Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، فرهاد دژپسند امروز در حاشیه راه‌اندازی دو سامانه الکترونیکی در وزارت اقتصاد در جمع خبرنگاران در مورد سخنان برخی کاندیداهای ریاست جمهوری درباره درآمد مالیاتی اظهار داشت: سؤال مهم سهم جایگاه مالیات در بودجه دولت است که برخی اظهارنظرهایی صورت می‌گیرد که از دقت لازم برخوردار نیست و باید مقایسه شود؛ وقتی گفته می‌شود نسبت مالیات به بودجه مراد کدام بودجه است؟ آیا به نسبت به بودجه کل کشور یا بودجه عمومی دولت یا منابع دولت به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سال گذشته هزینه دولت 571 هزار میلیارد  تومان بود در حالیکه درآمد مالیات 192 هزار میلیارد تومان محقق شد. امسال هزینه دولت به 1200 هزار میلیارد  تومان رسیده است آیا قرار است درآمد مالیاتی هم به این نسبت 2.1 برابر شود که در آن صورت فشار زیادی به مالیات‌ دهندگان وارد می‌شود. بنابراین تعریف نسبت مالیات به بودجه باید شفاف‌سازی شود. چون مخرج کسر که هزینه‌های دولت است از 571 هزار میلیارد تومان به 1200 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است در حالی که درآمد مالیاتی از 191 هزار میلیارد تومان به 497 هزار میلیارد تومان می‌رسد که 33 درصد رشد می‌کند. اگر قرار بود مطابق افزایش هزینه دولت رشد کند مالیات امسال باید 109 درصد رشد می‌کرد و کسی که ادعای آشنایی با ادبیات اقتصاد می‌کند می‌داند که نمی‌توان مالیات را یک ساله 109 درصد رشد داد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: مالیات در شرایط بیماری کرونا و رکود واحدهای صنعتی قابل افزایش نیست حتی اتاق اصناف می‌خواهد مالیات برخی از اصناف تعطیل شده را معاف کند، صنعت گردشگری در ایام کرونا واقعاً مشکل پیدا کرد آیا در این شرایط می‌توان گفت درآمد مالیات باید 109درصد رشد کند؟

دژپسند عنوان کرد: درآمد مالیاتی در سال 97 به 107 هزار میلیارد تومان رسید که 23 درصد از این درآمد مربوط به اسفندماه بود چون ماه‌های آخر سال طرحی اجرا شد و این رقم محقق شد اما درآمد مالیات در سال 98 به 141 هزار میلیارد تومان رسید. در سال 99 این رقم به 193 هزار میلیارد تومان افزایش یافت و این جهش مالیاتی در واقع مشهود است که حاصل اصلاح ساختار بودجه و تغییر پایه‌های مالیاتی بود. اما قرار نیست همه افزایش هزینه دولت را با مالیات تأمین کنیم. البته باید بودجه مبتنی بر مالیات باشد.

* مالیات بر خانه‌های خالی مالیات درآمدی نیست

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر مالیات خودروهای لوکس گفت: این مسئله در قانون بودجه دیده شده که از خودروهای لوکس مالیات گرفته شود اما مالیات بر عایدی سرمایه کلیات آن در مجلس تصویب شده و باید شور دوم آن در کمیسیون تخصصی بررسی و تصویب شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی این را هم اشاره کرد که مالیات بر خانه‌های خالی برای این است که صاحبان این خانه‌ها تشویق به اجاره و یا فروش خانه‌های خود بکنند و هدف تأمین بودجه نیست بلکه برای این است که عرضه مسکن بیشتر شود و ما منتظریم در چهار ماه اول سال عرضه مسکن صورت گیرد و سامانه شناسایی خانه‌های خالی در وزارت راه و شهرسازی طراحی شده  است و قرار است تا چهار ماه اول سال ببینند چه میزان از خانه‌های خالی برای مصرف عرضه می‌شود.

دژپسند در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره زمان واریز 50 درصد دوم سود سهام عدالت گفت: ما منتظریم شرکت‌های سرمایه‌پذیر اطلاعات خود را ارائه کنند و هم این سودها سریع‌تر به سهامداران عدالت برسد و از طرفی شرکت‌ها دچار فشار نشوند. گزارش‌هایی گرفته‌ایم تلاش می‌کنیم ظرف یک ماه آینده این سودها کامل شود.

