Web Analytics Made Easy - Statcounter

برلین و پاریس به گزارش‌های اخیر در مورد همکاری دانمارک با آمریکا برای جاسوسی از مقام‌های اروپایی واکنش نشان دادند. خبرگزاری میزان - «امانوئل مکرون»، رییس جمهور فرانسه و «آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان، در واکنش به گزارش‌های مربوط به جاسوسی آمریکا از سیاستمداران اروپایی با همکاری دانمارک، این اقدام را غیر قابل قبول توصیف کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  به گزارش «اسپوتنیک»، امانوئل مکرون در پایان نشست مجازی شورای وزیران فرانسه – آلمان، ضمن غیرقابل قبول خواندن اقدام آمریکا مبنی بر جاسوسی از سیاستمداران اروپایی، گفت «این رویه در میان متحدان و حتی کمتر از متحدان میان شرکای اروپایی قابل قبول نیست.»   مکرون همچنین گفت «منتظر توضیح دولت‌های آمریکا و دانمارک در مورد گزارش اخیر است.»   آنگلا مرکل نیز اعلام کرد با موضع مکرون در این باره موافق است.   وی گفت «ما در مورد این مسائل صحبت کردیم ... در رابطه با NSA. رویکرد ما در مورد تحقیقات تغییر نکرده است.»   آلمان روز دوشنبه اعلام کرد در مورد ادامه همکاری با سازمان‌های اطلاعاتی دانمارک تجدیدنظر می‌کند.   نروژ و سوئد نیز خواستار توضیحات دانمارک پس از افشای نقش سازمان‌های اطلاعاتی این کشور در جاسوسی از شرکای اروپایی اش شدند. بیشتر بخوانید: فرانسه جاسوسی آمریکا از سران اروپایی را خطرناک خواند افشای جاسوسی آمریکا از متحدان اروپایی گزارش‌های رسانه‌ای به تازگی اعلام کردند که سرویس اطلاعات دفاعی دانمارک به صورت مخفیانه با آژانس امنیت ملی آمریکا «NSA» برای جاسوسی از مقام‌های ارشد کشور‌های همسایه از جمله مرکل در قالب عملیات «Dunhammer» در زمان ریاست جمهوری «باراک اوباما» همکاری کردند.   گزارش‌های مربوط به جاسوسی «NSA» از متحدان اروپایی، نخستین بار در سال ۲۰۱۳ از طریق افشاگری «ادوارد اسنودن»، افشا شد.   این تحقیقات، جزئیات جدیدی در مورد همکاری اطلاعاتی «FE» دانمارک، همسایه شمالی آلمان را نشان می‌دهد.   منابع متعدد ناشناس، رسانه دولتی دانمارک و سایر سازمان‌های خبری در آلمان، فرانسه، نروژ و سوئد گزارش دادند که تحلیلی محرمانه در مورد رابطه «NSA» و «FE» در سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ را بررسی می‌کنند.   این گزارش براساس افشاگری‌های «ادوارد اسنودن»، کارمند سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا و نتایج بررسی‌های سال ۲۰۱۵، «NSA» با توافق دانمارک از سیستم‌های شنود این کشور بر روی کابل‌های اینترنت زیر دریایی، دست به جاسوسی از مقام‌های اروپایی زد.   حتی یک مرکز داده به همین منظور در یکی از مراکز اطلاعاتی دانمارک در جزیره «آماجر» در جنوب «کپنهاگ» ساخته شد.   وزیر دفاع دانمارک با گفتن جمله «رهگیری سیستماتیک متحدان نزدیک غیرقابل قبول است»، از اظهارنظر در این باره امتناع کرد.   تحقیقات رسانه‌ای در این باره با همکاری روزنامه فرانسوی «لوموند»، روزنامه آلمانی «زیتونگ»، شبکه‌های آلمانی «NDR» و «WDR»، شبکه سوئدی «SVT» و شبکه نروژی «NRK» انجام شد.   انتشار گزارش «اسنودن»، سبب شده بود تا اوباما تعهد دهد که دست از جاسوسی از متحدان نزدیک بردارد.   «لوموند»، نوشت «در این مرحله مشخص نیست که آیا جاسوسی از طریق سیستم‌های دانمارکی قبل از تعهد اوباما رخ داده یا بعد از آن.»   انتهای پیام/ برچسب ها: تحولات بین الملل آمریکا اروپا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آمریکا تحولات بین الملل آمریکا اروپا جاسوسی آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۳۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش آمریکا به مطلع بودن از عملیات حمله تلافی جویانه به اسرائیل ( وعده صادق)

