Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی حزب مردم سالاری، مصطفی کواکبیان همزمان با سالگرد ارتحال امام‌خمینی (ره) اظهار کرد: اگر از بعد جمهوریت اندیشه‌های سیاسی امام‌خمینی (ره) بخواهیم صحبت کنیم، در مکتب سیاسی امام‌خمینی (ره) مردم همه‌کاره هستند و نقش اساسی در اختیار مردم است و تاکید امام‌خمینی (ره) همواره بر مردم بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی اضافه کرد: در مورد انتخابات، بارها امام تاکید کردند که اصلا مسئولین بدون اجازه مردم کاره‌ای نیستند. ایشان انتخابات را نه در انحصار روحانیون و نه در انحصار دانشگاهیان می‌دانستند.

  این فعال سیاسی در ادامه با اشاره به مواردی از سیره عملی امام خمینی گفت: امام‌خمینی (ره) بارها در مصاحبه با خبرنگاران خارجی و در همان نوفل لوشاتو بر جمهوری اسلامی تاکید می‌کردند و می‌گفتند ما جمهوری می‌خواهیم به همان مفهومی که در دنیا وجود دارد، اما محتوای آن باید اسلامی باشد. تاکید ایشان را همه شنیدند که «جمهوری اسلامی، نه یک کلمه کم، نه یک کلمه زیاد» و حتی خانم اوریانا فالاچی وقتی از ایشان پرسید چرا شما تاکید بر این جمله دارید؟ امام گفتند که دموکراسی اسلام بالاتر از دموکراسی غربی است و چرا باید بگوییم جمهوری دموکراتیک اسلامی و این لفظ اضافه هست. مثل اینکه بگوییم جمهوری عدل اسلامی چون عدل در اسلام هست و لذا تنها نباید جمهوری هم باشد، بلکه محتوای اسلامی آن هم مهم است. لذا جمهوری در فرم و اسلام در محتوا مورد تاکید است.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با یادآوری سخنرانی امام‌خمینی (ره) در بهشت زهرا گفت: امام‌خمینی (ره) گفتند من دولت تعیین می‌کنم، تو دهن این دولت می‌زنم، اما تاکید کرد که من به واسطه پشتیبانی این ملت دولت تعیین می‌کنم، چون ملت مرا قبول دارد تو دهن این دولت می‌زنم. امام‌خمینی (ره) که به تنهایی نمی‌توانستند کاری پیش ببرند لذا با تاکید بر حمایت و پشتیبانی مردم حرکت کردند.

کواکبیان مورد سوم را برگزاری انتخابات تحت هر شرایط عنوان کرد و ادامه داد: امام‌خمینی (ره) حتی زمان جنگ در اوج موشک‌باران عراق هم اجازه نمی‌داد انتخابات در هیچ جایی متوقف شود. ایشان می‌گفتند باید حتما انتخابات در هر شکل برگزار شود چون معتقد بودند که انتخابات مال مردم است و در انحصار مجتهدین و دانشگاهیان نیست و این همان مورد چهارم است. ایشان می‌گفتند نباید در انحصار مجتهدان باشد و امام می‌گفتند این توطئه‌ای خطرناک‌تر است. قبل از انقلاب می‌خواستند روحانیت را از صحنه خارج کنند، حالا می‌خواهند کل ملت را از صحنه خارج کنند. لذا در زمان انتخابات مجلس دوم بود که مثلا صحبت می‌شد که دانشگاهی‌ها لیست ندهند و امام گفتند همه باید لیست بدهند.

وی ادامه داد: این تعبیر امام معروف است که هیچ کس قیم ملت نیست که برایشان تعیین تکلیف کند. مردم باید خودشان تشخیص دهند و کورکورانه رای ندهند و به هر کسی که خودشان می‌خواهند رای بدهند.

کواکبیان افزود: این که گفته می‌شود میزان رای ملت است معنی‌اش این نیست که اگر اکثریت هم حضور پیدا نکنند باز میزان رای ملت باشد. این یعنی اکثریت ملت بیایند و هر چه اکثریت خواستند. نه اینکه اقلیتی بیایند و باز بگوییم میزان رای ملت است. زیرا اساسا مفهوم «میزان رای ملت است» در مشارکت حداکثری مردم مصداق دارد.

