Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، چندی پیش شهردار تهران تصمیم گرفت برای کاهش ترافیک و آلودگی هوا، مسیر‌های دوچرخه را در سطح شهر گسترش دهد، اما مزایای اجرای طرح به همین جا ختم نمی‌شود، بلکه افزایش دسترسی به مراکز محل کار و سکونت، ایجاد شبکه متصل و به هم پیوسته دوچرخه سواری در شهر تهران را نیز به همرا دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این طرح هدف مهمی وجود داشت و آن هم این بود که مسیر‌های دوچرخه سواری کارکرد فرامنطقه‌ای داشته باشند و مناطق را به یکدیگر متصل کنند تا شهروندان برای انجام تمام امور خود بتوانند به جای اتومبیل با دوچرخه به مناطق مختلف رفت و آمد کنند.

یعقوب آزاده دل، مدیر حمل و نقل پارک شهرداری، درباره مسیر‌های دوچرخه در سطح شهر گفت: در بازه زمانی پنج ساله، در تهران ۵۵۰ کیلومتر مسیر دوچرخه چیده شده که از این ۵۵۰ کیلومتر تا کنون ۲۶۰ کیلومتر را ایجاد کرده ایم. این مسیر‌ها در بوستان‌ها و شبکه‌های معابر بوده و بعضی از آن‌ها محلی و بعضی هم کارکرد فرامنطقه‌ای دارند و این مسیر‌ها به صورت کریدوری طراحی شده اند.

مسیر‌های دوچرخه سواری خوب و کارآمد هستند، اما در سطح محله‌ای که فقط برای کار‌های کوچک و خرید در محله بخواهیم از آن‌ها استفاده کنیم با اینهمه بودجه‌ای که صرف شده، شاید هم از ارزش کمی برخوردار و هم از مسیر اصلی طرح دور باشد.

برای مشاهده مسیر‌های دوچرخه به تعدادی از مناطق رفته و با مشکلات زیادی مواجه شدیم به طور مثال در منطقه ۲۰ تهران طرح به صورت محله‌ای اجرا شده و عملا با طرح اصلی مغایرت دارد.

اما تنها مشکلی که با آن مواجه هستیم همین نیست. در بسیاری از خیابان‌ها مسیر‌های دوچرخه قرار دارند، اما خانه دوچرخه‌ای برای کرایه دوچرخه وجود ندارد و این کاربرد مسیرهارا کم می‌کند، چرا که با این اوضاع اقتصادی هر شهروندی توانایی خرید دوچرخه ندارد و باید بتواند از امکانات شهری استفاده کند، اما با نبودن خانه‌های دوچرخه، استفاده از مسیر دوچرخه هم تبدیل می‌شود به امری که فقط کسانی که دوچرخه دارند بتوانند از آن استفاده کنند.

بیشتر بخوانید

رکاب‌هایی که معکوس می‌چرخند/ نقض قانون پیش چشمان قانونگذار

به طور مثال در منطقه ۸ هیچ خانه دوچرخه‌ای وجود ندارد و مسعود رنجبریان، شهردار منطقه ۸ تهران درباره این موضوع گفت: ما در منطقه خانه دوچرخه نداریم و شهروندان باید خودشان دوچرخه داشته باشند.

اما این مسئله فقط به یک منطقه مربوط نیست، به سراغ خیابان آزادی رفتیم که مسیر دوچرخه از آزادی تا تهرانپارس است و یکی از پر ترافیک‌ترین مناطق تهران است، اما با نبودن خانه‌های دوچرخه در این منطقه، عملا این مسیر‌ها کاربردی ندارند و کمتر شهروندی حداقل تا به حالا با دوچرخه از آنجا رفت و آمد داشته است.

در مورد این موضوع با علی حیدری، معاون حمل و نقل و ترافیک منطقه ۹ گفت و گویی داشتیم که گفت:در منطقه ۹ ایستگاه اجاره دوچرخه نداریم، چونکه شرکت بیدود تا کنون این منطقه را پوشش نداده است.