وی افزود: مجامع شرکت‌های سرمایه‌پذیر عدالت برگزار شده 50 درصد از ا ین سودها را قبل از سال جدید پرداخت کردیم قرار شد 50 درصد دیگر هم در تیرماه بدهیم البته اینها گزاره‌های اگر محقق شود آنگاه پرداخت می‌شود اما تلاش می‌کنیم قبل از عید قربان (30 تیر) سود سهام عدالت مرحله دوم را هم بدهیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین در پاسخ به این پرسش که چه زمانی 40درصد باقیمانده سهام عدالت آزاد می‌شود، عنوان کرد: بستگی به شرایط بازار دارد باید شرکت‌های استانی وارد بورس شوند و بعد در شورای عالی بورس برای آزادسازی 40 درصد باقیمانده سهام عدالت تصمیم‌گیری شود.

* کاندیداهای ریاست جمهوری به توقعات دامن نزنند

دژپسند  همچنین در مورد حمایت هفت بندی از بازار سرمایه گفت: خوشبختانه در جلسه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا پیشنهادات سازمان بورس مورد تصویب قرار گرفت و ما منتظریم این مصوبات توسط مقام معظم رهبری تصویب و ابلاغ شود بنابراین مراحل اداری ابلاغ طی می‌شود و به زودی این مصوبات برای اجرا ابلاغ می‌شود.

وی در مورد وعده‌هایی که کاندیداهای ریاست جمهوری در مورد اقتصاد می‌دهند، اظهار داشت: برنامه کلی اینگونه نیست که آنچه کاندیداها راجع‌به اقتصاد حرف می‌زنند ما نقد کنیم بلکه مردم داوری و انتخاب کنند اما اگر در برخی فرمایشات نسبت نادرستی بدهند روابط عمومی وزارت اقتصاد پاسخ می‌دهد. البته امروز جامعه ما هوشمند است و اظهارنظرهایی که در مورد اقتصاد و بازار سرمایه‌ می‌شود مورد صحت‌سنجی مردم قرار می‌گیرد. 

وزیر امور اقتصادی و دارایی این نکته را هم گفت: به کاندیداهای ریاست جمهوری توصیه می‌شود به توقعات دامن نزنند و فضای سرمایه‌گذاری در کشور دچار تنش نشود.

دژپسند همچنین در مورد زمان جبران زیان پالایشی یکم خاطرنشان کرد: این هم یکی از موارد هفت گانه مصوبه شورای هماهنگی سران بود که منتظریم ابلاغ شود و بعد از آن جبران خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سهام عدالت مالیات اقتصاد عید قربان وزیر امور اقتصادی و دارایی کاندیداهای ریاست جمهوری هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی خانه های خالی درآمد مالیات سهام عدالت هزینه دولت درصد رشد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۰۱۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احمدی: ۱۰ درصد از قرارداد بازیکنان پرسپولیس را پرداخت کردیم/ تیم را برای قهرمانی در آسیا تجهیز می کنیم

سیدمحمدمهدی احمدی رئیس کنسرسیوم بانک‌های خریدار پرسپولیس در برنامه مجله فوتبال شبکه خبر اظهار کرد: روز گذشته ۱۰ درصد از مطالبات و حقوق معوقه سرخپوشان پایتخت پرداخت شد تا روحیه شان به طور مضاعف تا پایان فصل شکل بگیرد. ان شا الله اگر بتوانند در جام باشگاه‌های ایران کسب قهرمانی کنند خودشان باعث می‌شوند که بخشی از اقساط تخفیف پیدا کند و ما تصمیم گرفتیم بخشی از این تخفیف در اقساط را به بازیکنان و کادر فنی تخصیص بدهیم که همین قدرت مضاعف را در بازیکنان ایجاد خواهد کرد. در کادر فنی هم هیچ تغییری در این ۵ هفته پایانی لیگ برتر نخواهیم داشت و مابقی اعضای هیئت مدیره هم به کار خود ادامه می‌دهند.

او افزود: اصلا نمی‌خواهیم تیم را درگیر حاشیه کنیم و فقط یک عضو که جایش در هیئت مدیره پرسپولیس خالی هست به عنوان ناظر مالی در باشگاه پرسپولیس مستقر می‌کنیم که شفافیت، بودجه و نظام مالی را بتوانیم در این باشگاه شکل بدهیم. ما فصل آینده هم می‌خواهیم  تحلیل درستی از ریسک‌های مالی در باشگاه پرسپولیس داشته باشیم تا بتوانیم برنامه ریزی دقیقی انجام بدهیم و بتوانیم سال آینده باشگاه پرسپولیس را به عنوان مدعی قهرمانی آسیا تجهیز کنیم که آنچه که در خور شان این باشگاه هست را انجام بدهیم تا  دوباره در آسیا پرآوازه شود.  