به گزارش همشهری آنلاین، یک رسانه انگلیسی در گزارشی مطرح کرد که مقامات ترکیه‌ای، اردنی و عراقی، روز یکشنبه(دیروز) در پی پاسخ تلافی‌جویانه ایران به اقدامات متجاوزانه رژیم صهیونیستی طی عملیات «وعده صادق» گفتند که ایران چند روز پیش از این حملات پهپادی و موشکی خود درباره آن هشدار داد بود اما مقامات آمریکایی مدعی هستند تهران به واشنگتن هشدار نداده بود و قصد داشته خسارات قابل‌توجهی به بار بیاورد.

ایران چند روز پس از حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری سفارت ایران در دمشق، با بیش از ۳۰۰ پهپاد و موشک به اهدافی در سرزمین‌های اشغالی حمله کرده و آن را حق مشروع خود برای پاسخ به اقدامات متجاوزانه این رژیم و در چارچوب بند ۵۱ منشور سازمان ملل متحد دانست.

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران در واکنش به این حمله گفت: در پیامی که به دوستانمان در کشورهای منطقه دادیم، از ۷۲ ساعت قبل از عملیات اطلاع دادیم که پاسخ ایران در قالب دفاع مشروع قطعی و مسلم است، بنابراین ما امنیت همسایگان و منطقه را امنیت جمهوری اسلامی ایران می‌دانیم.

او افزود: به برادران و دوستان‌مان در منطقه که ایالات متحده آمریکا در آن کشورها دارای پایگاه نظامی است، اعلام کردیم که هدف ما در دفاع مشروع صرفا تنبیه رژیم اسرائیل است و ما به دنبال هدف قرار دادن افراد و پایگاه‌های آمریکا در منطقه نیستم. ما تاکید کردیم که هرگز از توسعه تنش در منطقه استقبال نکرده‌ایم. هشدار دادیم اگر ایالات متحده از فضا یا سرزمین کشورهای مورد نظر برای دفاع و حمایت جانبدارانه از تل‌آویو استفاده کند، به ناچار پایگاه نظامی آمریکا در آن کشور مورد هدف قرار خواهد گرفت.

خبرگزاری رویترز در این باره گزارش داد: وزارت امور خارجه ترکیه گفت که پیش از وقوع این حمله، با واشنگتن و تهران گفت‌وگو کرده و به عنوان میانجی پیام‌هایی را به منظور اطمینان یافتن از این که واکنش‌ها متناسب باشد، منتقل کرده بود.

یک منبع دیپلماتیک ترکیه‌ای در این باره گفت: ایران گفت که واکنش آن پاسخ به حمله اسراییل به سفارت آن در دمشق است و فراتر از آن نخواهد بود. ما از احتمالات مطلع بودیم و اتفاقاتی که افتاد برایمان تعجب‌آور نبود.


با این وجود، یکی از مقامات ارشد دولت آمریکا اظهارات وزیر امور خارجه ایران را رد کرده و گفت که واشنگتن از طریق سوئیس با ایران در ارتباط بود اما ۷۲ ساعت پیش از این حمله اخطاری دریافت نکرده بود.

او مدعی شد: این واقعا صحت ندارد. آن‌ها اخطار ندادند و چیزی مبنی بر این نگفتند که «اهداف این‌ها خواهد بود، پس تخلیه‌شان کنید.»

این مقام آمریکایی در ادامه با بیان این که تهران تنها پس از آغاز حملات به آمریکا پیام داد، ادعا کرد که قصد ایران این بود که این حملات «به شدت ویرانگر» باشند.

او درباره ادعای خود توضیح داد که «ما در حالی که این(حمله) در حال انجام بود، پیامی از طریق سوئیس از ایرانی‌ها دریافت کردیم. به طور کلی، این پیام این بود که پس از (این حمله) کارشان به پایان می‌رسد اما عملیات هنوز ادامه داشت. این پیامی بود که به ما دادند.