دبیرکل حزب مردم سالاری خاطرنشان کرد: در زمان تسخیر لانه جاسوسی کارتر می‌خواست یک هیات برای مذاکره بفرستد که امام گفت من آنها را به حضور نمی‌پذیرم، اما پاپ هیاتی فرستاد و امام آن هیات را پذیرفت «و در آنجا گفتند ما تابع آرای ملتیم و بنا نداریم چیزی بر مردم تحمیل کنیم.» اسلام به ما اجازه نمی‌دهد که چیزی به مردم تحمیل کنیم.

 وی افزود: در آن زمان مجلس شورای اسلامی از طرف امام مامور شده بود که مساله را پیگیری کند. ایشان گفتند من دخالت نمی‌کنم و به رای نمایندگان مردم و مردم‌سالاری احترام گذاشتند و این تعبیر بسیار مهم است که اسلام به ما اجازه نداده که چیزی بر مردم تحمیل کنیم.

کواکبیان با اشاره به استفتایی از طرف شورای سیاستگذاری ائمه جمعه شده بود که فقیه در چه صورتی ولایت دارد؟ اظهار کرد: امام در پاسخ به این استفتا فرمودند «فقیه در جمیع صور ولایت دارد، و لکن در موضوع حکومت بستگی به آرای اکثریت مردم دارد که در صدر اسلام به بیعت تعبیر می‌شده».

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به حکمی که امام به مرحوم بازرگان به عنوان نخست وزیر دادند گفت: در متن حکم آمده «به موجب حق شرعی و حق قانونی ناشی از آرای اکثریت مردم که در طول راهپیمایی‌ها و تظاهرات اعلام شده». ایشان در کنار حق شرعی تاکید بر حق قانونی ناشی از آرای ملت کرده است. یعنی آرای ملت منشاء این حق است که نخست وزیر منصوب کند.

 وی اضافه کرد: در تمام مواردی که مربوط به انتخابات است امام کوتاه نیامدند. در بحث همه پرسی جمهوری اسلامی، در بحث رفراندوم برای بازنگری قانون اساسی، در انتخاب مجلس شورای اسلامی، ریاست جمهوری و... در همه این موارد تاکید بر حق ملت کردند.

کواکبیان با اشاره به ریاست جمهوری بنی صدر اظهار کرد:بنی صدر حدود ۱۰ میلیون رای آورده بود، با اصل نظام و اصل ولایت فقیه و امثال شهید دکتر بهشتی و شخصیت‌های انقلاب هم درگیر بود. خیلی‌ها می‌گفتند چرا امام با او مماشات می‌کند و او را برکنار نمی‌کند تا زمانی که بنی صدر ماهیت خود را کاملا رو کرد و از طرف مجلس شورای اسلامی رای عدم کفایت سیاسی ایشان صادر شد، امام او را از فرماندهی کل قوا عزل کرد و پذیرفتند که باید کنار برود.

 این فعال سیاسی اضافه کرد: در حزب جمهوری اسلامی مدام این سوال برای ما پیش می‌آمد که چرا این حد مماشات انجام می‌شود. حتی در همان روزهای آخر که بنی صدر از هلیکوپتر افتاده بود، امام پیامی احترام آمیز برای او فرستادند و برای ما مساله بود اما دلیل اصلی آن این بود که ایشان به رای مردم احترام می‌گذاشتند.

وی ادامه داد: مورد دیگر مربوط به آیت‌الله مشکینی است که نامه‌ای در باب بازنگری قانون اساسی نوشتند و امام در جواب نوشتند که اگر مردم خبرگانی را انتخاب کردند و خبرگان هم مجتهد جامع الشرایطی را برای رهبری انتخاب کرد او به صورت قهری «ولی منتخب مردم» است. یعنی هم بحث ولایت مورد توجه است و هم منتخب مردم باید باشد و به تاکید امام ولی منتخب مردم است. یعنی حتی رهبر هم با واسطه همان منتخب مردم است.

دبیرکل حزب مردم سالاری اضافه کرد: مجلس خبرگان رهبری، آیت‌الله منتظری را به عنوان قائم مقام رهبری انتخاب کرده بود و این تا سال ۶۸ هم ادامه داشت، ولی بحث‌هایی پیش آمد که امام ایشان را کنار گذاشتند. امام‌خمینی (ره) نامه‌ای دادند برای برکناری آیت‌الله منتظری که منتشر نشد، ولی بالاخره تا حدودی مطرح شده بود. نامه دومی دادند که جنبه نصیحت داشت. اما تعبیری بود در نامه اول دارد که «والله من از اول مخالف انتخاب شما به عنوان قائم مقام رهبری بودم» اما در طول همه این سال‌ها امام اصلا این موضوع را مطرح نکردند. چرا؟ فقط به دلیل احترام به رای مجلس خبرگان، چون امام که می‌توانست از ابتدا مساله را حل کند ولی به رای مردم احترام گذاشت و حتی در طول این مدت بسیاری از کارها را هم به مرحوم آیت‌الله منتظری ارجاع می‌نمود.

