Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-23@14:20:19 GMT

اندازه‌گیری جرم کروموزوم انسان برای اولین بار

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۱۱۲۵۷

اندازه‌گیری جرم کروموزوم انسان برای اولین بار

جرم کروموزوم‌های انسان برای اولین بار اندازه‌گیری شد.

به گزارش ایمنا، در تحقیقاتی جدید به رهبری محققان دانشگاه کالج لندن جرم کروموزوم‌های انسان که شامل دستورالعمل‌هایی برای زندگی است و تقریباً در همه سلول‌های بدن وجود دارند به وسیله‌ی اشعه‌ی ایکس اندازه‌گیری شد. برای انجام این تحقیقات که در مجله‌ی "Chromosome Research" به چاپ رسیده است محققان از یک پرتوی ایکس قوی استفاده کردند تا به وسیله‌ی آن تعداد الکترون‌های ۴۶ کروموزوم درون سلول را تعیین کرده و جرم کروموزوم را به دست بیاورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان دریافتند که کروموزوم‌ها ۲۰ برابر از دی‌ان‌ای سنگین‌تر است و جرمی بیشتر از آنچه که تصور می‌شد دارد. این موضوع نشان دهنده این است که شاید ترکیباتی ناشناخته درون آنها وجود دارد که هنوز کشف نشده است. کروموزوم‌ها علاوه بر دی‌ان‌ای دارای پروتئین‌هایی است که عملکردهای مختلفی چون خواندن دی‌ان‌ای، تنظیم فرآیندهای مربوط به تقسیم سلولی و در کنار هم قرار دادن رشته‌های دی‌ان‌ای درون سلول‌های ما دارند.

پرفسور ایان رابینسون (Ian Robinson) نویسنده اصلی این مقاله می‌گوید: ۱۳۰ سال است که کروموزوم‌ها توسط دانشمندان کشف شده‌اند، اما هنوز بخش‌هایی از این ساختارهای پیچیده وجود دارند که اطلاعات کافی از آن‌ها نداریم. ما جرم دی‌ان‌ای را می‌دانیم، اما این اولین بار است که توانستیم با دقت بالا جرم کروموزوم‌های حامل دی‌ان‌ای را اندازه‌گیری کنیم.

وی افزود: اندازه‌گیری‌های ما نشان می‌دهد که ۴۶ کروموزومی که درون سلول‌های ما وجود دارد ۲۴۲ پیکو گرم (یک تریلیونیم گرم) وزن دارد. این میزان از آنچه ما تصور می‌کردیم بیشتر است و نشان از جرم اضافی قابل توجهی در کروموزوم‌ها دارد.

در این تحقیقات محققان از روشی به نام "X-ray ptychography" استفاده کردند در این روش الگوهای مختلفی که پس از گذشت پرتو ایکس از کروموزوم‌ها ایجاد می‌شد در کنار هم قرار گرفتند تا تصویری سه‌بعدی بازسازی شود. از کروموزوم‌ها در مرحله‌ی متافاز درست قبل از آنکه تقسیم شوند عکس برداری شد. در این مرحله پروتئین‌ها دی‌ان‌ای را به صورت فشرده در هم می‌پیچند.

آرچانابهارتیا (Archana Bhartiya) دانشجوی دکترا در مرکز نانوتکنولوژی کالج لندن و از نویسندگان اصلی مقاله می‌گوید: دستیابی به درک بهتری از کروموزوم‌ها فواید مهمی برای سلامتی انسان‌ها خواهد داشت. مطالعات زیادی بر روی کروموزوم‌ها درون آزمایشگاه برای تشخیص سرطان انجام می‌شود. هر پیشرفتی در زمینه‌ی تصویربرداری از کروموزوم‌ها ارزشمند خواهد بود. هر سلول انسان ۲۳ جفت کروموزوم دارد.

منبع: ایسنا

کد خبر 498109

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اختلال کروموزومی ناهنجاری های کروموزومی تازه های پزشکی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق کروموزوم ها اندازه گیری دی ان ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۱۱۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«سفر آخر» و نمایشگاهی از شهید آوینی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در این نمایشگاه ۵۴ فریم عکس در اندازه‌های مختلف است، اصغر بختیاری، احسان رجبی، مرتضی شعبانی، سیدمحمد جعفری و محمدحسین قدمی در اندازه‌های مختلفی روی دیوار رفته است. گزارش: 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • انتشار تصاویری از سیستم لانچ و پرتاب پهپاد ۱۳۶ برای اولین بار
  • از عمر جاودان «عروس دریایی نامیرا» چه می‌دانید!
  • اولین نبرد هوایی یک جنگنده تحت کنترل هوش مصنوعی و انسان انجام شد
  • «سفر آخر» و نمایشگاهی از شهید آوینی
  • اولین نبرد هوایی بین یک جنگنده تحت کنترل هوش مصنوعی و انسان انجام شد
  • از این حیوان فقط دو نمونه در جهان باقی مانده
  • طراحی و تولید نسل جدید داربست‌های ترمیم استخوان
  • ضابطه ثبت فرآورده‌های بافت، سلول و ژن درمانی
  • ارتباط عجیب میان یک جلبک دریایی و بقای انسان‌!
  • روزنه امید برای بیماران مبتلا به سرطان خون