Web Analytics Made Easy - Statcounter

«تبدیل مجلس به ستادهای انتخاباتی» موضوعی است که این روزها بسیار مطرح شده و انتقاداتی را متوجه پارلمان کرده ، بخشی از آن به دلیل حضور دو نماینده فعلی مجلس به عنوان کاندیداست و بخش دیگر ناشی از حضور پررنگ نمایندگان در ستادهای انتخاباتی است.

به گزارش تابناک، رقابت 7 کاندیدا در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به روزهای پایانی خود نزدیک می‌شود، شاید تفاوت این دوره از انتخابات با ادوار گذشته را بتوان حضور دو نماینده مجلس شورای اسلامی در میان نامزدها دانست که به نوعی نقش پارلمان را در این عرصه پررنگ‌تر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته در ادوار گذشته نمایندگان مجلس به فراخور دیدگاه سیاسی‌شان در ستادهای مختلف کاندیداها حضور داشتند و حتی مسوولیت‌هایی را به عهده می‌گرفتند اما این موضوع در انتخابات امسال بیش از همیشه شده است.

علیرضا زاکانی و امیرحسین قاضی زاده هاشمی، نمایندگان قم و مشهد دو کاندیدای فعلی انتخابات ریاست جمهوری هستند که روسای ستادهای انتخاباتی خود را از بین نمایندگان مجلس شورای اسلامی انتخاب کردند.

«روح الله متفکر آزاد» نماینده تبریز و عضو هیات رییسه مجلس رییس ستاد انتخاباتی زاکانی و «زهرا شیخی» نماینده اصفهان و سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس رییس ستاد انتخاباتی قاضی زاده هاشمی است. همچنین «مالک شریعتی» نماینده تهران و سخنگوی کمیسیون انرژی به عنوان سخنگوی ستاد انتخاباتی زاکانی تعیین شده است.

دراین بین تعدادی از نمایندگان در ستاد سایر کاندیداها مشغول هستند که از جمله آن ها می توان به «علی نیکزاد» نایب رییس مجلس و رییس ستاد انتخاباتی رییسی، «احمد امیرآبادی فراهانی» نماینده قم و رییس ستاد اقشار رییسی و «سید محمود نبویان» نماینده تهران و رییس ستاد انتخابات رییسی در مازندران اشاره کرد.

حضور نمایندگان در ستادهای انتخاباتی شائبه هایی در این زمینه ایجاد کرده که آن ها چطور می خواهند همزمان با انجام وظایفشان در ستادها به امور نمایندگانی هم بپردازند، آیا این باعث ایجاد تداخل در وظایفشان نمی شود؟ اساسا وکلای ملت چطور می خواهند بعد از پیروزی نامزد مورد نظرشان از او حساب کشی کنند و وظایف نظارتی شان را به درستی انجام دهند؟ مگر نه اینکه «مجلس در راس امور است» پس چطور چنین نمایندگانی می‌خواهند بعد از انتخابات « در راس امور بودن پارلمان» را حفظ کنند؟

سوالاتی که موسی غضنفرآبادی رییس کمیسیون قضایی و حقوقی در واکنش به آن، گفته است: «حضور نمایندگان در ستادهای انتخاباتی تداخلی با وظیفه نمایندگی آنها ندارد. »
احمد امیرآبادی فراهانی نماینده قم نیز تاکید کرده: « حضور نمایندگان در ستادها‌ اشکالی ندارد.البته داشتن مسئولیت یک مسأله و حضور در ستادها مسأله دیگر است.» او این را هم یادآور شده که نمایندگان مجلس،‌ سیاسی هستند و به یک جناح و گروه وابستگی دارند. البته که باید در عین حفظ استقلال و تفکیک قوا، همکاری خوبی بین مجلس و دولت وجود داشته باشد.

این سخنان در حالی مطرح می شود که پیش از آغاز ثبت نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری، 220 نماینده در نامه ای به حجت الاسلام رییسی از او برای حضور در رقابت های انتخاباتی دعوت کردند و بعد از آن ستاد هم اندیشی نمایندگان مجلس در حمایت از ابراهیم رییسی تشکیل شد. در این ستاد نام افرادی همچون محمدرضا میرتاج‌الدینی نماینده مردم تبریز، سیدمحمد موحد نماینده کهگیلویه ‌و ‌بویر‌احمد، احمد‌حسین فلاحی نماینده همدان و علی‌اکبر بسطامی نماینده ایلام دیده می شود.

میرتاج الدینی در توضیح کارکرد ستاد هم اندیشی نمایندگان مجلس گفته که در این ستاد از ظرفیت‌های نمایندگان در حوزه های انتخابیه شان استفاده می شود؛ همچنین بسطامی در این زمینه تأکید کرد: حدود ۲۶۰ نفر از نمایندگان از رییسی خواستند که در عرصه رقابت حضور پیدا کند پس باید از این ظرفیت استفاده کرد.

