Web Analytics Made Easy - Statcounter

برنامه‌های حوزه‌های تخصصی بانک مرکزی در چارچوب رسالت و ماموریت‌های قانونی محوله به این نهاد و در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۰ منتشر شد.

خبرگزاری میزان-  طبق گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، سال جاری که با عنوان «تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» از سوی مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) مزین شده است، در شرایطی آغاز گردید که از یکسو تحریم‌های خصمانه آمریکا همانند سنوات گذشته به شدت پابرجا بوده و از سوی دیگر تبعات شیوع بیماری کرونا کماکان بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی کشور را مختل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چنین شرایطی ضرورت دارد تمامی دستگاه‌های اجرایی و متولیان بخش‌های مختلف اقتصادی ضمن حفظ انسجام، همکاری و هماهنگی، اتخاذ تدابیر لازم به منظور تحقق شعار سال و تداوم رشد اقتصادی و بهبود فضای تولید در کشور را مورد توجه و سرلوحه کار خود قرار دهند.

در همین راستا بانک مرکزی همسو با اهداف و برنامه‌های مجموعه سیاستگذاری کشور در چارچوب سیاست‌گذاری نوین پولی و با استفاده از تعمیق و توسعه عملیات بازار باز، سعی در مهار انتظارات تورمی و نهایتاً فراهم کردن زمینه لازم برای برقراری ثبات اقتصادی به منظور کمک به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در کشور را دارد. بر همین اساس حوزه‌های تخصصی بانک مرکزی در چارچوب رسالت و ماموریت‌های قانونی محوله به این نهاد و در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۰ برنامه‌های ذیل را در دست اقدام دارند:

سیاست‌های پولی و اعتباری
- تداوم سیاست‌های کنترل انتظارات تورمی و مهار تورم در چارچوب توسعه عملیات بازار باز
- تقویت ثبات مالی از طریق اعمال سیاست‌های احتیاطی کلان در نظام بانکی
- کمک به اصلاح ساختار مالی دولت و تامین مالی کسری بودجه از طریق انتشار اوراق بدهی
- افزایش سهم اوراق بدهی در ترازنامه بانک‌ها در راستای اجرای موثر عملیات بازار باز
- هدایت نرخ سود با رویکرد کنترل تورم، مدیریت انتظارات و نظرداشت خروج از رکود
- استمرار تامین مالی هدفمند زنجیره‌های تولید
- تداوم حمایت از تامین مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط (SMEs)
- تقویت تأمین مالی بخش مسکن
- سایر برنامه‌های اعتباری
- حمایت از بنگاه‌های اقتصادی آسیب‌دیده از ویروس کرونا و حمایت از طرح‌های تولید واکسن داخلی
- تأمین منابع لازم برای خرید تضمینی گندم و سایر محصولات کشاورزی
- اعطای تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان به منظور حمایت از تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات

برنامه‌های حوزه ارزی
- فراهم کردن امکان تنوع و تسهیل در روش‌های برگشت ارز حاصل از صادرات به منظور افزایش میزان برگشت ارز و ایفاء تعهدات ارزی صادرکنندگان.
- بازنگری مجموعه مقررات ارزی و حذف موانع موجود در راستای تسهیل و تسریع فرآیند واردات اقلام مرتبط با خطوط تولید و نیز بهره‌گیری بهینه از ارز حاصل از صادرات. ‏
- تخصیص بهینه و مدیریت منابع ارزی در جهت تامین مواد اولیه و کالا‌های واسطه‌ای
- ارتقاء سامانه‌های ارزی در جهت افزایش شفافیت، کارایی و پیشگیری حداکثری از فساد.
- مدیریت بازار ارز و کنترل حداکثری نوسانات نرخ ارز از طریق روش‌های معمول فعالیت در بازار و پایش بازار با هماهنگی حوزه‌های ذی‌ربط.
- انعقاد پیمان‌های منطقه‌ای و پیوستن به سازوکار‌های تسهیل مراودات مالی بین‌المللی در صورت رفع تحریم‌ها.
- تقویت و گسترش بهره‌گیری از سازوکار تهاتر جهت مدیریت دریافت و انتقال ارز، با استفاده حداکثری از ظرفیت‌های شبکه بانکی کشور.
- آمادگی برقراری و تقویت روابط با کارگزاران خارجی و موسسات مالی بین‌المللی پس از رفع تحریم‌ها، با هدف استفاده مناسب از منابع ارزی و نیز تجهیز بهینه منابع جهت تامین طرح‌های تولیدی و زیربنائی کشور. ‏