از ابتدای اجرای این طرح با مشکلات زیادی رو به رو بودیم، از قرار داشتن تیر چراغ برق و موانع بتنی در مسیر دوچرخه و مسیر‌های نصفه و نیمه و ناکارآمد گرفته تا مسیر‌هایی که در پیاده راه ایجاد شده و از حق عابرین پیاده کاسته شده و یا مسیر‌هایی که در خیابان‌های کم وسعت هستندو به جای کمک به کاهش ترافیک، باعث افزایش این معضل شده اند.

درباره محل ایجاد مسیر‌های دوچرخه، یعقوب آزاده دل، مدیر حمل و نقل پارک شهرداری گفت:تاکید ما بر این است که مسیر‌ها حتما در سطح سواره ایجاد شوند و این تاکید هم به خاطر این است که فضای حمل و نقل پاک و فضای تردد عابرین پیاده و دوچرخه سواران در سطح شهر زیاد شود، اما برای ایجاد مسیر نباید به مسیر عابرین تجاوز شود.

وی در پاسخ به این که چطور در بسیاری از مناطق در پیاده راه‌ها این مسیر‌ها ایجاد شده اند گفت: این فرآیند به طور محدودی اتفاق افتاده است. یا پیاده راه عریض بوده و یا عابرین پیاده از آن چندان عبور نمی‌کنند و به طور استثنا در این گونه موارد، مسیر دوچرخه را در پیاده راه ایجاد می‌کنیم که مقدار آن خیلی کم است،اما باز هم تاکید ما بر این است که مسیر در سطح سواره ایجاد شود.

اما بعد از این موضوعات می‌رسیم به بحث سارقانی که حالا آسودگی خیال بیشتری برای فرار از صحنه جرم دارند، سارقان موتورسواری که بعد از ارتکاب جرم وارد حریم دوچرخه سوارای شده و با سرعت از محل ارتکاب جرم فرار می‌کنند.

آزاده دل با تاکید بر این موضوع که عبور سارقان از مسیر دوچرخه به ضعف این طرح مربوط نمی‌شود گفت: مگر قبلا کیف قاپی نبود؟ یا اگر کیف قاپی اتفاق می‌افتاد سارق از کجا فرار می‌کرد؟ این گونه نیست که مسیر دوچرخه به میزان سرقت‌های انجام شده افزوده باشد. اتفاقا در مسیر دوچرخه عابران پیاده و موانع وجود دارند و نمی‌تواند از آن جا با سرعت زیاد بروند. اینکه گفته شود که مسیر دوچرخه به مسیر کیف قاپی تبدیل شده درست نیست.

وی افزود: از زمان‌های قدیم هم در قسمت‌های مرکزی شهر تهران، صرافی‌ها و بانک‌های ارزی و طلافروشی‌ها بودند و این مناطق محل کیف قاپی بوده است. این یک بهانه است که مردم و کسبه می‌آورند تا این مسیر دوچرخه‌ای که طراحی و ایجاد شده به حالت قبلی برگشته و جای پارک اتومبیل‌های خودشان و مشتری هایشان تامین شود.

بیشتر بخوانید

برای ایجاد مسیر دوچرخه سواری نباید از سهم عابران کم شود

آزاده دل در ادامه گفت: زمانی که در خیابان کریمخان هم این مسیر‌ها طراحی شد، طلافروشان خیلی فشار آوردند و یکی از دلایلی هم که آوردند این بود که این مسیر‌ها به محل کیف قاپی تبدیل شده، درحالی که این طلافروشی‌ها از قدیم هم بوده و مسئله کیف قاپی هم یک داستان جدید نیست. فقط مسئله‌ای که وجود دارد‌ این است که در خیابان کریمخان قبلا تابلو‌های پارک ممنوع قرار داشت، اما با این وجود اتومبیل‌ها را در این مکان پارک می‌کردند و حالا نمی‌توانند، این‌ها صرفا یک بهانه است.