احمدی گفت: سال ۸۴ مصوبه واگذاری ۲۰ درصد از سهام باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال مصوب شد، اما هیچ گاه خریداری برایش پیدا نشد و هیچ اهلیتی از سوی سازمان خصوصی سازی مورد تایید قرار نگرفت تا اینکه در دولت رئیسی ۱۰ درصد سهام پرسپولیس و استقلال واگذار شد و ۱۶ بار مزایده از ۲۰ درصد، ۳۰ درصد، ۵۱ درصد و اخیرا مزایده ۸۵ درصدی برگزار شد، خریدار عمده‌ای برای خرید سهام این ۲ باشگاه پیدا نشد. این نگرانی وجود داشت که با واگذاری این ۲ باشگاه که نشان بزرگی دارند و هواداران زیادی بارش را به دوش می‌کشند بعدا مشکلات این ۲ باشگاه افزایش پیدا کند شاید عدم واگذاری شان موهبتش بیشتر از واگذاری شان باشد به خاطر همین موضوع به تعویق افتاد، اما بحث مجوز حرفه‌ای سرخابی ها، دولت را مجبور کرد که تصمیم بگیرد که حتما باید مالکیت از دولت جدا شود  و دولت سهام خود را واگذار کند.

رئیس کنسرسیوم بانک‌های خریدار پرسپولیس بیان کرد: نگرانی‌هایی هم وجود داشت که اگر دولت سهامدار اقلیت هم باقی بماند و بخواهد با ابزار‌هایی مدیریت کند و این موضوع باعث شد که سهامداری حاضر به خرید سهام این ۲ باشگاه نشود. با تدبیری که وزیر اقتصاد کرد به این نتیجه رسیدند که ۸۵ درصد سهام سرخابی‌ها یک جا واگذار شود که دولت کاملا حذف شود. ۱۰ درصد  سهام این ۲ باشگاه  به صورت شناور و خرد واگذار شده است. به طور حتم باید ۵ درصد سهام به کارکنان و پیشکسوتان واگذار شود که عنقریب باید این اتفاق بیفتد و حق تقدم با بازیکنان، کارکنان و پیشکسوتان برای خرید سهام خواهد بود.

او افزود: یکی از کنسرسیوم ها، نظام بانکی بود که ما منع قانونی به خاطر ماده ۱۶ و ۱۷ مربوط به قانون رفع تولید رقابت پذیر داشتیم و بانک‌ها را از بنگاه داری منع می‌کرد، اما شورای پول و اعتبار  ۲ هفته قبل مصوبه ای  صادر کرد  که این مانع به  صورت موردی برداشته شد. استدلال این بود که باشگاه پرسپولیس با توجه به شبکه هواداری و اجتماعی که دارد می‌تواند در کنار هم قرار بگیرد و  این مانع قانونی را بتواند برطرف کند. با توجه به مصوبه‌ای که شورای پول و اعتبار تصویب کرد ۶ بانک به صورت کنسرسیوم قرار گرفتند که عمده سهم به بانک شهر واگذار شد و ۳۰ درصد سهام را به طور مستقیم داریم و ۱۵ درصد را ۳ بانک صادرات، رفاه کارگران و اقتصاد نوین به مدت ۲ سال به بانک شهر واگذار کردند.

احمدی خاطرنشان کرد: طبق توافقی که در کنسرسیوم بانک‌ها صورت گرفت عملا ۳ عضو هیئت مدیره را بانک شهر انتخاب خواهد کرد و ۲ عضو هیئت مدیره را بانک ملت و بانک تجارت انتخاب می‌کنند که طی توافقی که کردیم یکی از این بانک ها، رئیس هیئت مدیره پرسپولیس را انتخاب می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان ورزشی فوتبال و فوتسال

دیگر خبرها

  • تامین ۹۸ درصد درآمدهای استان سمنان از درآمدهای مالیاتی
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید | یک راه بسیار ساده برای دریافت سود سهام عدالت
  • احمدی: ۱۰ درصد از قرارداد بازیکنان پرسپولیس را پرداخت کردیم/ تیم را برای قهرمانی در آسیا تجهیز می کنیم
  • ترکیب سهامداران پرسپولیس در هیئت مدیره مشخص شد
  • کمک دولت اسپانیا به رئال مادرید برای خرید امباپه
  • سهامداران عدالت بخوانند؛ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • سهامداران عدالت بخوانند/ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • آیا ایران نفت خود را مفت می‌فروشد؟
  • فشار شدید هزینه مسکن بر خانوارهای کم‌درآمد اروپایی
  • آیا ارزش افزوده همان هیولایی است که از آن می‌ترسیم؟