بررسی وضعیت داخلی هر بلوک، طرح پیشنهادی برای بازسازی فضای داخلی آن را ارائه می‌دهد. هر چند این کار فرایندی کند و پرهزینه است اما از نظر اجتماعی بسیار سودآور و نمونه مهمی از توانایی بهبود شرایط و انطباق شهر با شرایط فعلی است. این باغ‌های کوچک، نمایانگر موفقیت برنامه‌های استفاده از فرصت‌های موجود شهر به نفع عموم و رسیدن به شهری سبز است.

سوپر بلاک بارسلون؛ نمونه‌ای از مالکیت شهروندان بر فضای عمومی

برنامه سوپر بلاک Superblock بارسلون مفهومی جدید از شهرسازی هم‌راستا با اهداف شهر ۱۵ دقیقه‌ای بدون خودرو است. این ایده قبل از همه‌گیری ایجاد شد، اما در طول قرنطینه با یک هدف روشن شتاب گرفت: بازپس‌گیری بخشی از فضایی که در حال حاضر توسط وسایل نقلیه شخصی اشغال شده است. ۸۵ درصد از سطح خیابان بارسلونا توسط وسایل نقلیه موتوری اشغال شده بود و این شهر میزبان ۶ هزار خودرو در هر متر مربع یود که یکی از بالاترین نرخ‌ها در اروپا محسوب می‌شد، اما با تکمیل سوپر بلاک ۷۰ درصد از سطح اشغال شده توسط وسایل نقلیه آزاد می‌شود.

انتقال تمرکز از خودروها به مردم

سوپر بلاک‌ها عمدتاً روشی جدید برای سازماندهی فضای عمومی کل شهر در اطراف مردم هستند و مکان‌های جدید، امن‌تر و با آلودگی کمتری را برای گذراندن وقت به آن‌ها ارائه می‌دهند. این تحول شهری در واقع با ایده کاهش آلودگی انجام گرفت و با محدود کردن دسترسی به خودروها و افزایش فضای سبز، آلودگی هوا را به طور کلی کاهش داد.

برای اولین سوپر بلاک، پروژه آزمایشی شامل رنگ‌آمیزی خیابان‌ها با علائم، محدود کردن دسترسی به ترافیک و باز کردن جاده‌ها به روی مردم بود. ایده ساماندهی خیابان‌ها نیز پس از امضای توافقنامه پاریس محبوبیت بیشتری پیدا کرد. این ابتکار توسعه شهری به‌سرعت به طرح پیشتازی برای اولویت دادن به عابران پیاده و اطمینان از این تبدیل شد که خیابان‌ها و فضاهای عمومی نه‌تنها باید آلودگی کمتری داشته باشند، بلکه باید مکان‌های امن‌تری برای ملاقات و معاشرت باشند.

بر اساس این اصل، همه بلاک‌ها اکنون دارای فضای بازی، مسیر دوچرخه‌سواری، استراحت و معاشرت شهروندان هستند. سوپر بلوک‌ها به ساکنان شهرها از جمله کودکان حقوقی در فضای عمومی را ارائه می‌دهد که پیش از این توسط خودروها سلب شده بود. برنامه شهرداری بارسلون ایجاد ۵۰۳ سوپر بلاک در سراسر شهر تا سال ۲۰۳۰ است.

کد خبر 739671

دیگر خبرها

  • زاکانی مشکلات تهران را حل کرد و فقط مانده مسجدسازی در پارک ها / اگر در بوستان قیطریه فضای خالی دارید درخت بکارید
  • انتقاد صریح رهبر معظم انقلاب از تخریب پوشش گیاهی به بهانه درست کردن هتل و حوزه علمیه: زمین خوارها در مناطق خوب شهر با شیوه های مشخص، ثروت عمومی را تبدیل می کنند به ثروت شخصی/ مسؤولین باید "عُرضه" به خرج دهند و برخورد قاطع کنند
  • ۱۴ هزار هکتار باغ مازندران شناسنامه‌دار شد
  • ۱۴ هزار هکتار از باغات مازندران شناسنامه دار شد
  • خدمات رسانی به مسافران نوروزی در ۷ بوستان تهران
  • آمادگی ۷ بوستان تهران برای اسکان مسافران نوروزی
  • تور مالیات؛ ملک ۶۵ هزار متر مربعی «امیرمنصور آریا» در تملک دولت قرار گرفت
  • امیر منصور آریا به تور مالیات افتاد | ۶۵ هزار متر زمین در تهران به تملک دولت درآمد
  • بازپس‌گیری فضای شهری از خودروها به نفع شهروندان به سبک بارسلون
  • اجرای طرح سرشاخه‌کاری در ۵۰ هکتار از باغات گردوی خلخال