مناف هاشمی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران درباره مسیر‌های دوچرخه گفت: مسیر‌هایی که مصوب و ایجاد شده اند حدود ۲۵۰ کیلومتر هستند که بسیار مسیر‌های کاربردی‌اند و شهروندان از آن‌ها استفاده خوبی می‌کنند و این امر باعث کاهش یک درصدی ترافیک تهران شده و شهروندان تهرانی در حوزه مرکزی از دوچرخه‌ها استفاده خوبی دارند.

این درحالی است که شهروندی با نارضایتی از خیابان‌های تنگ و پرتردد گفت: در بلوار دادمان شهرک غرب شهرداری در حال کم کردن عرض خیابان است، به طوری که با ایجاد مسیر دوچرخه که به ترافیک این نقطه افزوده شده، در جایی که شاید در شبانه روز یک دوچرخه هم رد نشود، اما تردد خودرو زیاد است و‌ ای کاش شهرداری به جای هزینه بی جا برای ایجاد مسیر دوچرخه در چنین خیابان‌هایی که کاربردی ندارد و به جای از سر باز کردن وظایف، برای آسفالت و مشکلات منطقه هزینه کنند که اذیت و آسیب‌ها برای ما کمتر شود.

چیزی که برای هر طرحی مهم است، این است که آن طرح از همه جوانب سنجیده شود، اکثر مشکلاتی که در سطح شهر، در این مسیر‌های دوچرخه وجود دارد از بی دقتی و عدم بازبینی منطقه نشأت می‌گیرد و از کارآمدی آن طرح می‌کاهد.

بیشتر بخوانید

پیاده روها و مسیر دوچرخه، جولانگاه موتورسوارها شده است سبز شدن تیر چراغ برق در مسیر دوچرخه/ تکرار کاهش مسیر پیاده رو و ادامه تناقض با شعار انسان محوری

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مسیر دوچرخه شهرداری تهران طرح فرامنطقه ای مسیر های دوچرخه دوچرخه سواری مسیر دوچرخه مسیر ها ایجاد مسیر سطح شهر پیاده راه خیابان ها ایجاد شده حمل و نقل کیف قاپی آزاده دل شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۰۳۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد معاونت ساخت صنعتی مسکن در ریاست جمهوری/ تولید مسکن ارزان با کمک دانش‌بنیان‌ها

جعفر قرائتی ستوده در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: واقعیت این است که در اجزاء صنعتی‌شدن مسیر خوبی در پیش گرفته شده است، اما تا نگاه تولید به مسکن وجود نداشته باشد این اجزا منجر به بهبود روند کلی ساخت نخواهند شد. به طور مثال اگر فونداسیون و برخی کار‌های زیربنایی انجام شود، اما سایر اجزای آن مسکن در موقع و موعد مقرر تکمیل نشود یا زیرساخت‌ها برای استفاده از آن مسکن فراهم نشود طبیعی است که ساخت مسکن به برنامه‌های پیش‌بینی شده نخواهد رسید.

قرائتی ستوده بیان کرد: همچنین خانه باید جای آرامش باشد و طبیعی است که اگر ساخت مسکن و مجموعه‌های مسکن به گونه‌ای باشد که خانه محل آرامش نباشد و معضلاتی داشته باشد نیز هدف خانه‌دار کردن مردم محقق نشده است.

تولید انبوه و ارزان مسکن با کمک دانش‌بنیان‌ها

وی عنوان کرد: دانش بنیان‌ها به طور قطع کمک مهمی به تولید انبوه مسکن با قیمت ارزان‌تر و حرکت در روند صنعتی‌سازی ساخت مسکن داشته و خواهند داشت، اما در این مسیر باید هم به بازار و تقاضای مورد نیاز اشراف داشته باشند و هم آنکه مشاورانی داشته باشند که در دل بازار تولید مسکن باشندو به عبارتی از تقاضای بازار آگاهی داشته باشند تا به آنها مشاوره‌های لازم را ارایه دهند.

قرائتی ستوده گفت:‌صنعتی‌سازی در کشور مسیر خوبی را طی کرده است و دانش‌بنیان‌ها هم در طی این مسیر نقش مهمی ایفا کرده‌اند، اما پشتیبانی‌های لازم از آن صورت نگرفته است.