ادعای این مقام آمریکایی در حالی با تلاش برای تحریف اظهارات ایران در این باره مطرح می‌شود که وزیر امور خارجه ایران، خود، با بیان اینکه عملیات نظامی ایران محدود بود، گفت ما بامداد روز یکشنبه به کاخ سفید در پیامی اعلام کردیم که عملیات ما محدود و حداقلی و با هدف دفاع مشروع و تنبیه رژیم اسرائیل انجام می‌شود.

مقامات عراقی، ترکیه‌ای و اردنی نیز گفتند که ایران هفته گذشته درباره این حمله هشدار داده بود که شامل جزئیاتی درباره آن نیز می‌شد.

در ادامه این مطلب آمده است: دو منبع مطلع عراقی، یک مشاور امنیتی دولت و یک مقام امنیتی گفتند که ایران حداقل سه روز پیش از وقوع این حمله، از طریق کانال‌های دیپلماتیک به بغداد درباره آن اطلاع داده بود.

زمان دقیق این حمله آن موقع فاش نشده بود اما چند ساعت پیش از حمله به مقامات امنیتی و نظامی عراق اعلام شد و به بغداد اجازه داد که حریم هوایی خود را ببندد و از حوادث مرگ‌بار جلوگیری کند.

مقام امنیتی عراقی که پیشتر به آن اشاره شد، گفت: دولت به وضوح از طریق مقامات ایرانی مطلع شد که نظامیان آمریکایی در عراق نیز از پیش، از این حمله مطلع بوده‌اند.

افزون بر این، یک مقام ارشد اردنی نیز گفت که ایران سفرای کشورهای عربی در تهران را چهارشنبه گذشته فراخواند تا به آن‌ها درباره قصد خود برای انجام دادن یک حمله اطلاع دهد، اگرچه زمان آن را مشخص نکرد.

او در پاسخ به این که آیا ایران جزئیاتی درباره اهداف و نوع تسلیحاتی که قرار بود استفاده کند نیز جزئیاتی ارائه کرده بود، مستقیما پاسخ نداد اما به طور تلویحی اشاره کرد که این موضوع هم مطرح شده بود.

یک منبع مطلع ایرانی نیز گفت که ایران از طریق کانال‌های دیپلماتیک، از جمله قطر و سوئیس درباره روز حمله به آمریکا اطلاع داده بود.

یک مقام ارشد آمریکایی گفت که هنوز مشخص نیست تا چه اندازه می‌توان از گسترش تنش‌ها جلوگیری کرد.

«جو بایدن» رییس‌جمهور آمریکا به رژیم صهیونیستی گفته است که واشنگتن در هیچ گونه حمله تلافی‌جویانه رژیم صهیونیستی تل‌آویو علیه ایران شرکت نخواهد کرد.

طبق گزارش‌ها، دولت بایدن پاسخی دیپلماتیک به این حمله را ترجیح می‌دهد و به دنبال گسترش تنش‌ها با ایران نیست.

کد خبر 844599 منبع: ایسنا برچسب‌ها ایران و آمریکا خبر ویژه حمله ایران به اسرائیل

دیگر خبرها

  • واکنش آمریکا به مطلع بودن از عملیات سپاه | کدام کشورها اطلاع داشتند؟
  • واکنش آمریکا به مطلع بودن از عملیات وعده صادق
  • واکنش آمریکا به مطلع بودن از عملیات حمله تلافی جویانه به اسرائیل ( وعده صادق)
  • واکنش آمریکا به مطلع بودن از عملیات ایران
  • واکنش وزیر امنیت داخلی آمریکا به عملیات «وعده صادق»
  • پیام مهم واکنش آمریکا و متحدان اسرائیل به حمله سپاه چه بود؟
  • پیام مهم واکنش آمریکا و متحدان اسرائیل به حمله سپاه از نگاه فلاحت‌پیشه
  • پیام مهم واکنش آمریکا و متحدان اسرائیل به حمله سپاه از نگاه فلاحت‌پیشه /اقدام نظامی ایران، دقیق برنامه ریزی شده بود
  • پیام مهم واکنش آمریکا و متحدان اسرائیل به حمله سپاه از نگاه فلاحت پیشه /اقدام نظامی ایران، دقیق برنامه ریزی شده بود
  • ترس آمریکا از همکاری با اسرائیل در واکنش به ایران