Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@12:10:51 GMT

حتی یک مترمکعب آب به نخیلات شادگان نمی‌رسد

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۲۲۵۶۰

حتی یک مترمکعب آب به نخیلات شادگان نمی‌رسد

ایسنا/خوزستان نماینده شادگان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نرسیدن آب به نخلستان‌ها و تالاب شادگان در شرایط بحران آبی امسال گفت: تنش آبی تابستان جدی است و با این وضعیت کانال و پمپاژ آب و نرسیدن آب به شادگان، با مشکل مواجه هستیم.

حجت‌الاسلام مجید ناصری‌نژاد در نشست ستاد مدیریت بحران خوزستان با موضوع احیای کانون‌های ریزگرد و نخیلات شادگان که امروز (۱۳ خردادماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: در خصوص کانال‌های آبرسانی دو مساله داشتیم که یکی شامل احیای مراتع و نهال‌کاری بود که کار خوب و اساسی بود اما یک کار مهم‌تر داشتیم که حفظ نخیلات و کشاورزی مردم بود که داشت از بین می‌رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، وی افزود: یعنی ما با خطر جدی از بین رفتن نخیلات و تبدیل نخلستان‌ها به صحرا و منشاء ریزگرد جدید مواجه بودیم.

نماینده شادگان در مجلس شورای اسلامی گفت: آب رودخانه جراحی کفاف آبیاری نخیلات شادگان را نمی‌داد و به این منظور پیگیری کردیم که آب را از کارون به نخیلات شادگان برسانیم. اصل طرح، انتقال آب با لوله بود اما با توجه هزینه زیاد، این کار را از طریق کانال آبرسانی منابع طبیعی انجام دادیم؛ این کانال از منطقه جنگیه آغاز می‌شود و تا جراحی ادامه دارد.

وی افزود: مشکل اول ما تخصیص آب بود؛ حدود دو سال پیگیری کردم تا ۱۰ متر مکعب آب گرفتم؛ در واقع اصل تخصیص آب برای نخیلات شادگان بود اما متاسفانه اکنون یک متر مکعب آب نیز به ما نمی‌رسد و مشکل جدی داریم.

ناصری‌نژاد بیان کرد: در این خصوص، هم تعرضاتی در مقطع رودخانه کارون تا شادگان وجود دارد و هم اینکه آب پمپاژ نمی‌شود.

وی گفت: دو سال از اجرای طرح می‌گذرد اما آبی به نرسیده و با این وضعیت، واقعا نخیلات شادگان در معرض آسیب و خطر هستند.

وی تصریح کرد: در تابستان تنش آبی جدی داریم؛ مشکل ما با سازمان آب و برق این است که تخصیص آب را به جای رودخانه کارون از رودخانه مارون به ما بدهد تا آب را به نخیلات برسانیم.

نماینده شادگان در مجلس شورای اسلامی گفت: تنش آبی تابستان جدی است و با این وضعیت کانال و پمپاژ آب و نرسیدن آب به شادگان، با مشکل مواجه هستیم که خواهش می‌کنم برای این مشکل، راه حل اساسی پیدا کنند.

وی با اشاره به وضعیت تالاب شادگان نیز تصریح کرد: تنها نخیلات شادگان نیستند که در خطر هستند بلکه تالاب بین‌المللی شادگان را نیز داریم که حتما باید ۵ مترمکعب بر ثانیه آب به آن برسد که در حال حاضر اصلا چنین شرایطی وجود ندارد.

ناصری‌نژاد گفت: از آنجا که شادگان در انتهای حوضه آبی رودخانه‌های خوزستان قرار دارد، وقتی آب نباشد زهاب، شورآب و حتی اسید زمین‌های بالا دست به شادگان می‌ریزند.

وی افزود: البته نهر مالح نیز زهاب‌های زراعی اهواز، فولاد خوزستان و فاضلاب کارون را به سمت تالاب شادگان می‌برد که این به خودی خود، باعث ایجاد فاجعه زیست محیطی جدی می‌شود و برای حل این مشکل، به آب شیرین برای تالاب و نخیلات نیاز داریم. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی اخبار اقتصادی خوزستان کشاورزی نخلستان نخیلات شادگان تالاب شادگان محیط زیست نخیلات شادگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۲۲۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت ۲۲ میلیون مترمکعب آب غیرمجاز از چاه‌های غیرمجاز در قم

معاون آب منطقه‌ای قم گفت: از ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب برداشت‌شده در استان، ۲۲ میلیون مترمکعب مربوط به برداشت غیرمجاز از چاه‌های غیرمجاز است. - اخبار استانها -

محمد دانشور در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به محدودیت منابع آبی گفت: به ویژه آب‌های زیرزمینی که عمده منابع اصلی کشاورزی استان قم است محدود بوده و بر این اساس حفاظت از منابع آبی زیرزمینی استان و بهره‌برداری بهینه از آن بسیار اهمیت دارد.

وی با تاکید بر اینکه صیانت از منابع آبی استان، در اولویت برنامه‌های شرکت آب منطقه قم است، گفت: از 500 میلیون مترمکعب آبی که در استان برداشت داریم، فقط 22 میلیون مترمکعب مربوط به برداشت غیرمجاز از چاه‌های غیرمجاز است؛ که این میزان معادل پنج درصد برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی است.

دانشور عنوان کرد: بیشترین میزان برداشت غیرمجاز از چاه‌های مجاز بوده و این امر به دلیل عدم تمکین صاحبان و مالکان چاه از حجم مجاز برداشت در پروانه آن‌هاست.

معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه‌ای قم نصب کنترل هوشمند حجمی را تنها راه مقابله با برداشت غیرمجاز از آب توسط چاه‌های مجاز دانست و افزود: از سال گذشته تاکنون 350 حلقه چاه مجاز به کنترل هوشمند حجمی مجهز شده و امسال نیز کنترل حجمی هوشمند در 370 حلقه چاه دیگر نصب می‌شود.

دانشور عدم تخصیص حقابه ها را چالش دیگر استان در این بخش عنوان کرد و گفت: در مدت سه سال گذشته تخصیص حقابه‌های قانونی استان قم با چالش روبه رو بوده و رهاسازی از منابع بالادستی انجام نگرفته است.

وی افزود: اصلاح الگوی کشت، استفاده از روش‌های نوین آبیاری در کنار نصب کنترل هوشمند از راهکارهای کارآمد در کاهش استفاده و برداشت از منابع محدود زیرزمینی است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • اختصاص ۶۰ میلیارد تومان به توسعه گردشگری شادگان
  • لایروبی و رسوب برداری ۲۸۰ هزار مترمکعب از بند‌های تغذیه مصنوعی استان یزد
  • مشکلات کانال‌های آبیاری و زهکشی نخیلات آبپخش پیگیری می شود
  • خط و نشان سیاوش اکبرپور برای سپاهان!
  • مهروموم یک رستوران در شادگان
  • تعطیلی یک رستوران در شادگان
  • مهر و موم یک رستوران در شادگان
  • پلمب یک رستوران بدلیل تخلفات بهداشتی در شادگان
  • برداشت ۲۲ میلیون مترمکعب آب غیرمجاز از چاه‌های غیرمجاز در قم
  • اسناد مالکیت ۵ تالاب استان خوزستان صادر شد