البته در جمع نمایندگان مجلس، افرادی هستند که در هیچ ستادی حضور ندارند و حتی به عملکرد سایر همکارانشان هم انتقاد می کنند.کاظم دلخوش نماینده صومعه سرا در این باره اظهار کرد: نمایندگان مجلس از جانب مردم برای قانون‌گذاری انتخاب شده‌اند، هر نماینده‌ای موافق و مخالفانی دارد پس اگر بنا به ورود به کار انتخابات و تبلیغات برای دیگری باشد، قطعا به حق‌ و‌ حقوق مردم آسیب زده می شد.
او توضیح داد: از این هفت کاندیدا، یک نفر رأی می‌آورد منتها اگر کاندیدای مدنظر نماینده مربوطه پیروز نشود،به مردم منطقه اش آسیب وارد شده و حتی می تواند موجب بی‌نظمی ‌شود؛ این در شأن مجلس نیست.

جواد آرین منش نماینده اسبق مجلس هم با انتقاد از این رویه اظهار کرد: متاسفانه این روزها شاهد تبدیل مجلس به تبدیل به ستاد انتخاباتی هستیم که جمع قابل ملاحظه‌ای از نمایندگان در حمایت از یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری از یکدیگر سبقت می‌گیرند، اگر چه هرکسی مجاز است تا از هر کاندیدای حاضر در صحنه حمایت و طرفداری کند لکن نمایندگان عزیز باید در نظر داشته باشند که در آینده نزدیک باید به کابینه و وزرای پیشنهادی رای داده و بر عملکرد دولت نظارت کنند. نمایندگان فراموش نکنند که می‌بایست مدافع حقوق ملت باشند و نه وکیل دولت؛ حمایت‌های بی‌چون و چرا مغایر با رسالت نمایندگی در قانون گذاری و نظارت بر عملکرد دولت خواهد بود.

حالا کمتر از دو هفته به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده است و بعد از آن رییس جمهور آینده مشخص می شود اما تکلیف مجلس با این میزان حمایت از کاندیداها بر انجام وظایف نظارتی اش چه خواهد بود؟

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات 1400 محسن رضایی نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری رحلت امام خمینی قیام 15 خرداد نمایندگان ستاد ستادهای انتخاباتی انتخابات 1400 محسن رضایی نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری رحلت امام خمینی قیام 15 خرداد انتخابات ریاست جمهوری رییس ستاد انتخابات ستادهای انتخاباتی نمایندگان در ستاد نمایندگان مجلس ستاد انتخاباتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۳۰۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نشست کمیسیون‌های سه گانه فدراسیون دوومیدانی | انتخاب روسا و نمایندگان کمیسیون ها در مجمع

به گزارش جام جم آنلاین، بر همین اساس در این نشست‌ها که پژمان معتمدی سرپرست دبیری فدراسیون دوومیدانی، علی باقری مسئول امور مجامع وزارت ورزش و جوانان و اعضای این کمیسیون‌ها حضور داشتند، پس از رای گیری از میان نفرات حاضر در نهایت به ترتیب در هر کمیسیون نفرات ذیل انتخاب و معرفی شدند:

کمیسیون ورزشکاران:

حسن تفتیان (رییس کمیسیون)

۱-کیوان قنبرزاده(نماینده حاضر در مجمع)

۲-حسن تفتیان (نماینده حاضر در مجمع)

۳-مهدی پیرجهان(نماینده حاضر در مجمع)

۴-فرزانه فصیحی(نماینده حاضر درمجمع)

۵-تکتم دستاربندان(نماینده حاضر در مجمع)

۶-الهام سادات هاشمی(نماینده حاضر در مجمع)

کمیسیون مربیان:

هادی سپهرزاد(رییس کمیسیون)

۱-سامان برزگر(نماینده حاضر در مجمع)

۲-هادی سپهرزاد(نماینده حاضر در مجمع)

۳-زهرا نبی زاده(نماینده حاضر در مجمع)

۴-زهرا حکمت‌نژاد(نماینده حاضر در مجمع)

کمیسیون داوران:

الهه رستمی(رییس کمیسیون)

۱-شهرام شهبازی(نماینده حاضر در مجمع)

۲-الهه رستمی(نماینده حاضر در مجمع)

دیگر خبرها

  • شورای وحدت چند نماینده در مجلس دوازدهم دارد؟ /جزئیات لیست انتخاباتی برای دور دوم انتخابات از زبان متکی
  • همه جرائم انتخاباتی دور اول انتخابات مجلس رسیدگی شدند
  • تایید اعتبارنامه ۶ منتخب مردم گلستان در مجلس توسط هیأت اجرایی
  • آمادگی ستاد انتخابات لرستان برای برگزاری دور دوم انتخابات
  • راهبرد انتخاباتی شورای وحدت در مرحله دوم انتخابات: از بانوان حمایت می‌کنیم
  • برگزاری نشست کمیسیون‌های سه گانه فدراسیون دوومیدانی | انتخاب روسا و نمایندگان کمیسیون ها در مجمع
  • لیست ۱۶ نفره انتخاباتی "شانا" هفته آتی منتشر می‌شود
  • اختصاصی|لیست ۱۶ نفره انتخاباتی شانا هفته آتی منتشر می‌شود
  • تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس از ۱۳ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • تائید ۶ کاندیدا برای حضور در انتخابات فدراسیون ورزش‌های رزمی