وی در ادامه به یادآوری موردی دیگر از پایبندی امام خمینی به رای مردم گفت: مجلس دوم در حال انتخاب نخست وزیر بود و آیت‌الله خامنه ای به عنوان رئیس‌جمهور  ظاهرا علاقه‌ای نداشت که ایشان را برای بار دوم به مجلس معرفی کند ولی امام نظرشان این بود که زمان جنگ نخست وزیر را تغییر ندهیم و جالب اینکه نامه ای برای مجلس دوم نوشتند که در این شرایط جنگی نخست وزیر نباید عوض شود و به نمایندگان توصیه کردند که به آقای موسوی رای بدهند و آیت‌الله خامنه‌ای هم میرحسین موسوی را معرفی کرد.

کواکبیان افزود: در این مقطع ۹۹ نفر از نمایندگان مجلس دوم به میرحسین موسوی رای ندادند. اما در آن روز این اتفاق افتاد. بعدها هم آقایانی مثل آذری قمی تفسیر کردند که اوامر امام به دو دسته مولوی و ارشادی تقسیم می‌شود و این موضوع در بحث ارشادی دسته‌بندی می‌شود. اما رفتار امام جالب بود. بعدها در دیدار با نمایندگان در جماران گفت من، هم از کسانی که به آقای موسوی رای دادند تشکر می‌کنم هم از کسانی که رای ندادند، چون همه وظیفه خودشان را انجام دادند. این نشان می‌دهد که امام تا چه اندازه به نهادهای انتخابی و پارلمان پایبند بودند. حالا اگر امروز باشد کسانی که شاید کاسه خیلی داغتر از آش باشند ممکن است با شعار مرگ بر ضد ولایت فقیه برخوردهای تندی انجام دهند و خواستار حتی اعدام همان ۹۹ نفر باشند.

برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی لانه جاسوسی دانشگاه علامه طباطبایی حزب مردمسالاری حزب جمهوری اسلامی امام خمینی مجلس خبرگان رهبری رحلت امام خمینی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی لانه جاسوسی دانشگاه علامه طباطبایی مجلس شورای اسلامی لانه جاسوسی دانشگاه علامه طباطبایی حزب مردمسالاری حزب جمهوری اسلامی امام خمینی مجلس خبرگان رهبری رحلت امام خمینی اخبار کنکور مجلس شورای اسلامی جمهوری اسلامی میزان رای ملت مردم سالاری منتخب مردم امام خمینی نخست وزیر حزب مردم آیت الله مجلس دوم بنی صدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۲۳۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران فردا با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار می‌کنند

دیدار کارگران با رهبر معظم انقلاب اسلامی، فردا (چهارشنبه) در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در دومین ماه از سال «جهش تولید با مشارکت مردم» و به مناسبت هفته کار و کارگر، جمعی از کارگران سراسر کشور با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی اسلامی دیدار می‌کنند.

این دیدار صبح چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)
  • درمان اقتصاد نفتی جز با مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست
  • سرمایه گذاری انسانی در ساماندهی نظام تعلیم و تربیت
  • دیدار جمعی از کارگران با رهبر انقلاب
  • چه کسانی کاندیدای رهبری نظام بعد از امام بودند و چند رأی بدست آوردند؟ /وقتی متمم قاون اساسی با حکم ۲ رهبر به تصویب رسید!
  • تاکید امام جمعه کیش بر التزام به حجاب و عفاف و رعایت قوانین کشور
  • کارگران فردا با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار می‌کنند
  • ایرانیان در سال گذشته ۷۰۰ میلیارد تومان صدقه دادند
  • مخبر: نخبگان سرمایه‌های اصلی کشور هستند/ نظام سلطه جرات مقابله نظامی با ایران را ندارد
  • روایت حسن روحانی از گلایه سید احمد خمینی از رأی مخالف ۹۹ نماینده به میرحسین موسوی