برنامه‌های حوزه نظارت
- پیگیری افزایش و تقویت منابع سرمایه‌ای بانک‌ها به منظور افزایش ظرفیت تسهیلاتی شبکه بانکی کشور در راستای حمایت از تأمین مالی تولید.
- طراحی و پیاده‌سازی سازوکار‌های اجرایی برای رسیدگی دقیق و سریع به مشکلات واحد‌های تولیدی به ویژه در استان‌ها از طریق تشریک مساعی مؤثر با کارگروه‌های استانی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید.
- تدوین مقررات بانکی تسهیل‌گر نظیر دستورالعمل تعیین تکلیف واحد‌های تولیدی در شرف تملیک یا تملک شده توسط مؤسسات اعتباری در راستای تسهیل و کمک به احیای بنگاه‌های تولیدی مشکل‌دار.
- نظارت بر اجرای دستورالعمل امهال با هدف حذف سود مرکب و جلوگیری از فشار مضاعف بر فعالان اقتصادی.
- پیگیری اجرای دستورالعمل واگذاری اموال مازاد به منظور آزادسازی منابع مؤسسات اعتباری جهت تأمین مالی تولید.
- پیگیری رفع مقررات زائد در راستای مانع‌زدایی از بخش واقعی اقتصاد و تولید از طریق برگزاری جلسات دوره‌ای با بانک‌ها و فعالان اقتصادی.
- افزایش اختیارات واحد‌های استانی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی جهت تخصیص سریع‌تر و بهینه منابع به واحد‌های تولیدی استانی.
- اختصاص ۵۰ درصد از منابع هر استان جهت مصارف در همان استان در جهت تقویت و تسهیل در دسترسی به منابع بانکی در استان‌ها.

برنامه‌های حوزه دبیرکل بانک
- تدوین سازوکار جدید به منظور افزایش صادرات مصنوعات نقره
- فراهم آوردن امکان خرید شمش طلای تولید داخلی توسط بانک مرکزی
- ارتقاء کارآمدی و اعتبار چک به منظور تسهیل مبادلات اقتصادی از طریق ارائه دسته¬چک¬های جدید صیادی

برنامه‌های حوزه نظام‌های پرداخت و فناوری‌های نوین

- اقدامات حمایتی در حوزه عرضه و تقاضا
- توسعه ارائه خدمات نرم‌افزاری در حوزه بانکداری دیجیتال در کشور‌های همسایه.
- حمایت از ارائه زیرساخت‌های فناورانه توسعه بانکداری دیجیتال در کشور‌های همسایه.
- ایجاد بستر مناسب جهت گسترش تقاضا در بازار کشور‌های همسایه بوسیله تدوین مقررات حوزه رمزارزها.

برنامه‌های حوزه اداری و مالی
- تداوم بهبود فرآیند‌های اداری و برنامه استانداردسازی مجوز‌های بانک مرکزی
- تداوم و تکمیل برنامه ارائه خدمات بانک به صورت الکترونیکی در چارچوب ضوابط توسعه دولت الکترونیک.

بیشتر بخوانید: چالش‌های مالیاتی/ ۶۰۰ هزار میلیارد تومان ظرفیت‌ مغفول مالیاتی در ایران!

انتهای پیام/

 

برچسب ها: بانک مرکزی شعار سال 1400

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بانک مرکزی بانک مرکزی شعار سال 1400 برنامه های حوزه تحقق شعار سال بانک مرکزی بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۱۴۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی پدر تولید و تولیدکننده را درآورده است؛ به داد بخش خصوصی برسید!