برخی در بدنه وزارت راه مایل به تسریع در ساخت نهضت ملی مسکن نیستند

رییس انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان تصریح کرد: خانه محصولی کامل است و طراحی و برنامه اجرا از روز اول باید به گونه‌ای باشد که بتوان کار را در زمان‌بندی معین به اتمام رساند. اگر برنامه‌ریزی درست وجود داشته باشد به راحتی می‌توان سالانه یک میلیون واحد ساخت، اما واقعیت این است که عده‌ای مایل به اجرای سریعتر برنامه‌ها نیستند و برخی از آنها نیز متاسفانه در بدنه وزارت راه هستند.

ادامه روند کنونی در ساخت نهضت ملی مسکن خیانت به کشور است

قرائتی ستوده خاطرنشان کرد: اگر برنامه‌ریزی که برای ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی انجام شده با همان دست‌فرمان فعلی به پیش رود خیانت به کشور شده است به این دلیل که منابع کشور به هدر می‌رود.

رییس انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان افزود: تولید در همه جای دنیا مورد احترام است، اما صنایع و از جمله صنایع وابسته به مسکن به دلیل کمبود برق و گاز در زمستان و تابستان با تعطیلی مواجه می‌شوند.

با یک تفکر جزءنگر نمی‌توان دانش‌بنیانی‌شدن ساخت مسکن را پیگیری کرد

قرائتی ستوده عنوان کرد: دانش‌بنیان یعنی با یک تفکر خلاق از دانش بهره برد، اما با یک تفکر جزءنگر نمی‌توان این مسیر را طی کرد و باید با یک دید کل‌نگر بتوان برای همه بخش‌های صنعتی کشور از جمله مسکن برنامه‌ریزی اجرایی داشت.

معاونت ساخت صنعتی مسکن در ریاست جمهوری برای تکمیل ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی شکل بگیرد

وی تصریح کرد: صنعت مسکن یک صنعت فرابخشی و وزارتخانه‌ای است به این معنا که تنها بنیاد مسکن یا معاونت مسکن وزارت راه یا وزارت کار یا نیرو و نفت نمی‌تواند متولی آن باشد. پیشنهاد ما این بوده است که معاونت ساخت صنعتی مسکن در ریاست جمهوری برای تکمیل ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی شکل بگیرد که تمامی وزارتخانه‌های مرتبط از راه و شهرسازی، نیرو، نفت و کار در آن حضور داشته باشند.

قرائتی ستوده بیان کرد: از نظر تعداد مهندسان مرتبط با ساخت مسکن و هر رشته‌ای که به آن مرتبط است رتبه چهارم جهان را به خود اختصاص داده‌ایم.

موانع ساخت انبوه مسکن با فرآیند‌های اجرایی

وی افزود: مشکل اساسی ساخت انبوه مسکن در فرایند‌های اجرایی است. متاسفانه باید گفت در حالی که قرار بود دانشگاه‌های علمی و کاربردی تکنسین و افراد اجرایی برای ساخت مسکن پرورش دهند این فارغ‌التحصیلان آشنا به فعالیت‌های تکنسینی نیستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایجاد پست برق ۴۰۰ کیلو ولت در هشترود
  • تلاش برای ایجاد پست برق ۴۰۰ کیلو ولت در هشترود
  • شکاف بین دولتمردان صهیونیست‌زده با افکار عمومی در غرب غیرقابل‌انکار است
  • ایجاد معاونت ساخت صنعتی مسکن در ریاست جمهوری/ تولید مسکن ارزان با کمک دانش‌بنیان‌ها
  • ایجاد معاونت ساخت صنعتی مسکن در ریاست جمهوری
  • تسهیل تردد معلولان در مسجد الحرام
  • حقابه ایران از افغانستان چه شد؟
  • ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
  • بهترین مسیرهای پیاده‌روی تهران کدام‌اند؟
  • آغاز اجرای پروژه عمرانی در جاده کرج_چالوس/ سفر به مازندران از مسیرهای جایگزین ممکن است