تین نیوز

رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران بیان کرد: بانک مرکزی اصلا متوجه است که چه بلایی سر واحدهای تولیدی می آورد؟ بانک مرکزی هم متولی پولی شده هم متولی اقتصاد کشور شده، باید به این وضعیت رسیدگی شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصادآنلاین، هرویک یاریجانیان، رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران در نشست صبحانه کاری اتاق بازرگانی با نمایندگان مجلس بیان کرد: متاسفانه خودآزاری اقتصادی داریم، بانک مرکزی در حال حاضر هم پدر تولید و هم تولیدکننده و صنعت را درآورده است، یک بلاتکلیفی عجیبی را در ساختار اقتصادی کشور داریم که عمدترین دلیل آن اقدامات بانک مرکزی است که از برج ۷ هیچ نوع تخصیص ارزی را اعمال نمی کند.

یاریجانیان افزود: بانک مرکزی فعالان اقتصادی را بلاتکلیف گذاشته است حداقل اعلام کند که هیچ تخصیص ارزی به ما تعلق نمی گیرد. با ارز آزاد هم نمی توانیم کار کنیم، چون اگر با ارز آزاد کالا وارد کنیم قاچاقچی محسوب می شویم.

وی ادامه داد: بانک مرکزی اصلا متوجه است که چه بلایی سر واحدهای تولیدی می آورد؟ بانک مرکزی هم متولی پولی شده هم متولی اقتصاد کشور شده، باید به این وضعیت رسیدگی شود.

رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: طبق نظرسنجی از ۲۸۰۰ فعال اقتصادی انجام شده است، سازمان امور مالیاتی، سازمان تامین اجتماعی و بانک مرکزی سه نهادی هستند که در رتبه نخست ایجاد اختلال در فعالیت های اقتصادی معرفی شده اند. این ها را ما در کنار اقتصادمان داریم یا سوار بر اقتصادمان؟

یاریجانیان گفت: امروز استخوان های بخش خصوصی در حال خردن شدن است، پرسنلی داریم که از برج ۷ خطوط تولیدی شان معطل است، این همه کالا در گمرکات رسوب کرده و انباشت کانتینر داریم.

وی با تاکید بر این که در هیچ جای دنیا حتی کشورهای ذره بینی نرخ ارز ۲۰ سال است که تکان نخورده است. با این وضعیت ارزی صنعت چگونه باید رشد کند، گفت: بخش خصوصی را چرخ اقتصاد کشور نمی بینند، اگر می دیدند بانک مرکزی امروز پاسخگو بود. ما نمی دانیم بانک مرکزی ارباب ما است، حقوق ما را می دهد؟ ما باید از چه کسی تبعیت کنیم، بالاسر ما قاعدتا وزارت صمت است، بانک مرکزی کجای کار است؟ امیدواریم مجلس ورود کند و این موضوع را حل و فصل کند.

رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران در پایان خطاب به نمایندگان مجلس گفت: هیچ تاب و توانی برای صنعت باقی نمی مانده است، یک جایی به داد بخش خصوصی برسید.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • پیشگامی آذربایجان شرقی برای تحقق شعار سال
  • بانک‌های دشتی در تحقق شعار سال مشارکت و همکاری لازم داشته باشند
  • تفاهم بانک شهر و شرکت ملی صنایع مس در راستای تامین مالی و توسعه صادرات
  • تأسیس شرکت پروژه راهکاری برای تحقق جهش تولید
  • بخشی از حق‌آبه ایران از «هیرمند» پرداخت شد/ در سفرهای خارجی تحقق شعار سال در دستور کار قرار دارد/ دولت همچنان خواهان افزایش تعطیلات آخر هفته است
  • تفاهم شرکت ملی صنایع مس و بانک شهر در راستای تامین مالی و توسعه صادرات
  • بانک مرکزی پدر تولید و تولیدکننده را درآورده است؛ به داد بخش خصوصی برسید!
  • تحقق جهش تولید با جهش مهارت در کشور
  • ضرورت تقویت بخش تعاون در راستای تحقق اشتغال‌زایی
  • موزه موسیقی با اعتبار مستقل آغاز به کار می‌کند/ راه‌اندازی موزه تئاتر به منظور تحقق شعار سال